Co Cię wkurza w Macu
Napisano 08 czerwca 2009 - 14:29
Napisano 09 czerwca 2009 - 12:28
Cytat
ale to raczej po macoszemu potraktowany mac przez producentow ktorzy nie daja sterow i softu
nie dopatrywalbym sie tu lekcewazenie przed developerow apple...
raczej chodzi o kase;] ...i kase i pewnie kase;]
ewentualnie problem z dogadaniem sie z apple odnosnie kasy;]
Napisano 09 czerwca 2009 - 13:03
Napisano 26 lipca 2009 - 20:09
Napisano 26 lipca 2009 - 20:13
Napisano 26 lipca 2009 - 20:39
Napisano 26 sierpnia 2009 - 09:49

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:42
Cytat
1) dużo gier nie działa
2) podłączam kurs językowy i nie działa, bo jest na windowsa
3) chcę zainstalować program do obsługi nokii - nie działa
4) nie działają prgramy typu mathcad, sclilab
5) większość fajnych darmiwych gier to triale
6) nie da się wysyłać smsów z aidium
7) nie mogę rozpakować rarów
8) Mail mi nawala raz działa jak natura chciała a raz nie i przychodzące wiadomości daje w dziwnych folderach, które fuksem znajduję
8 problemów, a TYLKO 1 dotyczy systemu - Mail.
Cała reszta to brak zainteresowania ze strony twórców aplikacji czy gier, lub ewentualna nieznajomość przez użytkownika produktów alternatywnych (często lepszych) tworzonych na jego platformę.
Reasumując.
W Mac'u nie wkurza mnie nic!
Wszystkiego dobrego

Napisano 26 sierpnia 2009 - 22:08
Cytat
W Cortlandzie kupiłem Maca Pro z pamięcią nieoryginalną - a miły Pan sam mi ją zaproponował informując że nie mam się obawiać o ew. utratę gwarancji...Ale ja kupuję u polskiego dystrybutora a nie w Apple a to się odnosi tylko do Apple. Proszę się spytać w iSpocie albo Cortlandzie ... Tam się traci gwarancję.
---- Dodano 26-08-2009 o godzinie 23:21 ----
Cytat
Jeśli ktoś chce obsługiwać findera klawiaturą to polecam skróty ⌘+ i ⌘+ tak naprawdę są wygodniejsze niż enter bo możemy łatwo przejść do wyższego poziomu katalogów oraz mamy cały czas palce na kursorach, nimi wybieramy pliki i tylko wciskamy kombinacje ⌘+ gdy chcemy wejść "głębiej".
mądrość płynie z twoich ust - intensywnie używam i już dawno zapomniałem o innych sposobach... wielbiciele entera (returna) nie wiedzą co tracą...:grin:
---- Dodano 26-08-2009 o godzinie 23:31 ----
Cytat
Co mnie wkurza w macu ???? calkiem pokazne grono jego bezkrytycznych i fanatycznych wielbicieli, nie dajacych sobie nic wytlumaczyć i usiłujacych mi ( i innym sceptykom) wmowic ze wady tej maszynki sa jej zaletami .... a pisze to w kontekscie sytuacji jak mialem jakis tydzien temu gdy takiego jednego prostowałem..... koszmar, jak mozna byc tak zaslepionym.
ta cecha dotyczy chyba wszystkich OS-ów nie wyłączając windows

Napisano 26 sierpnia 2009 - 23:57

Napisano 27 sierpnia 2009 - 00:08
Napisano 27 sierpnia 2009 - 09:15

Napisano 27 sierpnia 2009 - 18:02

Napisano 27 sierpnia 2009 - 18:07
Cytat
To znaczy że sprzęt nie ma jakości, tylko wygląd
Pewnie masz jakieś doświadczenia a propos "krytycznej jakość" - ciekaw jestem jakie.
Ja używam jabłka od 5 lat. Miałem i ibooka G4, i Silvera G4 na Panterze.. teraz MacBook Alu - kupiłem jak najbardziej świadomie i bez żadnych ∂oświadczeń a propos krytycznej jakości. 2 tyg temu kupiłem iPhone 3GS (niestety HTC Diamond zawiódł mnie na całej linii)- używam tego w pracy i to naprawdę intensywnie. Ani mi nic nie popękało, ani nie zawiodło... Po prostu "wszystko działa", mam kłamać, że nie?

A fanatycy są wszędzie.. mało ich po stronie przeciwników Apple?
Napisano 27 sierpnia 2009 - 18:14
Napisano 27 sierpnia 2009 - 18:17
Cytat
Wiesz mam dwa iPody jestem zadowolony, mam iMaca G3 prawie zabytem jestem zadowolony, aczkolwiek mini na intelu i iMaci to porażka na całej lini, MB Pro podoba mi się cena jest nawet do przyjęcia ale nie mam przekonania do używania MB w domu jako mojego komputera.
A czemuż*to porażka na całej linii? Co w nich takiego krytycznego jakościowo, że to porażka?
Wybacz ale przypominasz trochę tych, których krytykujesz.. tam "wszystko działa".. u Ciebie to "krytyczna jakość" i "porażka na całej linii" - dwie strony tego samego kija

Napisano 27 sierpnia 2009 - 18:35
Napisano 27 sierpnia 2009 - 18:46
Cytat
Bo apple zrobiło te komputery jako ozdobę a nie sprzęt do użytkowania, mała ilość portów USB a w mini dodatkowo słabo zasilane, napęd szczelinowy to już na wstępie wydatek na jakąś nagrywarkę USB, matryce kurz za szybą jak i inne robaki przerażają mnie przed zakupem iMaca, a dodając to co się słyszy o serwisach powoduje że się trzęsę z strachu przed zakupem tych produktów.
W MB są dwa porty USB, tyle co w mini- to też za mało? A do czego Ci więcej? W końcu USB stworzono po to właśnie, żeby wpinać*urządzenia w siebie a nie każde oddzielnie do kolejnego portu. Co podpinasz pod USB, że potrzebujesz więcej portów?
Ilu użytkowników skarżyło się na kurz pod matrycą? Jaki to odsetek wszystkich używanych iMaców? I jaka to matryca jest w mini?

Co masz na myśli pisząc słabo zasilane? Nie spełniają standardu USB 2.0 pod kątem napięcia i prądu? A może masz na myśli zasilacz mini? Co się dzieje takiego, że brakuje Ci prądu?
Cytat
Ja mogę sobie skoczyć i kupić tego nowego mini czy jakiegoś iMaka lub MacBooka, ale nie jest to dobrym wyborem właśnie z powyższych względów, co do MacBooka nie mam mu nic do zarzucenia ale nie wyobrażam sobie posiadania laptopa. Także pytam wprost jak się zachowuje laptop w domu ? czy jest sens kupować go do normalnego użytku ? dlaczego wy wybraliście laptopa ?
Noo chyba musisz zarzucić MB własnie za mało portów USB

A laptop w domu to czysta wygoda.. i dużo więcej miejsca na biurku.. No i mobilność.. pracuję wyjazdowo "w szkoleniach" więc mam ten sam sprzęt do zabawy w domu jak i do pracy czy to w domu czy na wyjeździe.
Napisano 27 sierpnia 2009 - 18:46

Napisano 27 sierpnia 2009 - 18:57
Napisano 27 sierpnia 2009 - 19:03
Napisano 27 sierpnia 2009 - 19:10
Napisano 27 sierpnia 2009 - 19:16
Napisano 27 sierpnia 2009 - 19:41
Cytat
Pewnie że nie każdy jeden, ale przed wylotem jednak człowiekowi przechodzą różne myśli przez głowe, nie każdy komputer ale nie wiesz czy twój nie będzie w gronie tych pechowych itd ... .
Urealnijmy: Ile znasz takich przypadków wad fabrycznych, które dyskwalifikowały sprzęt zaraz po zakupie? Jaki to odsetek całości sprzedanych Maków?
Uogólnienia, które czytam w Twoich postach chyba nie pomagają zarówno w cieszeniu się tym co masz jak i ewentualnych zakupach hmmm?
Napisano 27 sierpnia 2009 - 19:59
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych