Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#301 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 18:24

Gdyby iPhone wygrał o 0,5s to byś piał z zachwytu, że szybszy.
  • Sebosz lubi to

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#302 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 18:33

Gdyby iPhone wygrał o 0,5s to byś piał z zachwytu, że szybszy.

Nie. Jak juz pisalem jest mi to obojetne. Roznice sa tak male, ze nie ma to znaczenia. Ot, kolejny glupi test, po to, abys mogl sie nim jarac. 

Co innego porownanie grafiki. To jest bardzo znaczacy test. No i mozna porownac wzrokowo roznice. A jest ona baaaaardzo duza. 

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#303 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 kwietnia 2015 - 18:35

Jeśli faktycznie SGS 6 będzie taki "płynny" to znów niestety wracają do korzeni :) 

Chyba Alpha i Note 4 to było max na co stać było samsunga?

Poczekam na testy, wstrzymam się z zakupem. Jak na razie Sony z3 compact zasuwa jak głupi i przy tym ma super kompaktowe wymiary, nic więcej mi nie potrzeba, choć sgs6 edge mi się bardzo podoba, ale jak ma klatkować to podziękuje. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#304 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 18:40

@effe Jak nie SGS6 to pewno sobie sprawisz i tak nową M9 :D

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#305 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 18:42

@Effe z jakiej niby racji dałeś mi minusa w tym wątku na poprzedniej stronie? Post z opisem wydajności podzespołów snapa 800 vs apple a7.

Telefon: iPhone XR.
Komputer: Macbook Pro 13" early 2015.

#306 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 19:10

Nie. Jak juz pisalem jest mi to obojetne. Roznice sa tak male, ze nie ma to znaczenia. Ot, kolejny glupi test, po to, abys mogl sie nim jarac. 

Co innego porownanie grafiki. To jest bardzo znaczacy test. No i mozna porownac wzrokowo roznice. A jest ona baaaaardzo duza. 

Dla owiec wszystkie testy są głupie jak iPhone w nich przegrywa. Sytuacja się zmienia jak testy potwierdzają tezę o wyższości produktów Apple nad resztą świata.

Użytkownik Wodnik Szuwarek edytował ten post 08 kwietnia 2015 - 19:12

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#307 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 19:56

Dla owiec wszystkie testy są głupie jak iPhone w nich przegrywa. Sytuacja się zmienia jak testy potwierdzają tezę o wyższości produktów Apple nad resztą świata.

Ale o jakie owce Ci chodzi? Zamieszczony material wyraznie ukazuje jak najnowsze dziecko Samsunga - flagowy model Galaxy S6 cholernie klatkuje przy gierce. Czy jestes slepy czy tylko udajesz?

Wiem, ze nie masz teraz argumentow to probujesz odwrocic kota ogonem, piszac co by bylo gdyby. Gdyby babcia miala wasy to by byla dziadkiem. Na chwile obecna Samsung sam zdyskwalifikowal sie w moich oczach. Osmiordzeniowy procek, 3GB ramu i innych poteznych parametrow, a tu co? Jedna wielka KICHA!

Powiesz zaraz, ze przeciez Samsung dal ekran o tak ogromnej rozdzielczosci i dlatego te klatki. Do mnie nie trafia ten argument. To mogl zrobic tak, aby przy takim ekranie gierki nie skakaly jak na smartfonie dla gimbusów za 5 stowek. Albo dac ekran max FullHD. No ale wtedy przed kolegami juz bys sie nie pochwalil specyfikacja.

Teraz macie te swoje 2K i 500ppi, kiedy ludzkie oko nie jest w stanie rozroznic detali powyzej 300ppl. Samsung zapodał przerost formy nad trescia. Bylem swiecie przekonany, ze Samsung powali mnie na kolana plynnoscia grafiki. A tu taka niemila niespodzianka. Wstrzymam sie jeszcze z dzien dwa i postaram sie go obejrzec na zywo. Jesli problem z wydajnoscia GPU sie potwierdzi odwolam swoje zamowienie w Orange. Narazie oferuja wersje 32GB w kazdym kolorze (edit: czarnym, białym i złotym). Wysylka niebawem. Chyba nie skorzystam i bede nadal napawal sie plynnoscia grafiki w moim iPhonie 6.

Użytkownik radzion edytował ten post 08 kwietnia 2015 - 21:08

• effe, markdk-fe5228f169 i flypek lubią to

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#308 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 20:34

Nie jestem gimbusem i nie interesują mnie gry. Dla pryszczersów klatkująca gra na najnowszym Samsungu może być krytyczna przy wyborze telefonu.

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#309 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 21:04

Nie jestem gimbusem i nie interesują mnie gry. Dla pryszczersów klatkująca gra na najnowszym Samsungu może być krytyczna przy wyborze telefonu.

Ja tez nie gram. Ale GPU nie sluzy tylko do gier. Jesli klatkowanie wystepuje takze w apsach w ktorych sa "mocne" animacje to ja podziekuje.

Poza tym, wiedzialem, ze tak odpowiesz. Zawsze znajdzie sie jakis argument fanatykow Samsunga. W poprzednim modelu, jak skopali czytnik linii papilarnych to argumentem bylo, ze przeciez nie wszyscy musza tego uzywac. W tym modelu zabijasz nas argumentacja, ze przeciez Ty nie grasz wiec i tak GPU nie ma znaczenia. Moze sa takze inne rzeczy ktorych jeszcze nie bedziesz uzywal w swoim flagowcu usprawiedliwiajac jego ułomności?

Daj spokoj, jesli nie uzywasz tego czy tamtego to po co Ci smartfon za 3k ktory klatkuje? Kup taki za 8 stówek. Tez bedzie tak samo klatkowal a jak wiele zaoszczedzisz,

Miej cywilna odwage przyznac, ze mimo wszystko, nowy Samsung na starcie rozczarował. Nie musisz go bronic jak jakiegos bozka. Ja jestem z tych, co uzywaja/uzywali roznych producentow/systemow. I jesli cos mi sie nie podoba to po prostu o tym pisze. I nie wazne czy to iPhone, Xperia czy Galaxy.

W iPhonie wkurza mnie zbyt mala ilosc ramu czego wynikiem jest przeladowywanie zbyt wielu zakladek Safari. Nie ukrywam wkurza mnie to. Ale nie jest to taka wada jak zamulający GPU, najwyrazniej nie radzacy sobie z taka rozdzielczoscia i upakowaniem pikseli. Fakt jest faktem.

Poki co jestem rozczarowany ale dam S6 jeszcze jedna szanse. Poki co wielka krecha.

Tutaj kolejny z testow pokazujacych glownie "łażenie" po menu. Jak widac roznic prawie nie ma. Gosc wrzucil slow motion piszac kto byl winnerem. No tak, te kilka milisekund robi "kolosalna" roznice. Biorac pod uwage to, ze S6 nie byl szybszy we wszystkich kategoriach. "Przegral" przy uruchamianiu aparatu i czasie wykonania zdjecia.

Użytkownik radzion edytował ten post 08 kwietnia 2015 - 21:21

• markdk-fe5228f169 lubi to

#310 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 09 kwietnia 2015 - 05:26

Mnie ten Samsung nie interesuje z zupełnie innych powodów. Brak slotu na kartę pamięci i brak zdejmowalnej klapki. Jak na nim działają gimbusiarskie gry to już mnie nie obchodzi. Mam kupić smartfon za 800zł? A w jakim jest Amoled takiej jakości? Piszesz też o ułomnościach, to pochwal się jak iPhone jest ułomny.

Użytkownik Wodnik Szuwarek edytował ten post 09 kwietnia 2015 - 05:29

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#311 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 09 kwietnia 2015 - 07:46

Ale ja znam ułomności iPhona i je w pełni akceptuje. Inaczej kupiłbym inny smartfon. Nie ma smartfona bez wad. Skoro Cię nie interesuje ten Samsung to co się tak pienisz jak omawiamy jego wady i piszemy o rozczarowaniu?

#312 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 09 kwietnia 2015 - 08:15

Samsung popracował by nad wyglądem ikon bo są okropne. 

MacBook Air 13 + ThinkPad X260

#313 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 kwietnia 2015 - 08:16

Nie musi. Wszystko możesz zmienić. To Android.

#314 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 09 kwietnia 2015 - 08:58

Samsung popracował by nad wyglądem ikon bo są okropne. 

Sa motywy podobne do symbianowych. Zmieniają wygląd całego interfejsu. Domyślne są brzydkie, ale w sklepie Samsunga jest ich coraz więcej i będzie w czym wybierać.

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#315 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 09 kwietnia 2015 - 12:36

Jakby ktoś był zainteresowany, to tu jest rozebrany SGS6 Edge:
https://www.youtube....sFNRIeg0s#t=326

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#316 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 10 kwietnia 2015 - 09:25

Bylem, zobaczylem, chwile sie pobawilem i wiem ze nie jest to telefon dla mnie, niby wszystko fajni, wygodne te zakrzywione boki, ale filmy beznadziejnie sie oglada, a tak ogolnie to tez nie ma jakiejs wielkiej roznicy jak porownuje sie iP5S, aplikacje otwieraja sie wolniej, ale o jakies 0,3s - 0,5s. Jesli mialbym wybierac z samsungow to jednak note 4, choc lepszy jest note edge, ale nie da sie go jedna reka zablokowac.

Nie pomagam na PW

#317 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 10 kwietnia 2015 - 11:55

Bylem, zobaczylem, chwile sie pobawilem i wiem ze nie jest to telefon dla mnie, niby wszystko fajni, wygodne te zakrzywione boki, ale filmy beznadziejnie sie oglada, a tak ogolnie to tez nie ma jakiejs wielkiej roznicy jak porownuje sie iP5S, aplikacje otwieraja sie wolniej, ale o jakies 0,3s - 0,5s. Jesli mialbym wybierac z samsungow to jednak note 4, choc lepszy jest note edge, ale nie da sie go jedna reka zablokowac.

Mam podobne odczucia, tyle że bawiłem się wczoraj wersją demonstracyjną i system nawet tu chodził naprawdę bardzo szybko, porównuje oczywiście do wcześniejszych wersji TW w Samsungach, np. aparat uruchamia się i robi zdjęcia błyskawicznie.

#318 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 10 kwietnia 2015 - 12:10

Ja tak jak pisalem porownywalem sobie z iPhonem 5S i te pare dziesiatych sekundy chyba mnie jednak nie zbawi...

Nie pomagam na PW

#319 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 12 kwietnia 2015 - 17:50

Dziś bawiłem się Samsungiem 6 i 6 edge, specjalnie odwiedziłem kilka MM i Saturna i porównywałem z moim iphone 6 i wrażenia jeśli chodzi o obsługę i szybkość, są podobne... i iphone i Samsungi to jak dla mnie bardzo dobre i nowoczesne telefony...trudny wybór.

polecam udać się i poróbować....wnioski każdy indywidualnie wyciągnie.

#320 chico

chico
  • 201 postów
  • Skąd127.0.0.1

Napisano 24 kwietnia 2015 - 10:50

Tak.. na forum androida już piszą - nie da się tego - zainstaluj inny luncher, nie da się tamtego - zainstaluj to, zrób tak itd. Tym sposobem zaraz czystego TW zasyfi się jakimiś dodatkami i będzie jak każdy :-D Czekam z niecierpliwością na jesień i zmianę z Andka na iOSa. 

--

iP11Pro/AIR2/MBP13 Mid-2017

#321 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 kwietnia 2015 - 11:22

Nie wspominając o wadliwych ekranach w edge. Trochę bubel zrobili, zobaczymy jak to się dalej rozwinie. Warto poczytać komentarze na forum androidowym, sporo ludzi nie zadowolonych niestety. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#322 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 kwietnia 2015 - 12:16

Tak jak na początku z iPhone 6. Wół zapomniał jak cielęciem był.

#323 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 kwietnia 2015 - 12:53

Zgadza się, dlatego nigdy nie ma sensu kupować podczas premiery sprzętów tego typu dla mas. Trzeba poczekać bo teraz każda firma tego typu robi niestety chłam. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#324 Danioo

Danioo
  • 1 057 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 kwietnia 2015 - 14:19

Osobiście strasznie spodobał mi się Galaxy S6 (wersja zwykłą nie EDGE) w kolorze białym. Ma genialny ekran, dużo ciekawych funkcji, ale dwie wielkie wady mianowicie Android i Samsung które są dla mnie (jak na razie) nie do przełknięcia. Strasznie podoba mi się wygląd, chociaż uważam, że jeżeli wykonali by z takich samych materiałów S5 to byłby ładniejszy. Fajne są także dodatki, a w szczególności ładowarka indukcyjna. Podoba mi się także jego wytrzymałość. Samsunga uwielbiam jednak za spadek ceny na wartości. Weźmy sobie np Galaxy S5 w chwili premiery kosztował 2999 zł a przed świętami bożego narodzenia już za 1400 zł można było kupić nowy egzemplarz. Z Galaxy S6 jest dokładnie to samo obecnie można go już kupić za ok. 2300zł a cena ciągle spada. Analogiczna sytuacja w przypadku jakiegokolwiek sprzętu Apple'a wygląda zupełnie inaczej a paradoksalnie ostatnio iPhone przez wzrost ceny walut zdrożał o 200 zł. Wg. mnie zakup jakiegokolwiek Samsunga w dniu premiery lub chwilę po niej jest strzałem w stopę. Może i dostałbym ładowarkę indukcyjną, ale co z tego skoro i tak byłbym sporo w plecy.

• Andaar lubi to

iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)

Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB 

#325 chico

chico
  • 201 postów
  • Skąd127.0.0.1

Napisano 24 kwietnia 2015 - 15:17

Gdyby Samsung S6 był z Sense 7 od HTC to by było coś dla mnie :-) ale takie rzeczy to nawet nie w Erze.. 

--

iP11Pro/AIR2/MBP13 Mid-2017

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych