Dziwne, że nikt nic nie napisał. Moje przemyślenia na świeżo po kilku godzinach użytkowania:
Ogólnie to niestety nuda i rozczarowanie tak jak przy 15 Pro, mimo że zmian w tym roku jest trochę więcej.
Ekran jest większy o 0,2 cala i to się czuje, ale np. widget pogody ma po prostu większą czcionkę zamiast pokazywać więcej danych - dla mnie wygląda to kiczowato, jak w telefonie dla seniora. Myślę, że Pro Max może już być za duży - jeśli Apple będzie tak powiększać telefony co 3-4 lata, to za dekadę Max będzie wyglądać prawie jak iPad mini...
Chudsze ramki - widać, ale przy porównaniu z 15 Pro aż takiego WOW nie ma, pewnie użytkownicy 14 Pro i starszych zobaczą większą różnicę.
Capture button - w oryginalnym case biały pasek wygląda tak sobie, sam przycisk dla mnie OK. Działa inaczej niż przycisk funkcyjny - nie trzeba przytrzymywać. Ale nie wiem, czy akurat użytkownicy masowo czekali na ten feature.
Wziąłem pustynny tytan - dla mnie bez szału, ramka w tym momencie wpada w róż, tył natomiast wygląda jak złoty. W poprzednich latach były lepsze kolory, w tym roku nie wiedziałem, który wybrać, bo żaden nie był moim faworytem.
Oby za rok pokazali coś ciekawszego. Choć ostatnie doniesienia wskazują, że nie będzie FaceID pod ekranem.
Btw. u mnie ekran nie jest żółty (pisał ktoś o tym na forum). Jest skalibrowany ciutkę inaczej niż 15 Pro, ale tak jest co roku - dla mnie zmiana neutralna.
Użytkownik soczekpl edytował ten post 21 września 2024 - 18:42