Nowa komórka. Trudny wybór.
Napisano 22 lipca 2008 - 15:38
Napisano 22 lipca 2008 - 16:21
takkkk, plastikowy tyl Ci przeszkadza w Touchu ale iPhonie juz nie ?
W "testach" tez czytalem ze Touch ma slaba rozdzielczosc- ale iP jeszcze gorsza.
A wyslij fotke swoim iP przez Bluetooth albo polacz go przez bt z kompem ?
Aparat fot tez mam lepszy w Touchu... programow tez jakby wiecej.
Opera spisuje sie bdb, obsluga jest intuicyjna- wlozylem karte vodafone, - wyswietlil sie komunikat czy chce dostosowac ustawienia dla danej sieci i tel zrobil wszystko sam.
Jeszcze raz powtarzam- najpierw zobacz ten tel, pouzywaj a pozniej pisz jaki to "syf",
to jest tak jakbym nigdy nie widzial iPhona na oczy a pisal ze taki niekompatybilny, dziecinne ikonki itd.
Typowe opowiadania miłośnika telefonów NIE z pod znaku nadgryzionego jabłka...

P.S. Co do plastiku... to wspomniałem o nim, ponieważ mój przedmówca napisał jaki to iPhone jest nie wytrzymały... i że szuka czegoś bardziej solidnego... Czy HTC chce napędzać sprzedaż tym, że HTC Touch Diamond ma metalowy korpus??? Jest to trochę śmieszne jak dla mnie...

YouTube - iPhone 3G Stress Test - PC World
BTW: Aktualnie mam iPhone'a 1G i jest wykonany rewelacyjnie:) Szkło i stal... To jest to:)
Napisano 22 lipca 2008 - 16:43
T) Bo aparat lepszy, bo da się połączyć przez BT z kompem, wysłać fotkę i takie tam brednie... Kogo to obchodzi???
wiesz, duzo ludzi kupuje telefon nie tylko dla zabawy czy dlatego ze jest modny-
a takze ze jest uzyteczny albo jest narzedziem pracy.
Brak funkcji w iP ktore wymienilem powoduja ze iP jest "niedorobiony", a Ty krytykujesz tel ktorego nie widziales na oczy.
Ps musisz byc bardzo mlody- ilosc ;-) w Twoich postach o tym swiadczy- i wlasnie dla Ciebie prawdopodobnie jest iPhone.
Napisano 22 lipca 2008 - 16:58

Napisano 22 lipca 2008 - 17:07
Prawda jest taka, że zanim w Nokii połączę się z WiFi to na iPhone już skończę przeglądać interesującą mnie stronę.
I o to chodzi...

---- Dodano 22-07-2008 o godzinie 18:23 ----
wiesz, duzo ludzi kupuje telefon nie tylko dla zabawy czy dlatego ze jest modny-
a takze ze jest uzyteczny albo jest narzedziem pracy.
Brak funkcji w iP ktore wymienilem powoduja ze iP jest "niedorobiony", a Ty krytykujesz tel ktorego nie widziales na oczy.
Ps musisz byc bardzo mlody- ilosc ;-) w Twoich postach o tym swiadczy- i wlasnie dla Ciebie prawdopodobnie jest iPhone.
Nie widziałem??? Dobre...

P.S. Ale z ciebie psycholog, a zarazem filozof... Na podstawie

BTW: Może jestem młody (wg Ciebie "bardzo młody"), ale z Mac'ami mam do czynienia od 7:) roku życia, więc wiem o czym mówię...
Napisano 22 lipca 2008 - 20:09
Napisano 22 lipca 2008 - 23:47
jest dokladnie na odwrot- to Ty myslisz sekciarsko i jestes gluchy na argumenty-I tak: iPhone jest modny i bardzo dobrze sprawdza się jako urządzenie "umilające" czas:) Tak jak wcześniej powiedziałem... należysz do sekty MEGAPIKSELOWC'ów i cyfra oznaczająca tę wartość jest dla Ciebie najważniejsza na świecie...
krytykujesz tonem znawcy tel ktorego na dodatek nie uzywales (lol), ba- to co razi Cie w Touchu przymykasz na to oko w iP.
wypunktowalem wady i braki iPhona, ja sam uzywam Appla ale nie jestem fanatykiem i dlatego mam Toucha Diamonda jako tel.
Jak juz pisalem- Bluetooth nadajacy sie tylko do sluchawki, slaby aparat, niewymienialna bateria...
Touch (windows mobile) ma inna charakterystyke pracy, jest troche wolniejszy ale ma za to duzo wiecej programow, moge go uzyc jako modem, wyslac sygnal wi-fi, Opera Mobile chodzi tak samo dobrze jak safari,Touch robi lepsze fotki i filmy ktore moge pozniej wyslac przez Bluetooth, tak samo polaczyc sie z kompem czy drukarka- jest po prostu praktyczniejszy.
Jezeli odrzucisz na bok te wszystkie animacje iPhonowskie zostaje Ci- niedorobiony telefon po prostu gdzie brakuje funkcji ktore maja telefony za przyslowiowe 500 zl.
Napisano 23 lipca 2008 - 00:25
jest dokladnie na odwrot- to Ty myslisz sekciarsko i jestes gluchy na argumenty-
krytykujesz tonem znawcy tel ktorego na dodatek nie uzywales (lol), ba- to co razi Cie w Touchu przymykasz na to oko w iP.
wypunktowalem wady i braki iPhona, ja sam uzywam Appla ale nie jestem fanatykiem i dlatego mam Toucha Diamonda jako tel.
Jak juz pisalem- Bluetooth nadajacy sie tylko do sluchawki, slaby aparat, niewymienialna bateria...
Touch (windows mobile) ma inna charakterystyke pracy, jest troche wolniejszy ale ma za to duzo wiecej programow, moge go uzyc jako modem, wyslac sygnal wi-fi, Opera Mobile chodzi tak samo dobrze jak safari,Touch robi lepsze fotki i filmy ktore moge pozniej wyslac przez Bluetooth, tak samo polaczyc sie z kompem czy drukarka- jest po prostu praktyczniejszy.
Jezeli odrzucisz na bok te wszystkie animacje iPhonowskie zostaje Ci- niedorobiony telefon po prostu gdzie brakuje funkcji ktore maja telefony za przyslowiowe 500 zl.
...tonem znawcy??? Skoro tak uważasz...

Napisano 23 lipca 2008 - 01:36
mam YouTube, Weather Forecast... ale Ty za to nie masz Bluetooth, wymienalnej baterii i musisz nielegalnie zdejmowac sim-locka zebys w ogole mogl dzwonic. Przegladarka int- hhmmm - PrzeglÄ darka w iPhone przegraĹa - (2008-06-25 17:39:39) OperaMobile wlasnie wygralo w tescie z Safarii.
nieeee- ja funkcje ktore wymienilem po prostu codziennie uzywam i nie wyobrazam sobie zeby ich nie bylo w moim telefonie."Ja mam dużo programów, funkcję modemu, printer connection, itd., itp..." Zachowujesz się jak przedszkolak chwalący się przed innymi dziećmi...
Nie mialem iPhona a moglem (i moge) miec od poczatku jak wszedl bo jest to moj wybor- za duzo mu jeszcze brakuje, ale nie wykluczam ze jak wyjdzie ktoras tam generacja to kupie.
YouTube - HTC Touch Diamond zobacz w ogole o czym piszesz.
Programy- 1000 do 1 na korzysc Diamonda - zerknij tu PDAclub.pl - Indeks
Powtarzam - zaden tel nie jest idealny, iPhone tym bardziej
Napisano 23 lipca 2008 - 09:26
Napisano 23 lipca 2008 - 19:22
ale ja tez mam w Touchu i Google Maps, i Tom-Toma i Auto-Mape nawet,
mam YouTube, Weather Forecast... ale Ty za to nie masz Bluetooth, wymienalnej baterii i musisz nielegalnie zdejmowac sim-locka zebys w ogole mogl dzwonic. Przegladarka int- hhmmm - Przeglądarka w iPhone przegrała - (2008-06-25 17:39:39) OperaMobile wlasnie wygralo w tescie z Safarii.
nieeee- ja funkcje ktore wymienilem po prostu codziennie uzywam i nie wyobrazam sobie zeby ich nie bylo w moim telefonie.
Nie mialem iPhona a moglem (i moge) miec od poczatku jak wszedl bo jest to moj wybor- za duzo mu jeszcze brakuje, ale nie wykluczam ze jak wyjdzie ktoras tam generacja to kupie.
YouTube - HTC Touch Diamond zobacz w ogole o czym piszesz.
Programy- 1000 do 1 na korzysc Diamonda - zerknij tu PDAclub.pl - Indeks
Powtarzam - zaden tel nie jest idealny, iPhone tym bardziej
Nie mam bluetooth... Ciekawe...

P.S. Pierwsze słyszę, że jest coś takiego jak legalny unlock:) Istnieje coś takiego wówczas, kiedy wypełnisz zobowiązania względem operatora...
BTW: Myślisz, że twój UNLOCK robiony w bramie w centrum jest legalny???

Napisano 24 lipca 2008 - 00:32
Masz Bluetooth ale tylko do sluchawki bo nic wiecej nim nie zrobisz- nie wiedziales o tym ? Kto tu pisze bzdury ???Nie mam bluetooth... Ciekawe...
Pogrążasz się pisząc takie bzdury... Z wymienialną baterią to samo... Oczywiście, że da się ją wymienić, tyle że nie we własnym zakresie...
(89$ w Apple Store).
"Komfort" wymiany baterii w AppleStore za $$ tez uwazam za wade- a Ty nie ?
A sim-lock ?- tak, kupilem sam aparat , HTC nikomu nie narzucaja sieci i warunkow umowy- mozesz kupic sam aparat i samemu wybrac siec a iPhone... zeby go uzywac musiales nielegalnie zdjac sim-locka bo nie masz innej mozliwosci- nie mozesz kupic iPhona bez umowy, boisz sie aktualizacji oprogramowania itd- tez uwazam to za wade - Ty nie ???P.S. Pierwsze słyszę, że jest coś takiego jak legalny unlock:) Istnieje coś takiego wówczas, kiedy wypełnisz zobowiązania względem operatora...
.
Tak , uzywam tel jako modemu, uzywam nawigacjii, lacze sie z kompem przez Bluetooth, latwiej i szybciej jest mi tez w ten sposob wyslac fotke czy inny plik , ba- nawet zdarza mi sie uzyc funkcji "kopiuj-wklej"...
a Ty chocbys tupal nogami mocno jak chcesz- swoim iPhonem nie zrobisz tego.
Napisano 24 lipca 2008 - 04:52
Spodobała mi się opinia jaką wydał lukullus: kupić normalny telefon + iPoda touch. To ciekawy pomysł. Z jednej strony można mieć w jednej kieszeni telefon czysto biznesowy/korporacyjny z wszystkimi jego zaletami jak np. obróbka plików MS Ofisa, dobrej jakości zdjęcie wysłane MMSem czy łatwe przesyłanie wizytówek przez bluetootha. Z drugiej strony można mieć w drugiej kieszeni multimedialną konsolę do gier, filmów, muzyki i zdjęć jaką jest iPod touch. Dlatego do swojej Nokii e71 dokupię iPoda touch jak tylko pojawi się model z większym dyskiem.
Napisano 24 lipca 2008 - 07:49
a iPhone... zeby go uzywac musiales nielegalnie zdjac sim-locka bo nie masz innej mozliwosci- nie mozesz kupic iPhona bez umowy, boisz sie aktualizacji oprogramowania itd- tez uwazam to za wade - Ty nie ???
Można kupić bez simlocka więc bez takich.
Napisano 24 lipca 2008 - 08:12
Napisano 24 lipca 2008 - 08:13

Napisano 24 lipca 2008 - 08:26
Nie tylko ma Polskie warunki- zobacz chociazby jak slabo sprzedala sie 1 gen iPhona nie majaca 3G i GPS... w ogole w zachodniej Europie iP szalu nie robi.no cóż, widać, że iPhone długo nie będzie na polskie warunki - dla społeczeństwa z mentalnością, że wyznacznikiem dobrego telefonu jest to, czy można wysyłać pliki bluetoothem albo telefon ma funkcję modemu.
- dobrze to ujales- "dla Ciebie"Dla mnie dobry telefon to taki, z którego łatwo się dzwoni i szybko piszę się smsy
ludzie maja jednak inne oczekiwania od telefonu multimedialnego.
Napisano 24 lipca 2008 - 08:30

Napisano 24 lipca 2008 - 09:21
Napisano 24 lipca 2008 - 09:30
Racja..i dość tego OT!Każdy ma inne potrzeby i wymagania.
Napisano 24 lipca 2008 - 09:51
ludzie maja jednak inne oczekiwania od telefonu multimedialnego.
napisz mi proszę jakie.
Napisano 24 lipca 2008 - 10:06
Masz Bluetooth ale tylko do sluchawki bo nic wiecej nim nie zrobisz- nie wiedziales o tym ? Kto tu pisze bzdury ???
"Komfort" wymiany baterii w AppleStore za $$ tez uwazam za wade- a Ty nie ?
A sim-lock ?- tak, kupilem sam aparat , HTC nikomu nie narzucaja sieci i warunkow umowy- mozesz kupic sam aparat i samemu wybrac siec a iPhone... zeby go uzywac musiales nielegalnie zdjac sim-locka bo nie masz innej mozliwosci- nie mozesz kupic iPhona bez umowy, boisz sie aktualizacji oprogramowania itd- tez uwazam to za wade - Ty nie ???
Tak , uzywam tel jako modemu, uzywam nawigacjii, lacze sie z kompem przez Bluetooth, latwiej i szybciej jest mi tez w ten sposob wyslac fotke czy inny plik , ba- nawet zdarza mi sie uzyc funkcji "kopiuj-wklej"...
a Ty chocbys tupal nogami mocno jak chcesz- swoim iPhonem nie zrobisz tego.
Przemyśl nakpierw co napisałeś, a potem mów kto tu pisze bzdury... Moja odpowiedź tyczyła się twojej wypowiedzi, że iPhone nie ma Bluetooth... To uważam za wierutną bzdurę...

P.S. Nogami nie tupię...

---- Dodano 24-07-2008 o godzinie 11:11 ----
Nie jestem ani fanem HTC, ani iPhona ale argumenty Bad_Boya trafiają do mnie bardziej niż te przedstawiane przez alfagta. HTC jest bardziej funkcjonalny, a iPhone po prostu ładniejszy i już.
Spodobała mi się opinia jaką wydał lukullus: kupić normalny telefon + iPoda touch. To ciekawy pomysł. Z jednej strony można mieć w jednej kieszeni telefon czysto biznesowy/korporacyjny z wszystkimi jego zaletami jak np. obróbka plików MS Ofisa, dobrej jakości zdjęcie wysłane MMSem czy łatwe przesyłanie wizytówek przez bluetootha. Z drugiej strony można mieć w drugiej kieszeni multimedialną konsolę do gier, filmów, muzyki i zdjęć jaką jest iPod touch. Dlatego do swojej Nokii e71 dokupię iPoda touch jak tylko pojawi się model z większym dyskiem.
Matko boska... Czy wszyscy na tym forum są CEO, że potrzebują w telefonie obróbkę plików MS Office??? Powiedzcie szczerze ile razy się wam to zdarzyło??? Jest to niewygodne . I tyle. Wiem to z doświadczenia, bo jak wcześniej wspomniałem, miałem kilka fonów z WM.
---- Dodano 24-07-2008 o godzinie 11:13 ----
no cóż, widać, że iPhone długo nie będzie na polskie warunki - dla społeczeństwa z mentalnością, że wyznacznikiem dobrego telefonu jest to, czy można wysyłać pliki bluetoothem albo telefon ma funkcję modemu. Dla mnie dobry telefon to taki, z którego łatwo się dzwoni i szybko piszę się smsy - w tym iPhone jest bezkonkurencyjny. Teraz także dla mnie w telefonie ważny jest dostęp do internetu - tu także iPhone nie ma sobie równych. Ludzie, wy piszecie jakich to funkcji nie maja inne telefony, a tak naprawdę piszecie to, bo inaczej nie możecie w iPhone'a uderzyć. Ja się nie przejmuje tym czy tamtym (w szczególności, że App Store może naprawić parę rzeczy, chociażby office).
Pozdrawiam.
Święte słowa:)
---- Dodano 24-07-2008 o godzinie 11:30 ----
niech mi nikt teraz nie mow ze ze iPhone jest mniej funkcjonalny... odkad nadzeszlo appstore chyba zaden telefon nie bedzie mial wiecej dostepnych programow niz iPhone.... wiem ze narazie jest ich malo, ale to juz si zmienia....
Sam widzisz bad_boy... WM stoi na straconej pozycji...

---- Dodano 24-07-2008 o godzinie 11:30 ----
napisz mi proszę jakie.
Też czekam...

---- Dodano 24-07-2008 o godzinie 11:32 ----
Ale nie wszyscy takie jak Ty Bad Boy.
Masz swoje racje i przekonania, ale nie przekonuj do nich innych.
Sam mam E60 i E90 - no i co z tego skoro na iPhone który ma mniej funkcji robię wszystko szybciej i przede wszystkim sprawia mi to przyjemność. Takie jest moje przekonanie. Poza tym najważniejszą dla mnie rzeczą był push email - i teraz to mam. Blackberry też to ma - ale opakowanie jakby nie to samo.
Poza tym gdybym miał nosić Nokię i Touch'a to na bank Touch zostałby w domu bo po prostu nie mam tyle miejsca w kieszeniach. iPhone trzymam wygodnie w kieszeni bo jest cienki, a Nokie tylko rozpychały mi jeansy.
Każdy ma inne potrzeby i wymagania. iPhone spełnia moje aż nadto.
Aha - dotychczas tylko dwa telefony sprawiły mi prawdziwą przyjemność w użytkowaniu - Motorola StarTAC (ta czarna) - mój pierwszy telefon jakieś 10 lat temu, a teraz iPhone od niecałego roku - i jeszcze mi się nie znudził. E90 dla przykładu już przestało mnie fascynować po 2 dniach. Tutaj leży pies pogrzebany.
Dobrze powiedziane:)
Napisano 24 lipca 2008 - 11:38
a co to jest za Bluetooth ktory nadaje sie tylko do sluchawki ?Przemyśl nakpierw co napisałeś, a potem mów kto tu pisze bzdury... Moja odpowiedź tyczyła się twojej wypowiedzi, że iPhone nie ma Bluetooth... To uważam za wierutną bzdurę...
Ja bym powiedzial ze do "dupy".
Mozliwosc wymiany baterii jest po to zeby ja wymienic jak Ci sie tel rozladuje a nie szukac gniazdka- o tym nie pomyslales ? Dalej twierdze ze "komfort" wymiany baterii w AppleStore za $$ to "dupa"
SimLock raz jeszcze- HTC sprzedaje swoje telefony bez SimLocka, CountryLocka itd mozesz kupic sam aparat na calym swiecie a warunki sprzedazy iP wszyscy znamy- znowu "dupa".
Uzytkujesz iP w PL ? Wiec robisz to nielegalnie i musiales nielegalnie zlamac soft- czyz nie ?Ja się boję aktualizacji FW w iPhone??? Co ty gadasz??? Skąd ty wogóle takie "NEWSY" bierzesz???
wiec o jakich aktualizacjach piszesz ???
Multimedialnosc- 1 gen jaka posiadasz nie ma 3G, GPS, bluetooth do "dupy", aparat fot "dupa"...
i dlatego tak slabo sie sprzedala- takie sa fakty.
Minal niecaly rok zeby Steve przejrzal na oczy i jednak bylo mozliwe zrobic tel z w/wymienionymi funkcjami.
widze ze nie oczekujesz duzo od telefonu- ale kazdy ma inne potrzeby.Dla mnie dobry telefon to taki, z którego łatwo się dzwoni i szybko piszę się smsy
Po raz kolejny pisze- uzywam tel jako modemu, pracuje na MS Office, uzywam navi, lacze sie z kompem przez Bluetooth,- wole ta metode do przesylania fotek i innych plikow a Ty swoim iPhonem niczego takiego nie zrobisz.
Napisano 24 lipca 2008 - 12:15

Napisano 24 lipca 2008 - 12:32
Wielokrotnie rozpattrywałem zakup iphona, nawet teraz - po wydaniu 3g, ale on ma duze braki, ktore dla funow apple nie sa widoczne, ale niestety sa osoby dla ktorych braki te go dyskwalifikuja. Sam jestem funem apple, ale nie zdecydowalem sie i poki co nie zdecyduje sie na zakup iP. Wybralem N95. Moze interf. IP jest ladniejszy, ale ten BT, aparat, navi....
Teraz szukam miejsca, wlaczm nokia navi i mnie porwadzi na pisze, autem... BT jest uzywany nagminnie - N95 jako modem w marynarce AIr,a, genialny program nokia sports tracker, nokia muliti media transfer - forki bardzo ladnej jakosci - zczytuje je wylacznie BT - kabelka nie uzywam, ide cos mi sie podoba, wyciagam Nokie i mam wysokiej jakosci fotke, ktora moge przeslac dalej, wrzucic na kompa BT, jakosc dzwieku z glosniczkow jest bardzo dobra. Wedlug mnie genialny telefon i mimo wygladu iphona, jego kultowasci, wciaz on jest malo funkcjonalny.
Isync synchronizuje automatycznie wszystkie kontakty, zderzenia z kalendarza z nokia. Zdarzenia mam na pulpicie nokii, nadchodzace, obecne. SMS moge wysylac z widgety emitsms, ktory laczy sie z nokia. Wiec mozna bic rekordy pisania smsOkrojony BT w iP jest porozka. Myslalem ze teraz to zmienia. Wowczas mozna byloby sie nad iP zastanowic bo GPS juz ma..... a tak to wciaz bardziej gadzet jak dla mnie, nokia uzyteczne i fajny aparat all in one.
To jest mój komentarz...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych