Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowa komórka. Trudny wybór.

• Please log in to reply
142 replies to this topic

#126 cimonj

cimonj
  • 593 posts
  • SkądHorsham, UK

Posted 31 August 2008 - 05:19

..ani jeden.. ani drugi.. LOL
Nokia's N95 Vs Apple iPhone

#127 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 31 August 2008 - 08:19

iphone - kazdy to powie :-)

#128 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 31 August 2008 - 09:54

iphone - kazdy to powie :-)

Uzasadnij Panie znawco :D

#129 iPaweł

iPaweł
  • 811 posts
  • SkądПри́п'ять

Posted 31 August 2008 - 10:59

Ja osobiście wybrałem iphone i nie żałuje ;)

#130 oriel

oriel
  • 48 posts
  • SkądKraków

Posted 17 September 2008 - 08:21

Ja chętnie udzielę się w tym temacie. Postaram się obiektywnie. Jestem posiadaczem iPoda Touch, i w mojej głowie, pewnego dnia zrodził się misterny plan, zintegrowania telefonu z odtwarzaczem mp3. Bo dlaczego nie, skoro i tak noszę codziennie ze sobą i telefon (SE K770i) oraz iPoda. Dopiąłem swego, ale zanim kupiłem iPhone, poczytałem co nie co na necie...no właśnie, chyba odrobinę za mało. O ile byłem świadom braku: -MMSów -wysyłania i odbierania przez BT -brak domyślnej opcji nagrywania filmów -brak przedstawiania plików w drzewie folderów -brak tapety na ekranie z ikonami to kiedy założyłem kartę SIM, i uruchomiłem telefon przeraziło mnie kilka innych niedogodności. Brak raportów SMS, brak możliwości ustawienia własnego dzwonka mp3 (mówię tu o możliwości dla laika, nie dla kogoś kto uruchomi WinSCP i podmieni pliki) dla połączeń i SMSów, brak profili (korzystam teraz w nocy z innego, w dzień z innego a na uczelni z innego profilu i przestawianie za każdym razem głośności dzwonka, może irytować). Nie można tak samo ustawić własnego dzwonka na budzik (jakoś lubię ten, który mam ustawiony do tej pory). Brakowało mi także listy zadań, które mam do zrobienia, na zasadzie pojawiania się przypomnienia na głównym ekranie. I o ile, mógłbym to wszystko jako tako znieść, na domiar złego pojawił się jeszcze problem z okładkami albumów. O ile w moim iPod T, na sofcie 2.1 wszystko działa, aż miło, tak iPhone buntował się z prawie każdą okładką. I też w sposób nieprzewidywalny, bo o ile wgrywał okładki pobrane z iTunes, i niektóre wgrane przeze mnie, tak spora większość nie działała. Stwierdziłem, że dla mnie to za dużo. Sprzedałem iPhona w pierony, bo nie tego się spodziewałem. Liczyłem, że te 2 czy 3 niedogodności są do przejścia, ale na każdym kroku coś. To za dużo, to miało być intuicyjne urządzenie, które ułatwi mi pracę na co dzień, a tu głupia podstawowa zmiana dzwonka i tyle kłopotu, tyle zachodu ze zmianą okładek co pewnie jest wykonalne, ale nie tak jak być powinno. Narzekałem na Samsunga i900 (Omnia), z którego korzysta Mój Ojciec. Ale zauważyłem, że za 1800zł można mieć to wszystko czego za te same pieniądze nie daje iPhone. Można mieć raporty SMS, MMSy, własną tapetę, własny dzwonek, nawet profile! A gratis dorzucą aparat z autofocusem, GPS (z którego jak już raz człowiek zacznie korzystać, to już nie chce się na nic zamienić, pod warunkiem, że nie lubi korzystać z map na papierze ;) ), nagrywanie wideo w normalnej, dającej się zaakceptować rozdzielczości. Wiem, że to wszystko to może gadżety, ale mając nauczkę z ulegnięcia modzie na iPhone, przykro mi to stwierdzić, ten telefon jest właśnie też takim gadżetem. Może te wszystkie błędy naprawione zostaną z kolejną generacją. Ja wiedząc to, co wiem dziś, raczej wybrałbym Nokię N95 albo poczekał na N96. Dotykowy wyświetlacz w tym przypadku nie jest dla mnie priorytetem. Wiedziałem w sumie tylko po części na co się godzę, i już wiem, że była to dla mnie nauczka, bo trzeba czytać dokładnie i starannie opis produktu, który chce się nabyć drogą kupna. Bardzo przepraszam, jeżeli uraziłem Wasze uczucia co do iPhone'a - mam nadzieję, że nie zostanę zbanowany za "naruszenie uczuć innych osób" ale dalej jestem fanem zwykłego iPod'a Touch.

#131 adi3124

adi3124
  • 531 posts
  • SkądGdynia

Posted 17 September 2008 - 23:46

Mam od niedawna iphone 3g i jestem strasznie zadowolony !! jedyna wada jak dla mnie to brak poziomej klawiatury w sms - mam duże palce i czasem nie łapie to co chce ;) poza tym telefonik jest super! . Oczywiście pozdrawiam teoretyków którzy nigdy nie mieli iphone w ręku a wypisują jaki to on słaby .

#132 play20

play20
  • 27 posts
  • SkądRadom

Posted 01 October 2008 - 13:20

ja się właśnie przymierzam do iP, ale jednak chyba bardziej do 2G, jako że moje telefony lubią często spadać ze stołu etc :) a słyszałem, że właśnie 2G są lepszej jakości. Ale chciałem się dowiedzieć jak to jest z tym internetem? Kobitka w salonie Orange powiedziała mi, że jeśli iPhone to tylko z netem w abonamencie bo on co chwila łączy się samoczynnie z netem i pobiera aktualizacje... prawda to?

#133 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 01 October 2008 - 17:07

Mozna wylaczyc to w nim,ale to racja...W orange sprzedaja go w pakietach z darmowym netem.

#134 simonek

simonek
  • 284 posts
  • SkądSzczecin

Posted 01 October 2008 - 17:18

Moglbys to troche rozwinac?... co to znaczy ze telefon sam z siebie laczy sie z netem?

#135 Slawus

Slawus
  • 525 posts
  • SkądCzłuchów

Posted 01 October 2008 - 17:24

jak na ta chwile to ja jestem za n96 :D wedlug mnie swietny telefonik

#136 ramones59

ramones59
  • 3 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 October 2008 - 17:56

Witam.... Ja też myślę o kupieniu iPhona mimo kilku wad o jakich czytałem na forach... Generalnie nowy Samsung"Omni" mi bardziej jest przyjazny-przydatny i jego możliwości jak modem do połączenia dial-up,slot sd i Bt In & Out :) Aczkolwiek może kupię iPhone 3G/16GB ale jeszcze poczekam na wrażenia i opisy innych użytkowników...

#137 play20

play20
  • 27 posts
  • SkądRadom

Posted 01 October 2008 - 18:11

Mozna wylaczyc to w nim,ale to racja...W orange sprzedaja go w pakietach z darmowym netem.

Czyli spokojnie mogę korzystać z internetu tylko przez wifi bez obawy o wielkie rachunki? A czy w iP 2G też jest taka opcja?

#138 Slawus

Slawus
  • 525 posts
  • SkądCzłuchów

Posted 01 October 2008 - 18:18

WiFi jest calkowicie bezplatne

#139 play20

play20
  • 27 posts
  • SkądRadom

Posted 01 October 2008 - 20:07

wiem że wifi jest bezpłatne. Pytałem o możliwość za blokowania połączeń z siecią w inny od wifi sposób:)

#140 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 01 October 2008 - 22:19

Jeszcze jutro CI dam odpowiedz ale na 90% mozna zablkowac te polaczenia platne :)

#141 play20

play20
  • 27 posts
  • SkądRadom

Posted 01 October 2008 - 23:13

to super! jeszcze jak możesz, napisz jak to się robi :D pozdr

#142 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 07 October 2008 - 23:43

eh a ja mam problem: - samsung i780 z play - jedyna wada to brak synchronizacji z isync :/ i nie wiem czy posluzy jako modem do mbpro, poza tym ogromne wyposazenie (nic nie musze dokupic) - nokia e71 z play - wszystko ok ale... nie ma dotykowego ekranu, a w przypadku nawigacji odgrywa to duza role... - iphone 3g (jezeli dostane dobra oferte z orange...) Juz sam nie wiem co wybrac, pierwsze dwa telefony bede mial za 290 zl... + kupe minut do innych sieci = 140 +2000 min do playa...

#143 focus

focus
  • 267 posts

Posted 08 October 2008 - 20:53

używa ktoś BlackBerry? Pojawił się w Orange BlackBerry Bold 900 i zastanawiam się jak to współpracuje z Leopardem, Działa jako modem z MBP, jak z synchronizacją: poczty, iCal i całej reszty? Macie jakieś doświadczenie?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users