Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#226 flypek

flypek
  • 118 postów

Napisano 21 marca 2015 - 13:17

zawsze był to argument podnoszony przez androidowców w związku z bitwą samsung/apple.
Effe ile Ty masz lat? To jest Twój temat i Twoje masturbacje w nim, dlatego jeśli masz więcej niż 18 to dziwne a nawet przerażające. Twoje wywody kończą się tam gdzie zaczynają się argumenty i konkrety. Inni próbują coś tu wnosić, a Ty peplasz i peplasz.
Wchodzę do tego tematu, żeby dowiedzieć się czegoś ciekawego o nowych sprzetach Samsunga a tu w większości Twój spam.

#227 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 marca 2015 - 13:21

Bez nerwów. ;)

#228 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 21 marca 2015 - 13:23

A ktoś się z was orientuje kiedy S6 i S6 Edge pojawi się w Saturnie/MM/Euro AGD/itp?

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#229 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 marca 2015 - 14:12

zawsze był to argument podnoszony przez androidowców w związku z bitwą samsung/apple.
Effe ile Ty masz lat? To jest Twój temat i Twoje masturbacje w nim, dlatego jeśli masz więcej niż 18 to dziwne a nawet przerażające. Twoje wywody kończą się tam gdzie zaczynają się argumenty i konkrety. Inni próbują coś tu wnosić, a Ty peplasz i peplasz.
Wchodzę do tego tematu, żeby dowiedzieć się czegoś ciekawego o nowych sprzetach Samsunga a tu w większości Twój spam.

twój post to za to wniósł wiele do tematu, masakra - hahaha :)

ogarnij się człowieku i napisz mi na priv o co ci chodzi? Nie pasują ci moje posty - ok masz funkcje ignor.

Narka.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#230 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 21 marca 2015 - 19:57

Co do porównania telefonów to jestem bardzo ciekaw. Niemniej jednak odkąd w iOS8 można extensions instalować to już Android mocno traci na swojej otwartości. Dodatkowo Apple jak żadna inna firma potrafi przywiązywać do swoich rozwiązań. Wygoda połączenia telefonu i komputera a za chwilę zegarka... Gdyby Samsung taki potrafił zrobić soft do zarządzania telefonem z poziomu komputera, tak jak to zrobiło Apple... Inni producenci pod tym względem są bardzo daleko w tyle.

#231 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 21 marca 2015 - 20:20

Po co mają robić? Do tego jest aplikacja AirDroid.

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#232 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 22 marca 2015 - 09:43

A ktoś się z was orientuje kiedy S6 i S6 Edge pojawi się w Saturnie/MM/Euro AGD/itp?

Oficjalnie sprzedaż w Polsce od 17 kwietnia i pewnie wtedy będzie dostępny, z tym że tradycyjnie jak to u Samsunga pojawi się wcześniej w  oficjalnych brand store do prezentacji. 

#233 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 22 marca 2015 - 19:30

Oficjalnie sprzedaż w Polsce od 17 kwietnia i pewnie wtedy będzie dostępny, z tym że tradycyjnie jak to u Samsunga pojawi się wcześniej w  oficjalnych brand store do prezentacji. 

Dzięki, nie wiem czy już wtedy w polsce będę, ale zapewne zobacze tego edge.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#234 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 22 marca 2015 - 20:13

Witam, dziś w Arkadii w Warszawie oglądałem w salonie Samsunga S6 iS6-edge, w ręku "leży" dobrze, S6-edge podoba mi się bardziej od S6, ale chyba po tych kilku minutach zabawy, wolę mojego iphone 6....

#235 czarekpl

czarekpl

• 245 postów
  • SkądCiechanów, Poland

Napisano 27 marca 2015 - 09:19

tu macie porównanie od Roberta Nawrowskiego 

#236 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 28 marca 2015 - 18:02

Samsung zaskoczył wszystkich niewymierna bateria oraz brakiem slotu na karty pamięci. Co na to zagorzali hejterzy Apple? Zawsze byłem obsmiewaany za propagowanie idei niewymiennej baterii oraz braku slotu. Zawsze fani Samsunga bombardowali mnie swoimi argumentami nt. wyższości wyjmowanej baterii nad rozwiązaniami rodem z iPhona czy Xperii. Do dzisiaj. Samsung zaprezentowal coś co pewnie nie śniło sie żadnemu userowi w/w marki. I bardzo dobrze. Samsung urósł w moich oczach sprawiając, ze Galaxy S6 jest w tej chwili obiektem mojego zainteresowańia. Oczywiście nie chodzi tylko o baterie i slot które sprawiają, ze sprzęt jest bardziej spójny i jakościowo lepszy. Samsung odkrył wreszcie coś, co powoduje, ze chce sie go po prostu mieć. A jakie są Wasze odczucia?

Zaskoczył niewymienną baterią i brakiem slotu na karty pamięci - fakt, ale w sensie negatywnym. Odchodzić od tego co w zasadzie dawało Samsungowi przewagę? 
Nie wyobrażam sobie nie móc wymieniać baterii w moim Note 3. 

Jakościowo lepszy może być i z możliwością wymiany baterii i z obecnością slotu. Chore gadanie, że jak ma takie możliwości to nie może być dobrze spasowany. 

Co nie zmienia faktu, że model naprawdę przyzwoity i wart uwagi. 

Za rok kupisz nówkę połowę taniej. Samsungi szybko tanieją, warto poczekać nawet miesiąc, dwa i sporo oszczędzić. 

Szybko? Rok temu kupiłem Nota 3 za 1800zł. W tym momencie nowe nadal kosztują w okolicach tej kwoty. Więc z takimi wywodami to bym się wstrzymał.

Faktem jest, że jedynie jakiś miesiąc po premierze trochę stanieje i tyle. Ale na pewno za rok nie kupi nówki o połowę taniej.

#237 markdk-fe5228f169

markdk-fe5228f169
  • 154 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 28 marca 2015 - 20:39

Ja bym bardzo chciał, żeby oprócz 2GB ramu dodali ładowanie indukcyjne i poprawili jasność "obiektywu".

To kup Nokia Lumia 930 :lol:

#238 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 28 marca 2015 - 20:41

Bylem bardzo bliski tego w lipcu 2014.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#239 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 29 marca 2015 - 00:01

Zaskoczył niewymienną baterią i brakiem slotu na karty pamięci - fakt, ale w sensie negatywnym. Odchodzić od tego co w zasadzie dawało Samsungowi przewagę? 
Nie wyobrażam sobie nie móc wymieniać baterii w moim Note 3. 

Jakościowo lepszy może być i z możliwością wymiany baterii i z obecnością slotu. Chore gadanie, że jak ma takie możliwości to nie może być dobrze spasowany. 

Co nie zmienia faktu, że model naprawdę przyzwoity i wart uwagi. 

Szybko? Rok temu kupiłem Nota 3 za 1800zł. W tym momencie nowe nadal kosztują w okolicach tej kwoty. Więc z takimi wywodami to bym się wstrzymał.

Faktem jest, że jedynie jakiś miesiąc po premierze trochę stanieje i tyle. Ale na pewno za rok nie kupi nówki o połowę taniej.

Nie masz racji. Brak rozbieralnej obudowy ma niebagatelny wplyw na zwartosc calej konstrukcji oraz oczywiscie na gabaryty (np grubosc). Wyobraz sobie, ze telefony z klapka baterii maja tak jakby 2 obudowy. Przeciez po zdjeciu klapki nie mozesz miec dostepu do pewnych komponentow elektronicznych np plyty. Producent musi zrobic pod klapka swego rodzaju "chamber" na baterie. To niestety powoduje pogrubienie telefonu. Oczywiscie, w Samsungach, producent, aby zminimalizowac grubosc, wage itp stosuje te beznadziejne cienkie i wyginajace sie klapki na zatrzaskach.

Zastosowanie nieotwieralnej obudowy pozwala producentowi na bardziej dowolne rozmieszczenie komponentow i ograniczenie zbednych materialow chroniacych komponenty wewnetrzne po otwarciu klapki. Nie ma kapki - nie ma problemu.

Kto tak naprawde potrzebuje wymieniac baterie w smartfonie? Prosze Cie, nie próbuj przeciskac tego argumentu na sile, ze koniecznie w swoim Note'ie potrzebujesz tak bardzo wymieniac baterie. Czemu?

Ze wzgledu na krotki czas pracy smartfona? Bez sensu. Zawsze lepiej miec powerbank i podlaczyc bez wylaczania smartfona zamiast zamieniac baterie. Zawsze mozesz miec dostep do ladowania w miejscu w ktorym przebywasz. W dzisiejszych czasach to absolutnie zaden problem. W domu, w aucie i w pracy. Nawet na lotnisku.

Psuje Ci sie tak czesto bateria, ze musisz ja wymieniac? W tej chwili nowej generacji baterie sa zaprojektowane w taki sposob, ze nawet po dlugim okresie uzytkowania i wielu cyklach nadal spisuja sie calkiem dobrze. Zreszta, malo kto ma smartfona na tyle dlugo aby musiec wymieniac baterie ze wzgledu na tak duze zuzycie.

Bezsensowne gadanie o tym, ze ktos potrzebuje miec wymienialna baterie i nie wyobraza sobie telefonu bez takiej opcji jest w obecnej chwili calkowicie bezpodstawne.

Użytkownik radzion edytował ten post 29 marca 2015 - 00:02

• neverneve i Andaar lubią to

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#240 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 29 marca 2015 - 00:07

Może wkurza go to, że stracił argumenty przeciw telefonom z jabłuszkiem, bo jak wiadomo, coraz większa część producentów wyzbywa się wymiennych baterii i kart micro SD ;)

Nie pomagam na PW

#241 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 29 marca 2015 - 12:13

Nie, nie stracił argumentów przeciwko telefonom z "japkiem" bo nigdy ich nie hejtował.

Telefony ze zdejmowalną klapką grubsze? No cholera, to ciekawe jak cienkim telefonem byłby note 3, gdyby miał jednobryłową obudowę.
Beznadziejne wyginające się klapki? Matko, i co z tego, że wygina się po ZDJĘCIU? Za to jak ktoś ma adhd to nawet jak ją powygina (w sumie po co to robić? ), to i tak musi mieć naprawdę umiejętności aby ją złamać.  

Zdarza się, że rano odłączam ładowarkę i dajmy na to gram w jakąś grę 2-3 godziny i co? I mam nagle 10% baterii. Szybciej wymienię baterię niż naładuję. I jeszcze szukać gniazdka? A może z power bankiem latać? :) Fakt, zdarza się to sporadycznie, ale zawsze fajnie mieć świadomość, że ma się w torbie drugą naładowaną baterię. 

Mało kto ma smartfona tak długo aby bateria dała tyłka i nadawała się do wymiany? No cóż, widocznie ja nie zmieniam tel jak rękawiczek (ups, rękawiczki skórzane mam już od 4lat, zły przykład). Pewnie nota też będę mieć jeszcze z minimum rok-dwa, i nadal będzie działał płynnie tak jak teraz (tak, działa mi płynnie).

Argument kart też jest mi w sumie obcy. Jakbym nie miał możliwości zainstalowania karty, to bym kupił telefon z minimum 32gb wewnętrznej i nie ma problemu.

Odszedł od wymiennych to odszedł. Odszedł od kart to odszedł. Tyle. Ludzie i tak kupią. 

Ja pewnie następny tel jaki kupię to będzie właśnie "japko" albo lumia. 

#242 dzikipl

dzikipl
  • 533 postów

Napisano 30 marca 2015 - 00:47

sam uważam że brak klapki w s6 to przerost formy nad treścią, brak sd, wymiennej baterii to porażka funkcjonalności nad... nie wiem czym

powerbank mam i używam do ładowania aparatu czy kamerki, ale nie telefonu w podróży, mam go trzymać w plecaku? zmiana baterii to 30s i mam znowu 100%. Bateria zajmuje znacznie dużo mniej miejsca niż powerbank. Hejt klapek to już żenada, wystarczy w ręku sprawdzić jak to wygląda w note4, nic nie trzeszczy i się nie ugina. 

Użytkownik dzikipl edytował ten post 30 marca 2015 - 00:48

#243 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 30 marca 2015 - 21:30

sam uważam że brak klapki w s6 to przerost formy nad treścią, brak sd, wymiennej baterii to porażka funkcjonalności nad... nie wiem czym

powerbank mam i używam do ładowania aparatu czy kamerki, ale nie telefonu w podróży, mam go trzymać w plecaku? zmiana baterii to 30s i mam znowu 100%. Bateria zajmuje znacznie dużo mniej miejsca niż powerbank. Hejt klapek to już żenada, wystarczy w ręku sprawdzić jak to wygląda w note4, nic nie trzeszczy i się nie ugina. 

jaki hejt klapek? Wiedze, ze niektorym spodobalo sie to slowo i czesto je naduzywaja. Miej tam sobie klapke i tyle. Nic mi do tego. Uwazam jednak, ze to w tej chwili dosc tandetne i zupelnie niepotrzebne rozwiazanie. Zreszta, tak jak wspomnial jeden z przedmowcow - wiekszosc producentow w swoich flagowcach odchodzi od kwestii otwieranych obudów/klapek. Z wielu wzgledow. Nie bedziemy polemizowac.

O jakiej porazce funkcjonalnosci piszesz? Nie znam ani jednej osoby (przepraszam, procz Ciebie) ktora biegalaby z zapasowa bateria do telefonu. Nie umie znalezc w tej chwili zastosowania dla czegos takeigo.

Z tym, ze powerbank zajmuje wiecej miejsca niz pokazna bateria bym polemizowal. Sam posiadam miniaturowy i do tego bardzo cienki powerbank. Niewiele wiekszy niz karta płatnicza. Pojemnosci 3000mAh pozwala mi w pelni naladowac iPhona 1 raz. Zreszta, kiedy ja go ostatnio uzywalem??? Hmmm, w domu mam ladowarke, w pracy mam, w aucie mam. Wszedzie mam. Po jaka cholere wiec mi druga bateria? No ale placzcie sobie tam nad faktem wykastrowania Waszych Samsungowych bożków z WIELKICH funkcjonalnosci bez ktorych nie mozecie zyc. Coz mozecie zrobic? Albo opierdolic nas Applowców i wyżyć się plujac kwasiorem. Albo udawac, ze teraz nagle Wam jest to obojetne.

Macie tez trzecia mozliwosc - powiedziec, ze to co zrobil Samsung w najnowszych modelach jest po prostu fajne. Bo jest. 

Użytkownik radzion edytował ten post 30 marca 2015 - 21:31

• neverneve, Giallorosso i SzakaLx9 lubią to

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#244 Szaden

Szaden
  • 252 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 13:42

Jedyny telefon w którym musiałem kiedykolwiek wymieniać baterię na nową, bo się zepsuła, to Nokia N95... po czterech latach użytkowania :D także brak wymiennej baterii, na który wszyscy psioczą zupełnie mi nie przeszkadza. Nie rozumiem całej afery.

Samsung zrobił najładniejszy telefon od dawna. Szkoda, że trochę za mocno przypomina ajfona, ale mogę mu to darować. Poza tym, wystarczy odblokować ekran i już widać stary, dobry, odchudzony, lecz wciąż brzydki Touch Wiz. Jakby nie mogli rozbudować czystego Androida bez zmieniania jego wyglądu...

Również złącze kart pamięci to coś, o czym już dawno zapomniałem. W takim iPhone dużo bardziej daje się we znaki brak możliwości podpięcia go kablem do komputera i użycia jako pen-drive.

Użytkownik Szaden edytował ten post 01 kwietnia 2015 - 13:43

#245 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 kwietnia 2015 - 13:44

Tak samo cukierkowy jak iOS tylko z tą różnicą, że TW możemy zmienić na swoje widzimisie, a iOS nie. 

#246 Szaden

Szaden
  • 252 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 14:11

Różnica (na korzyść iOS) tkwi w detalach

#247 markdk-fe5228f169

markdk-fe5228f169
  • 154 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 01 kwietnia 2015 - 19:47

Bylem bardzo bliski tego w lipcu 2014.

Ja kupilem w czerwcu tak dla sprawdzenia i ogolnie sie spisuje.Aparat jest bardzo dobry ale waga telefonu juz nie.Dlatego powroce do iPhona lecz poczekam na 6S.Zona zamowila iPhona 6 wiec jeszcze zobacze :)

#248 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 02 kwietnia 2015 - 13:07

jaki hejt klapek? Wiedze, ze niektorym spodobalo sie to slowo i czesto je naduzywaja. Miej tam sobie klapke i tyle. Nic mi do tego. Uwazam jednak, ze to w tej chwili dosc tandetne i zupelnie niepotrzebne rozwiazanie. Zreszta, tak jak wspomnial jeden z przedmowcow - wiekszosc producentow w swoich flagowcach odchodzi od kwestii otwieranych obudów/klapek. Z wielu wzgledow. Nie bedziemy polemizowac.

O jakiej porazce funkcjonalnosci piszesz? Nie znam ani jednej osoby (przepraszam, procz Ciebie) ktora biegalaby z zapasowa bateria do telefonu. Nie umie znalezc w tej chwili zastosowania dla czegos takeigo.

Z tym, ze powerbank zajmuje wiecej miejsca niz pokazna bateria bym polemizowal. Sam posiadam miniaturowy i do tego bardzo cienki powerbank. Niewiele wiekszy niz karta płatnicza. Pojemnosci 3000mAh pozwala mi w pelni naladowac iPhona 1 raz. Zreszta, kiedy ja go ostatnio uzywalem??? Hmmm, w domu mam ladowarke, w pracy mam, w aucie mam. Wszedzie mam. Po jaka cholere wiec mi druga bateria? No ale placzcie sobie tam nad faktem wykastrowania Waszych Samsungowych bożków z WIELKICH funkcjonalnosci bez ktorych nie mozecie zyc. Coz mozecie zrobic? Albo opierdolic nas Applowców i wyżyć się plujac kwasiorem. Albo udawac, ze teraz nagle Wam jest to obojetne.

Macie tez trzecia mozliwosc - powiedziec, ze to co zrobil Samsung w najnowszych modelach jest po prostu fajne. Bo jest. 

Ok, powerbankiem takiej pojemności nie naładuję u siebie do 100% baterii.

W aucie jasne, mam ładowarkę. Za to w motocyklu nie. Jak korzystasz z nawigacji w tel to bateria szybko pada. I co? Mam podczas trasy się zatrzymać aby podładować tel na stacji benzynowej? 
Widzę, że nie potrafisz zrozumieć, że komuś fakt możliwości wymienienia szybkiego baterii odpowiada. Bo skoro Tobie to zbędne, to reszcie zapewne też. 

Dobra, bożki to stawiają sobie chyba wyznawcy "japka" i jego innowacyjności. Jak wprowadzi coś co konkurencja już od dawna miała to zachwyt. A wcześniej negowanie tego, że to im niepotrzebne. Jakby nagle wprowadzili możliwość wymieniania baterii (czyt. klapka), to zapewne i tak grono osób by się zachwycało jakie to cudne i użyteczne. Tak jak to było z większym ekranem.

Ja nic nie mam do żadnej z marek. Mówię tylko co MI odpowiada. A, że kogoś to razi to nie mam zamiaru za to przepraszać. 

#249 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 kwietnia 2015 - 13:12

Wymiana baterii była dobre X lat temu, teraz mało kto to robi, a dla paru ludzików nie będą tego kontynuować. Wg mnie bardzo dobre posunięcie Samsunga, że zrobili wbudowaną baterię, oby więcej takich rozwiązań u innych producentów :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#250 greatbelow

greatbelow
  • 362 postów
  • SkądPolska

Napisano 03 kwietnia 2015 - 20:01

Dziś po blisko 4 latach wróciłem do iOs i iPhone'a 6. Przesiadłem się z Note'a... Na razie mam mieszane uczucia.. Przez ostatnie 4 lata siedziałem na Androidzie (Note 1 i potem Note 3)... zatęskniłem... zobaczymy co z tego ļędzie ;)

Użytkownik greatbelow edytował ten post 03 kwietnia 2015 - 20:02

everything is made in china

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych