Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Please log in to reply
849 replies to this topic

#51 gERmAn

gERmAn
  • 470 posts
  • SkądKraków

Posted 18 August 2008 - 21:11

JEST I TO DUŻA, na korzyść Ery, ja mam iPhona 16GB za 445 zł w abonamencie 85 zł. 220 minut free do wszystkich sieci, też na 24 mce. pamietaj że w Erze stałych klientów traktują indywidualnie.

To ci jest fajnie... ale nie porownuj oferty dla nowych z ta dla stałych klijentów, gdyż to nie ma sensu

#52 soltys1992

soltys1992
  • 104 posts
  • SkądTorun, Poland, Poland

Posted 18 August 2008 - 21:19

cos czuje ze noc z 21 na 22 bedzie nieprzespana bede przed salonem orange i kupie go na karte

#53 krzywymax

krzywymax
  • 92 posts
  • SkądToruń

Posted 18 August 2008 - 21:22

Mam nadzieję, że od 00.00 22 będzie również można kupić iP przedłużając umowe w ofercie propozycja = tzn. ważne aby można było przedłużyć.

#54 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 August 2008 - 21:26

cena za prepaid niewygórowana, choć brakuje mi simlocka na PlusGSM:/ abonamenty trochę za drogie...

#55 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 posts
  • SkądKatowice

Posted 18 August 2008 - 21:27

Tak, ale 329 zł netto tyczy sie wersji 8GB, 16GB za ok 529 netto jest - reszta prawda i rewelacja.

To mój wybór :)

k***a mowilem ze jestem zmeczony - zle spisalem i caly czas wierzylem ze 16 jest tak tania.

no oczywiscie ze trzeba bedzie doplacic :grin:

jezeli plus nie rozpierdzieli wszystkich za pare miesiecy to ta oferta abo dla firm 110 jest THE BEST

calkowity koszt po 24mc to 3'890,58 zł. <<<<< w tm roku swieta mamy zdecdowanie wczesniej:lol:

zakladajac ze ktos kupi 16gb bez simloca za 2100zl (teoretycznie tyle co prepaid orange).

i bedzie szukal abo, to by sprostowac tej ofercie musial by miec full wypas za 74,6 zl brutto miesiecznie.

za 74 zlote orzelki nie dostanie sie raczej 240min,neta itd - dobrze mysle?

tak sie zastanawialem ze wzgledu na liczne opinie "i tak najlepiej poczekac i kupic na allegro"

#56 tomaszsp3

tomaszsp3
  • 43 posts
  • SkądTrzcianka

Posted 18 August 2008 - 21:30

Ciekaw jestem, czy tak jak ERA, zaproponują coś dla stałych klientów. Pierwsze cenowe informacje z ERY również pomijały tą grupę odbiorców. Może ktoś ma jakieś inormacje?

#57 crim

crim
  • 4 posts

Posted 18 August 2008 - 21:33

Business Everywhere Standard a Business Everywhere Premium ? Jaka jest roznica pomiedzy tymi dwoma? Bo mi sie zdawalo ze w Premium jest dodatkowo Orange Hotspot? We wszystkich podanych abonamentach jest wylistowany Orange Hotspot, wiec jaki jest sens rozrozniania pomiedzy Business Everywhere Standard a Premium w roznich abo? Pozdrawiam crim

#58 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 posts
  • SkądKatowice

Posted 18 August 2008 - 21:33

Jednej rzeczy sie obawiam i prosze o komentarze. Od zawsze bylem w plusie, nigdy nie sprawdzalem innych sieci. i szczerze mowiac zawsze lepsza od orange wydawala mi sie era. nawet nie wiem co za nowy popaprany numer dostane. maja jakies zlote numery za doplata? zna ktos w ogole jakies rankingi operatorow sieci kom?? z ciekawosci... ktory operator jest najlepszy?

#59 gERmAn

gERmAn
  • 470 posts
  • SkądKraków

Posted 18 August 2008 - 21:37

co do zlotych nr to nie mam pojecia. orange ma numery zaczynajace sie na 5, najczesniej jest to 509,513,501 ...

#60 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 posts
  • SkądKatowice

Posted 18 August 2008 - 21:39

Jaka jest roznica pomiedzy tymi dwoma?
Bo mi sie zdawalo ze w Premium jest dodatkowo Orange Hotspot?
We wszystkich podanych abonamentach jest wylistowany Orange Hotspot, wiec jaki jest sens rozrozniania pomiedzy Business Everywhere Standard a Premium w roznich abo?
Pozdrawiam
crim

"oprogramowanie antywirusowe firmy Arcabit - Arcavir System Protection 2007 (nie dotyczy sklepu internetowego)"

to jest punkt rozniacy te oferty :lol:

a tak szczerze to wydaje mi sie ze poprostu trzeba poczekac na oficjalne stanowisko orange.
latwo zauwazyc ze to co jest podane na forum to sa oferty stanowiace zlepek istniejacych juz ofert pomaranczowych. A wiec roznica bedzie w nazewnictwie a to co zaoferuja bedzie to calkowicie nowy mix.

---- Dodano 18-08-2008 o godzinie 22:41 ----

co do zlotych nr to nie mam pojecia.
orange ma numery zaczynajace sie na 5, najczesniej jest to 509,513,501 ...

cholera... a ja sie tak przyzwyczailem po tlu latach do 693,
apropo znacie jakis app's do nauki wlasnego numeru tel ?? :) teraz sie przyda

#61 gERmAn

gERmAn
  • 470 posts
  • SkądKraków

Posted 18 August 2008 - 21:42

a ja mam takie troche inne pytanie. posiadam juz abo w orange ale mimo to wezme chyba nowy na iphone'a i tu moje pytanie: czy da sie placal te oba abonamenty polaczyc je jak gdyby? mowie tu o tym zeby pieniadze ze starego abo przechodzily na ten nowy.

#62 combos

combos
  • 105 posts

Posted 18 August 2008 - 21:50

tak jak myslalem orange nie powalil - lepsza era ja jeszcze mam wyrok 1,5 roku w Orange wiec chyba poczekam na Iphone 4G :)

#63 gERmAn

gERmAn
  • 470 posts
  • SkądKraków

Posted 18 August 2008 - 21:52

kurcze oby te ceny w orange okazaly sie prawdziwe ale pamietacie jak iphone 3g mial byc niby za 1gr? i nie ma... oby tym razem nie bylo tak samo.

#64 bash3r

bash3r
  • 140 posts
  • SkądParyż / Świnoujście

Posted 18 August 2008 - 21:55

kurcze oby te ceny w orange okazaly sie prawdziwe ale pamietacie jak iphone 3g mial byc niby za 1gr? i nie ma... oby tym razem nie bylo tak samo.

Ja liczę, że za 1gr to jest dla stałych klientów i te ceny są prawdziwe bo prywatnie szykuje mi się drugi abonament w Orange :) :cool:

#65 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 posts
  • SkądKatowice

Posted 18 August 2008 - 21:57

tak jak myslalem orange nie powalil - lepsza era
ja jeszcze mam wyrok 1,5 roku w Orange wiec chyba poczekam na Iphone 4G :)

MY WSZYSCY CZEKAMY NA 4G !

ale dlaczego by ominac akurat tego... i tak dlugo czekalismy od premiery pierwszego:]

a teraz serio: Prosze podaj argumenty dlaczego era jest lepsza dla ciebie.

#66 laza

laza
  • 192 posts
  • SkądGniezno/Poznań

Posted 18 August 2008 - 21:57

Do Internetu wyciekły chronione dotąd cenniki iPhone'a w Orange.
Portal GSMONLINE.PL opublikował cenniki iPhone 3G w wersjach 8 i 16 GB, dostępne od piątku - 22 sierpnia w Orange. Zgodnie z tymi informacjami urządzenie będzie oferowane w promocji z umową na 24, 30 i 36 miesięcy. Cena poza promocją wynosić będzie 1 799 zł (dla 8 GB) i 2 099 zł (dla 16 GB)

Najtańszy abonament, z którym można będzie kupić to 25 zł (wówczas model 8 GB kosztować będzie 1 589, 1 449 i 1 299 zł - w zależności od długości umowy), a najdroższy to 200 zł miesięcznie. Abonenci, którzy zamówią najdroższy abonament kupią iPhone'a w wersji 8 GB za złotówkę, niezależnie od długości umowy. Model 16 GB kosztować będzie złotówkę dla umowy 36 miesięcy.

Pozostałe abonamenty kosztować będą 35, 55, 75 i 100 zł.

Szczegółowe cenniki opublikujemy w momencie podania ich oficjalnie przez operatora.

FKN.PL

#67 no.logo

no.logo
  • 176 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 August 2008 - 22:02

A czy tzw. redaktorzy tzw. redakcji MyApple.pl raczą wyjaśnić dlaczego w dziale News pojawił się "njuz" zerżnięty po blisko trzech godzinach z AppleBlog Pawła Nowaka, prawie w ogóle nie przeredagowany i podkręcony wzmianką o "naszych informatorach"? Przecież to jest żenujące. Nie bawcie się w media, jeśli nie rozumiecie najbardziej elementarnych zasad świata mediów.

#68 tomaszsp3

tomaszsp3
  • 43 posts
  • SkądTrzcianka

Posted 18 August 2008 - 22:03

Lepiej mi

#69 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 18 August 2008 - 22:05

Laza i obys mial racje !!! 100 zl za abonament moge dac. Ale 150 juz nie...
Czek this out !!
GSMonline.pl - iPhone 3G w Orange - cennik waĹźny od 22 sierpnia

#70 Neuron

Neuron
  • 489 posts
  • SkądWarschau, Poland

Posted 18 August 2008 - 22:08

Powiem tak. Mam swoją Motorolę RAZR, jestem w Plusie - w którym zapewne nie doczekam się na iPhone. Żona też siedzi w Plusie, choć wszyscy znajomi/rodzina siedzą w Erach i Orange. Ale coś widzę, że iPhone nie jest dla mnie. Wkurza mnie abonament. Ja płacę teraz 40 zeta, mam 60 minut darmowych, jakieś grosze za połączenia po tych minutach i darmowy numer do żony. Bardziej mi się już opłaca kupno iPhona poza abonamentowym rynkiem. Nie śpieszy mi się. Pożyjemy, zobaczymy...

#71 gERmAn

gERmAn
  • 470 posts
  • SkądKraków

Posted 18 August 2008 - 22:08

szczerze mowiac bardziej wierze w to info z appleblog niz z gsmonline gdyz tak od gsm jest malo prawdopodobna. a dla czego nie opublikujecie tych cen w pelni teraz? przeciez to wasze info i mozecie to oglosic. W dzien ogloszenia tego przez operatora nie bedzie to niczym specjalnym......

#72 krzywymax

krzywymax
  • 92 posts
  • SkądToruń

Posted 18 August 2008 - 22:09

To które info jest real no?

#73 laza

laza
  • 192 posts
  • SkądGniezno/Poznań

Posted 18 August 2008 - 22:10

Laza i obys mial racje !!! 100 zl za abonament moge dac. Ale 150 juz nie...
Czek this out !!
GSMonline.pl - iPhone 3G w Orange - cennik waĹźny od 22 sierpnia

hehe! wchodzę sobie na onet.pl i jest info Ceny w Orange... klik... a ceny inne niż na myapple! hmmm....

#74 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 posts
  • SkądKatowice

Posted 18 August 2008 - 22:11

Od jeszcze innego informatora: dostałem kilka ciekawy materiałów od jeszcze innego informatora1. Oto co z nich wynika:

iPhone będzie sprzedawany w salonach i tam aktywowany będzie w systemie. Salony dostają specjalną wersję iTunes do tego celu. Następnie w domu użytkownik będzie przeprowadzał synchronizację ze swoim komputerem oraz dalszy proces aktywacji.
iPhone w Polsce będzie sprzedawany ze starą ładowarką, tj. z ładowarką z iPhone pierwszej generacji. Wraz z iPhone 3G Apple zaprezentowało jeszcze mniejszą ładowarkę, ale ta działała tylko w Stanach (inne gniazdka).
W pudełku nie ma stacji dokującej, ale to nie nowość, bo wiadomo już od jakiegoś czasu
W pudełku będzie “urządzenie do wyjmowania karty SIM”, czyli spinacz :)
Orange przewiduje “serwis” iPhone: naprawa nawet zniszczonej wersji 8GB to 145,7 euro + 20zł kosztów przesyłki, 16GB wersję można dostać nową za 225 euro i 20zł kosztów przesyłki
Wymiana baterii w obu modelach: 56,88 euro + koszty przesyłki
Ciekawe jak szybko ta informacja trafi na MyAppe… (↩)

to tez od Pawła Nowaka - jak dla mnie info to info - wy chcecie informowac nas - wiec grunt zeby to do nas dotarlo:]

#75 combos

combos
  • 105 posts

Posted 18 August 2008 - 22:14

MY WSZYSCY CZEKAMY NA 4G !

ale dlaczego by ominac akurat tego... i tak dlugo czekalismy od premiery pierwszego:]

a teraz serio: Prosze podaj argumenty dlaczego era jest lepsza dla ciebie.

w erze jest cos dla stalych klientow - przystepniejsze abonamenty
a orange jak zwykle sra na stalych klientow

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users