Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
1758 replies to this topic

#951 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 06 November 2015 - 15:43

czyli nie ma co się rzucać na ew. rękojmię, bo udowodnienie, że wada była w momencie zakupu jest praktycznie niemożliwe?

Zgadza się, ale duże sieci czy operatorzy(telefony kupione bezpośrednio u operaotra a nie parnerów typu GTI czy Liberty nie wposminając już o prywatnych salonach operatorów) idą na rękę i wymieniają te telefony. Jeśli ma być to 300zł różnicy to już lepiej dokupić apple care za tą kasę.

#952 shaper

shaper
  • 171 posts

Posted 06 November 2015 - 17:01

Te charczące głośniki to chyba też taka afera na wyrost. U mnie w 6s charczy tylko na tym filmiku z yt podanym wcześniej. Tak jeszcze nie spotkałem się aby mi charczał na innym filmie z yt. Dzwonki też grają u mnie normalnie. Jakbym nie odpalił tego "charczącego filmiku" to bym nawet nie wiedział o tej wadzie :).

#953 azak43

azak43
  • 315 posts

Posted 06 November 2015 - 17:19

Te charczące głośniki to chyba też taka afera na wyrost. U mnie w 6s charczy tylko na tym filmiku z yt podanym wcześniej. Tak jeszcze nie spotkałem się aby mi charczał na innym filmie z yt. Dzwonki też grają u mnie normalnie. Jakbym nie odpalił tego "charczącego filmiku" to bym nawet nie wiedział o tej wadzie :).

Dokładnie mam takie samo odczucie. To jest tak samo, jak z procesorem :)

#954 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 November 2015 - 21:32

Dokładnie mam takie samo odczucie. To jest tak samo, jak z procesorem :)

To macie wyjątkowe szczęście albo tego nie słyszycie :) Ja ma charczący głośnik, kupiłem drugiego iphonea i tez charczący więc go odesłałem, z tego co wyczytałem to apple zastosowało głośniki o innej częstotliwości niż w szóstce dlatego charczy tylko przy niektórych dzwiękach.

#955 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 posts

Posted 06 November 2015 - 22:09

Zamówiłem. Na jutro rezerwuję pierwsze wrażenia :lol:Doskonale

Doskonale spasowane urządzenie. Celebracja rozpakowania to raczej truizm, więc pomijam.. Wszystko ładnie i pięknie, tylko ten wyświetlacz :( Amoledowy  wyświetlacz Samsunga niszczy wszystko. Tutaj wielki zawód, nawet dramat.

Edited by Wodnik Szuwarek, 06 November 2015 - 22:11.

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#956 inuictus

inuictus
  • 1023 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2015 - 23:02

No niestety, pod tym względem jest słabo. Ogólnie coraz bardziej można się przyczepić do ajfonów, a coraz mniej do flagowych samsungów, jak np. Galaxy S6 edge którego osobiście uważam za bardzo fajny telefon i sam o nim dość mocno myśle. Android/Touchwiz to też już nie ten słynny lagwiz, tylko bardzo szybka nakładka, itd. Ale nie o tym ten wątek.

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#957 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 posts

Posted 07 November 2015 - 00:14

Styczeń/Luty to premiera S7. Także w tym momencie zakup S6 mija się z celem. Wersja Edge bardzo ładnie wygląda na obrazkach.

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#958 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 November 2015 - 07:25

No niestety, pod tym względem jest słabo. Ogólnie coraz bardziej można się przyczepić do ajfonów, a coraz mniej do flagowych samsungów, jak np. Galaxy S6 edge którego osobiście uważam za bardzo fajny telefon i sam o nim dość mocno myśle. Android/Touchwiz to też już nie ten słynny lagwiz, tylko bardzo szybka nakładka, itd. Ale nie o tym ten wątek.

Galaxy S6 edge to chyba najładniejszy aktualnie telefon na rynku, bije iPhone 6s na głowę wyglądem i wyświetlaczem, ale reszta reszta to już inna bajka, szybkość działania , lagi , wygląd aplikacji, prostota i "to coś " - samsung jeszcze nie teraz chociaż przyznaje zrobili bardzo ładny telefon.

#959 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 07 November 2015 - 07:40

Dokladnie. Kolega po miesiacu z nim wrocil do Moto G. Na papierze slaby, ale generalnie dziala lepiej i przyjemniej.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#960 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 posts

Posted 07 November 2015 - 07:49

A ja właśnie bawię się od wczoraj nowym nabytkiem: iPhonem 6s Plus. Zdecydowałem się jednak na Plusa i nie żałuje, bardzo dobrze trzyma się go w dłoni i o dziwo mieści się do spodni czego się mówiąc szczerze najbardziej bałem :P . Samo urządzenie jest piekielnie szybkie, poprawka, przypatrzyłem się bliżej i jednak jest lekki lag górnego spotlighta ale jest mało widoczny i tylko za pierwszym razem. Świetnie się na nim piszę a 3D Touch to świetna technologia. O baterii na razie się nie wypowiem, dopiero przez noc się pierwszy raz naładował do pełna i dzisiaj będę baterię testował. To samo z aparatem, jeszcze nie robiłem na nim zdjęć, dopiero dzisiaj będzię okazja. Generalnie 1 wrażenia bardzo pozytywne i jestem bardzo zadowolony :) .

Edited by Pietruszex, 07 November 2015 - 08:15.

Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość 

#961 markdk-fe5228f169

markdk-fe5228f169
  • 154 posts
  • SkądKopenhaga DK

Posted 07 November 2015 - 14:04

No to gratuluje, chyba rowniez sie zdecyduje na 6S + Obawialem sie tez tych wymiarow ale skoro piszesz,ze sie miesci to ok.

#962 lucas144

lucas144
  • 182 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2015 - 15:45

No to gratuluje, chyba rowniez sie zdecyduje na 6S + Obawialem sie tez tych wymiarow ale skoro piszesz,ze sie miesci to ok.

Też sie obawiałem, a nie mam zadnego problemu z rozmiarem. 

•  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3
  •  Apple Watch Series 3 - SS

#963 Dastia

Dastia
  • 907 posts

Posted 07 November 2015 - 16:05

Galaxy S6 edge to chyba najładniejszy aktualnie telefon na rynku, bije iPhone 6s na głowę wyglądem i wyświetlaczem, ale reszta reszta to już inna bajka, szybkość działania , lagi , wygląd aplikacji, prostota i "to coś " - samsung jeszcze nie teraz chociaż przyznaje zrobili bardzo ładny telefon.

A to już kwestia gustu. Dla mnie iP 6/6S jest ładniejszy  :D

• soczekpl likes this

iPhone 14 PRO Max

#964 dtox

dtox
  • 145 posts

Posted 07 November 2015 - 16:19

A ja właśnie bawię się od wczoraj nowym nabytkiem: iPhonem 6s Plus. Zdecydowałem się jednak na Plusa i nie żałuje, bardzo dobrze trzyma się go w dłoni i o dziwo mieści się do spodni czego się mówiąc szczerze najbardziej bałem :P

Chyba musisz chodzic w bojowkach i nosic w bocznej kieszeni...

#965 Wania

Wania
  • 644 posts

Posted 07 November 2015 - 16:24

Plus robi tylko wrazenie duzego, korzysta sie z niego normalnie, miesci sie bez problemu w kieszeniach normalnych spodni

#966 dtox

dtox
  • 145 posts

Posted 07 November 2015 - 17:58

definicje "normalnosci" kazdy ma swoja... Do moich normalnych spodni 6s ledwo sie miesci i nie jest komfortowo przy siadaniu. 5s o wiele lepiej mi pasowal i zastanawiam sie nad powrotem do niego.

Edited by dtox, 07 November 2015 - 17:58.

#967 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2015 - 21:10

A ja dziś kupując ATV kupiłem żonie 6s+....

Ku*wa jakie to wielkie bydle jest :)

Jednak nie dla mnie, choć łap nie mam malutkich.... Ona mówi, że chciała tablet to teraz ma :)

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#968 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 07 November 2015 - 21:20

Dla mnie plus to paletka do ping ponga, jednak inni producenci potrafia nawet na 5.7 bardziej poreczniejsze robic, ale moze od 7 cos sie zmieni.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#969 Dastia

Dastia
  • 907 posts

Posted 07 November 2015 - 21:22

Dla mnie plus to paletka do ping ponga, jednak inni producenci potrafia nawet na 5.7 bardziej poreczniejsze robic, ale moze od 7 cos sie zmieni.

Miałeś w ręku Xperię Z Ultra? To jest patelnia  :D

A ja dziś kupując ATV kupiłem żonie 6s+....

Jaki mąż hojny i dobry  :P

iPhone 14 PRO Max

#970 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2015 - 21:55

urodziny ma... a ja problem z głowy (i jeszcze Boże Narodzenie i pewnie ze dwa jakieś święta do przodu:) )

• TeToslaw likes this

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#971 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 07 November 2015 - 22:43

Ja kupowałem 6s plus na premierze w San Fran. Ze dwa podejścia miałem do plusa vs. Mniejszego modelu, by finalnie wygrał plus. Po dwóch tygodniach wielkość telefonu już była dla mnie zwyczajna. Teraz nawet nie zwracam na niego uwagi. Rzadko tylko odczuwam, że mi przeszkadza np. Podczas wiązania butów, ale poza tym trzymam telefon w kieszeni i jest wygodnie. Ba, nawet z nim normalnie biegam trzymając w kieszeni.

#972 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 posts

Posted 07 November 2015 - 23:08

Ja chodzę w normalnych spodniach dżinsowych i mieści mi się spokojnie w kieszeni jak już mówiłem i naprawdę myślałem że będzie gorzej z tym. Z Plusa korzysta się bardzo wygodnie w trybie poziomym, zwłaszcza pisanie i przeglądanie internetu w tym trybie jest super. Szkoda tylko że takiemu Google'owi nie chciało się do tej pory zrobić trybu poziomego dla YouTube przez co korzystanie z tej aplikacji na Plusie jest trochę niewygodne, to samo Twitch. Chyba zacznę spamować skrzynki Google i Amazonu żeby ruszyli dupę i w końcu dodali tryb poziomy dla swoich aplikacji :P .

Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość 

#973 makemymind

makemymind
  • 706 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 November 2015 - 11:54

dokładnie 9 dni temu wziąłem na przedłużenie w Play iPhona 6S space gray. Dziś zauważyłem, że ma paproch pod szybką.. Mały, bo mały, ale widać go zwłaszcza na białym tle i jest prawie na środku. Jakas opcja że wymienią na nowy a nie refurb zwłaszcza, że dopiero co go zakupiłem? Strasznie mnie to denerwuje, pomimo, że iPhone poza tym jest wyjątkowo bez żadnych wad

#974 markdk-fe5228f169

markdk-fe5228f169
  • 154 posts
  • SkądKopenhaga DK

Posted 09 November 2015 - 14:13

Ja chodzę w normalnych spodniach dżinsowych i mieści mi się spokojnie w kieszeni jak już mówiłem i naprawdę myślałem że będzie gorzej z tym. Z Plusa korzysta się bardzo wygodnie w trybie poziomym, zwłaszcza pisanie i przeglądanie internetu w tym trybie jest super. Szkoda tylko że takiemu Google'owi nie chciało się do tej pory zrobić trybu poziomego dla YouTube przez co korzystanie z tej aplikacji na Plusie jest trochę niewygodne, to samo Twitch. Chyba zacznę spamować skrzynki Google i Amazonu żeby ruszyli dupę i w końcu dodali tryb poziomy dla swoich aplikacji :P .

Ok.zamowilem dzis 6s + przedewszystkim, ze wiekszosc czasu czyli 95% przegladam siec i uzywam aplikacji min.do nauki jezykow wiec wiekszy ekran 

jest  tu jak najbardziej wskazany.Nie mowiac juz o baterii a i stabilizacja aparatu tez sie przyda :)

#975 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 11 November 2015 - 01:01

dokładnie 9 dni temu wziąłem na przedłużenie w Play iPhona 6S space gray. Dziś zauważyłem, że ma paproch pod szybką.. Mały, bo mały, ale widać go zwłaszcza na białym tle i jest prawie na środku. Jakas opcja że wymienią na nowy a nie refurb zwłaszcza, że dopiero co go zakupiłem? Strasznie mnie to denerwuje, pomimo, że iPhone poza tym jest wyjątkowo bez żadnych wad

Od pewnego czasu w takim przypadku wymieniają same ekrany, a nie całe iP. Przez operatora to będzie chyba teraz trwało ponad miesiąc ?

Pomogłem ?   -  Lubię to 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users