Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#101 bash3r

bash3r
  • 140 postów
  • SkądParyż / Świnoujście

Napisano 19 sierpnia 2008 - 00:11

No ja mam nadzieję, że informator MyApple jest lepszy niż innych :D

#102 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 00:14

No ja mam nadzieję, że informator MyApple jest lepszy niż innych :D

ja tez... ale zajrzyj na http://appleblog.pl/ tam twierdza ze tu rzna niusy. ja sie nie znam - ale tak tam jest napisane.. wiele widzialem - wiem ze wszytsko jest mozliwe

rowniez to ze ktos specjalnie napalencow w ch robi

#103 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 00:16

Napisze ostatni post do tego wątku. Jak ujrzę na oficjalnej stronie Orange oferty to uwierzę ;), tak jak z Iphone'm nie wierzyłem jak nie ujrzałem prezentacji. Tak szczerze wg. mnie to może być ściema, specjalny wyciek, aby np. Era (w tym przypadku) nie obniżyła swoich ofert, aby nie przebiła Orange. Poczekajmy cierpliwie do oficjalnych cen. Też nie oczekuje gruszek na wierzbie, ale jak Gadaliście wcześniej w Czerwcu w Lipcu to pisaliście że u nas to będzie masakra z cena z abonamentem i kosztem samej słuchawki. To jest GDYBANIE. Porównajcie te chociaż ceny z zachodem tam gdzie jest już Iphone 3G. NIE jest aż tak źle, też ktoś musi mieć gorszą ofertę ERA czy ORANGE. Co do stałych klientów JA nie miałem żadnych problemów i jestem w zupełności zadowolony

#104 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 00:21

Na miejscu marketingowców tak bym właśnie zrobił, np. wysłał kierownikom wszystkich oddziałów "maila opatrzonego >tajne<", że taryfy są przewidywane "i tu właściwa cena - 30%". Ktoś zawsze wypapla, na net wycieknie info "z wiarygodnego źródła", tworzy się powszechna opinia, że w Orange najlepiej, a w dniu premiery ceny okazują się wyższe, jednak w galopie wiele napalonych już te 30% więcej przegryzie. Orange tymczasem umywa ręce, bo przecież nic nie ogłaszał. :) Kiedyś czytałem o takich akcjach w jakiejś książce do marketingu. :) No wiem, że to takie tylko gdybanie, ale wszystko jest możliwe skoro na raz pojawiają się dwie sprzeczne wiadomości i taryfy. :) Albo z drugiej strony. Wyobraźcie sobie co by się działo gdyby od dwóch tygodni na necie była "wiarygodna" plota, że ceny będą w Orange 50% wyższe. Dużo osób przez ten czas przeniosłaby się już do Ery, tym bardziej np. ci z Plusa lub Play. :)

#105 bash3r

bash3r
  • 140 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 00:45

Ludzie ... wy idźcie spać a rano przeczytacie ... Orange i tak zacznie sprzedawać w piątek dopiero więc spoko :-) Ps. Era zaczęła zapraszać na party :)

#106 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 00:50

Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć... A oglądałeś odcinek SouthParku, w którym Cartman nie może się doczekać Nintendo Wii i postanawia się zamrozić 3 tygodnie przed premierą i odmrozić w jej dniu?

#107 bash3r

bash3r
  • 140 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 00:55

Fajnie by było gdyby można było się zamrozić do piątku ... niestety trzeba czekać i mieć nadzieję, że telefonów nie zabraknie i Orange będzie miał białe aparaty :)

#108 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 01:02

South Park Episode Player - dokładnie tak samo czują się prawdziwy ajfonowcy.

#109 sAYo

sAYo
  • 33 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 01:03

Fajnie by było gdyby można było się zamrozić do piątku ... niestety trzeba czekać i mieć nadzieję, że telefonów nie zabraknie i Orange będzie miał białe aparaty :)

Kolega z salonu orange u którego załatwiam aktywacje w zeszłym tygodniu dzwonił i pytał jakiego chcę IP bo musi zamówić i jak mu podałem że byałego 8gb to mówił że nie ma problemu, tak więc jedna Twoja prośba już się spełniła :)

#110 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 01:05

Kolega z salonu orange u którego załatwiam aktywacje w zeszłym tygodniu dzwonił i pytał jakiego chcę IP bo musi zamówić i jak mu podałem że byałego 8gb to mówił że nie ma problemu, tak więc jedna Twoja prośba już się spełniła :)

eee a białe to nie są tylko 16gb? :P

#111 bash3r

bash3r
  • 140 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 01:05

białego 8gb ? :D Orange wypuścił własnego iPhone ? Albo kolega zrobił Cię w jajo (bez urazy) :P

#112 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 02:25

LoL, tak to jest z tymi "rezerwacjami", tylko ze i tak i tak musisz Ty podpisać umowę, więc jakiś tam kolega może tylko trzymać iphone dla znajomego - co narusza jakieś tam wewnętrzne przepisy i jeśli komuś jakiś handlowiec tak powiedziałby to radziłbym patrzeć w jego ekran ;) ale to juz taka abstrakcja..

#113 bash3r

bash3r
  • 140 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 04:34

No i oferty są live ... ale coś strona się sypie :-) Mało ciekawie to wygląda bo nie ma nieograniczonego neta (z tego co widzę) :/

#114 supra

supra
  • 78 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 04:58

Huhu! W wersji bez internetu: abonament 75zl (30msc), telefon za 849zl!

#115 tomaszsp3

tomaszsp3
  • 43 postów
  • SkądTrzcianka

Napisano 19 sierpnia 2008 - 05:21

już jest oficjalnie na ORANGE Ale nie są to jeszcze wszystkie oferty i brak info dla stałych abo... Era wydaje się być jednak pokonana....

#116 cezex

cezex
  • 305 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 05:22

W orange.pl taniej ale zamówić nie można....

#117 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 19 sierpnia 2008 - 05:36

16gb tylko w ofercie 150 i 250? w nizszych abo nie ma neta? podobnie jak era taryfa 75pln - iphone 8gb 849pln, umowa 30mcy w erze: taryfa 65pln - iphone 8gb 799pln, umowa 24mcy

#118 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 sierpnia 2008 - 06:39

Na karte nie ma nie widze.. a szkoda. Kupilbym se iPhone za 2k na karte

#119 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 06:44

A ja Plus... ?

Jak dla mnie, oferta dla indywidualnych jest niezbyt ciekawa... Era RuLeS :grin:

Kurcze ja w Plusie mam za 90 zl brutto
257 min do wszystkich
- 43 gr do wszystkich po wyczerpaniu limitu
- 30 numerow tel na stacjonarne lub w sieci Plus za 10 gr/min
- renegocjacje umowy co 6 miesiecy dostosowujaca do aktualnych cen na rynku

i co zrobic jak chce iPhone i Plusa... ;( Mowia ze tez bedzie w ich sieci ale kiedy i jak nikt nie wie.

CO do iPhone i cen w Polsce to nie wiem co myslec. Widze dwie opcje:
1. Ceny do konca roku sie ustala i spadna + dojdzie mozliwosc unlock
2. Telefon zdobedzie polularnosc i bedzie problem z kupnem przez ho ho ho...
a moze warto zaprzec sie i poczekac jeszcze pol roku i nie nakrecac "tej spirali cen i pożądania... ?" :)

A tak na marginesie jak myslicie ile osob w Polsce wie tak naprawde co kryje sie w pod nazwa innowacji "iPhone"?
Ile tak naprawde osob bedzie chcialo kupic ten telefon?
Czy gdyby wszyscy 22 lipca w PL zamiast po iPhone poszli by po rozum do glowy to jak dlugo wytrzymali by operatorzy z obecnymi stawkami?

#120 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 07:28

Widzę że nie opłaca się w salonie załatwiać tematu skoro na orange pl jest taniej i to sporo. A jak jest z tą ofertą orange biznes? można podpisać umowę będąc indywidualną osobą czy trzeba mieć firmę?

#121 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 07:44

a nie mówiłem :) Telefony komórkowe Orange - abonament, mix, karta i internet

..... że będzie oferta dla stałych klientów abo 100 zł i koszt 200 - 300 zł Iphon 3G, .....

Pozdro Ludziska i nie narzekajcie :)

O zniknęła ta oferta już, a było tak:
Dołączona grafika
By CITYnet Przekierowanie... at 2008-08-18

#122 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 07:47

Przedłuż umowę przez internet
Specjalnie dla Ciebie zwiększamy limit transferu danych w ramach usług
Orange Free o: 1 GB w abonamencie 150 zł i o 2 GB w abonamencie 250 zł
Źródło: Orange.pl

Jak widać, Pomarańczowi dbają o klientów nie to co cieniutka Era...
Generalnie ceny telefonów są niziutkie przy zakupie przez Orange.pl

#123 poboomster

poboomster
  • 36 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 07:53

Mozna zmowic przed premiera z internetu bo nie widze takiej opcji ?

#124 orestesapc

orestesapc
  • 8 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 07:55

Mi na przykład bardziej pasuje lista hotspotów w Erze. Na dodatek są aplikacje typu pogoda, giełda, czy też w końcu mail, które są standardowo wbudowane, a które korzystają z internetu. Jak dla mnie użytkownicy iP są "niezwykli", czego zapewne się dowiesz czytając to Forum. ;)

Wiesz może i jest większa liczba hotspotów. tylko zastanów się co to ci daje i tak z pełni możliwości telefonu nie będziesz korzystał jeśli nie będziesz w zasięgu hotspotu albo nie będziesz miał pakietu danych wykupionego.

Wiem, że użytkownicy apple są wyjątkowi, zaglądam na to forum mimo, że wcześniej nie byłem zarejestrowany, tylko że teraz sytuacja się troche zmieni. Przedtem kupowałeś iphone i po ściagneciu blokady simlock i tak telefon był bez gwarancji więc mogłeś sobie w nim spokojnie grzebać. Użytkownicy kupujący iphone w Erze czy Orange będą mieli troche inną sytuację. Będą mieli simlocka na swoją siec macierzystą, pewnie duża ich część ale nie wszyscy zdecydują sie na instalacje nie wspieranych przez apple bajerów, bo będzie to oznaczać utratę i tak krótkiej gwarancji. A ten telefon w czystej wersji, to jest po prostu ipod z przeglądarką, fajną rzeczą jest pogoda i giełda ale to nie jest jeszcze rewolucja.
Dopiero instalaując mase oprogramowania dodatkowego korzystamy w pełni możliwości telefonu.

W innej sytuacji korzystanie z iphone w Polsce jest po prostu bardzo drogie. W USA mamy wrzechobecne hotspoty, a tutaj w dużych miastach jest troche hotspotów ale ciągle to za mało. Zmuszeni więc jesteśmy do korzystania z pakietów danych, chocby nie wiem jak dużych jednak ciągle za nałych.

A tak z innej beczki to kupowanie iphone bez pakietu danych uważam za pomyłkę.

#125 bash3r

bash3r
  • 140 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 07:56

Widzę że nie opłaca się w salonie załatwiać tematu skoro na orange pl jest taniej i to sporo.

A jak jest z tą ofertą orange biznes? można podpisać umowę będąc indywidualną osobą czy trzeba mieć firmę?

Co do cen ... to nie jest aż tak duża różnica ... da się przeboleć. Ja wolę wydać 100zł więcej na iPhone a odebrać go osobiście pomacać i ponarzekać w salonie ...

Co do fimry to tak, trzeba mieć fimę bo musisz podać NIP, REGON i potwierdzenie wpisu do ewidencji ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych