Po co mają robić? Do tego jest aplikacja AirDroid.
Tu jest wlaśnie sedno całej sprawy. Jezeli dla kogos działanie aplikacji airdroid na androidzie w przegladarce, gdzie musi sie do niej zalogowac, wpisac haslo, kliknac zaloguj, po zalogowaniu wybrac sms, a jak nie bedzie nic robil w tym programie z 30-40 min ponownie sie zalogowac, a po prostu uruchomic imessage na macu(dziala od razu, nic nie trzeba robic, moze byc otwarty na dodatkowym pulpicie, do ktorego mamy dostep jednym ruchem 4 placow) i napisac sms to ja nie mam pytan...
Tak naprawde podniecamy sie wszysycy ekranikami, gdzie roznice tak naprawde w topowych urzadzeniach sa prawie zadne, a tak naprawde widac je tylko jak telefony leza obok siebie jest wg mnie dziwne.
Osobiscie chetnie nie uzywalbym apple, ale pokazcie mi drugiego producenta, ktory dla mojej wygody robi kopie zapasowa calego urzadzenia, z dokladnoscia do glosnosci dzwonka, ktory mam obecnie ustawiony, do kazdego kontaktu, ktory mam w ulubione, do najczesciej wybieranych kontaktow, do ktorych pisze sms, do konfiguracji emaila, do dokladnej kopii lustrzanej wszystkiego co mam w telefonie, nawet do "glupich" piosenek, ktore mam w shazam? Kurde te wszystkie topowe telefony sa prawie takie same, ale niestety tylko apple oferuje mi wygode w moim rozumowaniu, czyli zmieniam telefon na nowy, wkladam karte sim, wpisuje login i haslo i moge uzywac sprzet. Z calym szacunkiem ale szkoda mi czasu na konfigurowanie wszystkiego od nowa. Jak juz wspomjnalem o shazam to po zmianie samsunga z galaxy s5 na s6 gdzie u diabla sa moje utwory? Kazda aplikacja startuje od nowa, nie mam wiekszosci rzeczy do ktorych sie przyzwyczailem. Nawet jak zgubie telefon, ktos mi go ukradnie to wpisuje login haslo i mam wszystko ponownie.
Kolejna kwestia to serwis - ktory producent przy zgloszeniu sprzetu na serwis przewazniej daje nowe (refurb) urzadzenie?
I tu znowu wychodzi zaleta kopii calego urzadzenia do icloud, wkladam karte sim login, haslo i sprawa zalatwiona
W calym watku skupiacie sie na parametrach, ale to detale, ktore wymienilem trzymaja mnie z produktami apple
Chcialbym uzywac cos innego, jednak zaden producent nie zapewnia mi w mojej ocenie sw spokoju, o ktorym powyzej napisalem