Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Watch Series 6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
283 odpowiedzi w tym temacie

#101 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 25 września 2020 - 23:56

Nie da się mieć dźwięków na watchu, a na telefonie nie w inny sposób, niż wyciszyć telefon. Przerabiałem, bo też chciałem brzęczący zegarek, ale telefon dzwoniący przy połączeniu gsm normalnie. Nie da się i już.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#102 jedzbo

jedzbo
  • 45 postów

Napisano 26 września 2020 - 07:52

Kurczę, szkoda. No nic, dzięki za pomoc!

#103 toprzeciezja

toprzeciezja
  • 105 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 września 2020 - 09:32

Cześć! czy ktoś z Was zamówił bezpośrednio od apple? Jakie macie terminy dostawy? 

Mój Apple Watch SE od wtorku czeka na wysłanie i mam termin dostawy na 12 października ....

#104 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 26 września 2020 - 10:09

Zamówienie w Apple bezpośrednio po prezentacji, szacowany termin dostawy 25-29 września. Powiadomienie o wysyłce przyszło 19 września z linkiem do śledzenia paczki. Do 24 zamówienie wisiało w Eindhoven ze statusem „Shipment information received” (zegarek szedł z Chin bez możliwości śledzenia), potem się ruszyło (Amsterdam-Lipsk-Warszawa) i kurier przyjechał wczoraj.

Więc jak masz termin 12 października, to zawsze jakaś tam szansa istnieje, że przyjdzie parę dni wcześniej :)

PYM Player 8.2.1 — działa od Cataliny po Sonomę

Klawiatura PYM też jest fajna – ma przecinek na klawiaturze numerycznej, twardy łącznik, jabłko  i symbol bitcoina ₿

VR, AR, XR – wszystko, co potrzebujecie wiedzieć, i czego nie potrzebujecie też.

> [ pym.uce.pl ]

#105 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 886 postów

Napisano 26 września 2020 - 13:10

Córka miała wpierw 9.10, potem zmieniło się na 6.10, a następnie na 28.09! I już jest u kuriera - to SE. Natomiast 6 dla mnie - przy zamawianiu było 2-6.10, po zamówieniu wskoczyło na 6.10 i tak wisiało tydzień. Dziś kupiłem w iSpocie (rano była dostawa), a zamówienie z Apple odwołałem. 

Wrażenie po AW3 - wielki ekran, błyskawiczne działanie. Always on polubiłem - jest tak czytelny, że wyłączyłem wybudzanie ruchem nadgarstka. ECG i saturacja - zegarek potwierdził, że żyję, następne użycie pewnie za 10 lat. Przy bieganiu nie zgubił pulsu ani na chwilę, a trójce to się zdarzało. Bogate tarcze i w ogóle super. Przesiadka z AW3 to zmiana klasy. Inne obserwacje - paski na rzep wydają się wąskie (bo większy), a sam zegarek cieńszy (to fakt, nie tylko wrażenie).

#106 Clevland

Clevland
  • 416 postów

Napisano 26 września 2020 - 21:15

Zamawiałem 15 września, wysyłka z Chin. Najpierw przewidywany termin 21.09, później skoczył do 29.09, ale został zredukowany do 21.09 (i dotrzymany) jak tylko zegarek przeszedł kontrolę celną w Chinach. 

#107 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 27 września 2020 - 06:30

Córka miała wpierw 9.10, potem zmieniło się na 6.10, a następnie na 28.09! I już jest u kuriera - to SE. Natomiast 6 dla mnie - przy zamawianiu było 2-6.10, po zamówieniu wskoczyło na 6.10 i tak wisiało tydzień. Dziś kupiłem w iSpocie (rano była dostawa), a zamówienie z Apple odwołałem.
Wrażenie po AW3 - wielki ekran, błyskawiczne działanie. Always on polubiłem - jest tak czytelny, że wyłączyłem wybudzanie ruchem nadgarstka. ECG i saturacja - zegarek potwierdził, że żyję, następne użycie pewnie za 10 lat. Przy bieganiu nie zgubił pulsu ani na chwilę, a trójce to się zdarzało. Bogate tarcze i w ogóle super. Przesiadka z AW3 to zmiana klasy. Inne obserwacje - paski na rzep wydają się wąskie (bo większy), a sam zegarek cieńszy (to fakt, nie tylko wrażenie).

Paski na rzep dla modeli s4/5/6 są szersze niż te wcześniej sprzedawane dedykowane do modelu s3.

Ja mój zamówiłem w środę w tygodniu premiery a w piątek tego samego tygodnia już był ;) u mnie zegarek wysłany był z Czech.

Użytkownik EMU edytował ten post 27 września 2020 - 06:30

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#108 wiesiek3d

wiesiek3d
  • 404 postów

Napisano 27 września 2020 - 20:57

Zamówiłem Apple Watcha SE w wersji GPS, niestety dopiero po fakcie zauważyłem , ze różnica między GPS> LTE to tylko 249 zł a nie jak w 6 ponad 400.
Czy Waszym zdaniem warto wybrać model z LTE ? Czy to wszystko działa intuicyjnie ? Głównie chciałbym korzystać z LTE na basenie , siłowni, rowerze spacerze itp
Proszę o poradę.

IP 14 Pro Max/ AW Ultra 

MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1

#109 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 886 postów

Napisano 27 września 2020 - 22:32

LTE w PL tylko w Orange. Ja testuję dopiero 2 dzień. Na pewno szybciej zjada baterię (jak korzysta, bo LTE działa tylko jak nie ma innego wyjścia) no i działa gdzie jest dobry sygnał, bo musi być LTE, nie starsze systemy. Ale do takich celów jak bieganie warto.

#110 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 28 września 2020 - 08:00

Głównie chciałbym korzystać z LTE na basenie , siłowni, rowerze spacerze itp

Generalnie czas pracy zwykłego AW jest już i tak krótki, a LTE drenuje dodatkowo baterię aż miło. Wszystko zależy od tego jak długo zegarek będzie działał autonomicznie i gdzie go masz zamiar używać.

Ja się bardzo chciałem przekonać do LTE w AW ale jest to po prostu fizycznie niemożliwe bo np. nie ma możliwości wyjechać rowerem - z samym zegarkiem - na cały dzień w trybie treningu (statsy, ślad GPS + jeszcze LTE) czy iść na szlak w góry od rana do wieczora. Ograniczeniem jest czas działania AW na jednym ładowaniu i chcąc nie chcąc i tak muszę mieć ze sobą iPhona + nawet powerbank. Tym bardziej, że w lasach czy na szlakach sygnał jest zawsze słaby i wtedy % naładowania AW znikają w oczach.

Jak tylko doraźnie tj. wyjście do sklepu, niedługi spacer, basen etc. to imo LTE zawsze warto.

 Macbook / iPad Pro / iPhone / Watch

#111 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 886 postów

Napisano 28 września 2020 - 08:40

Tak, dlatego pisałem o bieganiu, bo w biegu (ja) wytrzymuję krócej niż zegarek, a na rowerze to zegarek padnie pierwszy. W sobotę spałem w zegarku, miałem 1 h biegu bez telefonu (GPS + LTE) i włączone always on wytrzymał dobę. W niedzielę - trening ponad 3h ale z telefonem, też sen i też dał radę. Ale Jak pisał Ament - górska wycieczka to bez szans - ba, wielogodzinnego treningu to i zegarek bez LTE nie wytrzyma - np. na nartach. Poza baterią jest też zasięg - musi być LTE a nie 3G lub słabiej. Będę to jeszcze testował, ale myślę, że w ciągu dnia LTE solo to można 2-3h planować, a jak z treningiem (GPS) to mniej. 

#112 rylek_m

rylek_m
  • 3 postów

Napisano 28 września 2020 - 12:38

Wiadomo coś o dostępności nowych zegarków u naszych resellerów? W większości podają tylko "oczekujemy dostawy"

#113 BlackAdder

BlackAdder
  • 11 postów

Napisano 28 września 2020 - 14:49

Wiadomo coś o dostępności nowych zegarków u naszych resellerów? W większości podają tylko "oczekujemy dostawy"

Ja przez przypadek wszedłem do jednego sklepu stacjonarnego Resellera i udało mi się kupić zegarek, na stronie jeszcze mieli „oczekujemy na dostawę”.

#114 dmxzor

dmxzor
  • 234 postów

Napisano 29 września 2020 - 08:59

Kosmos. W tym samym czasie zamówiony AW6 (gold alu + milanese) z terminem na 29-go i kilka pasków i opasek na aliexpress. Paski z ali właśnie dziś odebrane. Na popołudnie ma być kurier z AW.

Ali > Apple =D

"It's the difference between me and you. You wanna lose small and I wanna win big..."

#115 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 29 września 2020 - 10:33

Kosmos. W tym samym czasie zamówiony AW6 (gold alu + milanese) z terminem na 29-go i kilka pasków i opasek na aliexpress. Paski z ali właśnie dziś odebrane. Na popołudnie ma być kurier z AW.

Ali > Apple =D

Jakie zamawiałeś paski? Ja zamówiłem na próbę z Ali tę nową skórkę i pleciony loop 

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#116 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 29 września 2020 - 19:06

To jak już są na Ali te nowe paski, to może i ja się skuszę :D.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#117 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 886 postów

Napisano 29 września 2020 - 19:30

Test z dziś - równo godzina marszu rejestrowanego jako trening, bez telefonu, lte aktywne, podkast słuchany przez słuchawki, always on display - spadek baterii o 21%. Pewnie jakby wyłączyć ekran, nie słuchać i może wyłączyć wifi, to by było dłużej. Z drugiej strony przy słabym zasięgu pewnie będzie krócej. O tym warto pamiętać myśląc o LTE. Będę jeszcze testował LTE bez treningu.

• chrobro lubi to

#118 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 29 września 2020 - 19:42

Jakie zamawiałeś paski? Ja zamówiłem na próbę z Ali tę nową skórkę i pleciony loop

Masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, czy losowo?

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#119 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 29 września 2020 - 21:24

Masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, czy losowo?

Losowo, ale zwracam uwagę na opinie.

#120 dmxzor

dmxzor
  • 234 postów

Napisano 30 września 2020 - 06:52

Pleciony Loop, Zwykły Loop, Pride, kilka sportowych.

Wszystko w zasadzie super wykonane, rozmiarówka jak Apple. Po tym co dostałem stwierdzam, że nigdy nie dam za opaskę 400 zł jeśli taką samą mogę kupić za 3 dolary (taką samą, bo mam już porównanie z oryginałem).

"It's the difference between me and you. You wanna lose small and I wanna win big..."

#121 rylek_m

rylek_m
  • 3 postów

Napisano 30 września 2020 - 10:25

Pleciony Loop, Zwykły Loop, Pride, kilka sportowych.

Wszystko w zasadzie super wykonane, rozmiarówka jak Apple. Po tym co dostałem stwierdzam, że nigdy nie dam za opaskę 400 zł jeśli taką samą mogę kupić za 3 dolary (taką samą, bo mam już porównanie z oryginałem).

Mógłbyś podać linka do tego plecionego loopa? 

#122 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 30 września 2020 - 12:08

I napisz, ile czekałeś, bo to mnie zawsze odrzucało w aliexpresie, że 'wszyscy znajomi' mówią, że zamawiasz za 3 dolary, ale czekasz 3 miesiące, co jest dla mnie nieakceptowalne.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#123 dmxzor

dmxzor
  • 234 postów

Napisano 30 września 2020 - 12:33

I napisz, ile czekałeś, bo to mnie zawsze odrzucało w aliexpresie, że 'wszyscy znajomi' mówią, że zamawiasz za 3 dolary, ale czekasz 3 miesiące, co jest dla mnie nieakceptowalne.

Obecnie przy współpracy zarówno inpostu jaki i poczty polskiej nie czekałem na doręczenie dłużej niż 11-12 dni. No a na ostatnie czekałem tydzień.

Wysyłkę tylko trzeba wybrać "aliexpress standard shipping". 

#124 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 886 postów

Napisano 30 września 2020 - 13:17

Obecnie przy współpracy zarówno inpostu jaki i poczty polskiej nie czekałem na doręczenie dłużej niż 11-12 dni. No a na ostatnie czekałem tydzień.

Wysyłkę tylko trzeba wybrać "aliexpress standard shipping". 

Ja w ubiegłym tygodniu dostałem z Ali produkty zamówione w maju. Już zdążyła przejść reklamacja. W Polsce były (według pieczątek) od lipca.....

#125 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 30 września 2020 - 13:23

No właśnie, czyli nadal loteria. Dzięki, nie śmiećmy już, to w sumie nie wątek o Ali (moja wina, sam rozpocząłem offtopic, przepraszam).

Ale linka do plecionego sam chętnie zobaczę. 4,5 stówy za materiał z gumką to za dużo (tak, pisałem już to, ale trzeba powtórzyć).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych