Powiedzcie mi czy jest jakieś rozwiązanie na okropne lagi przy animacjach (włączanie spotlight, przełączanie programów) które występują w moim 6 plus, czy też muszę czekać aż apple sam to naprawi? Z ciekawości bawiłem się nowymi 6s plusami i te lagi też są (może minimalnie mniejsze), a w 6s już bardzo małe, ale też nie jest to całkowicie bez zacięć. To wina softu?

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia
Napisano 11 listopada 2015 - 05:37
Napisano 11 listopada 2015 - 07:13
Mam wrażenie jakby inne szkło było w 6s ale może to tylko takie odczucie
Użytkownik kubalon1 edytował ten post 11 listopada 2015 - 07:50
Napisano 11 listopada 2015 - 15:27
ja dostane jutro 6s + ale nie zamierzam sprawdzac procesora. Telefon ma dzialac.
- Sebosz lubi to
Napisano 11 listopada 2015 - 16:10
To też się pochwale nabyłem 6s 64gb z prockiem TSMC i (odpukać ) chodzi jak należy lagi dużo mniejsze niż na 5s , nic nie trzeszczy ekran czysty ale odcień inny niż w piątce taki bardziej kremowy,głośnik wsadzili inny i to słychać chodzi w wyższych tonach i jak dla mnie mógłby mieć trochę niższe tony byłby bardziej miękki,ale gra lepiej niż w 5s. Tyle tak na gorąco jak jeszcze cos wpadnie w oko napiszę.
Mam wrażenie jakby inne szkło było w 6s ale może to tylko takie odczucie
Może stąd to wrażenie, że w 6s jest inne szkło.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Napisano 11 listopada 2015 - 16:21
Lagi są także na 5s przy obecnym sofcie? To chyba się wstrzymam jeszcze z wymianą, bo już byłem zdecydowany na przesiadkę z 6 plus na 6s przez to 'skakanie', ale widzę że to problem softu i występuje na każdym modelu...
Napisano 11 listopada 2015 - 18:18
Na trzech (tak, trzech) sztukach pod rząd bad pixel. Raz w górnej części ekranu, dwa razy niemal na środku. iPhone 6S 64GB Silver. Czy ktoś boryka się z podobnym problemem? Jakość tych ekranów to kpina. Mam wrażenie, że na Polskę idzie jakiś słabszy rzut produkcyjny, z fabryki o mniej restrykcyjnej kontroli jakości.
- jakub09 lubi to
Napisano 11 listopada 2015 - 19:18
Dokładnie. Pixel, paproch pod szybką. Ciągle coś. Po tym 3 razie wymienili Ci na fabrycznie nowy egzemplarz czy 3 refurb?Na trzech (tak, trzech) sztukach pod rząd bad pixel. Raz w górnej części ekranu, dwa razy niemal na środku. iPhone 6S 64GB Silver. Czy ktoś boryka się z podobnym problemem? Jakość tych ekranów to kpina. Mam wrażenie, że na Polskę idzie jakiś słabszy rzut produkcyjny, z fabryki o mniej restrykcyjnej kontroli jakości.
- eroberto1 lubi to
Napisano 12 listopada 2015 - 00:22

Napisano 12 listopada 2015 - 08:08
Na trzech (tak, trzech) sztukach pod rząd bad pixel. Raz w górnej części ekranu, dwa razy niemal na środku. iPhone 6S 64GB Silver. Czy ktoś boryka się z podobnym problemem?
Chyba wiem co czujesz i teraz pytanie czy zmiana koloru coś da?
nie bardzo mi się uśmiecha 6s+ jeszcze tydzień temu myślałem że jest dobry poszedłem do iSpota porównałem i D.......... ale w ispocie widziałem 1 biały 6s dobry czyli jest nadzieja
co do "nieprzejmowania się" trudno mi się nie przejmować z dwóch powodów
1 kupuje telefon średnio co 2 lata i nie chcę żeby coś mnie przez 24 miesiące wkurzało tym bardziej jak na wystawach sklepowych widzę egzemplarze z idealnymi ekranami
2. telefon jest w cenie komputera PC który odpaliłby najnowszego wiedźmina więc skoro już w imię "the best iPhone yet " męczę się i we wieśka gram na konsoli to chce mieć chociaż dobry telefon
Użytkownik _Artek_ edytował ten post 12 listopada 2015 - 07:54
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 12 listopada 2015 - 10:19
dla mnie to jest masakra, ze kupilem nowy telefon u operatora, ma kilka dni i jakis paproch pod wyswietlaczem. znow wymiana w serwisie, oczekiwanie kilka dni roboczych aby dostac refurba (!!).
- kdworaczyk lubi to
Napisano 12 listopada 2015 - 10:28
dla mnie to jest masakra, ze kupilem nowy telefon u operatora, ma kilka dni i jakis paproch pod wyswietlaczem. znow wymiana w serwisie, oczekiwanie kilka dni roboczych aby dostac refurba (!!).
dlatego warto kupować w AOS
Napisano 12 listopada 2015 - 10:33
dlatego warto kupować w AOS
warto. jeśli masz 3200 wolnej gotówki. jesli masz niezłą ofertę przedłużeniową i telefon za 1zł to średnio
Napisano 12 listopada 2015 - 10:44
i tak im oddasz pewnie 2x tyle płacąc jakiś duży abonament więc de facto na jedno wychodzi
Napisano 12 listopada 2015 - 10:49
Niekoniecznie
- makemymind lubi to
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 12 listopada 2015 - 11:23
i tak im oddasz pewnie 2x tyle płacąc jakiś duży abonament więc de facto na jedno wychodzi
pierwszy raz wziałem abonament z iPhonem. wychodzi mi kilkadziesiąt złotych więcej na całym okresie
czy ktoś wie czy w Berlinie w Apple Store wymienią mi ten telefon (pyłek pod szybką)? Będę przejazdem za miesiąc i przy okazji mógłbym tam zajść ale nigdy tego nie robiłem także nie mam doświadczenia. I telefon tez refurb, nie ma szans na nówkę ?
Napisano 12 listopada 2015 - 11:24
Jak się umówisz, to pewnie wymienią. A refurbów nie masz się co obawiać. Problem tylko taki, że możesz nie mieć wtedy gwarancji liczonej od nowa.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 12 listopada 2015 - 11:31
Jak się umówisz, to pewnie wymienią. A refurbów nie masz się co obawiać. Problem tylko taki, że możesz nie mieć wtedy gwarancji liczonej od nowa.
też tak zawsze sadziłem, ze nie mam się czego obawiać a tu ostatnio wymieniałem 6stkę dwa razy pod rząd bo miała wady świeżo po wymianie
- dormario lubi to
Napisano 12 listopada 2015 - 17:45
wymieniajcie do oporu. ja nie wyobrazam sobie miec telefonu z bad pixelem.
ale prawda, ze ciezko trafic na telefon "idealny". wczesniej 5s tez wymienialam 3 razy. na szczescie w apple store, wiec kazdy prosto z pudelka. ale 3gs i 4s wymienialam juz na refurba i szczerze te refurby byly idealne...
teraz mi sie udalo po raz pierwszy dorwać idealnego 6s za pierwszym razem, a otwieralam pudelko ze stresem (pomijajac pierwszego iphone'a tzw 2g ktory tez przylecial ze stanow bez wad, ale to juz zamierzchle czasy i pewnie nie wrócą
)
Użytkownik meg edytował ten post 12 listopada 2015 - 17:46
Napisano 12 listopada 2015 - 20:40
warto. jeśli masz 3200 wolnej gotówki. jesli masz niezłą ofertę przedłużeniową i telefon za 1zł to średnio
możesz zdradzić szczegóły tej super oferty? Kiedyś udało mi się kupić 5s w takiej ofercie ze telefon wyszedł w cenie AOS ale abo na dwa lata wyszedł za darmo no i w sumie darmowe raty Oferta była w orange
Napisano 12 listopada 2015 - 21:22
możesz zdradzić szczegóły tej super oferty? Kiedyś udało mi się kupić 5s w takiej ofercie ze telefon wyszedł w cenie AOS ale abo na dwa lata wyszedł za darmo no i w sumie darmowe raty
Oferta była w orange
wyjaśnij proszę to "kiedyś" czy to byl czwartek w zeszłym tygodniu czy 3 lata temu? jestem bardzo ciekaw tej oferty w szczegółach:)
- eroberto1 lubi to
Napisano 12 listopada 2015 - 21:43

Napisano 12 listopada 2015 - 21:51
Właśnie odebrałem sswojego iphona 6s. Wszystko super, procesor TSCM czy jakoś tak.. Ale.. Jak wibruje to na początek/zakończenie wibracji jest takie mocniejsze uderzenie. Też tak macie?
Edit@@
Jakie tu teraz etui kupić do iphona... Najlepsze coś w stylu plecek.. Do 5s miałem idealne z firmy na h...
Użytkownik ones edytował ten post 12 listopada 2015 - 21:52
Życie
Napisano 12 listopada 2015 - 23:23
Teraz to będziesz mieć szczęście dostając "na paproch" wymianę całego iP. Teraz już "potrafią" wymienić sam ekran i czeka się raczej nie mniej niż tydzień (niektórzy podobno czekają już prawie 3 tygodnie).
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 12 listopada 2015 - 23:26
Właśnie odebrałem sswojego iphona 6s. Wszystko super, procesor TSCM czy jakoś tak.. Ale.. Jak wibruje to na początek/zakończenie wibracji jest takie mocniejsze uderzenie. Też tak macie?
Edit@@
Jakie tu teraz etui kupić do iphona... Najlepsze coś w stylu plecek.. Do 5s miałem idealne z firmy na h...
A to nie haptyka czy jak to się tam nazywa w 6S - tak jak w Apple Watch?
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 13 listopada 2015 - 07:46
poki co podobno 6s wymieniaja w calosci, moze dlatego ze to stosunkowo nowy produktTeraz to będziesz mieć szczęście dostając "na paproch" wymianę całego iP. Teraz już "potrafią" wymienić sam ekran i czeka się raczej nie mniej niż tydzień (niektórzy podobno czekają już prawie 3 tygodnie).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych