Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 16 Pro/16 Pro Max – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
259 odpowiedzi w tym temacie

#251 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 05 listopada 2024 - 08:11

Ten se sam ze sobą gada...  :rolleyes:

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#252 winmaciek

winmaciek
  • 6 799 postów
Napisano 05 listopada 2024 - 10:54

Kończąc OT, niezupełnie sam ze sobą, bo schował nieregulaminowe posty. Więc jak ktoś nie widzi swojej wypowiedzi, to wie, że to o nim. ;)

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#253 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 946 postów
Napisano 15 listopada 2024 - 13:58

Koledzy, przypominam, że to jest wątek o konkretnym modelu telefonu. Jeżeli chcecie pogadać sobie, czy byłoby fajnie, żeby akcesorium typu xyz było dostępne na iPhone'ach, możecie założyć wątek, np. w dziale Think Different. Sam chętnie poczytam, co o takim rozwiązaniu myślicie. Pozwoliłem sobie ukryć offtop.

#254 vtecroar

vtecroar
  • 9 postów

Napisano 20 listopada 2024 - 09:01

Mam problem z 16 pro tylko się nie śmiejcie.[ciach]

To idź do działu 'Pytania i Problemy' / ftpd

#255 maxwawa

maxwawa
  • 310 postów

Napisano 20 grudnia 2024 - 10:30

U mnie przygoda z iPhone’em zapoczątkowała zakup całego ekosystemu bo zależało mi na zdjęciach, czyżby po wielu latach tylko na iPhonach  przyszedł czas na powrót do androidowych smartfonów ?
bo role po wielu latach się odwróciły i nawet iPhone 16 Pro Max wypada tak słabo w porównaniu z co najmniej o połowę tańszymi chińskimi markami, i aż wstyd że Apple aż tak zaniedbuje te istotne cechy. 
Obejrzałem wiele testów i gdyby to była naprawdę niewielka różnica to ok ale wielu kwestiach jest to aż smutne.

przykładowo Vivo X100 Ultra czy Vivio X200 Pro vs iPhone 16 Pro Max

Link

Użytkownik maxwawa edytował ten post 20 grudnia 2024 - 10:33

iPhone Pro  iPad Pro  MacBook Pro  AirPods Pro   iWatch

#256 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 946 postów
Napisano 20 grudnia 2024 - 11:19

Obejrzałem wiele testów

A zdjęcie jakieś zrobiłeś?  ;)

• burton70 i ami_go lubią to

#257 maxwawa

maxwawa
  • 310 postów

Napisano wczoraj, 15:04

A zdjęcie jakieś zrobiłeś?  ;)

Tak, robię zawodowo zdjęcia. 

Rozumiem że obiektywne opinie i testy w tym przypadku na niekorzyść Apple cię „uwierają” dlatego zamieszczasz takie niedojrzałe komentarze ;)  ?

Użytkownik maxwawa edytował ten post wczoraj, 15:05

#258 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 946 postów
Napisano wczoraj, 15:40

Rozumiem że obiektywne opinie i testy w tym przypadku na niekorzyść Apple cię „uwierają” dlatego zamieszczasz takie niedojrzałe komentarze ;)  ?

"Uwierają mnie" ROTFL. To jest dopiero dojrzały komentarz! Ze wszystkich zdjęć, które widziałem w życiu, niektóre zapadły mi w pamięć na dłużej. A większość z tych, które w tej pamięci pozostały, została wykonana aparatami, które urągałyby Twojemu poczuciu jakości. Ponadto część była nieidealnie ostra, miała prześwietlenia i kilka innych technicznych ułomności. Na szczęście, jakości zdjęcia nie ocenia się oglądając piksele przez lupę. Genialne zdjęcia powstają wtedy, kiedy dobry fotograf trafi w dobry moment. Aparat ma najmniejszy wpływ na to, czy zdjęcie będzie dobre, czy nie. Zapewne słyszałeś powiedzenie o baletnicy i spódnicy? Jak jesteś dobrym fotografem, aparat nie będzie Ci przeszkadzał. Nawet ten w iPhonie.

• burton70 lubi to

#259 Łukasz Kowalik

Łukasz Kowalik
  • 15 postów

Napisano wczoraj, 16:17

Czy przesiadka z ip14 pro max na 16pro max ma jakikolwiek sens patrząc głównie na aparat? Matryce główne te same ale czy nowości w sofcie robią różnicę czy nie szczególną?

#260 maxwawa

maxwawa
  • 310 postów

Napisano wczoraj, 16:49

"Uwierają mnie" ROTFL. To jest dopiero dojrzały komentarz! Ze wszystkich zdjęć, które widziałem w życiu, niektóre zapadły mi w pamięć na dłużej. A większość z tych, które w tej pamięci pozostały, została wykonana aparatami, które urągałyby Twojemu poczuciu jakości. Ponadto część była nieidealnie ostra, miała prześwietlenia i kilka innych technicznych ułomności. Na szczęście, jakości zdjęcia nie ocenia się oglądając piksele przez lupę. Genialne zdjęcia powstają wtedy, kiedy dobry fotograf trafi w dobry moment. Aparat ma najmniejszy wpływ na to, czy zdjęcie będzie dobre, czy nie. Zapewne słyszałeś powiedzenie o baletnicy i spódnicy? Jak jesteś dobrym fotografem, aparat nie będzie Ci przeszkadzał. Nawet ten w iPhonie.

Tak to zależy od fotografa ale nie zrozumiałeś i/lub emocjonalnie podszedłeś do sprawy.

Przecież ja napisałem o możliwościach technicznych smartfonów a nie umiejętnościach fotograficznych samego użytkownika, czy jego radosnej twórczości.

Vivo, Xiaomi itp. używają już matryc nawet 1 cal (lub w jej okolicach) gdzie iPhone używa znacznie mniejszych, zoom, macro w iPhonie też wygląda biednie, niestety ale wielkości a w przypadku iPhona jego mniejszych matryc nie uratują go softwarowe sztuczki i to bardzo widać szczególnie gdzie jest mniej światła: szumy, artefakty, brak szczegółów itp.

Użytkownik maxwawa edytował ten post wczoraj, 16:53

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych