Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowa komórka. Trudny wybór.

• Please log in to reply
142 replies to this topic

#101 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 03 August 2008 - 20:45

A na allegro tez poszukaj,albo porownywarki cenowe np.ceneo :)

#102 pk5

pk5
  • 93 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 06 August 2008 - 22:08

Słuchajcie, tu wcześniej pojawiły sie zarzuty w sprawie iPhone, ze bluetooth nie można plikó przesyłąć. Owszem, innym telefonom nie, ale na komputer to masz wi-fi, wiec wolisz bt korzystać? po za tym "wszyscy chcą iP" wiec wiesz..dlatego nie ma BT, bo innym iP i do kompa prześlesz pliki przez WiFi co do modemu jest osobny program... wiem ze płatny.. i nie mócie ze bronie iP, jak dla mnie to fajne urządzenie multimedialne z telefonem. a nie telefon :D i na arzie nie zamierzam go nabyć. czekam na poprawe obsługi, spadek cen. i boję się kontroli apple. iP ma funkcje wyłączenia wszytskim iP programów (aplikacji) które nie pasują apple. :( a czego mi brakuje mówiąc "oczekuję poprawę obsługi" - lepsze funkcje biznesowe, notatki, i wygodneisjze kozrsytanie z smsów. głównie chodzi o klawiaturkę. cóż... a tak całkeim jest ok. aczkolwiek ten palstik mnei zastanawia i ta bateria Pozdrawiam

#103 amator

amator
  • 503 posts

Posted 06 August 2008 - 23:00

Dla mnie obecnie glowne problemy to FATALNA klawiatura na iphone (powinni zrobic ja pozioma i wieksza do wklepywania) oraz niepokojace sygnaly o jakosci IP 3G. Chyba bym kupowal 2G w takim razie, choc szkoda GPS wtedy... EDIT: nie rozumiem za bardzo tekstu o modemie powyzej, ale dzis na przyklad znalazlem program na Nokie E90 bezplatny, ktory stanowi access point dla Mac'a, nawet po GPRS... Bardzo mile. Internet dzialal po tym na FF, natomiast nie chcial na tym pojsc Adium i Mail. Czy te programy potrzebuja szerokopasmowego strumienia ze sie tak wyraze?

#104 jankor

jankor
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 August 2008 - 01:50

Dla mnie obecnie glowne problemy to FATALNA klawiatura na iphone

Pewnie powtarzam, ale jak dla mnie klawiatura jest bardzo wygodna i - co najwazniejsze - niesamowicie szybka. Jak chcesz to moge zamiescic filmik pokazujacy jak szybko da sie pisac :P .

#105 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 09 August 2008 - 09:08

Dokladnie,dla mnie tez ta klawiatura z iPhone jest wygodna...

#106 amator

amator
  • 503 posts

Posted 09 August 2008 - 09:16

No nie obraze sie za filmik... :) Ja jak pisze na klawiaturze IP to co 3 litera wklepuje sie mylnie i w ogole musze sie dosc mocno koncetrowac aby trafiac. Nie do porownania z Nokia E90... Ta klawiatura tez nie jest idealna, ale jest o niebo lepsza. Podobno np w HTC Diamond tez jest klawiatura na ekranie, ale jak sie kurka wodna obroci do poziomu to klawiatura tez jest pozioma i robi sie wieksza. I o to wlasnie chodzi!

#107 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 09 August 2008 - 11:52

Zalezy od gustow i...moze rozmiaru palcow? :D

#108 amator

amator
  • 503 posts

Posted 09 August 2008 - 11:58

Na pewno. Moje nie sa jakies gigantyczne... ;) Wrecz raczej urzednicze. :D

#109 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 09 August 2008 - 12:15

Heheh..to nie wiem czemu Ci zle :)

#110 amator

amator
  • 503 posts

Posted 09 August 2008 - 12:18

Coz - spuscimy zaslone milczenia nad moim niedolestwem w takim razie... ;)

#111 luk101

luk101
  • 276 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 August 2008 - 14:04

Jestem fanem apple. Ale ze wzgledów wyzej przytocznych dla mnie IP nie istnieje. Pochodz po stronach Nokii i sprobuj sie przekonac, to naprawde swietne telefony. Nie mam nic do zarzucenia N958gb

Sprobuj odkryc funkcjonalnosc tego telefonu. Apart w tym telefonie to nie tylko 5mpikseli i wyscig w tym kierunku, jak sie probuje na tym forum bagatelizowac. Przede wszystkim to optyka Carl Zeiss i rewelacyjne zdjecia - w polaczeniu nokia sports tracker - moja ulubiona aplikacja - zestawienie I klasa. Polecam. Czasami potrzebuje fotogtafie dokumentow (makro) tez sa rewelacyjne. Jakosc filmow z tego aparatu, tez robi duze wrazenie. Tym telefonem mazesz sie w pelni cieszyc. Z tego co czytam na tym forum, to wyglada na to, ze bateria 1200 mm w Nokii tez jest lepsza. Poza tym mozesz ja dowolnie wyminic. Ostatni wyszla nowa wersja Nokia Maps - aplikakacja do pieszej i samochodowej nawigacji. Tez nie mam nic do zarzucenia - no moze, jedynie to, że powyzej 130 km/h gps potrafi zgubic sygnal...

No Secrets - Europe - Nokia

#112 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 14:15

No masz rację... To faktycznie mały problem z tym gubieniem sygnału...:) Co to jest? GPS dla skuterów?:)

#113 luk101

luk101
  • 276 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 August 2008 - 14:23

Sprobuje z IP :) Maja tego samego raodzaju odbiornik GPS. Moze bedzie lepiej ale watpie. Ja mam N wpieta po prawej stronie konsoli (na lewo od nog pasazerki - nie przy samej szybie) moze to tez przyczyna, ale tam mialem juz mocowanie. Poza tym na terenie RP jest to maksymalna dopuszczalna predkosc.... Nie wiem jak czesto sie poruszasz z wieksza predkoscia? Jak sadze tez z tego powodu, dzisiejsze auta maja czesto wbudowana nawigacje i antene zewn. gps

#114 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 14:34

Sprobuje z IP :) Maja tego samego raodzaju odbiornik GPS. Moze bedzie lepiej ale watpie. Ja mam N wpieta po prawej stronie konsoli (na lewo od nog pasazerki - nie przy samej szybie) moze to tez przyczyna, ale tam mialem juz mocowanie.
Poza tym na terenie RP jest to maksymalna dopuszczalna predkosc.... Nie wiem jak czesto sie poruszasz z wieksza predkoscia? Jak sadze tez z tego powodu, dzisiejsze auta maja czesto wbudowana nawigacje i antene zewn. gps

To jakiś żart z tymi 130km/h... Coś ty jest? Policjant? Dużo częściej poruszam się z większą prędkością... BELIEVE DAT:)

#115 luk101

luk101
  • 276 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 August 2008 - 14:44

Jeśli na naszych drogach, to jestes bardzo odważny. staram się nie przekraczać tej prędkości. Wogóle od czasu dachowania autem zmienił mi się styl jazdy.... pomimo, ze samochod ma duzo wieksza predkosc maksymalną. Ale robi się OT, a chodziło mi tylko o podanie obserwacji z zachowania odbiornika GPS w N, ktrory chyba jest taki sam w IP, wiec beda sie zachowywac raczej podobnie.

#116 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2008 - 16:45

Jeśli na naszych drogach, to jestes bardzo odważny. staram się nie przekraczać tej prędkości. Wogóle od czasu dachowania autem zmienił mi się styl jazdy.... pomimo, ze samochod ma duzo wieksza predkosc maksymalną. Ale robi się OT, a chodziło mi tylko o podanie obserwacji z zachowania odbiornika GPS w N, ktrory chyba jest taki sam w IP, wiec beda sie zachowywac raczej podobnie.

OK, spoko. Koniec OT:)

#117 WolfClub

WolfClub
  • 4 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 August 2008 - 11:56

Ja mam nokie n70 w orange jako drugi telefon i chce sie tego zlomu pozbyc nie ma gorszego niz nokia jak dla mnie :D Tylko iphone!!

#118 luk101

luk101
  • 276 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 August 2008 - 12:00

To prawda, bo N70 jest ze starym Symbianem. Trzeba było wydać więcej i kupić np. N73..

#119 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 16 August 2008 - 12:02

Albo najlepiej N51...ta to smiga :D

#120 Piotrulec

Piotrulec
  • 34 posts

Posted 22 August 2008 - 12:03

Jednak iPhone 3G nie kupię, poniewać ceny są niebotyczne. I wciąż jestem uzależniony od rodziców. Trzeba rozejrzeć się za inną komórką dla gimnazjalisty...

#121 focus

focus
  • 267 posts

Posted 22 August 2008 - 12:58

Jaki telefon możecie m zasugerować poza iPhonem, który zapewniałby pełna synchronizację z iCalem. Bardzo wskazany będzie również GPS...

#122 luk101

luk101
  • 276 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 August 2008 - 13:10

n95 8gb

#123 focus

focus
  • 267 posts

Posted 22 August 2008 - 15:05

no tak tylko jakoś na razie mnie nie przekonuje obudowa, trochę zbyt pękata i ten slide z czasem będzie pewnie miał luzy

#124 amator

amator
  • 503 posts

Posted 22 August 2008 - 22:02

To moze jeszcze bardziej pekata Nokia E90? :)

#125 luk101

luk101
  • 276 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 August 2008 - 23:05

jesli na gwarancji nokia wymienia slide za darmo. Po - 150 zł. Niektore rzeczywisce maja z tym problem - robi sie troche luzny. Zalezy jak tafisz. Moj jest nieco. Nie mam czas isc do nokii i za bardzo mi to nie przeszkadza.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users