Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1758 odpowiedzi w tym temacie

#926 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 11:38

nie chca mi wymienic przed oddaniem pan z obsługi wlasnie dobija sie do kogos z irlandii a ja wisze na linii polska irlandia 2;0 wiec nie sadze zeby sie zgodzili ale moze ;d

udało się po godzinie wiszenia na telefonie normalnie tego nie robią ale ze względu na "wyjątkową" sytuacje się zgodzili, z drugiej strony  trochę szkoda jeszcze 2 lata temu nie było z tym większego problemu a nie sądzę  żeby ktoś kupujący "zabawki" za taką cenę w AOS chciał ich oszukać już nie chciałem go męczyć że chciałbym jednak gwiezdną szarość zamiast białego  no ale to już szczegół :D  

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#927 riczardo

riczardo
  • 169 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 18:36

Pytanie za 100 pkt. Jest sens pakować się w wersje 16 gb? Wszędzie czytam, że to za mało, ale różnica w cenie 16 a 64 jest dla mnie nie do przeskoczenia, szczególnie, że telefon chce kupić w ispocie. W tym momencie na swojej 6tce mam wolne 4gb, a mam zainstalowane wszystkie potrzebne rzeczy. Pytam, bo naczytałem się opinii na różnych forach, że w przyszłości aplikacje mogą zajmować więcej miejsca i 16 może nie wystarczyć... 

#928 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 18:43

Wszystko zależy od indywidualnego podejścia do tematu, jak z wszystkim. Jednemu wystarczy 16, a drugiemu za mało będzie 128. Tak to już z wszystkim jest. Od lat użytkuję wersji 16 i nigdy nie miałem sytuacji, że musiałem coś szybko usuwać żeby zwolnić miejsce. Nie gram w gry, nie instaluję zbędnych aplikacji, zdjęcia trzymam w chmurze.

Plusem jest fakt, że masz odniesienie do poprzedniego modelu z taką samą ilością pamięci wewnętrznej. Jeśli nagle nie zmienisz sposobu użytkowania telefonu to nie powinieneś mieć najmniejszych problemów z brakiem wolnego miejsca.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#929 Morten

Morten
  • 128 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 21:09

Pytanie za 100 pkt. Jest sens pakować się w wersje 16 gb? Wszędzie czytam, że to za mało, ale różnica w cenie 16 a 64 jest dla mnie nie do przeskoczenia, szczególnie, że telefon chce kupić w ispocie. W tym momencie na swojej 6tce mam wolne 4gb, a mam zainstalowane wszystkie potrzebne rzeczy. Pytam, bo naczytałem się opinii na różnych forach, że w przyszłości aplikacje mogą zajmować więcej miejsca i 16 może nie wystarczyć...

jeżeli nie będziesz kręcił 4k to do normalnego użytkowania wystarczy na pewno. Sam mam 16GB, mam wszystkie niezbędne dla mnie aplikacje i 7,8GB wolnego miejsca. Robię dużo zdjeć z uwagi na nowe hobby i nie odczuwam braku wolnej przestrzeni na dysku. Raz na jakiś czas backup na PC i po problemie.

#930 lucas144

lucas144
  • 182 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2015 - 23:11

Czy tylko Ja mając 6s+, nie wyobrażam sobie mieć juz mniejszą wersję? :) 

Tak sie przyzwyczaiłem i strasznie mi podpasował, a miałem takie obawy.

Jesli zastanawiasz sie czy brac 6s czy 6s+, STANOWCZO 6s+ :) 

•  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3
  •  Apple Watch Series 3 - SS

#931 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 08:38

Ja mam 5S 16GB, w przyszłości na pewno na będę zmieniał na nowszy, prawdopodobnie za rok na 6S/6S Plus. Obecnie mam 4GB wolnego miejsca, zdjęć trochę robię, nie lubię trzymać ich w chmurze, aplikacji mam ciut ponad 50, więc niezbyt dużo i jednak zastanawiam się czy 16GB to nie za mało już w 6S. :/ 64 GB na pewno nie wykorzystam, dopłata spora, nie wiem czy 16 GB da się w przyszłości sprzedać i po jakiej cenie. Może w iP 7 podstawą będzie 32 GB.

#932 igo2u

igo2u
  • 120 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 18:48

Właśnie zjechały do mnie dwa nowe IP-ki: 6s i 6s+. Oba działają identycznie, choć aparat wydaje się lepszy w 6s+. Zobaczymy jak z baterią. Pytanie jak najszybciej sprawdzić procka?

#933 Morten

Morten
  • 128 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 22:37

Właśnie zjechały do mnie dwa nowe IP-ki: 6s i 6s+. Oba działają identycznie, choć aparat wydaje się lepszy w 6s+. Zobaczymy jak z baterią. Pytanie jak najszybciej sprawdzić procka?

Lirum.

#934 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 listopada 2015 - 09:24

Ja wczoraj odebrałem drugiego 6s którego zamówiłem z ciekawości żeby sprawdzć czy to mój egzemplarz ma trefny głośnik czy wszystkie - wyjąłem z pudełka uruchomiłem i ? I piierdział bardziej niz mój więc dziś odsyłam i mocno zastanawiam się nad powrotem do zwykłej 6....

#935 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 13:38

Zamówiłem. Na jutro rezerwuję pierwsze wrażenia :lol:

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#936 mpyro

mpyro
  • 154 postów
  • SkądDen Haag

Napisano 05 listopada 2015 - 19:40

Pare dni temu byłem a Apple Store w Hadze.Poszedłem i pokazałem pracownikowi problem z głosnikiem,który przy niektórych dzwiekach charczy.Nawt pusciłem mu na youtubie przedstawiony  w tym temacie utwór na ,którym to jest to bardzxo dobrze słyszalne.Po mojej prezentacji Pan przetestowal głosnik tymi swoimi programani do diagnostyki,ale niestety nie stwierdził zadnej wady i zostałem odprawiony z kwitkiem.

poszedłem do MM i tam przetestowałem wszystkie IPhony jakie były wystawione i kazdy mniej luib wiecej charczy.

Strasznie mnie to irytuje wiec postanowiłem kolejny raz sie udac do AS i pomęczyc ich troche.Zobaczymy co z tego bedzie.

#937 Rogi_

Rogi_
  • 327 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 20:02

Czy tylko Ja mając 6s+, nie wyobrażam sobie mieć juz mniejszą wersję? :)

Tak sie przyzwyczaiłem i strasznie mi podpasował, a miałem takie obawy.

Jesli zastanawiasz sie czy brac 6s czy 6s+, STANOWCZO 6s+ :)

Jakbyś wrócił do mniejszego to mówiłbyś tak samo. Tak działa przyzwyczajenie.

#938 igo2u

igo2u
  • 120 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 20:04

Lirum.

Dzięki, niestety wyszło, że oba Samsungi :>

#939 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 20:08

Dzięki, niestety wyszło, że oba Samsungi :>

Gdybyś nie sprawdził tego aplikacją to w żaden sposób by ci nic nie przeszkadzało. Teraz będziesz odczuwał efekt placebo z racji, iż "niestety" masz telefony z procesorami Samsunga.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#940 mpyro

mpyro
  • 154 postów
  • SkądDen Haag

Napisano 05 listopada 2015 - 20:30

Heheh smieszy mnie to ze płaczecie ze samsungi.Mam procek samsunga i jakos nie narzekam.Ciekawe jak to odczujesz  wiedzac ze masz ten a nie inny procek.Tak dla przypomnienia to gdzies były podane porównanie i okazało sie ze "niestety ",ale ten nieszczesny procek samsunga wypada jednak lepiej.

#941 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 06 listopada 2015 - 06:12

Już kiedyś zapodawałem linka z tego testu, niezawodnego tomshardware.

http://www.tomshardw...tsmc,30306.html

• Sebosz lubi to

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#942 Morten

Morten
  • 128 postów

Napisano 06 listopada 2015 - 10:00

Mam iP6s TSMC, ustawione na stałe 3G z pełnym zasięgiem. Włączone Wi-fi z pełnym zasięgiem, ekran non stop na 50%. Odświeżanie w tle wszystko na off i mój rekord jak do tej pory to 6:30h do 5%. Wszystko wgrane na czysto 2 razy. Wyniki wydają mi się delikatnie mówiąc kiepskie, jestem ciekaw jak wyglada zużycie energii w Waszych iP6s?

#943 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 06 listopada 2015 - 10:03

w końcu po  3 egzemplarzach które miałem w ręku 1 nowy i 2 wymiany przyszedł do mnie egzemplarz prawie idealny- prawie bo z procesorem samsunga :D

A tak na poważnie miałem w ręku 3 egzemplarze i 3 były z procesorem samsunga jedyne co zauważyłem to to że przy aktualizacji i przywróceniu kopii zapasowej z icloud telefon tak się grzeje że zaczyna mi "przeszkadzać" w rękach ale idzie zima więc można to potraktować jako "ficzer"

Autor tego filmu  

twierdzi że procesor tsmc jest lepszy ja przejrzałem różne testy i uważam że każdy z nich ma swoje wady i zalety ale różnice są tak minimalne że nie warto o nich nawet pisać a tym bardziej się nimi przejmować  ja zostaje ze swoim procesorem samsunga z 2 powodów 

1 Jaki argument podam na infolinii proszę Pani/Pana telefon jest idealny nie ma żółtej tinty ekran nie klika głośnik nie trzeszczy ale K.......a czemu ma procesor samsunga? :D

2. Nawet jak dostanę w końcu jakiś egzemplarz z tsmc to może on mieć inną "wadę" lub  jak kto woli "cechę produktu" która mi przeszkadza i tak szukając egzemplarza idealnego mogę "doczekać" iPhone'a 7  tym bardziej że już są plotki o przyspieszeniu premiery":D

Podsumowując jeżeli jedyną "wadą" twojego iPhona 6s jest procesor samsunga to zamknij GeekBench 3 i zacznij cieszyć się nowym iPhonem bo jak  zwykle jest to "The best iPhone yet":))      

Użytkownik _Artek_ edytował ten post 06 listopada 2015 - 10:05

• Sebosz lubi to

#944 weronix

weronix
  • 184 postów

Napisano 06 listopada 2015 - 11:36

Mój iphone 6 już znalazł nowego właściciela, więc będę wymieniała na model 6s :)

w związku z tym proszę was o radę:

mam możliwość zakupu w cortlandzie za 3099 zł lub mogłabym kupić na allegro za 2600-2750zł.

Czy wg was warto dopłacać i brać w cortlandzie? O ile wiem, to jeśli u nich kupie to będę miała tak na prawdę 2 lata gwarancji (1 rok apple + 1 rok rękojmia cortland), czy dobrze myśle?

z kolei jeśli kupię na allegro telefon z t-mobile lub orange, to w przypadku gdybym dostała paragon od operatora, na osobę fizyczną to też powinnam mieć 2 lata gwarancji? nie wiem czy dobrze przypuszczam :)

#945 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 06 listopada 2015 - 12:07

apple ostatnio zmieniło swoją "politykę" jeśli chodzi o kwestie gwarancji na telefony zakupione u operatora i można je teraz normalnie oddać na serwis do cortlandu więc wybór tak naprawdę należy do ciebie :) ale jeśli z allegro to tak jak piszesz z dowodem zakupu czy to w cortlandzie czy ispocie czy u operatora to już jest bez znaczenia 

#946 kris2k

kris2k
  • 321 postów

Napisano 06 listopada 2015 - 12:14

Ale gwarancję ma rok czasu. I w tym okresie zgodzę się, może oddać gdzie chce. Natomiast drugi rok to już nie gwarancja a odpowiedzialność sprzedawcy i w tym przypadku kupując od kogoś nie ma się o co ubiegać gdyż to nie ona dokonała zakupu. Wię jakby nie patrzeć, jak zakupi osobiście - dwa lata rękojmi, jak odkupi od kogoś - rok gwarancji.

iMac 21,5 i5 2,7 quad, 8GB RAM, 1TB HDD, Intel Iris Pro ; iPad4 64GB Wi-Fi + Cellular ; iPhone 4 8GB/ iPhone 4S 8GB ; iPod Nano 8GB

#947 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 06 listopada 2015 - 12:15

apple ostatnio zmieniło swoją "politykę" jeśli chodzi o kwestie gwarancji na telefony zakupione u operatora i można je teraz normalnie oddać na serwis do cortlandu więc wybór tak naprawdę należy do ciebie  :) ale jeśli z allegro to tak jak piszesz z dowodem zakupu czy to w cortlandzie czy ispocie czy u operatora to już jest bez znaczenia 

A co ma twoja odpowiedź do pytania post wyżej. 

Pytanie dotyczyło rękojmi.

Jeśli telefon będzie kupiony u operatora to nie ma szans na rękojmie operator wie komu sprzedał telefon i jeśli telefon odda na rękojmie Pan Y zamiast Pana Z który go kupił pierwotnie to 0 szans. W wypadku zakupu telefonu ze sklepu i na paragon to powinno przejść.

Nie zmienia to faktu że po roku to i tak kupujący musi udowodnić sprzedawcy że wada była w momencie zakupu. 

Użytkownik nie_lubie_jablek edytował ten post 06 listopada 2015 - 12:16

#948 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 06 listopada 2015 - 12:37

chodziło mi o 1 rok w 2 roku faktycznie może być problem z osobą na fakturze jak jest z paragonami nie wiem:D ale koleżanka za rok i tak kupi 7 :D 

#949 weronix

weronix
  • 184 postów

Napisano 06 listopada 2015 - 15:16

czyli nie ma co się rzucać na ew. rękojmię, bo udowodnienie, że wada była w momencie zakupu jest praktycznie niemożliwe?

#950 Piter80

Piter80
  • 106 postów

Napisano 06 listopada 2015 - 15:27

Panowie a te charczace glosniki to tylko w 6s czy w 6s+ tez?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych