Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Apple TV 4 - pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
539 odpowiedzi w tym temacie

#301 pawelecc24

pawelecc24
  • 21 postów

Napisano 13 stycznia 2016 - 17:21

ManUfan dzięki za info to super że da się zainstalować pluginy typu TVN i TVP lecz niestety przeczytałem ten poradnik i nie znalazłem jak dodać te pluginy możesz mi wytłumaczyć? 

#302 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 14 stycznia 2016 - 00:16

Najpierw zainstaluj KODI tak jak w linku od applemobile a potem postępuj tak jak w drugim linku.

Musisz mieć kabel USB-C !!! -> kup na allegro

Potem niżej w tym linku po angielsku masz : 

HOW-TO SET UP KODI (XBMC) FOR THE APPLE TV

i rób tak jak w instrukcjach.

Dasz radę.

edit:  "Select and install desired add-ons" -> czyli na przykładzie pluginow które tam są tak samo wyszukaj TVN player itp

Użytkownik ManUfan edytował ten post 14 stycznia 2016 - 00:18

iP7+ 64GB // AW 42mm Sport // ATV 4 // rMBP 2013 // MBwhite

instagram: thelifeofhubi //  ortodontachojnice.pl

#303 pawelecc24

pawelecc24
  • 21 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 09:38

Dzieki za zainteresowanie Man Ufan. Dzisiaj przyjdzie kabel i będę robił. Moje odczucia po pierwszym dniu z ATV4 są super. Najbardziej zależało mi żeby ATV4 czytało bajki, filmy z dysku i tek jest:) dzięki Infuse i wpiętemu dyskowi do routera. Oglądałem film 1080P(12GB) przez infuse i działa rewelka. Pilot jest bardzo fajnie zrobiony. 

#304 Bithmore

Bithmore
  • 65 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 11:57

Ten pilot mnie trochę denerwuje, a właściwie sam pilot jest ok, tylko w niektórych aplikacjach przesadzili z "feature'ami". W youtube działa ok bardzo mi się podoba, w infuse też dość ok, ale np. MrMc czasem jak chce coś przewinąć to masakra, albo włącza się menu, albo tym paskiem u góry mogę przewijać (daje niby w bok, ale ciut pewnie też w górę i w dół i reaguje nie tak jak potrzeba), nie jest to intuicyjne i przesadzili z czułością, czasem przez przypadek z filmu wyjdę. Najbardziej narzekam na właśnie czułość tego pilota, wystarczy, że podnosząc go delikatnie musnę pada to film przewijam niechcący. Kwestia pewnie też przyzwyczajenia, ale patrząc, że niektóre aplikacje działają w porzo, twierdzę, że niektóre aplikacje powinni poprawić i pewnie z czasem to zrobią.

#305 pawelecc24

pawelecc24
  • 21 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 12:15

Ten pilot mnie trochę denerwuje, a właściwie sam pilot jest ok, tylko w niektórych aplikacjach przesadzili z "feature'ami". W youtube działa ok bardzo mi się podoba, w infuse też dość ok, ale np. MrMc czasem jak chce coś przewinąć to masakra, albo włącza się menu, albo tym paskiem u góry mogę przewijać (daje niby w bok, ale ciut pewnie też w górę i w dół i reaguje nie tak jak potrzeba), nie jest to intuicyjne i przesadzili z czułością, czasem przez przypadek z filmu wyjdę. Najbardziej narzekam na właśnie czułość tego pilota, wystarczy, że podnosząc go delikatnie musnę pada to film przewijam niechcący. Kwestia pewnie też przyzwyczajenia, ale patrząc, że niektóre aplikacje działają w porzo, twierdzę, że niektóre aplikacje powinni poprawić i pewnie z czasem to zrobią.

Faktycznie trochę jest czuły i trzeba ostrożnie z nim żeby czegoś nie przewinąć. Wiecie może czy jest jakaś apka  na apple tv 4 która odczytuje MP3  z dysku wpiętego w router coś na zasadzie Infuse tylko do MP3? Bo infuse nie czyta MP3.

#306 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 14 stycznia 2016 - 12:29

Czułość pilota można zmienić w ustawieniach. Ustawienia -> Piloty i urządzenia -> Śledzenie powierzchni Touch. 

#307 Bithmore

Bithmore
  • 65 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 12:49

Czułość pilota w menu głównym itd. jest w porządku, mam chyba na średnie nastawione, po prostu w niektórych aplikacjach powinni zmienić co nieco.

#308 pawelecc24

pawelecc24
  • 21 postów

Napisano 15 stycznia 2016 - 09:21

Kodi zainstalowane bez problemów:) Teraz ATV4 jeszcze bardziej doceniłem:). Czytałem różne komentarze o ATV4  dlatego kupiłem urządzenie z kodi na andku za 500 zł i porażka cały czas się to gó...no zawieszało a ATV4 śmiga aż miło:) 

#309 Bithmore

Bithmore
  • 65 postów

Napisano 16 stycznia 2016 - 13:12

Faktycznie trochę jest czuły i trzeba ostrożnie z nim żeby czegoś nie przewinąć. Wiecie może czy jest jakaś apka  na apple tv 4 która odczytuje MP3  z dysku wpiętego w router coś na zasadzie Infuse tylko do MP3? Bo infuse nie czyta MP3.

VLC jest już dla atv4 i czyta mp3.

#310 kolasty

kolasty
  • 5 postów

Napisano 16 stycznia 2016 - 15:08

Kodi zainstalowane bez problemów:) Teraz ATV4 jeszcze bardziej doceniłem:). Czytałem różne komentarze o ATV4  dlatego kupiłem urządzenie z kodi na andku za 500 zł i porażka cały czas się to gó...no zawieszało a ATV4 śmiga aż miło:) 

Niestety coś jest z Kodi na AT4 nie tak, film jest zbyt jasno wyświetlany i nie można z nim nic zrobić.Można sobie porównać do MrMC - tam obraz jest normalny czarny a w Kodi szary

#311 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 21 stycznia 2016 - 12:24

Koledzy, mam trzy pytania odnosnie ATV 4:

1. Czy Kodi obsluguje wreszcie po ludzku wtyczki/dodatki jak chocby niezbedne mi Napisy24/OpenSubtitles/Backup/FilmWeb Scrapper? Podobno na poczatku byl problem z wtyczkami, czy istnieje on nadal?

2. Czy majac wykupiona usluge iTunes Match i jednoczesnie NIE KORZYSTAJAC z Apple Music zobacze cala swoja biblioteke muzyczna iCloud w menu Muzyki czy tez urzadzenie jest w calosci nastawione wylacznie na subskrybentow Apple Music?

3. Czy jest mozliwosc by Apple TV wyswietlalo CALA biblioteke zdjec iCloud a nie tylko wybrane zdjecia? Chodzi mi glownie o ich przegladanie oraz czy lubiany przeze mnie w ATV 3 wygaszacz ekranu bedzie w stanie wyswietlic losowe zdjecia sposrud kilkudziesieciu tysiecy w bibliotece?

Bede wdzieczny za odpowiedz.

#312 tomsul

tomsul
  • 4 postów

Napisano 29 stycznia 2016 - 23:00

z braku laptopa zlece komuś z warszawy wgranie kodi oraz wtyczek :) moj hackmac ma system 10.9.5 a porzebuję xcode 7.2

#313 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 04 lutego 2016 - 12:52

Czy macie w netflixie napisy/dubbing po polsku?

Pozzdro, aa

#314 thmkr

thmkr
  • 293 postów
  • SkądLubatowa, Poland

Napisano 04 lutego 2016 - 13:19

Czy macie w netflixie napisy/dubbing po polsku?

Pozzdro, aa

Tak ;) Lecz tylko w wybranych pozycjach ;) Baza ciągle rośnie ;)

My Stuff:  MacBook Air 13" ||  iPhone 6s SG 16GB ||  TV 32GB ||  Battery Charger

#315 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 postów

Napisano 04 lutego 2016 - 14:21

Tak ;) Lecz tylko w wybranych pozycjach ;) Baza ciągle rośnie ;)

Rośnie XD . Od 2 tygodni przestała rosnąć, a sama strona ciągle po angielsku pomimo tego że obiecali ją spolszczyć w ciągu tygodnia po premierze! Chyba nas już olali całkowicie.

• ManUfan lubi to

Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość 

#316 thmkr

thmkr
  • 293 postów
  • SkądLubatowa, Poland

Napisano 05 lutego 2016 - 11:51

Rośnie XD . Od 2 tygodni przestała rosnąć, a sama strona ciągle po angielsku pomimo tego że obiecali ją spolszczyć w ciągu tygodnia po premierze! Chyba nas już olali całkowicie.

Polska język, trudna język ;). A tak na poważnie ja ciągle mam nadzieję, że nastąpi dzień, w którym wysypią kilkanaście pozycji na raz ;).

My Stuff:  MacBook Air 13" ||  iPhone 6s SG 16GB ||  TV 32GB ||  Battery Charger

#317 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 14:29

Polska język, trudna język ;). A tak na poważnie ja ciągle mam nadzieję, że nastąpi dzień, w którym wysypią kilkanaście pozycji na raz ;).

No zobaczymy, ja zapłacę sobie za ten miesiąc żeby dokończyć seriale które oglądam i jeśli w lutym nic się nie zmieni to powiem "papa" Netflixowi.

Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość 

#318 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 06 lutego 2016 - 07:40

Na iPadzie mam po polsku a na atv4 nie. Ki diabeł?

Pozzdro, aa

#319 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 13 lutego 2016 - 19:53

Ja anulowałem subskrypcję ale jak powiększą bazę filmów/seriali dla naszego kraju to z pewnością skorzystam :)

#320 arni7

arni7
  • 44 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 18:58

Czy ktoś wie skąd ściągnać stabilna obecnie wersje kodi 16 dla apple TV  ?

#321 lion9

lion9
  • 5 postów

Napisano 15 marca 2016 - 19:46

Dzien dobry  zwracam sie z zapytaniem bo nie moge sobie poradzic z uruchomieniem wtyczki weebtv i crazyTV,oczywiscie jest pobrana i zainstalowana poprawnie taki mam komunikat loguje sie swoimi danymi i pozniej przy uruchomieniu ich wyswietla blad. Prosze o jakas porade dodaje ze resetowalem ,odinstalowaniem itp i nic nie pomaga inne wtyczki dzialaja uzywam kodi na appletv4 

#322 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 15 marca 2016 - 21:44

Na czym uruchamiasz kodi nie powinno mic znaczenia. Ale możesz spróbować zainstalować z pakietu mrknow.

Pozzdro, aa

#323 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 16 marca 2016 - 12:28

A jest jakaś opcja, żeby dodać skrót do Weeb-tv gdzieś na pulpit albo chociaż w menu Kodi?

#324 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 16 marca 2016 - 19:07

Witam,

@ManUfan,

masz na myśli takie coś?

bildschirmfotoi56b1p903u.png

Pozdrawiam

GAMA007

#325 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 17 marca 2016 - 00:51

Tak, dokładnie - znacznie by to ułatwiło korzystanie z weeb tv

Mozna to w apple tv ustawic czy trzeba przez kompa?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych