Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowa komórka. Trudny wybór.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
142 odpowiedzi w tym temacie

#51 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 lipca 2008 - 13:24

a co to jest za Bluetooth ktory nadaje sie tylko do sluchawki ?
Ja bym powiedzial ze do "dupy".
Mozliwosc wymiany baterii jest po to zeby ja wymienic jak Ci sie tel rozladuje a nie szukac gniazdka- o tym nie pomyslales ? Dalej twierdze ze "komfort" wymiany baterii w AppleStore za $$ to "dupa"
SimLock raz jeszcze- HTC sprzedaje swoje telefony bez SimLocka, CountryLocka itd mozesz kupic sam aparat na calym swiecie a warunki sprzedazy iP wszyscy znamy- znowu "dupa".

Uzytkujesz iP w PL ? Wiec robisz to nielegalnie i musiales nielegalnie zlamac soft- czyz nie ?
wiec o jakich aktualizacjach piszesz ???
Multimedialnosc- 1 gen jaka posiadasz nie ma 3G, GPS, bluetooth do "dupy", aparat fot "dupa"...
i dlatego tak slabo sie sprzedala- takie sa fakty.
Minal niecaly rok zeby Steve przejrzal na oczy i jednak bylo mozliwe zrobic tel z w/wymienionymi funkcjami.

widze ze nie oczekujesz duzo od telefonu- ale kazdy ma inne potrzeby.
Po raz kolejny pisze- uzywam tel jako modemu, pracuje na MS Office, uzywam navi, lacze sie z kompem przez Bluetooth,- wole ta metode do przesylania fotek i innych plikow a Ty swoim iPhonem niczego takiego nie zrobisz.

Ja osobiście BT wogóle nie używam... Ale w sumie masz rację... Przydałby się do przesyłania zdjęć, tak jak jest to w twoim HTC... Zdjęć wykonanych twoim "rewelacyjnym" aparatem napotkanego na ulicy stuningowango Lanosa...:)

iPhone'a po przyjściu do domu wsadzam do dock'a... Także nigdy bez power'a nie zostanę:) Poza tym bateria w iPhone 1G się sprawdziła i to bardzo dobrze:)

Człowieku... Tobie się już wszystko miesza... Najpierw piszesz, że się boję aktualizacji, a teraz że nie mam wogóle takiej możliwośći... To już naprawdę jest jakaś tania komedia z Tobą w roli głównej:)

Słabo się sprzedała...??? Ciekawe??? 6 milionów w niecały rok... A przewidywania dotyczące twojego HTC są tragiczne... 2M... Jak na tak "rewelacyjny" telefon z tak znakomitym softem to naprawdę porażka... Nie wspomnę już o poprzedniku twojego cuda, czyli HTC Touch'u, który przez II-go połowę zeszłego roku ledwo przekroczył 1,5M...:)

Cała strategia dotycząca iPhone było od początku przemyślana... iPhone 2.5G był wprowadzony, aby zbadać rynek, mieć czas na dopracowanie iPhone'a 3G i zbudowanie apetytu na iPhone'a 3G...

Widzę, że nadal nie możesz się pogodzić z tym, że iPhone ma aparat tylko 2MP... Aparat w komórce to dopiero gadżet... Nigdy nie zastąpi on porządnego aparatu cyfrowego... Chyba, że uważasz inaczej???:)

P.S. Po co używasz tak wulgarnego słowa ('dupa") przy tak błachej sprawie???:)

#52 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2008 - 14:18

Skoro o aparatach mowa to panowie poczytajcie o ilości megapikseli kontra wielkość matrycy. :) Nie bez powodu lustrzanka z 6MP robi lepsze zdjęcia niż idiot-kamera z 12MP.

#53 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 24 lipca 2008 - 15:07

Skoro o aparatach mowa to panowie poczytajcie o ilości megapikseli kontra wielkość matrycy. :) Nie bez powodu lustrzanka z 6MP robi lepsze zdjęcia niż idiot-kamera z 12MP.

ani razu nie napisalem o ilosci pix a o tym ze aparat fot w iPhonie jest cienki po prostu,
jezeli porowniacie fotki zrobione iPhonem a jakims SE, Nokia czy nawet moim HTC Diamondem na prawde widac roznice- na niekorzysc iPhona. A filmy mozesz krecic iP ?

Człowieku... Tobie się już wszystko miesza... Najpierw piszesz, że się boję aktualizacji, a teraz że nie mam wogóle takiej możliwośći... To już naprawdę jest jakaś tania komedia z Tobą w roli głównej:)

Mi sie miesza ?- dlaczego nie ustosunkujesz sie do tego co pisze juz 3 raz-
uzywajac iP w PL MUSIALES zlamac nielegalnie softa- tak czy nie ? Wiec jak z "updejtami" ? Mozesz kupic sam aparat w sklepie, wsadzic karte jakiego operatora chcesz i uzywac ?

Słabo się sprzedała...??? Ciekawe??? 6 milionów w niecały rok...

Nokia sprzedaje tyle w tydzien...

P.S. Po co używasz tak wulgarnego słowa ('dupa") przy tak błachej sprawie???:)

takie to wulgarne slowo jak z iPhona multimedialny telefon.

#54 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2008 - 16:03

ani razu nie napisalem o ilosci pix a o tym ze aparat fot w iPhonie jest cienki po prostu,
jezeli porowniacie fotki zrobione iPhonem a jakims SE, Nokia czy nawet moim HTC Diamondem na prawde widac roznice- na niekorzysc iPhona. A filmy mozesz krecic iP ?

Umówmy się że najlepszy aparat kontra najgorszy idiot-kamera wypada mizeeeeeeeeeeernia. Nie ma to dla mnie różnicy bo z każdego i tak wychodzi shit.

Filmy mogłem w 1.1.4, ale przy 2.0 na razie nie. Lada moment się to zmieni...

#55 Wookasch

Wookasch
  • 306 postów
  • SkądBerlin

Napisano 24 lipca 2008 - 20:58

niech mi nikt teraz nie mow ze ze iPhone jest mniej funkcjonalny...

Coz, dla mnie uzywanie telefonu jako modemu dla laptopa to PODSTAWA. Podobnie jak raport dostarczenia SMS i wysylanie plikow przez BT.

#56 LB1989

LB1989
  • 244 postów
  • SkądSzczecin/Stargard

Napisano 24 lipca 2008 - 21:09

Nowa komórka? Prosty wybór. Weź takie coś:

Dołączona grafika

Sprawdzone, tanie, niezawodne. ;) Do dzwonienia i wysyłania smsów jak znalazł. Pzdr.

#57 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 lipca 2008 - 21:20

Niesmialo wtrace, ze uzywam Nokii. Nastepny telefon tez bedzie tej firmy. Dlaczego? Bo to ja wymieniam w nim baterie, to ja decyduje o wyborze sieci, bo w niczym nie czuje sie ograniczony przez niedostatki narzedzia.

#58 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 24 lipca 2008 - 21:29

Niesmialo wtrace, ze uzywam Nokii. Nastepny telefon tez bedzie tej firmy. Dlaczego? Bo to ja wymieniam w nim baterie, to ja decyduje wyborze sieci, bo w niczym nie czuje sie ograniczony przez niedostatki narzedzia.

Dokładnie tak jak ja :)

#59 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 lipca 2008 - 21:46

Mi sie miesza ?- dlaczego nie ustosunkujesz sie do tego co pisze juz 3 raz-
uzywajac iP w PL MUSIALES zlamac nielegalnie softa- tak czy nie ? Wiec jak z "updejtami" ? Mozesz kupic sam aparat w sklepie, wsadzic karte jakiego operatora chcesz i uzywac ?

Nokia sprzedaje tyle w tydzien...

takie to wulgarne slowo jak z iPhona multimedialny telefon.

1. Cienki??? Skoro mówisz o jakości, a nie o ilości MP to iPhone wypada rewelacyjnie. Jak na 2MP to jest to jeden z najlepszych na rynku. Było kiedyś porównanie SE, NOKII i iPhone'a... Zgadnij, kto wygrał???:)

2. Ciężko, żeby aparat 2MP w iPhone był lepszy od aparatu 3.2MP z AF w twoim HTC...:)

3. Filmy mogłem kręcić na 1.1.4 i na 2.0 zapewno wkrótce także taka opcja się pojawi.

4. Naprawdę brak mi już słów na twoje brednie... Cofnij dwie strony tego wątku i zobacz od czego zacząłeś... Od tego, że boję się aktualizacji softu w iPhone... A nie od tego, że nie mam takiej możliwości... Owszem, mojego iPhone'a kupiłem w Apple Store w USA, podpiąłem do Mac'a na 3 minuty, wsadziłem kartę PLAY'a i zacząłem go normalnie użytkować:)

5. Ojjj kolego... Widzę, że na rynku telekomunikacyjnym znasz się tak jak moja babcia na obsłudze iMac'a:) Nie wiem czy wiesz, ale Nokia zajmuje się telekomunikacją od przeszło 40 lat, a komórki sprzedaje od dobrych kilkunastu lat... Pomijam już to, że ma w ofercie 100 modeli telefonów, a Apple... niech pomyślę... JEDEN!!! Pominę również to, że Nokię możesz kupić w 150 krajach świata, a iPhone'a póki co w... 22!!! Także 6M to wynik wręcz rewelacyjny, jak na tak innowacyjny produkt i debiutanta na tym rynku w postaci Apple:)

6. Powiedz mi jedno... Skoro iPhone to tak mało multimedialny telefon, to dlaczego procent użytkowników słuchających na nim muzyki jest tak bardzo wysoki (75%!!!). Dla porównania: użytkownicy smartfonów pokroju twojego HTC słuchający muzyki wynoszą tylko... 28%!!! To samo tyczy się korzystania z przeglądarki (85% vs 58%), odwiedzania wyszukiwarek (59% vs 37%), Video (31% vs 15%):) Można to zjawisko opisać jednym zdaniem... Na iPhone wszystkie te czynności robi się tysiąc razy SZYBCIEJ i WYGODNIEJ:) Powiedz mi, jaki inny telefon może poszczycić się takimi wynikami??? Aha, na koniec jeszcze jeden MONSTER wynik ankiety przeprowadzonej na użytkownikach iPhone'a... Ponad 90% wszystkich użytkowników iPhone'ów jest z nich zadowolonych:) Podejrzewam, że dla twojego HTC Touch Diamond ten współczynnik wyniósłby "góra"... 20%:)

P.S. Czekam jeszcze na wypisanie przez Ciebie, czego to ludzie oczekują od multimedialnego telefonu...

#60 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 24 lipca 2008 - 21:58

Coz, dla mnie uzywanie telefonu jako modemu dla laptopa to PODSTAWA. Podobnie jak raport dostarczenia SMS i wysylanie plikow przez BT.

dokladnie tak.

Niesmialo wtrace, ze uzywam Nokii. Nastepny telefon tez bedzie tej firmy. Dlaczego? Bo to ja wymieniam w nim baterie, to ja decyduje wyborze sieci, bo w niczym nie czuje sie ograniczony przez niedostatki narzedzia.

nic dodac nic ujac a mi nie chce sie juz pisac tego samego po raz 5...

1 Naprawdę brak mi już słów na twoje brednie...

nie pisz do mnie w taki sposob bo Cie znajde i... odwiedze.

#61 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipca 2008 - 00:37

Moderatorzy - nie ma przypadkiem czegoś o banie dla osób co zapowiadają złamanie prawa i przemoc?

#62 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 25 lipca 2008 - 00:46

Gdzie tu zapowiedz przemocy czy lamania prawa ? myslalem o kawie i wymianie pogladow w 4 oczy.

#63 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 lipca 2008 - 09:13

dokladnie tak.

nic dodac nic ujac a mi nie chce sie juz pisac tego samego po raz 5...

Przestań mi grozić, bo tego typu groźby są w Polsce karalne.

#64 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 25 lipca 2008 - 09:15

Jeny,kiedy koniec tego OT?

#65 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lipca 2008 - 10:08

Skoro iPhone to tak mało multimedialny telefon, to dlaczego procent użytkowników słuchających na nim muzyki jest tak bardzo wysoki (75%!!!). Dla porównania: użytkownicy smartfonów pokroju twojego HTC słuchający muzyki wynoszą tylko... 28%!!! To samo tyczy się korzystania z przeglądarki (85% vs 58%), odwiedzania wyszukiwarek (59% vs 37%), Video (31% vs 15%):)

1) Bo iPhone to iPod z mozliwosciami telefonu, adresowany glownie do ludzi, ktorzy chca kupic iPoda i maja przy okazji z glowy koniecznosc noszenia telefonu. Pozostale smartphone'y sa dla innej grupy odbiorcow - ludzi, ktorzy poszukkiwali telefonu , przy okazji dodano im mozliwosc skorzystania z multimediow. Stad np odsetek uzytkownikow Nokii E61, ktorzy uzywalja telefonu jako modemu lub faxu ( np w hotelu, podrozy) jest wysoki, dla iPhone nie ma takich danych bo uzytkownicy iPhone takiej funkcjonalnosci nie potrzebuja. Zbadano to juz zanim wypuszczono telefon na rynek.

2) Kieruje te slowa zarowno do Ciebie jak i do Badboya: prosze, by Wasza dyskusja toczyla sie na poziomie akceptowalnym przez innych uzytkownikow.

#66 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 lipca 2008 - 10:35

1) Bo iPhone to iPod z mozliwosciami telefonu, adresowany glownie do ludzi, ktorzy chca kupic iPoda i maja przy okazji z glowy koniecznosc noszenia telefonu. Pozostale smartphone'y sa dla innej grupy odbiorcow - ludzi, ktorzy poszukkiwali telefonu , przy okazji dodano im mozliwosc skorzystania z multimediow. Stad np odsetek uzytkownikow Nokii E61, ktorzy uzywalja telefonu jako modemu lub faxu ( np w hotelu, podrozy) jest wysoki, dla iPhone nie ma takich danych bo uzytkownicy iPhone takiej funkcjonalnosci nie potrzebuja. Zbadano to juz zanim wypuszczono telefon na rynek.

2) Kieruje te slowa zarowno do Ciebie jak i do Badboya: prosze, by Wasza dyskusja toczyla sie na poziomie akceptowalnym przez innych uzytkownikow.

Ja bym powiedział, że iPhone to telefon przeznaczony do korzystania z funkcji... ogólnie rzecz biorąć sieciowych, takich jak Safari, Mail, etc. oraz funkcji odtwarzacza multimedialnego (iPod).

P.S. iPhone to jedyny telefon, który zapewnia Ci prawdziwy internet w kieszeni.

#67 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 25 lipca 2008 - 10:40

Najłatwiej zrobić tak: - odpowiedzieć sobie na pytanie - czego wymagam od urządzenia mobilnego jakim jest telefon w mojej kieszeni - sprawdzić na rynku, które z dostępnych urządzeń spełniają nasze wymagania - zapytać znajomych lub na forum które z urządzeń spełniających nasze wymogi jest ich zdaniem najlepsze i dlaczego - w razie niezdecydowania wybrać to, które nam najlepiej leży w dłoni, jest łatwiejsze w obsłudze lub najbardziej się nam podoba wizualnie ;) ... ja kupiłem iPhone i nie wyobrażam sobie teraz go zamienić na cokolwiek innego (z wyjątkiem iPhone 3G)

#68 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lipca 2008 - 13:52

P.S. iPhone to jedyny telefon, który zapewnia Ci prawdziwy internet w kieszeni.

Nieprawda. Jest to natomiast jedyny telefon, ktory umozliwia korzystanie z programow sieciowych pisanych pod os x.

#69 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipca 2008 - 16:17

Tutaj wersja dla poprawnych politycznie:

Dołączona grafika

#70 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 lipca 2008 - 16:58

Najłatwiej zrobić tak:
- odpowiedzieć sobie na pytanie - czego wymagam od urządzenia mobilnego jakim jest telefon w mojej kieszeni
- sprawdzić na rynku, które z dostępnych urządzeń spełniają nasze wymagania
- zapytać znajomych lub na forum które z urządzeń spełniających nasze wymogi jest ich zdaniem najlepsze i dlaczego
- w razie niezdecydowania wybrać to, które nam najlepiej leży w dłoni, jest łatwiejsze w obsłudze lub najbardziej się nam podoba wizualnie ;)
...

Jest tylko jeden taki telefon... iPhone:)

#71 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lipca 2008 - 17:06

Jest tylko jeden taki telefon... iPhone:)

Zaczynasz juz trollowac. Dasz ludziom wypowiedziec swoje zdanie? Juz dowiedzielismy sie, ze Twoim wyborem jest iPhone. Naprawde nie ma potrzeby powtarzac.

#72 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 25 lipca 2008 - 18:07

Wracając do tematu... fajny jest Samsung D880 - na dwie karty SIM :)

---- Dodano 25-07-2008 o godzinie 19:52 ----
Proszę pisać na temat.
Alfagta - Twój post został usunięty. Jak chcesz coś napisać do Insidera to masz od tego PW.

#73 borzar

borzar
  • 534 postów

Napisano 25 lipca 2008 - 19:04

Wracając do tematu... fajny jest Samsung D880 - na dwie karty SIM

Fajna jest idea takiego telefonu. Jedno body a w nim dwie dusze, znaczy się dwa telefony bo Samsung D880 ma dwa numery IMEI i tak naprawdę to są to dwa telefony jednocześnie pracujące ze wspólną klawiaturą, wyświetlaczem i baterią :D
Jednak ten Samsung ma koszmarnie niefunkcjonalne menu, tragiczną przeglądarkę internetową a menadżer plików woła o pomstę do nieba. Bawiłem się nim kilka dni i to nie była fajna zabawa :wink:
Recenzja Samsunga tutaj.

Szczerze polecam Nokię e71

#74 Wookasch

Wookasch
  • 306 postów
  • SkądBerlin

Napisano 25 lipca 2008 - 19:41

Szczerze polecam Nokię e71

A ja E66, ktora ma takie same funkcje przy lepszym dizajnie .

#75 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 25 lipca 2008 - 19:48

Omijajcie WSZYSTKIE slidery Samsunga szerokim lukiem jak niechcecie wymieniac tasmy LCD za pol roku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych