Apple TV 4 - pytania
Napisano 13 stycznia 2016 - 17:21
Napisano 14 stycznia 2016 - 00:16
Najpierw zainstaluj KODI tak jak w linku od applemobile a potem postępuj tak jak w drugim linku.
Musisz mieć kabel USB-C !!! -> kup na allegro
Potem niżej w tym linku po angielsku masz :
HOW-TO SET UP KODI (XBMC) FOR THE APPLE TV
i rób tak jak w instrukcjach.
Dasz radę.
edit: "Select and install desired add-ons" -> czyli na przykładzie pluginow które tam są tak samo wyszukaj TVN player itp
Użytkownik ManUfan edytował ten post 14 stycznia 2016 - 00:18
iP7+ 64GB // AW 42mm Sport // ATV 4 // rMBP 2013 // MBwhite
instagram: thelifeofhubi // ortodontachojnice.pl
Napisano 14 stycznia 2016 - 09:38
Dzieki za zainteresowanie Man Ufan. Dzisiaj przyjdzie kabel i będę robił. Moje odczucia po pierwszym dniu z ATV4 są super. Najbardziej zależało mi żeby ATV4 czytało bajki, filmy z dysku i tek jest:) dzięki Infuse i wpiętemu dyskowi do routera. Oglądałem film 1080P(12GB) przez infuse i działa rewelka. Pilot jest bardzo fajnie zrobiony.
Napisano 14 stycznia 2016 - 11:57
Ten pilot mnie trochę denerwuje, a właściwie sam pilot jest ok, tylko w niektórych aplikacjach przesadzili z "feature'ami". W youtube działa ok bardzo mi się podoba, w infuse też dość ok, ale np. MrMc czasem jak chce coś przewinąć to masakra, albo włącza się menu, albo tym paskiem u góry mogę przewijać (daje niby w bok, ale ciut pewnie też w górę i w dół i reaguje nie tak jak potrzeba), nie jest to intuicyjne i przesadzili z czułością, czasem przez przypadek z filmu wyjdę. Najbardziej narzekam na właśnie czułość tego pilota, wystarczy, że podnosząc go delikatnie musnę pada to film przewijam niechcący. Kwestia pewnie też przyzwyczajenia, ale patrząc, że niektóre aplikacje działają w porzo, twierdzę, że niektóre aplikacje powinni poprawić i pewnie z czasem to zrobią.
Napisano 14 stycznia 2016 - 12:15
Ten pilot mnie trochę denerwuje, a właściwie sam pilot jest ok, tylko w niektórych aplikacjach przesadzili z "feature'ami". W youtube działa ok bardzo mi się podoba, w infuse też dość ok, ale np. MrMc czasem jak chce coś przewinąć to masakra, albo włącza się menu, albo tym paskiem u góry mogę przewijać (daje niby w bok, ale ciut pewnie też w górę i w dół i reaguje nie tak jak potrzeba), nie jest to intuicyjne i przesadzili z czułością, czasem przez przypadek z filmu wyjdę. Najbardziej narzekam na właśnie czułość tego pilota, wystarczy, że podnosząc go delikatnie musnę pada to film przewijam niechcący. Kwestia pewnie też przyzwyczajenia, ale patrząc, że niektóre aplikacje działają w porzo, twierdzę, że niektóre aplikacje powinni poprawić i pewnie z czasem to zrobią.
Faktycznie trochę jest czuły i trzeba ostrożnie z nim żeby czegoś nie przewinąć. Wiecie może czy jest jakaś apka na apple tv 4 która odczytuje MP3 z dysku wpiętego w router coś na zasadzie Infuse tylko do MP3? Bo infuse nie czyta MP3.
Napisano 14 stycznia 2016 - 12:29
Czułość pilota można zmienić w ustawieniach. Ustawienia -> Piloty i urządzenia -> Śledzenie powierzchni Touch.
Napisano 14 stycznia 2016 - 12:49
Czułość pilota w menu głównym itd. jest w porządku, mam chyba na średnie nastawione, po prostu w niektórych aplikacjach powinni zmienić co nieco.
Napisano 15 stycznia 2016 - 09:21
Kodi zainstalowane bez problemów:) Teraz ATV4 jeszcze bardziej doceniłem:). Czytałem różne komentarze o ATV4 dlatego kupiłem urządzenie z kodi na andku za 500 zł i porażka cały czas się to gó...no zawieszało a ATV4 śmiga aż miło:)
Napisano 16 stycznia 2016 - 13:12
Faktycznie trochę jest czuły i trzeba ostrożnie z nim żeby czegoś nie przewinąć. Wiecie może czy jest jakaś apka na apple tv 4 która odczytuje MP3 z dysku wpiętego w router coś na zasadzie Infuse tylko do MP3? Bo infuse nie czyta MP3.
VLC jest już dla atv4 i czyta mp3.
Napisano 16 stycznia 2016 - 15:08
Kodi zainstalowane bez problemów:) Teraz ATV4 jeszcze bardziej doceniłem:). Czytałem różne komentarze o ATV4 dlatego kupiłem urządzenie z kodi na andku za 500 zł i porażka cały czas się to gó...no zawieszało a ATV4 śmiga aż miło:)
Niestety coś jest z Kodi na AT4 nie tak, film jest zbyt jasno wyświetlany i nie można z nim nic zrobić.Można sobie porównać do MrMC - tam obraz jest normalny czarny a w Kodi szary
Napisano 21 stycznia 2016 - 12:24
Koledzy, mam trzy pytania odnosnie ATV 4:
1. Czy Kodi obsluguje wreszcie po ludzku wtyczki/dodatki jak chocby niezbedne mi Napisy24/OpenSubtitles/Backup/FilmWeb Scrapper? Podobno na poczatku byl problem z wtyczkami, czy istnieje on nadal?
2. Czy majac wykupiona usluge iTunes Match i jednoczesnie NIE KORZYSTAJAC z Apple Music zobacze cala swoja biblioteke muzyczna iCloud w menu Muzyki czy tez urzadzenie jest w calosci nastawione wylacznie na subskrybentow Apple Music?
3. Czy jest mozliwosc by Apple TV wyswietlalo CALA biblioteke zdjec iCloud a nie tylko wybrane zdjecia? Chodzi mi glownie o ich przegladanie oraz czy lubiany przeze mnie w ATV 3 wygaszacz ekranu bedzie w stanie wyswietlic losowe zdjecia sposrud kilkudziesieciu tysiecy w bibliotece?
Bede wdzieczny za odpowiedz.
Napisano 29 stycznia 2016 - 23:00
z braku laptopa zlece komuś z warszawy wgranie kodi oraz wtyczek moj hackmac ma system 10.9.5 a porzebuję xcode 7.2
Napisano 04 lutego 2016 - 12:52
Pozzdro, aa
Napisano 04 lutego 2016 - 13:19
Czy macie w netflixie napisy/dubbing po polsku?
Pozzdro, aa
Tak Lecz tylko w wybranych pozycjach
Baza ciągle rośnie
My Stuff: MacBook Air 13" || iPhone 6s SG 16GB || TV 32GB || Battery Charger
Napisano 04 lutego 2016 - 14:21
Tak
Lecz tylko w wybranych pozycjach
Baza ciągle rośnie
Rośnie XD . Od 2 tygodni przestała rosnąć, a sama strona ciągle po angielsku pomimo tego że obiecali ją spolszczyć w ciągu tygodnia po premierze! Chyba nas już olali całkowicie.
- ManUfan lubi to
Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość
Napisano 05 lutego 2016 - 11:51
Rośnie XD . Od 2 tygodni przestała rosnąć, a sama strona ciągle po angielsku pomimo tego że obiecali ją spolszczyć w ciągu tygodnia po premierze! Chyba nas już olali całkowicie.
Polska język, trudna język . A tak na poważnie ja ciągle mam nadzieję, że nastąpi dzień, w którym wysypią kilkanaście pozycji na raz
.
My Stuff: MacBook Air 13" || iPhone 6s SG 16GB || TV 32GB || Battery Charger
Napisano 05 lutego 2016 - 14:29
Polska język, trudna język
. A tak na poważnie ja ciągle mam nadzieję, że nastąpi dzień, w którym wysypią kilkanaście pozycji na raz
.
No zobaczymy, ja zapłacę sobie za ten miesiąc żeby dokończyć seriale które oglądam i jeśli w lutym nic się nie zmieni to powiem "papa" Netflixowi.
Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość
Napisano 06 lutego 2016 - 07:40
Pozzdro, aa
Napisano 13 lutego 2016 - 19:53
Ja anulowałem subskrypcję ale jak powiększą bazę filmów/seriali dla naszego kraju to z pewnością skorzystam
Napisano 22 lutego 2016 - 18:58
Czy ktoś wie skąd ściągnać stabilna obecnie wersje kodi 16 dla apple TV ?
Napisano 15 marca 2016 - 19:46
Dzien dobry zwracam sie z zapytaniem bo nie moge sobie poradzic z uruchomieniem wtyczki weebtv i crazyTV,oczywiscie jest pobrana i zainstalowana poprawnie taki mam komunikat loguje sie swoimi danymi i pozniej przy uruchomieniu ich wyswietla blad. Prosze o jakas porade dodaje ze resetowalem ,odinstalowaniem itp i nic nie pomaga inne wtyczki dzialaja uzywam kodi na appletv4
Napisano 15 marca 2016 - 21:44
Pozzdro, aa
Napisano 16 marca 2016 - 12:28
A jest jakaś opcja, żeby dodać skrót do Weeb-tv gdzieś na pulpit albo chociaż w menu Kodi?
Napisano 17 marca 2016 - 00:51
Tak, dokładnie - znacznie by to ułatwiło korzystanie z weeb tv
Mozna to w apple tv ustawic czy trzeba przez kompa?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych