nie chca mi wymienic przed oddaniem pan z obsługi wlasnie dobija sie do kogos z irlandii a ja wisze na linii polska irlandia 2;0 wiec nie sadze zeby sie zgodzili ale moze ;d
udało się po godzinie wiszenia na telefonie normalnie tego nie robią ale ze względu na "wyjątkową" sytuacje się zgodzili, z drugiej strony trochę szkoda jeszcze 2 lata temu nie było z tym większego problemu a nie sądzę żeby ktoś kupujący "zabawki" za taką cenę w AOS chciał ich oszukać już nie chciałem go męczyć że chciałbym jednak gwiezdną szarość zamiast białego no ale to już szczegół
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Pytanie za 100 pkt. Jest sens pakować się w wersje 16 gb? Wszędzie czytam, że to za mało, ale różnica w cenie 16 a 64 jest dla mnie nie do przeskoczenia, szczególnie, że telefon chce kupić w ispocie. W tym momencie na swojej 6tce mam wolne 4gb, a mam zainstalowane wszystkie potrzebne rzeczy. Pytam, bo naczytałem się opinii na różnych forach, że w przyszłości aplikacje mogą zajmować więcej miejsca i 16 może nie wystarczyć...
Wszystko zależy od indywidualnego podejścia do tematu, jak z wszystkim. Jednemu wystarczy 16, a drugiemu za mało będzie 128. Tak to już z wszystkim jest. Od lat użytkuję wersji 16 i nigdy nie miałem sytuacji, że musiałem coś szybko usuwać żeby zwolnić miejsce. Nie gram w gry, nie instaluję zbędnych aplikacji, zdjęcia trzymam w chmurze.
Plusem jest fakt, że masz odniesienie do poprzedniego modelu z taką samą ilością pamięci wewnętrznej. Jeśli nagle nie zmienisz sposobu użytkowania telefonu to nie powinieneś mieć najmniejszych problemów z brakiem wolnego miejsca.
Pytanie za 100 pkt. Jest sens pakować się w wersje 16 gb? Wszędzie czytam, że to za mało, ale różnica w cenie 16 a 64 jest dla mnie nie do przeskoczenia, szczególnie, że telefon chce kupić w ispocie. W tym momencie na swojej 6tce mam wolne 4gb, a mam zainstalowane wszystkie potrzebne rzeczy. Pytam, bo naczytałem się opinii na różnych forach, że w przyszłości aplikacje mogą zajmować więcej miejsca i 16 może nie wystarczyć...
jeżeli nie będziesz kręcił 4k to do normalnego użytkowania wystarczy na pewno. Sam mam 16GB, mam wszystkie niezbędne dla mnie aplikacje i 7,8GB wolnego miejsca. Robię dużo zdjeć z uwagi na nowe hobby i nie odczuwam braku wolnej przestrzeni na dysku. Raz na jakiś czas backup na PC i po problemie.
Ja mam 5S 16GB, w przyszłości na pewno na będę zmieniał na nowszy, prawdopodobnie za rok na 6S/6S Plus. Obecnie mam 4GB wolnego miejsca, zdjęć trochę robię, nie lubię trzymać ich w chmurze, aplikacji mam ciut ponad 50, więc niezbyt dużo i jednak zastanawiam się czy 16GB to nie za mało już w 6S. :/ 64 GB na pewno nie wykorzystam, dopłata spora, nie wiem czy 16 GB da się w przyszłości sprzedać i po jakiej cenie. Może w iP 7 podstawą będzie 32 GB.
Właśnie zjechały do mnie dwa nowe IP-ki: 6s i 6s+. Oba działają identycznie, choć aparat wydaje się lepszy w 6s+. Zobaczymy jak z baterią. Pytanie jak najszybciej sprawdzić procka?
Właśnie zjechały do mnie dwa nowe IP-ki: 6s i 6s+. Oba działają identycznie, choć aparat wydaje się lepszy w 6s+. Zobaczymy jak z baterią. Pytanie jak najszybciej sprawdzić procka?
Ja wczoraj odebrałem drugiego 6s którego zamówiłem z ciekawości żeby sprawdzć czy to mój egzemplarz ma trefny głośnik czy wszystkie - wyjąłem z pudełka uruchomiłem i ? I piierdział bardziej niz mój więc dziś odsyłam i mocno zastanawiam się nad powrotem do zwykłej 6....
Pare dni temu byłem a Apple Store w Hadze.Poszedłem i pokazałem pracownikowi problem z głosnikiem,który przy niektórych dzwiekach charczy.Nawt pusciłem mu na youtubie przedstawiony w tym temacie utwór na ,którym to jest to bardzxo dobrze słyszalne.Po mojej prezentacji Pan przetestowal głosnik tymi swoimi programani do diagnostyki,ale niestety nie stwierdził zadnej wady i zostałem odprawiony z kwitkiem.
poszedłem do MM i tam przetestowałem wszystkie IPhony jakie były wystawione i kazdy mniej luib wiecej charczy.
Strasznie mnie to irytuje wiec postanowiłem kolejny raz sie udac do AS i pomęczyc ich troche.Zobaczymy co z tego bedzie.
Gdybyś nie sprawdził tego aplikacją to w żaden sposób by ci nic nie przeszkadzało. Teraz będziesz odczuwał efekt placebo z racji, iż "niestety" masz telefony z procesorami Samsunga.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Heheh smieszy mnie to ze płaczecie ze samsungi.Mam procek samsunga i jakos nie narzekam.Ciekawe jak to odczujesz wiedzac ze masz ten a nie inny procek.Tak dla przypomnienia to gdzies były podane porównanie i okazało sie ze "niestety ",ale ten nieszczesny procek samsunga wypada jednak lepiej.
Mam iP6s TSMC, ustawione na stałe 3G z pełnym zasięgiem. Włączone Wi-fi z pełnym zasięgiem, ekran non stop na 50%. Odświeżanie w tle wszystko na off i mój rekord jak do tej pory to 6:30h do 5%. Wszystko wgrane na czysto 2 razy. Wyniki wydają mi się delikatnie mówiąc kiepskie, jestem ciekaw jak wyglada zużycie energii w Waszych iP6s?
w końcu po 3 egzemplarzach które miałem w ręku 1 nowy i 2 wymiany przyszedł do mnie egzemplarz prawie idealny- prawie bo z procesorem samsunga
A tak na poważnie miałem w ręku 3 egzemplarze i 3 były z procesorem samsunga jedyne co zauważyłem to to że przy aktualizacji i przywróceniu kopii zapasowej z icloud telefon tak się grzeje że zaczyna mi "przeszkadzać" w rękach ale idzie zima więc można to potraktować jako "ficzer"
Autor tego filmu
twierdzi że procesor tsmc jest lepszy ja przejrzałem różne testy i uważam że każdy z nich ma swoje wady i zalety ale różnice są tak minimalne że nie warto o nich nawet pisać a tym bardziej się nimi przejmować ja zostaje ze swoim procesorem samsunga z 2 powodów
1 Jaki argument podam na infolinii proszę Pani/Pana telefon jest idealny nie ma żółtej tinty ekran nie klika głośnik nie trzeszczy ale K.......a czemu ma procesor samsunga?
2. Nawet jak dostanę w końcu jakiś egzemplarz z tsmc to może on mieć inną "wadę" lub jak kto woli "cechę produktu" która mi przeszkadza i tak szukając egzemplarza idealnego mogę "doczekać" iPhone'a 7 tym bardziej że już są plotki o przyspieszeniu premiery":D
Podsumowując jeżeli jedyną "wadą" twojego iPhona 6s jest procesor samsunga to zamknij GeekBench 3 i zacznij cieszyć się nowym iPhonem bo jak zwykle jest to "The best iPhone yet":))
Użytkownik _Artek_ edytował ten post 06 listopada 2015 - 10:05
Sebosz lubi to
Mój iphone 6 już znalazł nowego właściciela, więc będę wymieniała na model 6s
w związku z tym proszę was o radę:
mam możliwość zakupu w cortlandzie za 3099 zł lub mogłabym kupić na allegro za 2600-2750zł.
Czy wg was warto dopłacać i brać w cortlandzie? O ile wiem, to jeśli u nich kupie to będę miała tak na prawdę 2 lata gwarancji (1 rok apple + 1 rok rękojmia cortland), czy dobrze myśle?
z kolei jeśli kupię na allegro telefon z t-mobile lub orange, to w przypadku gdybym dostała paragon od operatora, na osobę fizyczną to też powinnam mieć 2 lata gwarancji? nie wiem czy dobrze przypuszczam
apple ostatnio zmieniło swoją "politykę" jeśli chodzi o kwestie gwarancji na telefony zakupione u operatora i można je teraz normalnie oddać na serwis do cortlandu więc wybór tak naprawdę należy do ciebie ale jeśli z allegro to tak jak piszesz z dowodem zakupu czy to w cortlandzie czy ispocie czy u operatora to już jest bez znaczenia
Ale gwarancję ma rok czasu. I w tym okresie zgodzę się, może oddać gdzie chce. Natomiast drugi rok to już nie gwarancja a odpowiedzialność sprzedawcy i w tym przypadku kupując od kogoś nie ma się o co ubiegać gdyż to nie ona dokonała zakupu. Wię jakby nie patrzeć, jak zakupi osobiście - dwa lata rękojmi, jak odkupi od kogoś - rok gwarancji.
apple ostatnio zmieniło swoją "politykę" jeśli chodzi o kwestie gwarancji na telefony zakupione u operatora i można je teraz normalnie oddać na serwis do cortlandu więc wybór tak naprawdę należy do ciebie ale jeśli z allegro to tak jak piszesz z dowodem zakupu czy to w cortlandzie czy ispocie czy u operatora to już jest bez znaczenia
A co ma twoja odpowiedź do pytania post wyżej.
Pytanie dotyczyło rękojmi.
Jeśli telefon będzie kupiony u operatora to nie ma szans na rękojmie operator wie komu sprzedał telefon i jeśli telefon odda na rękojmie Pan Y zamiast Pana Z który go kupił pierwotnie to 0 szans. W wypadku zakupu telefonu ze sklepu i na paragon to powinno przejść.
Nie zmienia to faktu że po roku to i tak kupujący musi udowodnić sprzedawcy że wada była w momencie zakupu.
Użytkownik nie_lubie_jablek edytował ten post 06 listopada 2015 - 12:16