Nie da się mieć dźwięków na watchu, a na telefonie nie w inny sposób, niż wyciszyć telefon. Przerabiałem, bo też chciałem brzęczący zegarek, ale telefon dzwoniący przy połączeniu gsm normalnie. Nie da się i już.

Apple Watch Series 6
Posted 25 September 2020 - 23:56
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 26 September 2020 - 07:52
Posted 26 September 2020 - 09:32
Cześć! czy ktoś z Was zamówił bezpośrednio od apple? Jakie macie terminy dostawy?
Mój Apple Watch SE od wtorku czeka na wysłanie i mam termin dostawy na 12 października ....
Posted 26 September 2020 - 10:09
Zamówienie w Apple bezpośrednio po prezentacji, szacowany termin dostawy 25-29 września. Powiadomienie o wysyłce przyszło 19 września z linkiem do śledzenia paczki. Do 24 zamówienie wisiało w Eindhoven ze statusem „Shipment information received” (zegarek szedł z Chin bez możliwości śledzenia), potem się ruszyło (Amsterdam-Lipsk-Warszawa) i kurier przyjechał wczoraj.
Więc jak masz termin 12 października, to zawsze jakaś tam szansa istnieje, że przyjdzie parę dni wcześniej
PYM Player 8.2.1 — działa od Cataliny po Sonomę
Klawiatura PYM też jest fajna – ma przecinek na klawiaturze numerycznej, twardy łącznik, jabłko i symbol bitcoina ₿
VR, AR, XR – wszystko, co potrzebujecie wiedzieć, i czego nie potrzebujecie też.
> [ pym.uce.pl ]
Posted 26 September 2020 - 13:10
Córka miała wpierw 9.10, potem zmieniło się na 6.10, a następnie na 28.09! I już jest u kuriera - to SE. Natomiast 6 dla mnie - przy zamawianiu było 2-6.10, po zamówieniu wskoczyło na 6.10 i tak wisiało tydzień. Dziś kupiłem w iSpocie (rano była dostawa), a zamówienie z Apple odwołałem.
Wrażenie po AW3 - wielki ekran, błyskawiczne działanie. Always on polubiłem - jest tak czytelny, że wyłączyłem wybudzanie ruchem nadgarstka. ECG i saturacja - zegarek potwierdził, że żyję, następne użycie pewnie za 10 lat. Przy bieganiu nie zgubił pulsu ani na chwilę, a trójce to się zdarzało. Bogate tarcze i w ogóle super. Przesiadka z AW3 to zmiana klasy. Inne obserwacje - paski na rzep wydają się wąskie (bo większy), a sam zegarek cieńszy (to fakt, nie tylko wrażenie).
Posted 26 September 2020 - 21:15
Zamawiałem 15 września, wysyłka z Chin. Najpierw przewidywany termin 21.09, później skoczył do 29.09, ale został zredukowany do 21.09 (i dotrzymany) jak tylko zegarek przeszedł kontrolę celną w Chinach.
Posted 27 September 2020 - 06:30
WojtekWojtek, on 26 Sept 2020 - 12:10, said:
Paski na rzep dla modeli s4/5/6 są szersze niż te wcześniej sprzedawane dedykowane do modelu s3.Córka miała wpierw 9.10, potem zmieniło się na 6.10, a następnie na 28.09! I już jest u kuriera - to SE. Natomiast 6 dla mnie - przy zamawianiu było 2-6.10, po zamówieniu wskoczyło na 6.10 i tak wisiało tydzień. Dziś kupiłem w iSpocie (rano była dostawa), a zamówienie z Apple odwołałem.
Wrażenie po AW3 - wielki ekran, błyskawiczne działanie. Always on polubiłem - jest tak czytelny, że wyłączyłem wybudzanie ruchem nadgarstka. ECG i saturacja - zegarek potwierdził, że żyję, następne użycie pewnie za 10 lat. Przy bieganiu nie zgubił pulsu ani na chwilę, a trójce to się zdarzało. Bogate tarcze i w ogóle super. Przesiadka z AW3 to zmiana klasy. Inne obserwacje - paski na rzep wydają się wąskie (bo większy), a sam zegarek cieńszy (to fakt, nie tylko wrażenie).
Ja mój zamówiłem w środę w tygodniu premiery a w piątek tego samego tygodnia już był

Edited by EMU, 27 September 2020 - 06:30.
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Posted 27 September 2020 - 20:57
Czy Waszym zdaniem warto wybrać model z LTE ? Czy to wszystko działa intuicyjnie ? Głównie chciałbym korzystać z LTE na basenie , siłowni, rowerze spacerze itp
Proszę o poradę.
IP 14 Pro Max/ AW Ultra
MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1
Posted 27 September 2020 - 22:32
Posted 28 September 2020 - 08:00
wiesiek3d, on 27 Sept 2020 - 19:57, said:
Głównie chciałbym korzystać z LTE na basenie , siłowni, rowerze spacerze itp
Generalnie czas pracy zwykłego AW jest już i tak krótki, a LTE drenuje dodatkowo baterię aż miło. Wszystko zależy od tego jak długo zegarek będzie działał autonomicznie i gdzie go masz zamiar używać.
Ja się bardzo chciałem przekonać do LTE w AW ale jest to po prostu fizycznie niemożliwe bo np. nie ma możliwości wyjechać rowerem - z samym zegarkiem - na cały dzień w trybie treningu (statsy, ślad GPS + jeszcze LTE) czy iść na szlak w góry od rana do wieczora. Ograniczeniem jest czas działania AW na jednym ładowaniu i chcąc nie chcąc i tak muszę mieć ze sobą iPhona + nawet powerbank. Tym bardziej, że w lasach czy na szlakach sygnał jest zawsze słaby i wtedy % naładowania AW znikają w oczach.
Jak tylko doraźnie tj. wyjście do sklepu, niedługi spacer, basen etc. to imo LTE zawsze warto.
Posted 28 September 2020 - 08:40
Tak, dlatego pisałem o bieganiu, bo w biegu (ja) wytrzymuję krócej niż zegarek, a na rowerze to zegarek padnie pierwszy. W sobotę spałem w zegarku, miałem 1 h biegu bez telefonu (GPS + LTE) i włączone always on wytrzymał dobę. W niedzielę - trening ponad 3h ale z telefonem, też sen i też dał radę. Ale Jak pisał Ament - górska wycieczka to bez szans - ba, wielogodzinnego treningu to i zegarek bez LTE nie wytrzyma - np. na nartach. Poza baterią jest też zasięg - musi być LTE a nie 3G lub słabiej. Będę to jeszcze testował, ale myślę, że w ciągu dnia LTE solo to można 2-3h planować, a jak z treningiem (GPS) to mniej.
Posted 28 September 2020 - 12:38
Wiadomo coś o dostępności nowych zegarków u naszych resellerów? W większości podają tylko "oczekujemy dostawy"
Posted 28 September 2020 - 14:49
rylek_m, on 28 Sept 2020 - 11:38, said:
Wiadomo coś o dostępności nowych zegarków u naszych resellerów? W większości podają tylko "oczekujemy dostawy"
Ja przez przypadek wszedłem do jednego sklepu stacjonarnego Resellera i udało mi się kupić zegarek, na stronie jeszcze mieli „oczekujemy na dostawę”.
Posted 29 September 2020 - 08:59
Kosmos. W tym samym czasie zamówiony AW6 (gold alu + milanese) z terminem na 29-go i kilka pasków i opasek na aliexpress. Paski z ali właśnie dziś odebrane. Na popołudnie ma być kurier z AW.
Ali > Apple =D
Posted 29 September 2020 - 10:33
dmxzor, on 29 Sept 2020 - 07:59, said:
Kosmos. W tym samym czasie zamówiony AW6 (gold alu + milanese) z terminem na 29-go i kilka pasków i opasek na aliexpress. Paski z ali właśnie dziś odebrane. Na popołudnie ma być kurier z AW.
Ali > Apple =D
Jakie zamawiałeś paski? Ja zamówiłem na próbę z Ali tę nową skórkę i pleciony loop
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Posted 29 September 2020 - 19:06
To jak już są na Ali te nowe paski, to może i ja się skuszę .
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Posted 29 September 2020 - 19:30
Test z dziś - równo godzina marszu rejestrowanego jako trening, bez telefonu, lte aktywne, podkast słuchany przez słuchawki, always on display - spadek baterii o 21%. Pewnie jakby wyłączyć ekran, nie słuchać i może wyłączyć wifi, to by było dłużej. Z drugiej strony przy słabym zasięgu pewnie będzie krócej. O tym warto pamiętać myśląc o LTE. Będę jeszcze testował LTE bez treningu.
- chrobro likes this
Posted 30 September 2020 - 06:52
EMU, on 29 Sept 2020 - 09:33, said:
Jakie zamawiałeś paski? Ja zamówiłem na próbę z Ali tę nową skórkę i pleciony loop
Pleciony Loop, Zwykły Loop, Pride, kilka sportowych.
Wszystko w zasadzie super wykonane, rozmiarówka jak Apple. Po tym co dostałem stwierdzam, że nigdy nie dam za opaskę 400 zł jeśli taką samą mogę kupić za 3 dolary (taką samą, bo mam już porównanie z oryginałem).
Posted 30 September 2020 - 10:25
dmxzor, on 30 Sept 2020 - 05:52, said:
Pleciony Loop, Zwykły Loop, Pride, kilka sportowych.
Wszystko w zasadzie super wykonane, rozmiarówka jak Apple. Po tym co dostałem stwierdzam, że nigdy nie dam za opaskę 400 zł jeśli taką samą mogę kupić za 3 dolary (taką samą, bo mam już porównanie z oryginałem).
Mógłbyś podać linka do tego plecionego loopa?
Posted 30 September 2020 - 12:08
I napisz, ile czekałeś, bo to mnie zawsze odrzucało w aliexpresie, że 'wszyscy znajomi' mówią, że zamawiasz za 3 dolary, ale czekasz 3 miesiące, co jest dla mnie nieakceptowalne.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 30 September 2020 - 12:33
ftpd, on 30 Sept 2020 - 11:08, said:
I napisz, ile czekałeś, bo to mnie zawsze odrzucało w aliexpresie, że 'wszyscy znajomi' mówią, że zamawiasz za 3 dolary, ale czekasz 3 miesiące, co jest dla mnie nieakceptowalne.
Obecnie przy współpracy zarówno inpostu jaki i poczty polskiej nie czekałem na doręczenie dłużej niż 11-12 dni. No a na ostatnie czekałem tydzień.
Wysyłkę tylko trzeba wybrać "aliexpress standard shipping".
Posted 30 September 2020 - 13:17
dmxzor, on 30 Sept 2020 - 11:33, said:
Obecnie przy współpracy zarówno inpostu jaki i poczty polskiej nie czekałem na doręczenie dłużej niż 11-12 dni. No a na ostatnie czekałem tydzień.
Wysyłkę tylko trzeba wybrać "aliexpress standard shipping".
Ja w ubiegłym tygodniu dostałem z Ali produkty zamówione w maju. Już zdążyła przejść reklamacja. W Polsce były (według pieczątek) od lipca.....
Posted 30 September 2020 - 13:23
No właśnie, czyli nadal loteria. Dzięki, nie śmiećmy już, to w sumie nie wątek o Ali (moja wina, sam rozpocząłem offtopic, przepraszam).
Ale linka do plecionego sam chętnie zobaczę. 4,5 stówy za materiał z gumką to za dużo (tak, pisałem już to, ale trzeba powtórzyć).
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users