Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Apple TV 4 - pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
539 odpowiedzi w tym temacie

#251 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 09 grudnia 2015 - 13:46

MrMC właśnie się pojawił:  http://appsliced.co/...p?n=mrmc&l=list

Napiszcie coś jeśli ktoś kupi. N pewno nie ma obsługi wtyczek jak Kodi - więc Genesis i IceFilms żegnajcie:(

Pozzdro, aa

#252 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 09 grudnia 2015 - 14:04

Po aktualizacji mozna łatwo przelogowywać się pomiędzy kontami użytkowników (dotyczy tylko chmury rodzinnej). Każdy użytkownik ma więc swój własny AppStore, Swoje filmy i swoją muzykę (zdjęcia póki co wymagają ręcznej zmiany iCloud). Jest to o tyle fajne, że przelogować można się jednym kliknięciem, bez wpisywania haseł. Trzeba wejść w konta i dalej - chmura rodzinna - wybrać właściwe konto i to wszystko :)

#253 lukaszset

lukaszset
  • 16 postów

Napisano 11 grudnia 2015 - 21:38

Po aktualizacji mozna łatwo przelogowywać się pomiędzy kontami użytkowników (dotyczy tylko chmury rodzinnej). Każdy użytkownik ma więc swój własny AppStore, Swoje filmy i swoją muzykę (zdjęcia póki co wymagają ręcznej zmiany iCloud). Jest to o tyle fajne, że przelogować można się jednym kliknięciem, bez wpisywania haseł. Trzeba wejść w konta i dalej - chmura rodzinna - wybrać właściwe konto i to wszystko :)

Czy mógłbyś sprawdzić lub wiesz, czy nowa wersja aplikacji Remote działa dokładnie tak samo jak z atv3, a dokładnie czy pilot zacznie działać odrazu po uuchomieniu kolekcji domowej i czy można odtwarzać filmy z itunes za pomocą kolekcji domowej, a aplikacji remote używać jako pilota sterującego?

#254 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 grudnia 2015 - 23:52

Mam pytanie odnośnie klonowania obrazu przez AirPlay. Gdy klonuję obraz z rocznego MacBooka Air to obraz się strasznie zacina i przeskakuje. Po prostu nie da się nic oglądać/grać ani nic. Jednak gdy klonuję ze starego 4s to wszystko działa płynnie. Czy ktoś może wie dlaczego tak się dzieje i czy można to jakoś naprawić. Dziękuję.

Bym się podpiął pod pytanei o tez tak mam...

Odtwarzam sobie film z napisami przez PYM i ... tnie.

Czym w końcu odtwarzać filmy z rozsądnymi napisami?

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#255 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 08:26

Czy mógłbyś sprawdzić lub wiesz, czy nowa wersja aplikacji Remote działa dokładnie tak samo jak z atv3, a dokładnie czy pilot zacznie działać odrazu po uuchomieniu kolekcji domowej i czy można odtwarzać filmy z itunes za pomocą kolekcji domowej, a aplikacji remote używać jako pilota sterującego?

Pilot działa dokladnie tak samo jak oryginalny pilot dołączony do Apple TV. Ekran służy jako gładzik. Zajefajna sprawa. Oprócz tego można wpisywać hasła z iphona.

#256 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 12 grudnia 2015 - 23:39

Dla tych z amerykańskim kontem: http://appsliced.co/...l-player&l=list

Pozzdro, aa

#257 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 27 grudnia 2015 - 12:04

Chciałbym zapytać w jaki sposób grać na Apple tv w takie gry jak np. Modern Combat? Chodzi mi o to, że gra nie umożliwia zakładania profili dla różnych graczy (tak jak np. Rayman). W jaki sposób zatem, jeśli ma się kilka osób w domu grać w takie gry? Przelogowanie się na inne konto w Game Center coś daje?

#258 krzysztof_Cz

krzysztof_Cz
  • 6 postów

Napisano 27 grudnia 2015 - 12:44

Witam kupiłem ATV 4 no i w końcu połączyłem do TV... nie żeby było to trudne (bardzo łatwo tak jak to wszyscy opisują), ale był to prezent pod choinkę :)

Miało by fajnie, a jest jak zwykle... problemy. Może będzie mógł mi ktoś pomóc? Po podłączeniu do telewizora (Panasonic z VieraLink TX47AS750E + dekoder NC+) nie mogę sterować dźwiękiem z kina domowego ani z pilota TV ani z pilota od ATV. Wcześniej sterowałem kinem z pilota TV (pilot kina nie był potrzebny). Teraz Dźwięk dla ATV jest z głośników TV i jednocześnie idzie mi dźwięk z dekodera NC+ przez kino domowe (dekoder nc+ jest połączony tylko z telewizorem). Wcześniej gdy dźwięk szedł z kina domowego to głośniki w TV były zablokowane. Jak wyłącze głośniki w TV to nie mam w ogóle dźwięku na ATV. A w dodatku zamiast zmniejszenia liczby pilotów to teraz muszę mieć pod ręką pilota do ATV, TV, NC+ i kina domowego.... Porażka nie wiem jak zrobić, aby mieć w TV i ATV dźwięk z kina i aby sterowanie dźwiękiem kina oraz TV odbywała się z pilota ATV lub jak to było wcześniej z pilota TV.   

Dodam jeszcze, że telewizor spełnia wszystkie wymagania aby mógł być sterowany z innego pilota (HDMI CEC)

#259 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 27 grudnia 2015 - 14:25

Witam kupiłem ATV 4 no i w końcu połączyłem do TV... nie żeby było to trudne (bardzo łatwo tak jak to wszyscy opisują), ale był to prezent pod choinkę :)

Miało by fajnie, a jest jak zwykle... problemy. Może będzie mógł mi ktoś pomóc? Po podłączeniu do telewizora (Panasonic z VieraLink TX47AS750E + dekoder NC+) nie mogę sterować dźwiękiem z kina domowego ani z pilota TV ani z pilota od ATV. Wcześniej sterowałem kinem z pilota TV (pilot kina nie był potrzebny). Teraz Dźwięk dla ATV jest z głośników TV i jednocześnie idzie mi dźwięk z dekodera NC+ przez kino domowe (dekoder nc+ jest połączony tylko z telewizorem). Wcześniej gdy dźwięk szedł z kina domowego to głośniki w TV były zablokowane. Jak wyłącze głośniki w TV to nie mam w ogóle dźwięku na ATV. A w dodatku zamiast zmniejszenia liczby pilotów to teraz muszę mieć pod ręką pilota do ATV, TV, NC+ i kina domowego.... Porażka nie wiem jak zrobić, aby mieć w TV i ATV dźwięk z kina i aby sterowanie dźwiękiem kina oraz TV odbywała się z pilota ATV lub jak to było wcześniej z pilota TV.   

Dodam jeszcze, że telewizor spełnia wszystkie wymagania aby mógł być sterowany z innego pilota (HDMI CEC)

Telewizor to jedno, kino domowo to drugie...

Zależy gdzie wsadziłeś drugą końcówkę HDMI od ATV... Do tv, czy do kina domowego?

Ja swoje podłączyłem do kina domowego, a kino do tv. W ustawieniach kina musiałem wybrać opcję sygnału "pass through" dla portu pod który jest podpięty atv. Funkcja ta przepuszcza sygnał do tv, nawet jeśli kino jest wyłączone. Nie musiałem nic ustawiać, żebym mógł sterować pilotem od atv głośnością tv... Wszystko działa....

#260 krzysztof_Cz

krzysztof_Cz
  • 6 postów

Napisano 27 grudnia 2015 - 16:37

Telewizor to jedno, kino domowo to drugie...

Zależy gdzie wsadziłeś drugą końcówkę HDMI od ATV... Do tv, czy do kina domowego?

Ja swoje podłączyłem do kina domowego, a kino do tv. W ustawieniach kina musiałem wybrać opcję sygnału "pass through" dla portu pod który jest podpięty atv. Funkcja ta przepuszcza sygnał do tv, nawet jeśli kino jest wyłączone. Nie musiałem nic ustawiać, żebym mógł sterować pilotem od atv głośnością tv... Wszystko działa....

Dzięki za informacje spróbuje...

#261 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 31 grudnia 2015 - 16:00

Dziś znalazłem nowy nieużywany pilot do macbooka który swietnie działa z ATV4 :)

Taka ciekawostka :)
2006-10-0827-a.jpg

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#262 Angel_of_Death

Angel_of_Death
  • 96 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 grudnia 2015 - 16:25

Hej! Mam pytanie. Warto inwestować w wersje 64 GB, jeśli kupuje ATV4 głównie z zamiarem odtwarzania filmów i używania do AirPlay? Może jakąś grę pobiorę z czystej ciekawości, ale na telefonie nie gram więc tu raczej też nie będę, po drugie mam do tego konsole.

Użytkownik Angel_of_Death edytował ten post 31 grudnia 2015 - 16:31

#263 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 31 grudnia 2015 - 17:10

Nie warto:)

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#264 gorges

gorges
  • 18 postów
  • SkądAndrychów

Napisano 01 stycznia 2016 - 02:38

Nie warto:)

IMHO warto ale decyzja należy do ciebie 

Komputer: MBPr / 2.3 GHz / 8 GB / 256 SSD; Telefon: iPhone 5s 32GB; Tablet: iPad Air 2 WiFi 128GB; NAS: Seagate BlackArmour 8 TB + ATV 4; Hackintosh (pracuję nad nim) na Intel NUC5i7RYH

#265 sdoubleu

sdoubleu
  • 20 postów

Napisano 01 stycznia 2016 - 03:29

Hej! Mam pytanie. Warto inwestować w wersje 64 GB, jeśli kupuje ATV4 głównie z zamiarem odtwarzania filmów i używania do AirPlay? Może jakąś grę pobiorę z czystej ciekawości, ale na telefonie nie gram więc tu raczej też nie będę, po drugie mam do tego konsole.

Nie warto! Ogólnie jeśli głownie zależy Ci na AitPlay to zastanowiłbym się bardzo nad ATV3

#266 Angel_of_Death

Angel_of_Death
  • 96 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2016 - 09:26

Nie no zależy mi najbardziej na odtwarzaczu sieciowym, aktualnie mam ATV2 + JB z Kodi, ale AirPlay mi już nie działa, do tego uzupełnieniem jest Raspberry Pi jako odtwarzacz sieciowy. Niestety, są to już na tyle leciwe sprzęty, że ani jedno, a ni drugie nie nadają się zbytnio do AirPlay, ani do odtwarzania filmów/seriali z dysku podpiętego do routera. Dlatego się zastanawiam nad kuponem ATV4, ma sporo mocniejsze bebechy, WiFi w standardzie AC, co powinno w zupełności wystarczyć do płynnego odtwarzania materiałów w FULL HD. Gry będą tylko dodatkiem, jak dzieciaki jakieś będą się nudziły, żeby je czymś zająć, ja nie gram na telefonie, od tego mam konsole. Mam kupionego już Infuse Pro, do tego czytałem, że da się już "wstrzyknąć" Kodi na ATV4 więc głównie chodzi o odtwarzacz sieciowy z funkcją AirPlay. Swoją drogą trochę nie na temat, ale ktoś wie, czemu klonowanieobrazu MBP przestało działać na ATV? Kwestia starego softu? Tak samo filmiki mi nie działają z iPhone po AirPlay na ATV2. Tylko zdjęcia + dźwięk. Stąd decyzja/rozważania o zakupie ATV4 ;)

Użytkownik Angel_of_Death edytował ten post 01 stycznia 2016 - 10:11

#267 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 01 stycznia 2016 - 10:43

IMHO warto ale decyzja należy do ciebie

A niby dlaczego warto?? Przeczytaj do czego bedzie wykorzystywana ATV 4 i powiedz dlaczego niby warto?

#268 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 01 stycznia 2016 - 12:00

Warto choćby dlatego, że różnica pomiędzy 32, a 64 jest mniejsza, niż wymiana sprzętu gdyby okazało się, że wersja 32 GB nie wystarcza.

#269 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 01 stycznia 2016 - 14:33

32 GB to wystarczająca ilośc miejsca w ATV nawet jak się ma wgranych sporo programów czy gier.
  • Angel_of_Death lubi to

#270 gorges

gorges
  • 18 postów
  • SkądAndrychów

Napisano 02 stycznia 2016 - 10:32

32 GB to wystarczająca ilośc miejsca w ATV nawet jak się ma wgranych sporo programów czy gier.

Nigdy nie wiadomo jak dany program czy system będzie gospodarował dostępną przestrzenią. Moim zdaniem więcej znaczy lepiej co nie musi oznaczać, że będzie tak w każdym przypadku. Jeśli załóżmy ktoś będzie korzystał z ATV do odpalenia Infuse i jednej czy dwóch gier to faktycznie 32GB powinno wystarczyć. Ja kupiłem wersję 64GB i absolutnie nie żałuję. 

Komputer: MBPr / 2.3 GHz / 8 GB / 256 SSD; Telefon: iPhone 5s 32GB; Tablet: iPad Air 2 WiFi 128GB; NAS: Seagate BlackArmour 8 TB + ATV 4; Hackintosh (pracuję nad nim) na Intel NUC5i7RYH

#271 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 02 stycznia 2016 - 11:35

Nigdy nie wiadomo jak dany program czy system będzie gospodarował dostępną przestrzenią. Moim zdaniem więcej znaczy lepiej co nie musi oznaczać, że będzie tak w każdym przypadku. Jeśli załóżmy ktoś będzie korzystał z ATV do odpalenia Infuse i jednej czy dwóch gier to faktycznie 32GB powinno wystarczyć. Ja kupiłem wersję 64GB i absolutnie nie żałuję.

Mówimy o konkretnym przypadku. Kolega wcześniej jasno określił swoje wymagania.

Warto choćby dlatego, że różnica pomiędzy 32, a 64 jest mniejsza, niż wymiana sprzętu gdyby okazało się, że wersja 32 GB nie wystarcza.

To nie do końca jest dobry tok myślenia. Bo zawsze można kupić większy TV, auto z mocniejszym silnikiem, wybudować większy dom, kupić większy dysk itd. Zawsze różnica będzie mniejsza. Ale kolega podał dokładnie swoje wymagania. Więc po co przepłacać?

Użytkownik EMU edytował ten post 02 stycznia 2016 - 11:36

#272 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 04 stycznia 2016 - 11:24

Aż się trochę boję pytać żeby nie dostać info, że w złym temacie, ale no cóż. Otóż planuję (a raczej chodzi mi po głowie) zakup ATV. Wersja: 3 lub 4, inne w grę nie wchodzą. Do czego będzie wykorzystywany: stream przeglądarki z horizon.tv lub player.pl na monitor/tv. Do tego pewnie seriale i filmy FHD mkv tak samo rzucane na ekran. I teraz czy atv3 spełni moje oczekiwania czy lepiej dołożyć te 2x tyle i kupić atv4 jako bardziej przyszłościowe urządzenie. Raczej nie planuję pracy większej na macbooku (air 11 2014) więc głównie chodzi o multimedia. Mam przejściówkę do hdmi, ale wygoda tego rozwiązania mnie nie satysfakcjonuje. Od razu mówię, że gry póki co mnie nie raczej nie interesują. 

#273 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 04 stycznia 2016 - 11:31

Lepiej dołożyć do av4. Przede wszystkim na atv3 nie ma możliwości instalacji dodatkowego oprogramowania, a co za tym idzie, nie poradzi sobie ze wszystkimi formatami dźwięku i wideo... Atv4 standardowo też nie wszystko odtwarza, ale można już zainstalować np. VLC PLAYERA lub INFUSE, które radzą sobie doskonale z różnymi formatami filmów. Poza tym gry, gry, gry... Wbrew temu co mówią atv4 jest świetną konsolą do gier...

Ja nie żałuję ani złotówki wydanej.,

• edwa lubi to

#274 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 04 stycznia 2016 - 11:35

No dobra, o infuse czytałem już wczoraj i faktycznie wygląda to fajnie. A jak ze streamem po airplay? Płynnie? Bo czytam na forum, że jednym skacze, innym lecą nawet filmy po kilkanaście GB bez zająknięcia. Dużo zależy od sieci pewnie i to jest oczywiste, ale są jakieś większe problemy?

#275 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 04 stycznia 2016 - 11:44

U mnie działa Infuse przez wi-fi działa płynnie (dysk NAS mam podpięty do routera. ATV przez wi-fi). Za to streaming filmu z laptopa przez Airplay do atv tnie się czasami...

• edwa lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych