Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#251 Kurczak1985

Kurczak1985
  • 42 postów

Napisano 03 kwietnia 2015 - 22:08

Po co mają robić? Do tego jest aplikacja AirDroid.

Tu jest wlaśnie sedno całej sprawy. Jezeli dla kogos działanie aplikacji airdroid na androidzie w przegladarce, gdzie musi sie do niej zalogowac, wpisac haslo, kliknac zaloguj, po zalogowaniu wybrac sms, a jak nie bedzie nic robil w tym programie z 30-40 min ponownie sie zalogowac, a po prostu uruchomic imessage na macu(dziala od razu, nic nie trzeba robic, moze byc otwarty na dodatkowym pulpicie, do ktorego mamy dostep jednym ruchem 4 placow) i napisac sms to ja nie mam pytan...
Tak naprawde podniecamy sie wszysycy ekranikami, gdzie roznice tak naprawde w topowych urzadzeniach sa prawie zadne, a tak naprawde widac je tylko jak telefony leza obok siebie jest wg mnie dziwne.
Osobiscie chetnie nie uzywalbym apple, ale pokazcie mi drugiego producenta, ktory dla mojej wygody robi kopie zapasowa calego urzadzenia, z dokladnoscia do glosnosci dzwonka, ktory mam obecnie ustawiony, do kazdego kontaktu, ktory mam w ulubione, do najczesciej wybieranych kontaktow, do ktorych pisze sms, do konfiguracji emaila, do dokladnej kopii lustrzanej wszystkiego co mam w telefonie, nawet do "glupich" piosenek, ktore mam w shazam? Kurde te wszystkie topowe telefony sa prawie takie same, ale niestety tylko apple oferuje mi wygode w moim rozumowaniu, czyli zmieniam telefon na nowy, wkladam karte sim, wpisuje login i haslo i moge uzywac sprzet. Z calym szacunkiem ale szkoda mi czasu na konfigurowanie wszystkiego od nowa. Jak juz wspomjnalem o shazam to po zmianie samsunga z galaxy s5 na s6 gdzie u diabla sa moje utwory? Kazda aplikacja startuje od nowa, nie mam wiekszosci rzeczy do ktorych sie przyzwyczailem. Nawet jak zgubie telefon, ktos mi go ukradnie to wpisuje login haslo i mam wszystko ponownie.

Kolejna kwestia to serwis - ktory producent przy zgloszeniu sprzetu na serwis przewazniej daje nowe (refurb) urzadzenie?
I tu znowu wychodzi zaleta kopii calego urzadzenia do icloud, wkladam karte sim login, haslo i sprawa zalatwiona

W calym watku skupiacie sie na parametrach, ale to detale, ktore wymienilem trzymaja mnie z produktami apple
Chcialbym uzywac cos innego, jednak zaden producent nie zapewnia mi w mojej ocenie sw spokoju, o ktorym powyzej napisalem
  • flypek lubi to

#252 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 04 kwietnia 2015 - 07:28

Nie trzeba logować się przez przeglądarkę. Jest klient AirDroid na PC i Mac. Prawdopodobnie będzie też na Linuxa. Continuity Apple jest właśnie odpowiedzią na AirDroida.

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#253 Kurczak1985

Kurczak1985
  • 42 postów

Napisano 04 kwietnia 2015 - 12:28

Blackberry tez ma blend, niby super sprawa, ale tez nie jest tak samo komfortowe. Z checia przesiadlbym sie na note 4, jednak nie zapewni mi on tego komfortu, ktory mam w chwili obecnej. Chyba ze samsung tak bardzo sie zmienil i robi kopie zapasowa do chmury?

#254 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 kwietnia 2015 - 13:18

Wczoraj dostaliśmy modele DEMO Samsunga Galaxy S6 edge. Telefon prezentuje się jak bajka! Aparat to mistrzostwo świata obecnie, po 2 kliknięciach w home uruchamia się w 0.5 sekundy. Wyświetlacza nie komentuje bo bije na głowę wszystko i wszystkich :) . Telefon jest szybki jak błyskawica. Myślałem, że Note 4 jest szybki ale edge go bije. Telefon świetnie leży w dłoni, w ogóle nie przeszkadzają te zaokrąglone boki. dodają jednak klasy. 

Samsung zrobił kawał dobrej roboty :) Jedynie ta cena delikatnie zaporowa 3500zł za 32gb. Dobrze, że mam zniżkę pracownicza ;)

Użytkownik effe edytował ten post 04 kwietnia 2015 - 13:19

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#255 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 04 kwietnia 2015 - 13:23

Blackberry tez ma blend, niby super sprawa, ale tez nie jest tak samo komfortowe. Z checia przesiadlbym sie na note 4, jednak nie zapewni mi on tego komfortu, ktory mam w chwili obecnej. Chyba ze samsung tak bardzo sie zmienil i robi kopie zapasowa do chmury?

Jest S-Cloud. Jak działa to ci nie powiem bo nie korzystam.

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#256 Kurczak1985

Kurczak1985
  • 42 postów

Napisano 04 kwietnia 2015 - 13:32

Effe moze Ty bedziesz wiedzial skoro jestes pracownikiem samsunga :)
Ma samsung identyczna usluge jak icloud, kopie zapasowe itd?

I z zakupe S6 poczekaj miesiac dwa to kupisz pewnie grubo ponizej znizki pracowniczej ;)

#257 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 kwietnia 2015 - 13:36

Po pierwsze nie jestem pracownikiem Samsunga, po drugie nie kupię po miesiącu-dwa taniej, nawet po roku nie kupie taniej ;) 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#258 Kurczak1985

Kurczak1985
  • 42 postów

Napisano 04 kwietnia 2015 - 13:41

A po 3 jest usluga, o ktora pytam?:)

#259 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 kwietnia 2015 - 13:44

Nie wiem, nie korzystam z pierdół ;)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#260 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 04 kwietnia 2015 - 16:18

Kurczak1985 fajnie to zabrzmiało, effe pracownik Samsunga :-). Effe kiedy będziesz miał tego S6, bo ciekawi mnie Twoja opinia, że aż tak działa jak błyskawica, szybciej niż note 4? no nieźle. Macalem obie wersje S6 w BS. Jednak na żywo aż tak nie przypomina iPhone 6 jak się słyszało opinie.

#261 Kurczak1985

Kurczak1985
  • 42 postów

Napisano 04 kwietnia 2015 - 17:15

Nie wiem, nie korzystam z pierdół ;)

Pierdola to podniecanie sie ekranikiem wg mnie, gdzie roznice bedzie widac maja oba urzadzenia obok siebie....

#262 -iceman-

-iceman-
  • 13 postów

Napisano 04 kwietnia 2015 - 20:15

Dziś bawiłem się s6 i s6 edge w euro.

W rzeczywistości wyglądają dużo lepiej niż na renderach, choć jedna rzecz się potwierdza, palcują się niemiłosiernie.

Ekran w s6 edge to bajka ;) ogólnie sam s6 edge zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu, dzięki tym minimalnym ramkom bo bokach z uwagi na wyświetlacz sprawia wrażenie trzymając go w ręku jeszcze smuklejszego od zwykłej s6.

Jakość wykonania, sztywność konstrukcji na najwyższym poziomie, prędkość działania świetna, nawet tw wydaje się do zjedzenia :)  po tych modelach widać jak apple z 6 zostało w tyle...

#263 algeroth

algeroth
  • 45 postów

Napisano 04 kwietnia 2015 - 20:19

Kopia zapasowa Apple to mistrzostwo świata, zeby na androidzie zrobic podobna kopie to trzeba robić roota przez co tracimy gwarancje, a tu dwa kliknięcia i mam kopie wszystkiego

#264 Impossible

Impossible
  • 210 postów

Napisano 05 kwietnia 2015 - 11:49

Wysoka cena S6/S6 Edge? Poczekajcie sobie miesiąc, no może 2 i cena będzie oscylowała w granicach 2,500zł-2,200zł.

#265 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 05 kwietnia 2015 - 12:15

To tez nic dobrego, troche nie fair dla kupujacych zaraz po premierze.

#266 algeroth

algeroth
  • 45 postów

Napisano 05 kwietnia 2015 - 13:00

Dlatego wole Apple ;) kupuje w USA, po roku sprzedaje w Polsce, dokładam 200-300zl i mam nowy model ;)

#267 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 05 kwietnia 2015 - 16:27

Wysoka cena S6/S6 Edge? Poczekajcie sobie miesiąc, no może 2 i cena będzie oscylowała w granicach 2,500zł-2,200zł.

Z drugiej ręki, bez gwarancji producenta, z FV marża. U oficjalnych dystrybutorów cena będzie niezmienna przez wiele miesięcy.

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#268 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 kwietnia 2015 - 18:53

No i co z tego, że z drugiej ręki i niby czemu bez gwarancji producenta??? Po co kupować u oficjalnych dystrybutorów skoro będzie można kupić np na allegro z gwarancją producenta za dobre kilkaset złotych mniej
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#269 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 05 kwietnia 2015 - 19:02

http://www.spiderswe...e-dziekuje.html

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#270 dyzio1

dyzio1
  • 95 postów

Napisano 05 kwietnia 2015 - 19:03

Z nowym samsungiem będzie tak samo, jak z każdym poprzednim.

W czerwcu będzie tańszy od IP5S.

#271 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 kwietnia 2015 - 19:10

Dlatego warto kupować od osób, które biorą telefony na firmę lub prywatnych osób przedłużających umowy, dostających w zamian nowy telefon http://allegro.pl/sa...49.html#thumb/4 Nówka, z papierami - idealna oferta!
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#272 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 05 kwietnia 2015 - 19:17

Z iPhone takich problemow nie ma ;)

#273 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 05 kwietnia 2015 - 19:17

Dlatego warto kupować od osób, które biorą telefony na firmę lub prywatnych osób przedłużających umowy, dostających w zamian nowy telefon http://allegro.pl/sa...49.html#thumb/4 Nówka, z papierami - idealna oferta!

Takich aukcji jest mało. Większość to oferty komisów, czyli szarej strefy.

Użytkownik Wodnik Szuwarek edytował ten post 05 kwietnia 2015 - 19:18

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#274 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 kwietnia 2015 - 19:27

Takich aukcji jest mało. Większość to oferty komisów, czyli szarej strefy.

Zgadza się, że jest mało takich ofert, ale ten sprzęt to nowość, a Ty od razu mówisz, o Fv marża i braku gwarancji producenta. Za miesiąc lub dwa pojawi się u operatorów i będzie mnóstwo takich ofert i pewnie za jeszcze mniejszą kasę

#275 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 05 kwietnia 2015 - 20:27

Ja tylko ostrzegam. Zresztą od osób prywatnych kupisz używki. Zaplombowane pudełka to rzadkość.

Użytkownik Wodnik Szuwarek edytował ten post 05 kwietnia 2015 - 20:28

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych