Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Polsce w kwietniu? [NIEPOTWIERDZONE]

• Zamknięty Temat jest zamknięty
253 odpowiedzi w tym temacie

#76 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 10 marca 2008 - 17:02

Nie mogłem się powstrzymać od zabrania głosu w dyskusji. Czy nie jest tak, że aby iPhone w ogóle mógłbyć sprzedawany w jakimś kraju, to musi w tymże kraju działać iTunes w swojej pełni (możliwość aktywowania iPhone'a przez iTunes)?

Teoretycznie tak, ale znając Apple - wszystko jest możliwe ;) Dlatego taka dyskusja się wywiązała ;)

#77 karpi

karpi
  • 46 postów

Napisano 10 marca 2008 - 17:05

Iphone juz w kwietniu? dla mnie to żart... nie sądze żeby Polska była targetem Apple w najblizszym czasie...

#78 Monoba

Monoba
  • 17 postów
  • SkądBytom

Napisano 10 marca 2008 - 17:06

Cena Ery Bisnes Prestiż to 475,80 na miesiąc i telefon za zlotowke....to jakiś żart. Biorąc pod uwagę cenę np. w UK jest to najbadrziej nieopłacalna oferta na iPhona nie tylko w Europie ale i na świecie. Trzeba by upaść na głowę żeby z niej skożystać. Prosta kalkulacja iPhone 16GB 1.1.4 to najdrożej licząc 2000PLN + swoja taryfa okolo 100PLN wiec zakup zwraca sie po 7 miesiącach, więc jesli ta informacja jest prawdziwa to jest całkowicie nieopłacalna.

#79 ciem

ciem
  • 3 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 marca 2008 - 17:09

51m0n, ale skoro Apple do tej pory robiła tak z każdym krajem, to myślę, że Polska wyjątkiem nie będzie. Moim zdaniem, iPhone może się pojawić już teraz w sprzedaży bez połączenia go z abonamentem w Orange albo w PTC (==Erze - w końcu 97% akcji tej spółki należy do T-Mobile). Jednak biorąc pod uwagę to, co napisałem powyżej, Apple raczej nie wprowadzi u nas iPhone'a, dopóki nie będzie możliwości aktywacji go przez iTunes (przez co będzie można iPhone'a połączyć z abonamentem).

#80 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 10 marca 2008 - 17:11

jesli iPhone to i ITS tylko ciekawe co zaiks na to:)

A co ma iPhone do iTunes Store? Telefon nie aktywuje się przez iTunes Store, tylko poprzez program iTunes. Który działa w Polsce. Ba - jest nawet w wersji polskiej!

W Polsce Era ma zmienić się na Vodafone. Na świecie Vodafone dopiero podpisuje umowę z Apple.

i dla porównania:

W Polsce Idea już dawno zmieniła się w Orange. Na świecie Orange w wielu krajach wydaje już iPhone.

A więc:

Orange będzie wydawała iPhone w Polsce.

Ta jasne.

I co użyło Ci poczułeś się wielki, ze masz iPhone, zaiście to co opisałeś robi wrażenie nic tylko powiedzieć WOW. Punkty szacunku na osiedlu już skaczą.

Punkty na osiedlu nie skoczyly, bo administracja osiedla wyłączyła je.

Ja tam jestem póki co w Play i liczę na to że, jako operator, który oferuje tylko i wyłącznie telefony 3G, Play zassa nowego iPhona, może za rok...akurat wtedy kończy mi się abonament :)

Kolejne świetne rozumowanie.

Heh w ERA GSM Iphone ? pfffffffffffffff tssssssssssss .. powiem tak rozmawiałem z kolegą który jest w dziale Logistyki ERA .. nie ma szans w najbliższej przyszłości o te telefony ,,Iphone’’ .. podobno nie dogadali się w sprawie zmiany nazwy Firmy ,, mowa o T-mobile ‘’ a dla Apple nazwa ERA GSM nic nie mówi ( na razie ) .... ale jak to mówi Sofronow -Poczekamy zobaczymy ;-)

Czyli wykładnią tego kto będzie operatorem iPhone jest nazwa firmy? Kolejne świetne rozumowanie ;)

#81 Gość_jedwym_*

Gość_jedwym_*

Napisano 10 marca 2008 - 17:13

Taaa.... Tylko kto mający pakiet Era Prestiż chciałby iPhone'a? Tacy ludzie wolą zwykły telefon z prostymi przyciskami. Moim zdaniem, niemożliwe. W dodatku za 1 zł.

#82 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 10 marca 2008 - 17:15

Na bank bedzie w Bierdronce lub Lidlu jako promocja tygodnia hehe :D ;) Uwazam to za dobry news. Poki go jednak jeszcze nie ma w Polsce to zapytam, bo brakuje mi tej informacji, czy jezeli francuskie Orange i angielskie Vodafone maja iPhona w ofercie to czy ktos mial okazje przynajmniej sie pobawic tym na wyspach? Pytam bo lookam tam na kilka dni i moze skorzystalbym z okazji i porownalbym go do mda.

#83 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 10 marca 2008 - 17:18

Taaa.... telefon za 399$ u nas po zlotowce i to jeszcze w tak "niskim' abo i przy takich cenach reszty ich sprzetu... takie rzeczy to tylko w erze :-> Podobno wyjdzie w kwietniu, podobno seks z transwestytą... :D

#84 strzelec

strzelec
  • 5 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 10 marca 2008 - 17:22

marzenia Tak oczywiście! Zobaczycie iphon'a w Polsce jak świnia niebo. Przede wszystkim w naszym kraju nie jest wspierany itunes i itunes store. Co jest wymagane przy tego typu urzadzeniach łączących się z internetem i mającym te aplikacje. Poza tym sama sprawa sieci sklepów firmowych apple'a, których też u nas nie ma (tylko ispot), więc ja odczytuję to jako żart prima aprylisowy. Ale za to bardzo dobry.

#85 ciem

ciem
  • 3 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 marca 2008 - 17:28

A, właśnie, jeżeli chodzi o to, że może to być żart na dzień 1 kwietnia: Są żarty nie na miejscu/na miejscu oraz/lub smaczne/niesmaczne. Ten akurat byłby nie na miejscu i niesmaczny.

#86 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 10 marca 2008 - 17:28

Podobno wyjdzie w kwietniu, podobno seks z transwestytą... :D

Kobietą. Kobietą. Kobietą. Kobietą ;)

#87 brzoza

brzoza
  • 207 postów
  • Skądokolice Bydgoszczy

Napisano 10 marca 2008 - 17:31

Łłłłłłe:!: :!: A miałem nadzieje źe to Orange będzie miał iPhone:(

#88 strzelec

strzelec
  • 5 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 10 marca 2008 - 17:36

A jeszcze jedno ! Nie zapominajmy ze POLSKA to nadal kraina PC-tów i nikt nie bedzie sie przejmowal ani kupował takich gadżetów to nadal biedny smutny i bezsłoneczny kraj gdzie wzięcie mają tanie rzeczy, jak dobrze tu zauważył kolega, z Biedronki i to z wyprzedaży. Chcesz mieć Iphona to go sprowadz ze Stanów "odblokuj" i ciesz się nim jako nieliczny szalony gadżeciaż albo fun mac'a. Narazie to jedyny pewny sposób. A co z innymi użytkownikami sieci PLUS i ORANGE. Znów pozostanie zdejmowanie sim loków. Wolę to już robić z wersją amerykańską!!!

#89 hal9001

hal9001
  • 72 postów

Napisano 10 marca 2008 - 17:37

---------8<--------
po co mieliby w kwietniu iphona wypuszczać? z jakiej okazji?
---------8<--------

hmmmm.... jakies dziwne podejscie do sprawy masz. Bo czy musi byc jakas specjalna okazja aby wprowadzic do oferty nowy telefon i co masz do kwietnia, miesiac dobry jak kazdy inny.

#90 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 10 marca 2008 - 17:37

zobaczcie na avatr mekintosza

Dołączona grafika

to myśli Steve Jobs o Polsce i waszych życzeniach na temat telefonu.

#91 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 10 marca 2008 - 17:41

świetny temat, Pomiędzy nielicznymi opiniami oraz informacjami pokazuje jacy jesteście dla siebie nieżyczliwi ;)

#92 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 marca 2008 - 17:43

Ludzie...

dobra plotka sie pojawila byc moze bedzie, byc moze nie, a wy teraz piszecie takie lamenty, jakbyscie byli wzruszeni ogladajac zdjecia ze swojej pierwszej komunii swietej.

Poczekamy zobaczymy, nie popisujcie sie idiotycznymi tekstami, bo mi to forum coraz bardziej przypomina forum.fotka.pl ...

btw mam iq 130...

czemu nikt tego nie skomentowal...

lutecki & mimon oczywiscie nie wazne jest to, ze przed napisaniem tego posta, rozwiazalem pierwszy lepszy test iq z internetu, i na bazie innych downow co to rozwiazywali, jestem 70% lepszy od reszty spoleczenstwa...

#93 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 10 marca 2008 - 17:56

iPhone miałby być dostępny w ofercie ERA BIZNES za 1 zł z abonamentem Era Prestiż.

Nie wydaje mi się, aby było to prawdą, bo Apple musiałoby automatycznie uruchomić w Polsce usługi ITunes Store, a na to raczej się nie zanosi. Jedyne co może być to to, że Era na własną rękę zaczęłaby sprzedawać te telefony i samodzielnie je supportować, ale wątpię, aby Apple wyraziło na to zgodę.

#94 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 10 marca 2008 - 18:00

Wiecie co? Śmieszą mnie komentarze każdej z tych osób, które powtarzają. że "iPhone mają wprowadzić w sieci XYZ dnia tego_i_tego". Dla mnie informacja jakoby Era miała mieć iPhona w kwietniu jest kolejną plotką i to szczerze powiedziawszy najmniej prawdziwą jaką słyszałem. Żeby Was ostudzić, przypomnę sytuację z premiery iPhona w USA - tydzień póżniej w Gazecie Wyborczej wielki artykuł o tym, że prawdopodobnie Era, bądż Orange będzie miało iPhona, gdyż takie są nieoficjalne informacje od DYREKTORÓW poszczególnych działów ów sieci. Miały one się pojawić koło listopada 2007. I co? I nic! Potem wprowadzili iPhony w UK, Francji i Niemczech. Sytuacja się powtórzyła - wszystkie miedia zaczęły trąbić, że już zaraz, jutro będzie iPhone w Polsce we wszystkich sieciach, bądź poszczególnych, nie mówiąc o chyba najgłośniejszej plotce, jakoby Play miał wprowadzić jako pierwszy telefon Apple'a). Jeżeli NAWET jakimś cudem ten telefon wejdzie w Erze na wiosnę - będzie miło, ale nie jakoś zarąbiście, gdyż jak już ktoś wspomniał, nawet gdybyśmy wybrali abonament, gdzie płacimy 1500zł miesięcznie (jest w ogóle taki?) to wciąż nie ma żadnych szans na to by go sprzedawali za złotówkę (i po co kolejna plotka i robienie nadzieji?). Ja osobiście proszę o usunięcie tego newsa ze strony głównej. W przeciwnym razie, proszę o wstawienie innych plotek terminarzowych pod aktualną informacją. Z całym szacunkiem, ale równie prawdziwe mogą być plotki, iz Mac OS 11 będzie mieć premierę za godzinę...

#95 Five

Five
  • 85 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marca 2008 - 18:13

Z całym szacunkiem, ale równie prawdziwe mogą być plotki, iz Mac OS 11 będzie mieć premierę za godzinę...

Dobre, dobre :D

#96 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 10 marca 2008 - 18:22

zobaczcie na avatr mekintosza

Dołączona grafika

to myśli Steve Jobs o Polsce i waszych życzeniach na temat telefonu.

Heh, Bartku, myślimy podobnie - może to zbieżność nazwisk?:P

#97 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 10 marca 2008 - 18:26

HaHa ten bezsensowny news poprawił mi humor po całym dniu:D Gratuluje ułańskiej fantazji autorowi ;-) Może powinniśmy wprowadzić zasade że każdy news posiada link do źródła informacji? Bo mi się wydaje że ta nowina, jest tylko bajeczką która odwraca uwagę od innych spraw na forum ? ;-)

#98 lukas

lukas
  • 565 postów
  • SkądKTW

Napisano 10 marca 2008 - 18:27

Wiecie co? Śmieszą mnie komentarze każdej z tych osób, które powtarzają. że "iPhone mają wprowadzić w sieci XYZ dnia tego_i_tego". Dla mnie informacja jakoby Era miała mieć iPhona w kwietniu jest kolejną plotką i to szczerze powiedziawszy najmniej prawdziwą jaką słyszałem. Żeby Was ostudzić, przypomnę sytuację z premiery iPhona w USA - tydzień póżniej w Gazecie Wyborczej wielki artykuł o tym, że prawdopodobnie Era, bądż Orange będzie miało iPhona, gdyż takie są nieoficjalne informacje od DYREKTORÓW poszczególnych działów ów sieci. Miały one się pojawić koło listopada 2007. I co? I nic! Potem wprowadzili iPhony w UK, Francji i Niemczech. Sytuacja się powtórzyła - wszystkie miedia zaczęły trąbić, że już zaraz, jutro będzie iPhone w Polsce we wszystkich sieciach, bądź poszczególnych, nie mówiąc o chyba najgłośniejszej plotce, jakoby Play miał wprowadzić jako pierwszy telefon Apple'a).

Jeżeli NAWET jakimś cudem ten telefon wejdzie w Erze na wiosnę - będzie miło, ale nie jakoś zarąbiście, gdyż jak już ktoś wspomniał, nawet gdybyśmy wybrali abonament, gdzie płacimy 1500zł miesięcznie (jest w ogóle taki?) to wciąż nie ma żadnych szans na to by go sprzedawali za złotówkę (i po co kolejna plotka i robienie nadzieji?).

Ja osobiście proszę o usunięcie tego newsa ze strony głównej. W przeciwnym razie, proszę o wstawienie innych plotek terminarzowych pod aktualną informacją.

Z całym szacunkiem, ale równie prawdziwe mogą być plotki, iz Mac OS 11 będzie mieć premierę za godzinę...

Już bez przesady, nie mieszkamy na Antarktydzie.
Premiera iPhone w Polsce jest jak najbardziej możliwa, sądząc po tym, że w SDK pojawił się support polskiej klawiatury. Jednak po wszystkich tych bezsensownych plotkach, rzeczywiście człowiek może mieć wrażenie, że już samo stwierdzenie, że iPhone w ogóle pokaże się w Polsce wydaje się kolejną plotką.
Co do podanego planu abonamentowego - myślę, że to całkiem możliwe. Pożyjemy, zobaczymy - Kwiecień już niedługo.
Warto jednak przypomnieć, że w przypadku firmy Apple nigdy nie wiadomo, kiedy nastąpi premiera nowego produktu.

Nawiązując do tego posta - szef sieci Play powiedział kiedyś, że iPhone byłby najmniej multimedialnym telefonem w ich ofercie. Żenada.

#99 kozabart

kozabart
  • 354 postów

Napisano 10 marca 2008 - 18:29

No mi sie wydaje ze jak bedzie w erze za 1zl to bedzie to nasz Donaldowy cud :) mialo byc cos na 100 dni rzadu a bedzie jakos na 130 - iPhone od Donalda w erze za 1 zl :)

#100 internex

internex
  • 592 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 marca 2008 - 18:42

Tony, temat niezły wyszedł. Za miesiąc ja piszę, że w maju pojawi się iPhone w Plusie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych