Ja myślę, że można jeszcze wziąć pod uwagę promieniowanie słoneczne, oddziaływanie Księżyca i zachodni wiatr. ...
Wyczuwam nutkę ironii.
... Zrozum, że Apple włożyło marne baterie do tych iPhonów i stąd problemy. ..
Przez pewien okres czasu byłem nawet prawie pewien, że tak jest. Moim zdaniem problem jest bardziej złożony i bateria nie jest jedynym (o ile jest wogóle) źródłem problemów, a jej wymiana (o ile może chwilowo poprawić samopoczucie) nie usuwa źródła problemu.
... Zwodzą ludzi oddających telefony na gwarancję, bo tak im wygodniej i taniej. ...
Chyba nie bierzesz pod uwagę przepisów (międzynarodowych) regulujących odpowiedzialność producenta za swój produkt. Jeżeli problem jest wyłącznie w baterii, a jej wymiana usuwałaby ew. usterkę - to ogłoszenie programu naprawczego wydaje się nieuniknione. Zwodzenie ludzi oddających telefony na gwarancję nie ma w takim przypadku sensu (nawet ekonomicznego) bo jak wiadomo programy naprawcze obowiązują także po upływie gwarancji (w przypadku programu naprawczego dla baterii w iPhone 5 http://www.apple.com...phone5-battery/ - nawet przez 3 lata po upływie gwarancji).
... Nie ma jednoznacznej procedury dla serwisów jak rozpatrywać takie przypadki, więc serwis odrzuca reklamację, bo nie będzie brał na siebie kosztu wymiany baterii lub telefonu jeśli Apple odpowie, że było to nieuzasadnione....
To co robią i mówią (piszą) w tej sprawie serwisy też moim zdaniem bywa niepoważne. Nie wiedzą co mówić bo Apple im nie powiedziało co mają mówić ... ???!
I potem czytamy (na tym forum), że reklamację złego dopasowania obudowy z ekranem serwis odrzuca bo ... testy programowe przeszły pomyślnie !
...A odnośnie wymiany całego telefonu w przypadku wysłania go na wymianę samego ekranu to nie jest to takie oczywiste jak ciągle piszesz, tylko jest to przypadek jeden na kilka tysięcy i tylko w momencie kiedy nie da się odkleić baterii, bo np. urwały się jej tasiemki mocujące albo bateria puchnie. ...
Ja nie piszę, że jest to oczywiste (aczkolwiek nawet nie próbowałem analizować prawdopodobieństwa "trafienia").Wydaje mi się jednak, że nie aż tak małe.
... Zapytaj kolegów z serwisu to Ci opowiedzą jakie są wytyczne. Ja nie mogę. ....
Nie wiesz czy Apple nie pozwala ?
Użytkownik bee3 edytował ten post 13 listopada 2016 - 21:31