Wiecie co? Śmieszą mnie komentarze każdej z tych osób, które powtarzają. że "iPhone mają wprowadzić w sieci XYZ dnia tego_i_tego". Dla mnie informacja jakoby Era miała mieć iPhona w kwietniu jest kolejną plotką i to szczerze powiedziawszy najmniej prawdziwą jaką słyszałem. Żeby Was ostudzić, przypomnę sytuację z premiery iPhona w USA - tydzień póżniej w Gazecie Wyborczej wielki artykuł o tym, że prawdopodobnie Era, bądż Orange będzie miało iPhona, gdyż takie są nieoficjalne informacje od DYREKTORÓW poszczególnych działów ów sieci. Miały one się pojawić koło listopada 2007. I co? I nic! Potem wprowadzili iPhony w UK, Francji i Niemczech. Sytuacja się powtórzyła - wszystkie miedia zaczęły trąbić, że już zaraz, jutro będzie iPhone w Polsce we wszystkich sieciach, bądź poszczególnych, nie mówiąc o chyba najgłośniejszej plotce, jakoby Play miał wprowadzić jako pierwszy telefon Apple'a).
Jeżeli NAWET jakimś cudem ten telefon wejdzie w Erze na wiosnę - będzie miło, ale nie jakoś zarąbiście, gdyż jak już ktoś wspomniał, nawet gdybyśmy wybrali abonament, gdzie płacimy 1500zł miesięcznie (jest w ogóle taki?) to wciąż nie ma żadnych szans na to by go sprzedawali za złotówkę (i po co kolejna plotka i robienie nadzieji?).
Ja osobiście proszę o usunięcie tego newsa ze strony głównej. W przeciwnym razie, proszę o wstawienie innych plotek terminarzowych pod aktualną informacją.
Z całym szacunkiem, ale równie prawdziwe mogą być plotki, iz Mac OS 11 będzie mieć premierę za godzinę...
Już bez przesady, nie mieszkamy na Antarktydzie.
Premiera iPhone w Polsce jest jak najbardziej możliwa, sądząc po tym, że w SDK pojawił się support polskiej klawiatury. Jednak po wszystkich tych bezsensownych plotkach, rzeczywiście człowiek może mieć wrażenie, że już samo stwierdzenie, że iPhone w ogóle pokaże się w Polsce wydaje się kolejną plotką.
Co do podanego planu abonamentowego - myślę, że to całkiem możliwe. Pożyjemy, zobaczymy - Kwiecień już niedługo.
Warto jednak przypomnieć, że w przypadku firmy Apple nigdy nie wiadomo, kiedy nastąpi premiera nowego produktu.
Nawiązując do tego posta - szef sieci Play powiedział kiedyś, że iPhone byłby najmniej multimedialnym telefonem w ich ofercie. Żenada.