Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
1758 replies to this topic

#976 Spekulant

Spekulant
  • 201 posts
  • SkądWarszawa, Kraków

Posted 11 November 2015 - 05:37

Powiedzcie mi czy jest jakieś rozwiązanie na okropne lagi przy animacjach (włączanie spotlight, przełączanie programów) które występują w moim 6 plus, czy też muszę czekać aż apple sam to naprawi? Z ciekawości bawiłem się nowymi 6s plusami i te lagi też są (może minimalnie mniejsze), a w 6s już bardzo małe, ale też nie jest to całkowicie bez zacięć. To wina softu?

#977 kubalon1

kubalon1
  • 641 posts

Posted 11 November 2015 - 07:13

To też się pochwale nabyłem 6s 64gb z prockiem TSMC i (odpukać ) chodzi jak należy lagi dużo mniejsze niż na 5s , nic nie trzeszczy ekran czysty ale odcień inny niż w piątce taki bardziej kremowy,głośnik wsadzili inny i to słychać chodzi w wyższych tonach i jak dla mnie mógłby mieć trochę niższe tony byłby bardziej miękki,ale gra lepiej niż w 5s. Tyle tak na gorąco jak jeszcze cos wpadnie w oko napiszę.

Mam wrażenie jakby inne szkło było w 6s ale może to tylko takie odczucie

Edited by kubalon1, 11 November 2015 - 07:50.

#978 markdk-fe5228f169

markdk-fe5228f169
  • 154 posts
  • SkądKopenhaga DK

Posted 11 November 2015 - 15:27

ja dostane jutro 6s + ale nie zamierzam sprawdzac procesora. Telefon ma dzialac.

• Sebosz likes this

#979 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 11 November 2015 - 16:10

To też się pochwale nabyłem 6s 64gb z prockiem TSMC i (odpukać ) chodzi jak należy lagi dużo mniejsze niż na 5s , nic nie trzeszczy ekran czysty ale odcień inny niż w piątce taki bardziej kremowy,głośnik wsadzili inny i to słychać chodzi w wyższych tonach i jak dla mnie mógłby mieć trochę niższe tony byłby bardziej miękki,ale gra lepiej niż w 5s. Tyle tak na gorąco jak jeszcze cos wpadnie w oko napiszę.

Mam wrażenie jakby inne szkło było w 6s ale może to tylko takie odczucie

Może stąd to wrażenie, że w 6s jest inne szkło. 

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#980 Spekulant

Spekulant
  • 201 posts
  • SkądWarszawa, Kraków

Posted 11 November 2015 - 16:21

Lagi są także na 5s przy obecnym sofcie? To chyba się wstrzymam jeszcze z wymianą, bo już byłem zdecydowany na przesiadkę z 6 plus na 6s przez to 'skakanie', ale widzę że to problem softu i występuje na każdym modelu...

#981 DD7

DD7
  • 101 posts
  • SkądPL

Posted 11 November 2015 - 18:18

Na trzech (tak, trzech) sztukach pod rząd bad pixel. Raz w górnej części ekranu, dwa razy niemal na środku. iPhone 6S 64GB Silver. Czy ktoś boryka się z podobnym problemem? Jakość tych ekranów to kpina. Mam wrażenie, że na Polskę idzie jakiś słabszy rzut produkcyjny, z fabryki o mniej restrykcyjnej kontroli jakości.

• jakub09 likes this

#982 makemymind

makemymind
  • 706 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 November 2015 - 19:18

Na trzech (tak, trzech) sztukach pod rząd bad pixel. Raz w górnej części ekranu, dwa razy niemal na środku. iPhone 6S 64GB Silver. Czy ktoś boryka się z podobnym problemem? Jakość tych ekranów to kpina. Mam wrażenie, że na Polskę idzie jakiś słabszy rzut produkcyjny, z fabryki o mniej restrykcyjnej kontroli jakości.

Dokładnie. Pixel, paproch pod szybką. Ciągle coś. Po tym 3 razie wymienili Ci na fabrycznie nowy egzemplarz czy 3 refurb?
  • eroberto1 likes this

#983 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 November 2015 - 00:22

Za bardzo nie ma alternatywy, każdy producent boryka sie z jakimiś usterkami , zawsze byłem fanem flagowcow HTC i zawsze były problemy, albo odpryski na aluminium albo złe spasowane obudowy, to aparat robiący różowe zdjęcia itd. Jedyny sposób przestać sie pewnymi rzeczami przejmować - ja aktualnie czekam na iOS 9.2 żeby głośnik przestał szczekać ;) ale już nie zwracam uwagi bo wkoncu pójdę po Nokię z MM za 80 zł albo zamówię w Chinach jakieś xiaomi ...

#984 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 12 November 2015 - 08:08

Na trzech (tak, trzech) sztukach pod rząd bad pixel. Raz w górnej części ekranu, dwa razy niemal na środku. iPhone 6S 64GB Silver. Czy ktoś boryka się z podobnym problemem? 

Chyba wiem co czujesz :D i teraz pytanie czy zmiana koloru coś da? :D nie bardzo mi się uśmiecha 6s+  jeszcze tydzień temu myślałem że jest dobry poszedłem do iSpota porównałem i D..........  ale w ispocie widziałem 1 biały 6s dobry czyli  jest nadzieja :D

co do "nieprzejmowania się" trudno mi się nie przejmować z dwóch powodów 

1 kupuje telefon średnio co 2 lata i nie chcę żeby coś mnie przez 24 miesiące wkurzało tym bardziej jak na wystawach sklepowych widzę egzemplarze z idealnymi ekranami

2. telefon jest w cenie komputera PC który odpaliłby najnowszego wiedźmina więc skoro już w imię "the best iPhone yet " męczę się i we wieśka gram na konsoli to chce mieć chociaż dobry telefon  :D

Edited by _Artek_, 12 November 2015 - 07:54.

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#985 makemymind

makemymind
  • 706 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 November 2015 - 10:19

dla mnie to jest masakra, ze kupilem nowy telefon u operatora, ma kilka dni i jakis paproch pod wyswietlaczem. znow wymiana w serwisie, oczekiwanie kilka dni roboczych aby dostac refurba (!!).

• kdworaczyk likes this

#986 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 12 November 2015 - 10:28

dla mnie to jest masakra, ze kupilem nowy telefon u operatora, ma kilka dni i jakis paproch pod wyswietlaczem. znow wymiana w serwisie, oczekiwanie kilka dni roboczych aby dostac refurba (!!).

dlatego warto kupować w AOS 

#987 makemymind

makemymind
  • 706 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 November 2015 - 10:33

dlatego warto kupować w AOS 

warto. jeśli masz 3200 wolnej gotówki. jesli masz niezłą ofertę przedłużeniową i telefon za 1zł to średnio :)

#988 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 12 November 2015 - 10:44

i tak im oddasz pewnie 2x tyle płacąc jakiś duży abonament więc de facto na jedno wychodzi 

#989 MC_

MC_
  • 6942 posts

Posted 12 November 2015 - 10:49

Niekoniecznie :)

• makemymind likes this

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#990 makemymind

makemymind
  • 706 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 November 2015 - 11:23

i tak im oddasz pewnie 2x tyle płacąc jakiś duży abonament więc de facto na jedno wychodzi 

pierwszy raz wziałem abonament z iPhonem. wychodzi mi kilkadziesiąt złotych więcej na całym okresie :)

czy ktoś wie czy w Berlinie w Apple Store wymienią mi ten telefon (pyłek pod szybką)? Będę przejazdem za miesiąc i przy okazji mógłbym tam zajść ale nigdy tego nie robiłem także nie mam doświadczenia. I telefon tez refurb, nie ma szans na nówkę :)?

#991 MC_

MC_
  • 6942 posts

Posted 12 November 2015 - 11:24

Jak się umówisz, to pewnie wymienią. A refurbów nie masz się co obawiać. Problem tylko taki, że możesz nie mieć wtedy gwarancji liczonej od nowa.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#992 makemymind

makemymind
  • 706 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 November 2015 - 11:31

Jak się umówisz, to pewnie wymienią. A refurbów nie masz się co obawiać. Problem tylko taki, że możesz nie mieć wtedy gwarancji liczonej od nowa.

też tak zawsze sadziłem, ze nie mam się czego obawiać a tu ostatnio wymieniałem 6stkę dwa razy pod rząd bo miała wady świeżo po wymianie :)

• dormario likes this

#993 meg

meg
  • 316 posts
  • SkądGdańsk

Posted 12 November 2015 - 17:45

wymieniajcie do oporu. ja nie wyobrazam sobie miec telefonu z bad pixelem.

ale prawda, ze ciezko trafic na telefon "idealny". wczesniej 5s tez wymienialam 3 razy. na szczescie w apple store, wiec kazdy prosto z pudelka. ale 3gs i 4s wymienialam juz na refurba i szczerze te refurby byly idealne...

teraz mi sie udalo po raz pierwszy dorwać idealnego 6s za pierwszym razem, a otwieralam pudelko ze stresem :D (pomijajac pierwszego iphone'a tzw 2g ktory tez przylecial ze stanow bez wad, ale to juz zamierzchle czasy i pewnie nie wrócą ;) )

Edited by meg, 12 November 2015 - 17:46.

#994 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 November 2015 - 20:40

warto. jeśli masz 3200 wolnej gotówki. jesli masz niezłą ofertę przedłużeniową i telefon za 1zł to średnio :)

możesz zdradzić szczegóły tej super oferty? Kiedyś udało mi się kupić 5s w takiej ofercie ze telefon wyszedł w cenie AOS ale abo na dwa lata wyszedł za darmo no i w sumie darmowe raty :) Oferta była w orange

#995 clr

clr
  • 1326 posts

Posted 12 November 2015 - 21:22

możesz zdradzić szczegóły tej super oferty? Kiedyś udało mi się kupić 5s w takiej ofercie ze telefon wyszedł w cenie AOS ale abo na dwa lata wyszedł za darmo no i w sumie darmowe raty :) Oferta była w orange

wyjaśnij proszę to "kiedyś" czy to byl czwartek w zeszłym tygodniu czy 3 lata temu? jestem bardzo ciekaw tej oferty w szczegółach:)

• eroberto1 likes this

#996 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 November 2015 - 21:43

Wprowadzilem w błąd to nie był 5s tylko zwykła 5 :) a kiedy ? A wtedy kiedy była premiera iPhone 5 w Polsce . Wtedy Orange zrobiło promocje w sklepie internetowym ale warunkiem było zamowienie przez telesprzedaz - info krążyło na stronie telepolis. Normalnie dawali 3 miesiące abo gratis a na telesprzedaży konsultant dawał bodajże 9 . Niestety szczegółów nie pamietam ale iPhone wychodził jakieś grosze drożej niż w AOS a dodatkowo abonament jakby za darmo . Teraz tez czasem trafi sie dobra oferta

#997 ones

ones
  • 213 posts

Posted 12 November 2015 - 21:51

Właśnie odebrałem sswojego iphona 6s. Wszystko super, procesor TSCM czy jakoś tak.. Ale.. Jak wibruje to na początek/zakończenie wibracji jest takie mocniejsze uderzenie. Też tak macie?

Edit@@

Jakie tu teraz etui kupić do iphona... Najlepsze coś w stylu plecek.. Do 5s miałem idealne z firmy na h...

Edited by ones, 12 November 2015 - 21:52.

Życie

#998 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 12 November 2015 - 23:23

Teraz to będziesz mieć szczęście dostając "na paproch" wymianę całego iP. Teraz już "potrafią" wymienić sam ekran i czeka się raczej nie mniej niż tydzień (niektórzy podobno czekają już prawie 3 tygodnie).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#999 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 12 November 2015 - 23:26

Właśnie odebrałem sswojego iphona 6s. Wszystko super, procesor TSCM czy jakoś tak.. Ale.. Jak wibruje to na początek/zakończenie wibracji jest takie mocniejsze uderzenie. Też tak macie?

Edit@@

Jakie tu teraz etui kupić do iphona... Najlepsze coś w stylu plecek.. Do 5s miałem idealne z firmy na h...

A to nie haptyka czy jak to się tam nazywa w 6S - tak jak w Apple Watch?

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#1000 makemymind

makemymind
  • 706 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 November 2015 - 07:46

Teraz to będziesz mieć szczęście dostając "na paproch" wymianę całego iP. Teraz już "potrafią" wymienić sam ekran i czeka się raczej nie mniej niż tydzień (niektórzy podobno czekają już prawie 3 tygodnie).

poki co podobno 6s wymieniaja w calosci, moze dlatego ze to stosunkowo nowy produkt

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users