Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Please log in to reply
849 replies to this topic

#26 razr

razr
  • 1664 posts
  • SkądKatowice, SI

Posted 18 August 2008 - 20:18

Ja jestem zadowolony, że kupiłem na allegro. Jak mi się skończy dotychczasowa umowa z Orange to mogę przejść do innej sieci (np. do Ery) i nie muszę kombinować ze ściąganiem sim lock'a i tym, że jakaś umowa mnie trzyma.

---- Dodano 18-08-2008 o godzinie 21:20 ----

Witam

Ciekawe jak będzie wyglądać kupno dla tych co będą przedłużać umowę w orange.

Oj, chyba tak samo. Jak kupowałem (przedłużałem) umowę z Orange Twój Plan na Orange Premium 110 to za Nokię 6280 płaciłem ponad 300PLN (cena jak dla nowego klienta).

#27 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 posts

Posted 18 August 2008 - 20:20

Cieszę się z Wami. ;)

Nie ma to jak doczekać się na coś, na co czekało się od ponad roku, a na dodatek wybór oferty był trafiony.

Ja też czekam juz ponad rok. Narkotyk przyjdzie do mnie już tylko za 3 miechy :grin: Cieszycie się moim szczęściem też?? HaHa:lol: Uwielbiam to forum:rolleyes:

#28 razr

razr
  • 1664 posts
  • SkądKatowice, SI

Posted 18 August 2008 - 20:24

Ja też czekam juz ponad rok. Narkotyk przyjdzie do mnie już tylko za 3 miechy :grin: Cieszycie się moim szczęściem też?? HaHa:lol: Uwielbiam to forum:rolleyes:

Mówisz o iPhone'ie? :P

#29 gERmAn

gERmAn
  • 470 posts
  • SkądKraków

Posted 18 August 2008 - 20:24

wygląda podobnie jak w erze tyle że tu zmuszają cie odrazu do zakupu internetu za 50 zł.(100abonament + sieć) więc ja dziękuje. wolę w Erze sam o tym decydować czy kupić paczkę danych czy korzystać z sieci przez frikowe wi-fi.
słaba ta oferta i tyle, dobrze że się zdecydowałem na Ere

co? podobnie? w erze za 95zł na 24-miesiace i 500mb netu masz iphone 3g 8gb za 769zł a w orange przy 110zł
z nielimitowanym netem kosztuje 329zł .

JEST RÓŻNICA?

#30 bajkal

bajkal
  • 37 posts
  • SkądGdynia

Posted 18 August 2008 - 20:25

Na AppleBlog.pl napisali:

Obecni klienci dostają dodatkowo większe pakiety danych (o 1GB lub 2GB dla obu planów taryfowych).

Mam przez to rozumieć, iż jeśli mam już na swoje nazwisko dwa abo w Orange to za każdy dostane o 1GB większa paczkę danych?

#31 Peyotl

Peyotl
  • 11 posts

Posted 18 August 2008 - 20:29

Co to znaczy "Business Everywhere Standard"? Czy to jest jakiś pakiet transmisji danych...?

#32 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 posts

Posted 18 August 2008 - 20:30

Mówisz o iPhone'ie? :P

OOOOOOO TAAAAAAAAAAK

#33 Peyotl

Peyotl
  • 11 posts

Posted 18 August 2008 - 20:30

... A OK już doczytałem...

#34 sAYo

sAYo
  • 33 posts

Posted 18 August 2008 - 20:31

Ja jestem zadowolony, że kupiłem na allegro. Jak mi się skończy dotychczasowa umowa z Orange to mogę przejść do innej sieci (np. do Ery) i nie muszę kombinować ze ściąganiem sim lock'a i tym, że jakaś umowa mnie trzyma.

---- Dodano 18-08-2008 o godzinie 21:20 ----

Oj, chyba tak samo. Jak kupowałem (przedłużałem) umowę z Orange Twój Plan na Orange Premium 110 to za Nokię 6280 płaciłem ponad 300PLN (cena jak dla nowego klienta).

Wydaje mi się że zawsze jest jakaś oferta dodatkowa. Pamiętam jak negocjowałem ofertę dla dziewczyny w erze na początku roku i dla siebie 2 lata temu. Na początek dostałem to co każdy a później zdecydowanie lepsze warunki. Więc mam nadzieje że po 4 latach płacenia rachunków w Orange dorzucą coś jeszcze. Tylko co bo minut w 110 jest wystarczająco jak już się dowiedzałem internet jest free... Może dadzą pakiet MMSów? :P Tylko po co w ip mmsy? :D

#35 krzywymax

krzywymax
  • 92 posts
  • SkądToruń

Posted 18 August 2008 - 20:32

Coś mi sie wydaje, że abonament ten Firma 110 za 110 zł netto może być hitem.

#36 orestesapc

orestesapc
  • 8 posts

Posted 18 August 2008 - 20:33

Troche nie rozumiem tych, którzy uważają oferte Ery za lepszą. Jak się porówna cena abo plus ilość minut, plus pakiet danych i wreszcie cene telefonu to wyjdzie praktycznie na to samo. Troche się zdziwiłem cenami w ofercie prepaid. Wychodzi całkiem w porządku szczególnie że średnia cena na allegro jest bardzo podobna jeśli chodzi o wersję 8gb i wyższa jeśli chodzi o 16gb. Jeśli już musiałbym ocenić którą ofertę uważam za lepszą to wybrałbym orange. Z prostej przyczyny. Przeciętny polski uzytkownik raczje nie ingeruje w oprogramowanie telefonu, Iphone w wersji jaką wyciągnieny z pudełka nadaje się tak naprawde do 2 rzeczy do mp3 i internetu. Pakiet 0,5gb to jest cholernie mało jesli weźmiemy pod uwagę, że głownymi nabywcami tego telefonu opócz miłośników apple będą: dzieciaki...a to oznacza youtube i inne pożerające pakiety danych serwisy. Oferta orange jest tak przygotowana,żeby nie było zbyt dużo sytuacji kiedy klient się skarży, że nie może korzystać z możliwości telefonu mimo że płaci dość wysokie rachunki

#37 b_jan

b_jan
  • 683 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 August 2008 - 20:36

Yeah. Cieszymy się. :)

P.S.
No co, skoro czytam tego typu posty codziennie stworzone przez innych to jeden dzień w roku i ja mogę. :P W końcu taki dzień szczęścia prowadzący do "nirwany" 22.08.2008. :P

#38 Monoba

Monoba
  • 17 posts
  • SkądBytom

Posted 18 August 2008 - 20:37

Co to znaczy "Business Everywhere Standard"?

Czy to jest jakiś pakiet transmisji danych...?

O business Everywhere Standart Znajdziesz tutaj:
[url=http://www.orange.pl/portal/map/map/new_corpo_business_standard?TARGET=CORPO_BUSINESS_STANDARD]Telefony komórkowe Orange - abonament, mix, karta i internet[/url]

#39 b_jan

b_jan
  • 683 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 August 2008 - 20:40

Troche nie rozumiem tych, którzy uważają oferte Ery za lepszą. Jak się porówna cena abo plus ilość minut, plus pakiet danych i wreszcie cene telefonu to wyjdzie praktycznie na to samo. Troche się zdziwiłem cenami w ofercie prepaid. Wychodzi całkiem w porządku szczególnie że średnia cena na allegro jest bardzo podobna jeśli chodzi o wersję 8gb i wyższa jeśli chodzi o 16gb.

Jeśli już musiałbym ocenić którą ofertę uważam za lepszą to wybrałbym orange. Z prostej przyczyny. Przeciętny polski uzytkownik raczje nie ingeruje w oprogramowanie telefonu, Iphone w wersji jaką wyciągnieny z pudełka nadaje się tak naprawde do 2 rzeczy do mp3 i internetu. Pakiet 0,5gb to jest cholernie mało jesli weźmiemy pod uwagę, że głownymi nabywcami tego telefonu opócz miłośników apple będą: dzieciaki...a to oznacza youtube i inne pożerające pakiety danych serwisy. Oferta orange jest tak przygotowana,żeby nie było zbyt dużo sytuacji kiedy klient się skarży, że nie może korzystać z możliwości telefonu mimo że płaci dość wysokie rachunki

Mi na przykład bardziej pasuje lista hotspotów w Erze. Na dodatek są aplikacje typu pogoda, giełda, czy też w końcu mail, które są standardowo wbudowane, a które korzystają z internetu. Jak dla mnie użytkownicy iP są "niezwykli", czego zapewne się dowiesz czytając to Forum. ;)

#40 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 posts

Posted 18 August 2008 - 20:48

Mi na przykład bardziej pasuje lista hotspotów w Erze. Na dodatek są aplikacje typu pogoda, giełda, czy też w końcu mail, które są standardowo wbudowane, a które korzystają z internetu. Jak dla mnie użytkownicy iP są "niezwykli", czego zapewne się dowiesz czytając to Forum. ;)

Wszyscy (większość z nas), którzy mają coś wspólnego z Jabłkami są wyjątkowi. Chociażby dlatego że od czasu do czasu jesteśmy trochę prześladowani przez pecetowców i Windows Mobile userów. "Cała" społeczność Apple jest wyjątkowa. Mówię to jako zdun (no wiecie, ten od PieCy), będący zdunem z przymusu.

#41 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 posts
  • SkądKatowice

Posted 18 August 2008 - 20:51

Zgubilem sie;] za duzo informacji na raz.

wiec wybierajac orange firma abo za 110zl + 329zl za IP 16gb na 24mc (zapewne all netto)

dostaje:
+ 240min + 100sms (do wszystkich)
+ nielimitowany net << czyli nie spada nigdy zadna szybkosc po przekroczeniu pakietu
i nie ma zadnego naliczania i usluga zawiera sie w abo?
+ tanie rozmowy - tzn 0,10zl netto do orange i stacjonarnych w ramach min abo
co zwieksza jego wydajnosc. Tylko jak przystosowac ta tabelke: Telefony komórkowe Orange - abonament, mix, karta i internet
do tego abo.

Jakie sa stawki do innych sieci i jakie sa po wyczerpaniu minut abonamentowych?

+ darmowe hotspoty

Podsumowując dla calkowitej pewnosci mojego zmeczonego umyslu.

Place 329zl + VAT w lape, podpisuje papier na 110zl + vat miesiecznie i mam to wszytsko nic wiecej nie doplacajac, chyba ze narzeczona mi limit przedzwoni??????

#42 krzywymax

krzywymax
  • 92 posts
  • SkądToruń

Posted 18 August 2008 - 20:55

Zgubilem sie;] za duzo informacji na raz.

wiec wybierajac orange firma abo za 110zl + 329zl za IP 16gb na 24mc (zapewne all netto)

dostaje:
+ 240min + 100sms (do wszystkich)
+ nielimitowany net << czyli nie spada nigdy zadna szybkosc po przekroczeniu pakietu
i nie ma zadnego naliczania i usluga zawiera sie w abo?
+ tanie rozmowy - tzn 0,10zl netto do orange i stacjonarnych w ramach min abo
co zwieksza jego wydajnosc. Tylko jak przystosowac ta tabelke: Telefony komórkowe Orange - abonament, mix, karta i internet
do tego abo.

Jakie sa stawki do innych sieci i jakie sa po wyczerpaniu minut abonamentowych?

+ darmowe hotspoty

Podsumowując dla calkowitej pewnosci mojego zmeczonego umyslu.

Place 329zl + VAT w lape, podpisuje papier na 110zl + vat miesiecznie i mam to wszytsko nic wiecej nie doplacajac, chyba ze narzeczona mi limit przedzwoni??????

Tak, ale 329 zł netto tyczy sie wersji 8GB, 16GB za ok 529 netto jest - reszta prawda i rewelacja.

To mój wybór :)

#43 Monoba

Monoba
  • 17 posts
  • SkądBytom

Posted 18 August 2008 - 20:55

Z tego co ja zrozumialem twoje obliczenia są całkkowicie słuszne Blac_ks

#44 krzywymax

krzywymax
  • 92 posts
  • SkądToruń

Posted 18 August 2008 - 20:57

Z tego co ja zrozumialem twoje obliczenia są całkkowicie słuszne Blac_ks

Ale z 8GB wersja.

#45 Monoba

Monoba
  • 17 posts
  • SkądBytom

Posted 18 August 2008 - 20:59

Oczywiscie ze te obliczenia dotycza 8gb. Ja Biore 16GB

#46 gERmAn

gERmAn
  • 470 posts
  • SkądKraków

Posted 18 August 2008 - 21:03

Ja biore chyba abo dla firm 110zł na 24 miechy i iphona 8gb za 329zł. Ach to orange myślałem że będzie kijowo a jest rewelacj! Może się rzeczywiście skuszę...

#47 -K@mil-

-K@mil-
  • 15 posts

Posted 18 August 2008 - 21:04

Ciekawe tylko czy będzie można zmienić abonament, np. po 6 miesiącach na niższy :confused:

#48 krzywymax

krzywymax
  • 92 posts
  • SkądToruń

Posted 18 August 2008 - 21:05

Mi stylka 8GB. Ciekawe, czy przedłużając umowe będę miał jakieś fory cenowe, abonament zmieniam na wyższy ten Firmowy za 110 zł netto i iP 8GB zaa 329 zł netto. Słuchajcie a pytanko - za tel. normalnie kredytówką można zapłacić nie?, chyba to nie ma znaczenia jaką kartą płacę? Takie głupie pyt. ale kiedyś dawno w Plusie problemy z tym robili...

#49 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

Posted 18 August 2008 - 21:06

co? podobnie? w erze za 95zł na 24-miesiace i 500mb netu masz iphone 3g 8gb za 769zł a w orange przy 110zł
z nielimitowanym netem kosztuje 329zł .

JEST RÓŻNICA?

JEST I TO DUŻA, na korzyść Ery, ja mam iPhona 16GB za 445 zł w abonamencie 85 zł. 220 minut free do wszystkich sieci, też na 24 mce. pamietaj że w Erze stałych klientów traktują indywidualnie.

#50 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 posts

Posted 18 August 2008 - 21:07

Ciekawe tylko czy będzie można zmienić abonament, np. po 6 miesiącach na niższy :confused:

No pewnie, czemu nie? Słoń w karawce gratis ;-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users