Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1758 odpowiedzi w tym temacie

#901 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 28 października 2015 - 14:26

Jak ktoś korzysta z aplikacji firm trzecich to 3d touch jest praktycznie bezużyteczne - u mnie przydaję się tylko w galerii sms i telefonie. Biorąc pod uwagę że np. dropbox czy google drive potrzebowały roku aby wdrożyć touch id to 3d toch może stać się użyteczne w gmailu czy chromie dopiero po premierze iP7 - mam nadzieję jednak że się mylę.

#902 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 października 2015 - 14:27

Zdecydowanie warto brać iP6s. Jest dużo lepszy od zwykłej "6".

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#903 Morten

Morten
  • 128 postów

Napisano 28 października 2015 - 14:43

Jak ktoś korzysta z aplikacji firm trzecich to 3d touch jest praktycznie bezużyteczne - u mnie przydaję się tylko w galerii sms i telefonie. Biorąc pod uwagę że np. dropbox czy google drive potrzebowały roku aby wdrożyć touch id to 3d toch może stać się użyteczne w gmailu czy chromie dopiero po premierze iP7 - mam nadzieję jednak że się mylę.

jak sam słusznie zauważyłeś potrzeba czasu i będzie w pełni użyteczne. To nie wina Apple, ze zewnętrzni deweloperzy nie nadążają. Koncepcja sama w sobie jest praktyczna i już na starcie działa prawidłowo.

Użytkownik Morten edytował ten post 28 października 2015 - 14:44

#904 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 października 2015 - 21:03

Mam to samo, ale zaraz instaluje 9.2 bo wjechało, to powiem, czy to ficzer 6s, czy tylko bug był systemowy :(

Zainstalowałes? Jest jakaś zmiana ?

#905 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 29 października 2015 - 13:42

Bez zmian widocznych. A pytanie do posiadaczy esek. Wasz silniczek odpowiednie za te wibracje przy 3d Touch, tez zaczęły wydawać dużo głośniejsze te wibracje ? Bo u mnie po miesiącu, jest tak dużo inaczej niz na początku. Jakby sie wyrobiły, albo smaru brakowało xd

#906 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 29 października 2015 - 13:59

U mnie jest tak samo jak było na początku bez problemu.(ip 6s+)

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#907 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 października 2015 - 22:11

Mam dobra wiadomość - zainstalowałem 9.2 public beta i "preludium" czyste telefon już nie szczeka na systemowych dzwiękach, zobaczę jeszce jak pozostałe i dam znaka.

aktualizacja - dzwięk wysyłania i odbierania sms nadal pierdzi :) może przy iOS 10 wyeliminują ;)

Użytkownik eroberto1 edytował ten post 31 października 2015 - 22:41

#908 meg

meg
  • 316 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 listopada 2015 - 18:14

Otrzymałam wczoraj swojego Iphone'a 6S i jestem ogrooomnie zadowolona :) Nie mam żadnej ryski nigdzie, wyświetlacz świeci idealnie, głośnik nie pierdzi :D, gra głosno i czysto. chyba troche glosniej od 5s. wszystko wydaje się być idealne ^^

to miła odmiana, bo poprzedniego iphone'a mojego czyli 5S, wymienialam w apple store 3 razy zanim dostalam egzemplarz bez wad (glownie problemy z ekranem). Takze teraz otwieralam pudelko z lekkiem strachem :D

Home button też raczej nie klika. a przynajmniej jest to taki cichy klik i w zaleznosci jak nadusze to moze go wcale nie byc. tak czy inaczej w ogole mi to nie przeszkadza.

Jedyny mankament (dla niektorych, bo mi to w ogole nie robi) to mam procesor od samsunga :D choc z tego co czytalam to chyba ostatecznie ten i ten ma swoje plusy i minusy. 

Co do systemu na nim... Prosto z pudełka iOS byl 9.02 wtedy nic a nic nie lagowało, uaktualnilam do 9.2, tez niby nic, a jak wrzucilam przez itunes caly moj stuff to juz bugi sa az milo... na poczatku jak odblokowywalam ekran to pojawial sie pulpit bez ikonek i tak z 2-3 sekundy i dopiero wskakiway ikony lol czegos takiego na 5S z tym samym systemem nie bylo.

Czasem sa inne bugi. Nie denerwuje mnie to ani nic, raczej przyjmuje to ze zdziwieniem bo na ZADNEJ wersji iOS wczesniej nie mialam takich "fajerwerków". Myśle nad restorem, a moze po prostu poczekam na nastepny update. W kazdym razie w ramach dygresji w sumie, moge powiedziec ze ani im sie ten iOS nie udal, ani Mac OSX el capitan. oba buble. 

Natomiast z samego telefonu jestem bardzo zadowolona. Porownujac do 5S przesiadka robi duze wrazenie :)

- wiekszy ekran, nareszcie! nie umialabym juz na tym małym w 5s a to dopiero drugi dzien zabawy z 6s :)

- obłe kształty, zdecydowanie piekniejsze. 5s wydaje mi sie teraz taki kanciaty i ostry

- touch id dziala jak strzala, obojetnie jak "byle jak" przyloze palec. a 3d touch jest naprade swietne i przyjemne w uzyciu, mimo ze na razie niewiele aplikacji daje mozliwosc korzystania z tego. 

- wibracja! cud miód i orzeszki po prostu. w 5s telefon po prostu buczał, a tutaj jest cicho i... "miekko". podobnie chyba jak w 4s lub 3gs, nie pamietam juz

- aparat z przodu jest naprawde ZNACZACO lepszy. teraz robiac selfie ze znajomymi nie trzeba odwracac telefonu i zastanawiac sie czy komus twarzy nie utnie :))

- bateria, juz przy pierwszym rozładowywaniu zauwazylam ze lepiej trzyma niz 5s, a potem powinno byc nawet lepiej :) choc wydaje mi sie ze dluzej sie laduje niz w 5s, ale moze to po prostu kwestia jej pojemnosci.

- jeszcze co do ekranu - na maksymalnej jasnosci jest znacząco jaśniejszy niz 5s. i w ogole robi wrazenie 

to tyle co przychodzi mi teraz na myśl. Jedyne w zasadzie do czego moge sie przyczepic to ten ios. reszta jak na razie super. mam nadzieje ze moj egzemplarz nie ma zadnych ukrytych wad i bedzie mi bezproblemowo słuzyl przez tradycyjnie nastepne 2 lata :)

A i jeszcze dodam, ze bardzo polecam nowe silikonowe etui od apple. Miłe w dotyku, telefon pewnie lezy w dloni i jak dla mnie sa naprawde ładne. Ja do swojego rozowego iphone'a wzielam tez rozowe etui i b ladnie sie komponuje, ale podobal mi sie tez kolor mietowy i ten ciemny granat :)

Może za miesiąc lub 2 napisze znów czy nadal jestem rownie zadowolona z nowego nabytku 

Użytkownik meg edytował ten post 01 listopada 2015 - 18:15

• kdʘ lubi to

#909 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 listopada 2015 - 20:24

Meg możesz mi podesłać zdjęcie różowego etui + etui z telefonem? ;)

Ja wczoraj zrobiłem restore 6s bo miałem dość słabej baterii i jak na razie jest dużo lepiej... (potragiło po 3 godzinach być 20%). Pewnie to wina tego, że wgrałem kopię zapasową z 6.

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#910 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 01 listopada 2015 - 22:33

Meg możesz mi podesłać zdjęcie różowego etui + etui z telefonem? ;)

Ja wczoraj zrobiłem restore 6s bo miałem dość słabej baterii i jak na razie jest dużo lepiej... (potragiło po 3 godzinach być 20%). Pewnie to wina tego, że wgrałem kopię zapasową z 6.

A co z kopia zaposowa, wgrywasz cokolwiek z iclouda czy wszystko od nowa ustawiasz? Bo mnie juz leczy bateria w plusie go jest gorzej niz na zwyklym 6

#911 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 listopada 2015 - 23:16

Teraz testuję na czystym systemie, jak będzie git to zobaczę z kopią zapasową iCloud.

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#912 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 02 listopada 2015 - 06:13

Ogólnie bateria gorzej trzyma na eskach niż na zwykłych. Na zwykłym + rzadko kiedy schodziłem poniżej 11h użycia, a w esce jeszcze nawet nie dobiłem do 10h.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#913 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 09:36

Chyba mam wyjątkowego pecha( i niestety nie w ustach) :D wczoraj przyszedł do mnie piękny nowy wymieniony iPhone 6s ekran  biały czy jak kto woli zimny taki jak chciałem jedyną "wadą" na którą nie mam wpływu był procesor samsunga i tak było do godziny 20 kiedy to wziąłem telefon do ręki i zupełnie niechcący odkryłem w moim nowym telefonie "prawdziwy 3d touch"  po prawej stronie wyświetlacza najprawdopodobniej jakiś obywatel Chin źle  włożył ekran który na całej prawej krawędzi nawet przy lekkim nacisku się ugina i  odskakuje wydając z siebie przy tym dźwięk podobny do kliknięcia trackpadem w Macbookach nie mam czym tego nagrać ale z tego co pamiętam podobny problem był w 4s 

jak znajdę podobny film na youtube to podrzucę linka 

zastanawia mnie tylko czy zakładając że wada jest tak ewidentna że ją "widać słychać i czuć" to czy będąc w piątek w warszawie nie oddać go np do Cortlandu i liczyć na wymianę "od ręki"  ktoś kiedyś próbował? z góry dzięki za info

Użytkownik _Artek_ edytował ten post 03 listopada 2015 - 09:48

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#914 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopada 2015 - 09:49

Zapewne jest źle skręcony, idź i reklamuj. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#915 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 09:53

to wiem tylko zastanawiam się czy robić to przez AOS i znowu być tydzień bez telefonu  czy w Cortlandzie dadzą mi nowy od ręki jeśli kupiłem w AOS?

#916 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 listopada 2015 - 09:59

to wiem tylko zastanawiam się czy robić to przez AOS i znowu być tydzień bez telefonu czy w Cortlandzie dadzą mi nowy od ręki jeśli kupiłem w AOS?

A to nie jest tak ze wysyłają ci nowa sztukę i kurier przywożąc nowa zabiera wadliwa ?

#917 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 10:09

kiedys tak bylo teraz pan przy pierwszej wymianie nie chciał sie zgodzic ;d

#918 Morten

Morten
  • 128 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 10:14

Dotrwałem do połowy filmiku i nie byłem w stanie dalej zdzierżyć tego brudnego pazura. Come on!

#919 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 10:17

Dotrwałem do połowy filmiku i nie byłem w stanie dalej zdzierżyć tego brudnego pazura. Come on!

na szczęście film nie jest mojego autorstwa :D 

#920 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 03 listopada 2015 - 10:25

Miałem ten sam problem w iPhone 6. Wymienili w AOS bez problemu.
MacBook Pro 15" Retina / iPad Pro 9.7"
iPhone 7 Black

#921 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 10:29

a w cortlandzie wymienią jeśli kupiłem w AOS? co im dokładnie powiedziałeś tylko że jest źle skręcony?........ nie jestem kobietą nie lubie długo gadać przez telefon :D

#922 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 10:45

Ja nie miałem aż takiego przypadku że ekran klikał, tylko że był nie spasowany. Tzn tył klikał sobie jak dociskałem w okolicy napisu iPhone S to klikał. Wymieniłem oddałem do iDream, bo akurat u mnie mają serwis na następny dzień dostałem nowy egzemplarz, z początku wydawało się wszystko ok, po jakichś 2 tygodniach znow zdarzy mu się klikać (ale nie mylić z filmem, u mnie nie lata ekran, tylko obudowa w środku widocznie jest lipnie spasowana) Znów się szukuje oddanie do serwisu.   Porażka...

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 03 listopada 2015 - 10:46

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#923 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 03 listopada 2015 - 11:06

W cortlandzie nie wiem czy wymienia. Ale w AOS zadadzą ci kilka pytań dotyczących usterki. Jeśli nie upłynęło 14 dni od czasu otrzymania iPhone na koszt Apple odsyłasz telefon i wyślą ci nowy. Nie robili żadnych problemów .
MacBook Pro 15" Retina / iPad Pro 9.7"
iPhone 7 Black

#924 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 11:22

nie chca mi wymienic przed oddaniem pan z obsługi wlasnie dobija sie do kogos z irlandii a ja wisze na linii polska irlandia 2;0 wiec nie sadze zeby sie zgodzili ale moze ;d

#925 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 listopada 2015 - 11:25

Ja nie miałem aż takiego przypadku że ekran klikał, tylko że był nie spasowany. Tzn tył klikał sobie jak dociskałem w okolicy napisu iPhone S to klikał. Wymieniłem oddałem do iDream, bo akurat u mnie mają serwis na następny dzień dostałem nowy egzemplarz, z początku wydawało się wszystko ok, po jakichś 2 tygodniach znow zdarzy mu się klikać (ale nie mylić z filmem, u mnie nie lata ekran, tylko obudowa w środku widocznie jest lipnie spasowana) Znów się szukuje oddanie do serwisu. Porażka...

ale dostałeś nowy egzemplarz w pudełku czy refuba?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych