Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowa komórka. Trudny wybór.

• Please log in to reply
142 replies to this topic

#1 Piotrulec

Piotrulec
  • 34 posts

Posted 19 July 2008 - 19:24

Niedługo mam zamiar zmienić komórkę. Waham się pomiędzy Nokią N81 oraz iPhone 3G. Zależy mi na baterii, która ma wytrzymać co najmniej 2 dni, dobrej jakości rozmów i niezłej muzyce. Piosenek głównie będę słuchać na słuchawkach. Czasem jednak zdarzy się, że zapuszczę melodyjkę z głośniczka. Jak ma się sprawa z muzyką z głośnika w iPhone 3G (czy są trzaski itp.) I o co chodzi z tym szczypaniem w iPhone? Proszę o obiektywne opinie.

#2 Pavulon_

Pavulon_
  • 142 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 July 2008 - 19:32

nowa komórka ? jest tylko jeden słuszny wybór :D i nie spodziewaj się tutaj innych podpowiedzi ;-)

#3 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 19 July 2008 - 19:45

Mysle ze znajda sie jacys zwolennicy nokii.. Ja niestety nie pomoge obiektywnie. Ostatni moj telefon to SE Z550i - przez iPhonea od lipca 2007 roku lezy w szufladzie ;) Nie planuje zmieniac.

#4 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 July 2008 - 19:58

nie jestem pewien czy ci 2 dni bateria będzie trzymać z tego co słyszałem... no ale to też zależy jak aktywnie użytkujesz ten telefon...

#5 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 19 July 2008 - 20:03

Niedługo mam zamiar zmienić komórkę. Waham się pomiędzy Nokią N81 oraz iPhone 3G.
Zależy mi na baterii, która ma wytrzymać co najmniej 2 dni, dobrej jakości rozmów i niezłej muzyce. Piosenek głównie będę słuchać na słuchawkach. Czasem jednak zdarzy się, że zapuszczę melodyjkę z głośniczka.
Jak ma się sprawa z muzyką z głośnika w iPhone 3G (czy są trzaski itp.) I o co chodzi z tym szczypaniem w iPhone? Proszę o obiektywne opinie.

-2dni bez problemu wytrzyma, choć bardziej celuję w 4 lub 5 dni:)
-dobra jakość rozmów,
-muzyka bardzo dobra (słuchawki to inna sprawa:) (oryginalne+szrot), ale jako odtwarzacz to najlepsza jakość wśród iPod'ów,
-głośnik podobno zdecydowanie poprawiony, czyli jakość powinna być bardzo dobra,
-szczypanie??? co??? Chyba o pomniejszanie i powiększanie zdjęć (i nie tylko) za pomocą odsuwania i dosuwania dwóch palców na ekranie???

P.S. Moje zdanie jest takie: nic się pod iPhone'a nie podpina. Nie mówię tak, bo jestem fanem Apple'a, tylko z własnego doświadczenia z dziesiątkami telefonów; od nokii z serii N, E, Blackberry, Sidekick czy tego gówna z Windows Mobile (czyt. Samsung i600, HTC, itp...) To wszystko przy iPhone badziewie... Jak kupisz iPhone'a zobaczysz dlaczego się nim tak zachwycam:
-świetny UI,
-łatwa obsługa,
-szybki (nie tak jak nokie niektóre, które ładują 5 sekund jedno pod-menu),
-wykonanie,
-wygląd:)
Właściwie to wszystko jest w nim zajebiste:)

#6 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1639 posts
  • SkądPlewiska

Posted 19 July 2008 - 20:07

Polecam iPhone. Sam jestem gadżeciarzem i widzę dużo braków w iPhonie. Tym niemniej jest to idealny sprzęt dla posiadaczy komputerów marki Apple i naprawdę spisuje się świetnie! A bateria ... cóż, jak używałem TYLKO funkcji telefonu, to ładuje co 5 dni. Jak zacznę się bawić muzyką, netem etc... co dwa :( P.S. Słuchawki kup sam, najlepiej jakieś dobre, firmówki. Na głośniku można muzyczkę puścić, ale cudów nie oczekuj. (czyt. coś tam słychać, ale lepiej nie za głośno i by nie miało basów)

#7 adi3124

adi3124
  • 531 posts
  • SkądGdynia

Posted 19 July 2008 - 20:35

Aktualnie kupiłem sobie nokie 5310 fajna mała (wielkosci ipoda nano 2 gen :P ) szybka , ma wejście słuchawkowe jack 3.5 co jest super sprawą , jak na moje ucho to jakośc dzwięku zbliżona do ipoda video 5.5gen , ale ta nokia to telefon tymczasowy bo jak na allegro pojawią się iphone 3g to bez wahania kupuje .

#8 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 19 July 2008 - 21:05

N82... ;) ile chcesz wydac?

#9 pieczony

pieczony
  • 135 posts
  • SkądGrojec Osada

Posted 19 July 2008 - 21:05

Ja ze swojej strony powiem że nokia 5300 też jest super jeśli telefon ma przede wszystkim dzwonic i gdzieś tam coś tam jakieś małe coś raz na miesiąc zrobić dodadtkowo (mp3, zdjęcie itp). Ale wkurza noszenie w jednej kieszeni portfela i toucha w drugiej komórki i kluczy więc mam zamiar zamienić nokie 5300 i toucha na iphona 3G. I Tobie też to radzę, nie bawić się w prostą wiejską Nokię :D

#10 Moridin

Moridin
  • 600 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 July 2008 - 21:36

iPhone.

#11 crash-over

crash-over
  • 7 posts

Posted 19 July 2008 - 21:38

ja polecam n81 poniewaz sam ja uzywam. bateria trzyma 2dni przy 30sms 6 rozmowach po 10-15 minut 1h grania n-gage oraz 2h sluchania muzy i jakies 40minut chodzenia po wifi jezeli chodzi o glosnik to nawet głosny jest porownywalny z n80 albo w810i z sterem toshary 1.7 ale na pewno ciszej gra niz n73 music ale za to na słuchawkach creative ep630 gra bardzo czysto bassy sa wyrazne na standardowych nie testowalem bo sa do d... zdjecia sa takie same jak w noki n80

#12 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 19 July 2008 - 21:43

zapytaj na Start - symbianOS.pl - symbian , series60, uiq, nokia, siemens, sony ericsson tam na forum-> "Co wybrac?"

#13 _igi

_igi
  • 3154 posts

Posted 20 July 2008 - 01:46

za to na słuchawkach creative ep630 gra bardzo czysto bassy sa wyrazne na standardowych nie testowalem bo sa do d...

A te epki to niby co jest? :P

#14 Piotrulec

Piotrulec
  • 34 posts

Posted 20 July 2008 - 07:44

N82... ile chcesz wydac?

Ale ja nie potrzebuję 5 megapikseli. Ja potrzebuję muzyki. A do zdjęć mam narzędzie specjalnie do tego przeznaczone.:)

#15 Szarlej

Szarlej
  • 106 posts
  • SkądGdańsk

Posted 20 July 2008 - 08:12

Ale ja nie potrzebuję 5 megapikseli. Ja potrzebuję muzyki. A do zdjęć mam narzędzie specjalnie do tego przeznaczone.:)

Jeśli tak to bierz bez zastanowienia iPhone'a. Jako odtwarz multimedialny spisuje się świetnie! 8 czy 16 GB pamięci - to wprost idealnie do muzyki czy filmów!
Miałem w życiu dużo komórek, często zmieniałem, baaardzo często możnaby rzec. Od czasu kiedy posiadam iPhone'a, cóż - oszczędzam :D
Oczywiście jest kilka rzeczy które mogą frustrować, ale jeśli już o nich wiesz i sądzisz, że dasz radę to dłużej się nie zastanawiaj.

#16 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 20 July 2008 - 09:50

Ja mam codziennie kontakt z iPhonem i nowszymi sybianami Nokii...i nie kupiłbym iPhone.... co do muzyki to N81 polecam

#17 lukullus

lukullus
  • 194 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 July 2008 - 17:29

to może kup jakąś komórkę 'only phone' + iPod Touch??

#18 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 20 July 2008 - 17:36

Hmm..ja mam N82+iPod Touch...ja nie moge muzy z telefonu słuchac...jednak jesli chcesz muzyke dobrej jakosci to właśnie polecam komorke+odtwarzacz+słuchawki.

#19 Piotrulec

Piotrulec
  • 34 posts

Posted 21 July 2008 - 11:47

Tak poza tematem. Na Allegro.pl była okazja! iPhone 3G za... 599 Złotych! Ale pachniało podejrzanie. W pudełku był Dock, i facet kupił to $199. Konto użytkownika zostało jednak zablokowane.

#20 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1639 posts
  • SkądPlewiska

Posted 22 July 2008 - 09:54

Bo to było podejrzane. Oszust.
Jest o tym wątek Pawła Nowaka na AppleBlogu.

#21 zioper

zioper
  • 261 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 22 July 2008 - 12:19

AjFon of kors !!

#22 kamper100

kamper100
  • 376 posts
  • SkądBytom

Posted 22 July 2008 - 12:33

Ja także mam zamiar wymienić mój telefon :) I niestety na pewno nie będzie to iphone ponieważ: a)iphon3g jest z plastiku (a ja muszę mieć coś bardziej wytrzymałego) b)star iphone jest już stary Dlatego zdecydowałem się na HTC Diamond lub jego lepszą wersje pro z klawiaturą. Dodam także ze jest to główny rywal iphona i moim zdaniem troszkę lepszy. Co sadzicie o moim wyborze?

#23 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 July 2008 - 13:02

Ja także mam zamiar wymienić mój telefon :) I niestety na pewno nie będzie to iphone ponieważ:
a)iphon3g jest z plastiku (a ja muszę mieć coś bardziej wytrzymałego)
b)star iphone jest już stary
Dlatego zdecydowałem się na HTC Diamond lub jego lepszą wersje pro z klawiaturą. Dodam także ze jest to główny rywal iphona i moim zdaniem troszkę lepszy. Co sadzicie o moim wyborze?

Sorry, ale HTC Diamond to porażka...:) Wszyscy mówią jak wolno chodzi... No i wygląda strasznie tandetnie... Co to ma być z tym tyłem??? Diament???:) Wygląda okropnie...

P.S. Czy aby napewno HTC Diamond jest z metalu??? Z tego co wiem, to tylko "rdzeń" jest metalowy, a reszta to tani plastik...

P.S. Nie ma HTC Diamond Pro... Jest HTC Touch Diamond albo HTC Touch Pro...:)

#24 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 22 July 2008 - 13:10

a mi nie chodzi wolno, nie przycina sie... moze jest zepsuty ;-) ? Tyl tel plastik- tak samo jak w iPhone, aparat fot lepszy, tel mniejszy- faktycznie troche wolniejszy od iPhona ale... iPhone tez ma wady i nie ma idealnego telefonu. Touch Diamond jak dla mnie ciekawa alternatywa zamiast iPhone. Ps- alfagta- nie miales tego tel w rece i to dyskfalifikuje Cie w tej dyskusji.

#25 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 July 2008 - 13:20

a mi nie chodzi wolno, nie przycina sie... moze jest zapsuty ;-) ?
Tyl tel plastik- tak samo jak w iPhone, aparat fot lepszy, tel mniejszy-
faktycznie troche wolniejszy od iPhona ale... iPhone tez ma wady i nie ma idealnego telefonu.
Touch Diamond jak dla mnie ciekawa alternatywa zamiast iPhone.
Ps- alfagta- nie miales tego tel w rece i to dyskfalifikuje Cie w tej dyskusji.

Odezwał się mądry...:) Telefonu w rękach nie miałem... Fakt:) Ale sporo się naczytałem o tym szrocie na engadget, gizmodo, itp...:) W pierwszym artykule na jego temat zdyskfalifikowali go jako "iPhone killer'a"...:) Także sam widzisz...:) A pozatym chodzi na WM 6.1... A jak wszyscy wiemy WM to najgorsze g****:)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users