Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowa komórka. Trudny wybór.

• Please log in to reply
142 replies to this topic

#76 Wookasch

Wookasch
  • 306 posts
  • SkądBerlin

Posted 25 July 2008 - 19:52

Omijajcie WSZYSTKIE slidery Samsunga szerokim lukiem jak niechcecie wymieniac tasmy LCD za pol roku.

Ze wszystkich telefonow jakie mialem Samsungi mialy najgorszy soft. Syf.

#77 Alex28

Alex28
  • 13 posts

Posted 25 July 2008 - 20:53

Kolejny wybor Witajcie... Nie wiem,czy moge napisac to w tym temacie,ale pomyslalem,ze jest chyba najodpowiedniejszy.. A wiec chcialbym,zebyscie napisali swoje opinie na temat tego,czym sie rozni stary iphone od nowego 3G..aktualnie jestem w USA i moge kupic i tego i tego..nigdy nie mialem nic apple,ale bedac tu chce sie przerzucic na macbooka i wlasnie chyba iphona..czym one sie roznia..jak sadzicie ktory jest w ogole lepszy..bo nie zawsze to co nowe jest lepsze..czy warto placic 2 razy wiecej,zeby kupic nowego ?W czym dokladnie jest lepszy od starego?pozdrawiam

#78 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 25 July 2008 - 21:10

Fajna jest idea takiego telefonu. Jedno body a w nim dwie dusze, znaczy się dwa telefony bo Samsung D880 ma dwa numery IMEI i tak naprawdę to są to dwa telefony jednocześnie pracujące ze wspólną klawiaturą, wyświetlaczem i baterią :D
Jednak ten Samsung ma koszmarnie niefunkcjonalne menu, tragiczną przeglądarkę internetową a menadżer plików woła o pomstę do nieba. Bawiłem się nim kilka dni i to nie była fajna zabawa :wink:

Soft rzeczywiście ma kiepski ale jeśli ktoś potrzebuje telefonu + sms + dwa numery to jest to całkiem ciekawa opcja.

Omijajcie WSZYSTKIE slidery Samsunga szerokim lukiem jak niechcecie wymieniac tasmy LCD za pol roku.

eetam
Znam kilka osób, które mają D600 D900 i jedną co ma właśnie D880
D880 nie ma jeszcze pół roku ale pozostałe już mają często grubo ponad rok - telefony technicznie są naprawdę dobre.

Ze wszystkich telefonow jakie mialem Samsungi mialy najgorszy soft. Syf.

To fakt ;)

Nie wiem,czy moge napisac to w tym temacie,ale pomyslalem,ze jest chyba najodpowiedniejszy..

Wypadałoby założyć nowy temat ;)
A najlepiej poszukać już istniejącego - http://www.myapple.p...s-iphone3g.html

A wiec chcialbym,zebyscie napisali swoje opinie na temat tego,czym sie rozni stary iphone od nowego 3G

Nowy jest przede wszystkim 3G

jak sadzicie ktory jest w ogole lepszy..bo nie zawsze to co nowe jest lepsze..czy warto placic 2 razy wiecej,zeby kupic nowego ?W czym dokladnie jest lepszy od starego?pozdrawiam

Jeśli chcesz go używać w Polsce to póki co 3G nie poużywasz.
Może warto poczekać co pokażą nasi operatorzy?

#79 focus

focus
  • 267 posts

Posted 25 July 2008 - 21:35

Bardzo mi się podoba iPhone, ale dla uzyskania pełnego obrazu, jaki telefon może być synchronizowany z Leosiem ( kontakty, wiadomości, kalendarz) poza właśnie Phone'em ? Nokia eweidentnie ignoruje istnienie innego systemu niż Windows

#80 Hynta

Hynta
  • 357 posts
  • SkądToruń

Posted 25 July 2008 - 22:10

Code tylko ze ja pracuje w serwisie komorkowym i troche dziennie tych tasm musze wymieniac co przyprawia mnie o bole glowy ;/ Samsung jest daleko w tyle np. za taka nokia ktora naprawde postawila na prostote polaczenia podzespolow w swoich telefonach a nie taki samsung zastosowal pierdylion srubek... + jeszcze dochodza psujace sie "sanki" Zywotonosc takiego samsunga zalezy tylko i wylacznie od czestotliwosci otwierania.NIestety w wszytskich modelach sliderow tasma laczaca LCD i plyte glowna nie jest w zaden sposob zabezpieczona.Przy otwieraniu,zamkaniu jest ona caly czas w ruchu i obciera sie o plastikowe wewnetrzne elementy telefonu, co w ostatecznosci prowadzi do smierci. Dlatego nie polecam tych telefonow.

#81 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 25 July 2008 - 22:57

Ja tam tylko NOKIA ;)

#82 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 25 July 2008 - 23:21

Nokia eweidentnie ignoruje istnienie innego systemu niż Windows

nie jest tak zle. systemowe isync i bluetooth file exchange plus nokia multimedia transfer oferuja pelen wachlarz mozliwosci.

#83 kamper100

kamper100
  • 376 posts
  • SkądBytom

Posted 27 July 2008 - 00:12

Witam! Jak już wcześniej pisałem mam zamiar kupić pod koniec wakacji telefon. Ale jaki? Nie chce iPhona! odradzaliście mi tez HTC Diamond-który moim zdaniem wymiatał. O to funkcje które musi posiadać: 1. GPS: mapa tomtom lub automapa 2. Dotykowy ekran 3. W miarę wytrzymały 4. Wielkosc-do noszenia w kieszeni 5. bylo by super gdyby posiadal klawiatue(ale nie musi) 6. 3G z góry dziękuje za pomoc

#84 lozik

lozik
  • 194 posts
  • SkądRzeszów

Posted 27 July 2008 - 02:17

a moze HTC TyTn II (Kaiser), ma wszystko co napisales, sam sie nad nim kiedys zastanawialem ale wtedy byl drozszy. link do aukcji z takim czyms ale poszukaj moze bedzie taniej :)

HTC TYTN II 2 NOWY NAVI KAISER SZCZECIN ORANGE (401516173) - Aukcje internetowe Allegro

#85 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 27 July 2008 - 08:54

odradzaliście mi tez HTC Diamond-który moim zdaniem wymiatał.

Ja sie nie skarze na Diamonda.
Ale poczekaj jeszcze na SE XPERIA.

#86 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 posts

Posted 27 July 2008 - 09:35

Żadna Nokia ! Ona IP nawet do obudowy nie dorasta x)

#87 Wookasch

Wookasch
  • 306 posts
  • SkądBerlin

Posted 27 July 2008 - 09:44

1. GPS: mapa tomtom lub automapa
2. Dotykowy ekran
3. W miarę wytrzymały
4. Wielkosc-do noszenia w kieszeni
5. bylo by super gdyby posiadal klawiatue(ale nie musi)
6. 3G

Z klawiatura to Xperia.
Bez klawiatury prosze bardzo, iPhone bez smiesznych ograniczen:

Samsung Omnia SGH-i900
SAMSUNG OMNIA
YouTube - Official launch Samsung Omnia

Jak szprechasz po hiszpansku to moze byc ciekawe:
YouTube - Videorama iPhone vs Omnia vs Diamond

---- Dodano 27-07-2008 o godzinie 10:57 ----

Ale poczekaj jeszcze na SE XPERIA.

YouTube - Sony Ericsson Xperia X1 Panels in action at CTIA 2008

5:35 - 6:10 :lol:

#88 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 27 July 2008 - 10:05

Żadna Nokia ! Ona IP nawet do obudowy nie dorasta x)

Przypomne, ze na forum staramy sie wypowiadac merytorycznie.

#89 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 27 July 2008 - 20:46

Wracając do tematu... fajny jest Samsung D880 - na dwie karty SIM :)

---- Dodano 25-07-2008 o godzinie 19:52 ----
Proszę pisać na temat.
Alfagta - Twój post został usunięty. Jak chcesz coś napisać do Insidera to masz od tego PW.

A co poskarżył Ci się??? Kim on jest, że napisanie odpowiedzi na jego posta kończy się usunięciem mojego?

P.S. Prosiłbym o przypomnienie treści mojego posta na PW.

#90 Piotrulec

Piotrulec
  • 34 posts

Posted 01 August 2008 - 19:27

A co sądzicie o Nokii 5610 Xpress Music. Będzie dobrym wyborem? Teraz porównujemy te trzy modele. To który najlepiej się nada dla nastolatka. Będę głównie muzyki słuchać.

#91 Remik

Remik
  • 758 posts
  • SkądDortmund/Germany

Posted 01 August 2008 - 19:50

JA mam E51 i zmienilem po uzywaniu dwoch iphonow. Tak jak napisal juz Code w poscie wyzej, kazdy musi sobie odpowiedziec na pytanie czego potrzebuje. Ja nie lubilem wynalazku w postaci iphona z kilku powodow.Miedzy innymi dlatego, ze jest dla mnie nieporeczny, ceglowaty i niewygodny. Nie lubilem tez wynalazku w postaci ipoda ktory jest w iphonie. Nie bede nikogo do niczego przekonywac, bo dla mnie telefon ma byc telefonem, ale ile uzytkownikow tyle opinii. Ja wole telefon jako telefon a ipoda osobno. Jako zabawka dla programow jest swietny i obsluga programow super, ale jako telefon to nie to.Poza tym Nokia ktora mam swietnie wspolpracuje z iSync wiec niczego mi wiecej nie potrzeba. Sluchawek nawet nie odpakowalem bo i po co. Nawet karty w telefonie nie mam. No coz to tyle ode mnie. Wybierz co Ci bardziej pasuje.

#92 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 02 August 2008 - 09:36

Ja Ci z czystym sumieniem polecam Nokie...produkuje swietne telefony.Ja sie nigdy nie zawiodlem :)

#93 Piotrulec

Piotrulec
  • 34 posts

Posted 02 August 2008 - 14:26

A który telefon z tej trójki może oferować najlepszy dźwięk? Czy może takie rozwiązanie: Nokia N81/5610 Xpress Music + iPod?

#94 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 03 August 2008 - 09:28

Nokia np.E51,jesli masz kase to N82 lub N95 8GB +iPod wtedy to jest najlepsze rozwiazanie. Najlepiej takie pytania zadawac im-www.symbianos.pl

#95 amator

amator
  • 503 posts

Posted 03 August 2008 - 10:21

nokia e90, jezeli muza nie najwazniejsza.

#96 luk101

luk101
  • 276 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 August 2008 - 10:38

n95 8 gb - to swietny wybor.

#97 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 03 August 2008 - 11:20

Albo N95 8GB ALBO N82....zalezy co wolisz... slider/jednobrylowa,flash/duzy ekran,wbudowana pamiec/karty pamieci...

#98 Piotrulec

Piotrulec
  • 34 posts

Posted 03 August 2008 - 11:33

Ale ja nie chcę n95. Ani N82. Do zdjęć mam aparat. Jak napisałem wyżej. No cóż Na razie wezmę się za iPoda, komórkę kupię sobie później. Jeśli iPhone 3G będzie w atrakcyjnej cenie bez abonamentu z simlockiem na Orange to go kupię. Tak chyba będzie najlepiej.

#99 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 03 August 2008 - 11:38

To polecal bym Ci E51+ iPod..Racja,teraz nie czekaj i kup Ipoda,bo co do telefonu to masz milion mozliwosci :)

#100 Piotrulec

Piotrulec
  • 34 posts

Posted 03 August 2008 - 15:02

Dzięki sali za utwierdzenie mnie w swojej decyzji. Dziś byłem w Tesco i w dziale technicznym były 2 iPody: touch 8 GB i nano 4 GB. Oczywiście za pancerną szybką I WSADZONE W SAM RÓG. Nie podejrzewałem że touch ma takie fajne pudełko. Ale cóz 1199 PLN. Cortland ma 900 z kawałkiem.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users