Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1758 odpowiedzi w tym temacie

#1001 lucas144

lucas144
  • 182 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2015 - 08:41

Tak czytam i czytam .... I chyba dostałem ideał z dystrybucji t-mobile mianowicie 6s+. Piękny, zero bad pixeli, paproszkow, idealnie podświetlony ekran, a nawet bardzo mało trzeszczy głośnik, "zimny" ekran i nic w obudowie nie trzeszczy, pyka itp.
  •  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3
  •  Apple Watch Series 3 - SS

#1002 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 listopada 2015 - 10:00

Tak czytam i czytam .... I chyba dostałem ideał z dystrybucji t-mobile mianowicie 6s+. Piękny, zero bad pixeli, paproszkow, idealnie podświetlony ekran, a nawet bardzo mało trzeszczy głośnik, "zimny" ekran i nic w obudowie nie trzeszczy, pyka itp.

Ha ha ha bardzo mało trzeszczy głośnik ... Wiec prawie ideał ;) ewidentne obniżamy standardy ideału:) ale w sumie jak sie człowiek naczyta jakie inni maja problemy z tymi cudami techniki to jak delikatnie trzeszczy to juz w sumie ideał w porównaniu z paprochami , badpixelami i odpryskami. Tak sobie śledzę ten temat i z pierwszych wrażeń zrobiły sie problemy i usterki ... :) to jest jakiś kabaret ze ludzie kupują telefony za blisko 4 tys zł gdzie wielu Polaków żyje za takie pieniądze pół roku i oczekują w napięciu czy nie wyjmą z pudełka padliny z odpryskami, zasranym ekranem lub szczekającym głośnikiem :) ewentualnie w nagrodę pocieszenia mogą iść i oddać świeżutka sztukę pachnąca jeszcze chinami i dostać refuba ale przynajmniej lepiej sprawdzonego;)

Dodam ze ja kupiłem w Berlinie w MM pierwszego 6S, wyciągnąłem z pudełka i był cały w odpryskach wiec z parkingu do sklepu i wymiana na nowa sztukę ( uratowało mnie tylko to ze nie aktywowałem ). Druga sztuka piękna ładna i pachnąca tylko w domu jak dojechałem i podgłosilem to sie okazało ze jak ktoś dzwoni to telefon szczeka jak pudel sąsiadki ;) No ale cóż zanim dam donserwisu to postanowiłem ze sobie zamówię z Apple online store kolejna i zobaczę czy każdy egzemplarz szczeka :) przyszła kolejna i niestety szczeka , odesłałem jak zwrócą kasę to zamówię kolejna i tak będę zamawiał do skutku i odsyłał bo dla mnie to dyskwalifikacja ze taki chłam za takie pieniądze wypuszczają ....

#1003 ones

ones
  • 213 postów

Napisano 13 listopada 2015 - 10:40

A to nie haptyka czy jak to się tam nazywa w 6S - tak jak w Apple Watch?

Nie widzę żadnych opcji haptyki na iphonie.. Ale może tak jest bo sprawdzałem inne tonacje wibracji i nie było tego uderzenia. Wydaje mi się, że taki ton akurat tej wibracji..

Mam tylko jedno ale.. Wszystko pięknie, głośnik gra bardzo dobrze, wyświetlacz bez bad pixeli itd ale.. Przycisk home jak naciskam trochę skrzypi (?), w 5s tego nie mam, może kwestia wyrobienia?:)

Życie

#1004 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 listopada 2015 - 12:03

(...) zanim dam donserwisu to postanowiłem ze sobie zamówię z Apple online store kolejna (...)

(...) i tak będę zamawiał do skutku i odsyłał bo dla mnie to dyskwalifikacja ze taki chłam za takie pieniądze wypuszczają ....

No taka dyskwalifikacja, że nie dość, że "będziesz zamawiał do skutku i odsyłał" to jeszcze kupiłeś sobie jeszcze jeden egzemplaż :)

Na forach z definicji są żale i łzy. Ktoś kto nie ma zastrzeżeń nie leci pisać posta opisującego jak to nudno było wyjąć z pudełka iP bez odprysków, wypalonych pikseli czy odpadającego ekranu...

Użytkownik Dusiek edytował ten post 13 listopada 2015 - 12:08

#1005 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 listopada 2015 - 13:05

No taka dyskwalifikacja, że nie dość, że "będziesz zamawiał do skutku i odsyłał" to jeszcze kupiłeś sobie jeszcze jeden egzemplaż :)

Na forach z definicji są żale i łzy. Ktoś kto nie ma zastrzeżeń nie leci pisać posta opisującego jak to nudno było wyjąć z pudełka iP bez odprysków, wypalonych pikseli czy odpadającego ekranu...

Czytaj ze zrozumieniem :) kupiłem kolejna sztukę żeby sprawdzić czy w nowym będzie to samo, i tak będę zamawiał do skutku aż przyjdzie egzemplarz bez wad bo mam taki kaprys, a jeśli przyjdzie bez wad to sobie zostawię a swój obecny egzemplarz będę wysyłał do skutku do serwisu aż rownież otrzymam egzemplarz bez wad i jeden z nich sprzedam.

A to ze takie wady dyskwalifikują telefon to dla mnie oczywiste, i dlatego będę wymieniał do skutku i nie mam zamiaru zostać z charczącym głośnikiem bo ze dużo kosztuje ten telefon żebym akceptował niedoróbki.

#1006 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 13 listopada 2015 - 13:59

po co czekać na  zwrot kasy jak można normalnie wymienić w Aple Online Store do mnie idzie już 4 iPhone  6s

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#1007 Danioo

Danioo
  • 1 057 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 listopada 2015 - 17:59

Ja w Orange trafiłem na bardzo fajny egzemplarz srebrnego 6s'a 16GB. Głośnik nie charczy (przynajmniej ja nie słyszę  :)), ekran jest zimny (biały = biały a nie żółtawy), ogólne spasowanie telefonu dużo lepsze niż w 6, procesor Samsunga, ale dla mnie to nie ma najmniejszego znaczenia (tylko i aż działa  :D).

iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)

Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB 

#1008 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 15:55

iPhone 6S bateria na duży plus, porównując do iP5, który przy identycznym użytkowaniu domagał się ładowarki po ok. 3h "użycia".

Załączony plik  IMG_0070.jpg   64,58 KB   0 Ilość pobrań

 MacBook 12",  iPad Pro 11”,  iPhone Xs Max

#1009 guteksk7

guteksk7
  • 116 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 18:21

po co czekać na  zwrot kasy jak można normalnie wymienić w Aple Online Store do mnie idzie już 4 iPhone  6s

Czwarty, nie strasz:D ja czekam na trzeciego, mam nadzieję, że to już ostatnia wymiana. Na infolinii powidzieli mi, że to wręcz niewiarygodne, że dostałem znowu bubla i, że zrobią wszystko żebym był zadowolony :blink: Odstającego super klikającego ekranu jeszcze nikt nie dostał?

#1010 Dastia

Dastia
  • 907 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 18:24

Armagedon  :o  :o  :o  -_-  Aż obmacałam swojego iP  :unsure:

iPhone 14 PRO Max

#1011 guteksk7

guteksk7
  • 116 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 18:34

Armagedon  :o  :o  :o  -_-  Aż obmacałam swojego iP  :unsure:

hehe, najlepsze jest to, że klikał na całej długości prawej strony wyświetlacza. Byłem z tym w iMadzie i gość stwierdził, że jeszcze takiego czegoś nie widział :DW serwisie proponowali mi poskładanie na nowo telefonu lub odesłanie do wymiany wyświetlacza co trwałoby kolo 10 dni:/ Nie wyobrażam sobie kupowania gdzie indziej niż w AOS, przynajmniej nie ma problemów z wymianą.  ehhh mam nadzieję, że do 3 razy sztuka;)

#1012 Dastia

Dastia
  • 907 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 19:05

hehe, najlepsze jest to, że klikał na całej długości prawej strony wyświetlacza. Byłem z tym w iMadzie i gość stwierdził, że jeszcze takiego czegoś nie widział :DW serwisie proponowali mi poskładanie na nowo telefonu lub odesłanie do wymiany wyświetlacza co trwałoby kolo 10 dni:/ Nie wyobrażam sobie kupowania gdzie indziej niż w AOS, przynajmniej nie ma problemów z wymianą.  ehhh mam nadzieję, że do 3 razy sztuka;)

Smutne to wszystko się robi... Apple powinien obniżyć ceny swoich produktów, bo już dawno nie wychodzi przed szereg. 

iPhone 14 PRO Max

#1013 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 19:07

Tak, szczegolnie ze maja tak wysoka sprzedaz.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#1014 guteksk7

guteksk7
  • 116 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 19:08

A dolar coraz droższy

#1015 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 19:12

Nie powstrzymałem się i też obmacałem  :) bateria nawet nawet, użycie 7 godz. 28 min. gotowość 45 godz. 28 min. i jeszcze 30 %  baterii przy umiarkowanym użyciu. 

Lagi takie widoczne są w ustawieniach przy przewijaniu ale nie wszędzie w sumie jest ok i nie ma czego się czepić jak na obecną chwilę 

#1016 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 15 listopada 2015 - 10:26

Czwarty, nie strasz:D ja czekam na trzeciego, mam nadzieję, że to już ostatnia wymiana. Na infolinii powidzieli mi, że to wręcz niewiarygodne, że dostałem znowu bubla i, że zrobią wszystko żebym był zadowolony :blink: Odstającego super klikającego ekranu jeszcze nikt nie dostał?

popatrz  parę postów wcześniej też taki dostałem z 2 wymiany :D  wczoraj z rozpaczy zacząłem oglądać recenzje samsunga s6 Ege ale kurde nie  po to mam apple tv 4 i macbooka zeby się teraz przesiadać na androida fakt jest faktem że czepiam się trochę tej żółtej tinty ale jak coś ma mnie denerwować przez dwa lata to wolę wymieniać do skutku..........

#1017 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 15 listopada 2015 - 10:36

@_Artek_ Apple osiągnęło swój cel, już nigdy nie opuścisz platformy OSX/iOS/aTV;D

#1018 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 15 listopada 2015 - 10:41

mam gdzieś ich cel ja chce osiągnąć swój cel  i dostać dobrego iPhone :D

Użytkownik _Artek_ edytował ten post 15 listopada 2015 - 10:41

• tomciopaluch123 lubi to

#1019 ones

ones
  • 213 postów

Napisano 15 listopada 2015 - 14:47

Pierwszy raz od kiedy mam smartfona nie musiałem go ładować w nocy....

• markdk-fe5228f169 lubi to

Życie

#1020 Morten

Morten
  • 128 postów

Napisano 15 listopada 2015 - 20:58

Ja w Orange trafiłem na bardzo fajny egzemplarz srebrnego 6s'a 16GB. Głośnik nie charczy (przynajmniej ja nie słyszę :)), ekran jest zimny (biały = biały a nie żółtawy), ogólne spasowanie telefonu dużo lepsze niż w 6, procesor Samsunga, ale dla mnie to nie ma najmniejszego znaczenia (tylko i aż działa :D).

mi rownież trafiła się fajna sztuka od Orange, białe jest białe, idealnie spasowany i TSMC na pokładzie.

#1021 markdk-fe5228f169

markdk-fe5228f169
  • 154 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 16 listopada 2015 - 16:23

Smutne to wszystko się robi... Apple powinien obniżyć ceny swoich produktów, bo już dawno nie wychodzi przed szereg.

Obniżyć ? Czy to wina Apple , ze w Polsce zwykli ludzie marnie zarabiają ?

#1022 dtox

dtox
  • 145 postów

Napisano 16 listopada 2015 - 18:49

Pierwszy raz od kiedy mam smartfona nie musiałem go ładować w nocy....

I co? Ladowales w dzien?
To kwestia strachu przed ciemnoscia, czy jak?

#1023 chico

chico
  • 201 postów
  • Skąd127.0.0.1

Napisano 16 listopada 2015 - 19:35

Mam od kilku tygodni 6s i mam pytanie czy przełącznik trybu cichego jest u was taki delikatnie luźny? Klawisze od głośności są twarde bez grama luzu. Bardziej odczuwalne w pozycji "normalny" niż "cichy". 

--

iP11Pro/AIR2/MBP13 Mid-2017

#1024 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 16 listopada 2015 - 20:20

Mam od kilku tygodni 6s i mam pytanie czy przełącznik trybu cichego jest u was taki delikatnie luźny? Klawisze od głośności są twarde bez grama luzu. Bardziej odczuwalne w pozycji "normalny" niż "cichy".

U mnie nie ma żadnego luzu. W iPadzie Air 2, którego posiadam od roku, mam lekko luźny jeden przycisk głośności, nie mam z nim problemów, nadal się trzyma i nie odpadł ;) W iP5 miałem luźny przycisk power, przestał działać po 2 miesiącach ;)
 MacBook 12",  iPad Pro 11”,  iPhone Xs Max

#1025 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2015 - 21:10

U mnie w 6 dokładnie tak samo, także w pozycji "normalny" bardziej :)

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych