Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#676 baca130

baca130
  • 28 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 22 września 2014 - 23:01

Mam pewien problem, podczas wgrywania ios 8.0 do 5s za pomocą itunes wyskoczył jakiś błąd i telefon pokazuje tylko ikonkę itunes z ładowarką. Jak to naprawić?

#677 Tofik90

Tofik90
  • 68 postów

Napisano 22 września 2014 - 23:04

Pobierz ponownie lub przywróć z kopii.

Nic nie przywróciło. Co wiecej - miejsce w telefonie (16gb) jest zajęte a nie widać żadnej aplikacji.

#678 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 23 września 2014 - 00:17

Ja jestem zadowolony bateria wytrzymuje 2 dni lekko z uzyciem ponad 10h
https://onedrive.liv...thint=photo,png

a tak serio to jest chyba jakis bug bo wystarczy doladowac telefon ponizej 80% i nigdzie nie uswiadczycie info o tym ze bateria była doladowywana. Wiec jesli zobaczycie taki screen to mozna byc pewnym ze to sciema max. Sprobuje dobic do absurdalnego wyniku

#679 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 23 września 2014 - 01:21

Po instalacj iOS 8 straciłem wodoszczelność ale za to zyskałem możliwość ładowania telefonu w mikrofali. :D

#680 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 23 września 2014 - 04:26

z artykułu niżej wynika,że nie opłaca się już kupować 4s jeśli chce się mieć na pokładzie iOS 8 ponieważ najnowszy soft wolno chodzi na tym urządzeniu.zgadzacie się z tym?Pytam ponieważ przymierzałem się do kupna tego modelu,ale właśnie..........mi też zależy na iOS 8 :)

Powrót z iOS 8 do iOS 7.1.2 - poradnik - Blogi - MyApple.pl

#681 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 23 września 2014 - 06:01

Mi na problem z ginąca bateria poradził stary sposob: wyładować iphone do zera tj do całkowicie i naładowanie do 100%. To chyba nazywało sie kalibracja baterii. Efekt - zamiast 27-30% z wifi i lte włączonym, przez noc zeszło 4%:-)

#682 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 postów
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Napisano 23 września 2014 - 06:48

I znowu można usuwać całe albumy lub całych wykonawców z muzyki :) irytował mnie brak tej opcji w 7.1.2.

#683 AntoniKosiba

AntoniKosiba
  • 118 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 23 września 2014 - 07:07

Tragedia ten ios 8 - zwalnia, tak że nie da się pracować na iPhonie4s. Kolejne nieformalne chams.wo z strony apla zmuszające do kupna nowych sprzętów. Już to przerabialiśmy w przeszłości z Macami. Szkoda, że mają monopol na rynku bo chętnie przerzuciłbym się na coś bardziej uczciwego. Za Steva tego nie było, wszystko chodziło jak burza! Niestety zraziłem się do tej firmy przez takie postępowanie.

#684 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 września 2014 - 07:10

No to zmieniaj na androida. Nie rozumiem po co się męczyć. Dzisiaj przejście z ekosystemu Apple na inny nie powinno stanowić problemu.

#685 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 23 września 2014 - 07:31

Tragedia ten ios 8 - zwalnia, tak że nie da się pracować na iPhonie4s. Kolejne nieformalne chams.wo z strony apla zmuszające do kupna nowych sprzętów. Już to przerabialiśmy w przeszłości z Macami. Szkoda, że mają monopol na rynku bo chętnie przerzuciłbym się na coś bardziej uczciwego. Za Steva tego nie było, wszystko chodziło jak burza! Niestety zraziłem się do tej firmy przez takie postępowanie.

A kto ci się kazał rzucać na niedojrzały iOS8 (Tu trochę winię Apple, że wypuściło bubel. Nie można było poczekać z miesiąc ?) ??? Ja zostałem na 7.1.2 i dopóki ósemka nie będzie działała sprawnie- na telefonie jej nie postawię. Postawiłem u żony na piątce, u siebie na iPadzie 3 tak dla testu, ale po tym co widziałem- na swoim telefonie nie za bardzo mam ochotę, spokojnie stanę z boku i popatrzę na rozwój sytuacji.

#686 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 23 września 2014 - 07:36

A kto ci się kazał rzucać na niedojrzały iOS8 (Tu trochę winię Apple, że wypuściło bubel. Nie można było poczekać z miesiąc ?) ??? Ja zostałem na 7.1.2 i dopóki ósemka nie będzie działała sprawnie- na telefonie jej nie postawię. Postawiłem u żony na piątce, u siebie na iPadzie 3 tak dla testu, ale po tym co widziałem- na swoim telefonie nie za bardzo mam ochotę, spokojnie stanę z boku i popatrzę na rozwój sytuacji.

Zlote słowa-:) a btw. fajnie mieć w domu beta testerów-:)))

#687 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 23 września 2014 - 07:51

Zlote słowa-:) a btw. fajnie mieć w domu beta testerów-:)))

No nie do końca ;) Wszak oprócz telefonu żony postawiłem też i na swoim iPadzie 3. Co prawda- najmniej z niego korzystam, bo mam Aira i Mini (oba ciągle na 7.1.2), ale co by było po równo, -mam też i u siebie. :) Nie podoba mi się. Działa- owszem, w miarę sprawnie (bo TERAZ postawiony na czysto) W pierwszej wersji przez OTA- nie dało się patrzeć na okrutne lagi, chrupnięcia grafiki etc. Gesty- leżą. Wyjście z Safari, czy Ustawień - często tylko przez home button. Appki się tez czasem wywalają. Polecam uzbroić się w cierpliwość i poczekać na 8.1, w międzyczasie pozostając na 7.1.2.

#688 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 23 września 2014 - 08:02

A kto ci się kazał rzucać na niedojrzały iOS8 (Tu trochę winię Apple, że wypuściło bubel. Nie można było poczekać z miesiąc ?) ???

Tutaj akurat nie mogę się zgodzić z Twoim stwierdzeniem. Po to jest premiera aby system działał w 95-99% sprawnie, a drobne błędy były eliminowane przy najbliższych aktualizacjach. Dlaczego użytkownik ma czekać miesiąc od premiery? Nie każdy wchodzi na forum Apple, jest wielu użytkowników którzy kupili sprzęt Apple bo słyszeli, że jest szybki i niezawodny a tutaj taka niespodzianka. Równie dobrze Apple mogło zaczekać miesiąc i wypuścić gotowy system. No, ale oni tego nie zrobią bo zamiast udostępnić bety wszystkim to lepiej wydać pseudo-gotowy system i wtedy nieoficjalnie użytkownicy są testerami kolejnej bety systemu. Kiedyś Apple przyzwyczaiło nas do tego, że system był mocno ograniczony funkcjonalnie w stosunku do Androida (np. brak MMS, brak dostępu do pamięci urządzenia, itd.), ale mimo tych wad był piekielnie szybki i niezawodny. Teraz od Apple otrzymujemy kopię Androida wraz z jego błędami. Ten iOS 8 to dla zwykłego usera właściwie nic nie wnosi poza zabugowaniem i spowolnieniem telefonu. Jedyną użyteczną rzeczą dla mnie jest monitor baterii, który niestety przydaje się w iPhone'ach ze względu na małą pojemność akumulatora. Te wszystkie powiadomienia, klawiatury i inne bzdury dodawane są na siłę. Zaraz zrobi się na iOS taka fragmentacja jak na Androidzie i okaże się, że klawiatura zewnętrznej firmy spowolni system. Mi osobiście się to wszystko nie podoba, ale to jest oczywiście moje zdanie. Po prostu uważam, że jak za chwilę kolejne edycje iOS zrobią się jeszcze bardziej zabugowane i spowolnione to Android go zje na śniadanie, ponieważ system od Apple nie będzie miał nic do zaoferowania.

#689 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 23 września 2014 - 08:05

Tutaj akurat nie mogę się zgodzić z Twoim stwierdzeniem. Po to jest premiera aby system działał w 95-99% sprawnie…

A ten działa w 95%-99% sprawnie ??? Weź nie żartuj. Taki wynik będzie osiągalny gdzieś za jakieś pół roku-rok, jak będzie 8.1.2. A wtedy na horyzoncie będzie już dziewiątka… i karuzela bezsensu znów zacznie się kręcić…
No bo zamiast się cieszyć sprawnie działającą (wreszcie) ósemką, ludzie zaczną rzucać się na zabugowaną, niesprawną dziewiątkę sprawiającą wrażenie wczesnej bety, w dokładnie takim stadium rozwoju w jakim jest obecne osiem.

#690 Vosh

Vosh
  • 41 postów

Napisano 23 września 2014 - 08:12

A jaki wybór mają nabywcy nowych iPhonów? Obawiam się, że żaden.

#691 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 23 września 2014 - 08:13

A jaki wybór mają nabywcy nowych iPhonów? Obawiam się, że żaden.

Mają. Mogą go nie kupić.

#692 Vosh

Vosh
  • 41 postów

Napisano 23 września 2014 - 08:21

Nie, nie mają. Kupują nowy produkt, który _powinien_ być w 100% pełnowartościowy, wraz z systemem w nim zawartym. A nie jest... Nie odwracaj wszystkiego do góry nogami bo nie o to chodzi, prawda? ;)

#693 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 23 września 2014 - 08:22

A ten działa w 95%-99% sprawnie ??? Weź nie żartuj.

Ja napisałem jak powinien działać system w momencie premiery, a nie jak jest bo jak jest to wszyscy na forum wiedzą :-)

#694 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 23 września 2014 - 08:28

Ja napisałem jak powinien działać system w momencie premiery, a nie jak jest bo jak jest to wszyscy na forum wiedzą :-)

OK.

- - - Połączono posty - - -

Nie, nie mają. Kupują nowy produkt, który _powinien_ być w 100% pełnowartościowy, wraz z systemem w nim zawartym. A nie jest... Nie odwracaj wszystkiego do góry nogami bo nie o to chodzi, prawda? ;)

Tylko że… wychodzisz z błędnego założenia że musisz mieć iPhone'a. A wcale nie musisz.
Nie pasuje- nie kupujesz, idziesz do konkurencji. Jak ze wszystkim. Jak mnie się skład parówek nie podoba- nie kupuję, albo kupuję inne. Nie wylewam zaś żali na forum że powinny być w 100% pełnowartościowe.

#695 domin74

domin74
  • 50 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 23 września 2014 - 08:28

Mają. Mogą go nie kupić.

Nabywca to raczej ten, który już kupił. Mogą go tylko sprzedać lub poczekać na poprawki iOSa.

#696 adixx

adixx
  • 52 postów
  • SkądDziki Zachód

Napisano 23 września 2014 - 08:31

Jako że nie tak dawno wrzuciłem iOS 8.0 do mojego iPhona 4 s, pozwolę sobie na wypowiedzenie swojej opinie. Może jakimś zaawansowanym użytkownikiem nie jestem korzystam FB , Twitter , Masseger , Gmail i poczta systemowa i Safari , Taptalk - jedno co mogę powiedzieć aplikacje te przymuliły strat niekiedy ich trwa znacznie dłużej niż poprzednio przewijanie "tablicy" na FB niekiedy przymula , lagi z dzwonkiem który po odebraniu nadal tarabani , długie łapanie np WiFi , zamrażanie ekrany w przejściu z aparatu do podglądu zdjęć to to co najbardziej dokucza lub irytuje bardziej .. Mimo to największy problem to bateria nie wiem czy to dużo czy mało ale obecnie prowadzę moje testy wytrzymałości .... Wczoraj start bateria 100% jazda aż do 1% i pod ładowarkę : właczone 3G/Dane + póżniej domowe WiFi wynik nie całe 4 h w użyciu --->>> FB, Twitter , Safari , WIaodmosci , tel , pare zdjęć , nakręcenie 2-3 filmów po 10-20 sek , wysłanie pare MMS --->>> czas pracy na baterii 8h w gotowości Nie wiem czy to dużo mało wiem że na 7-ce w moim 4s robiłem lepsze wyniki. Jak to się ma Waszych 4s na iOS 8 ??? Dziś odpięty rano od prądu będzie dzień bez 3G/Dane i WiFi tylko SMS i połączenia obecny stan : w użyciu 30 min w gotowości 3:50 h stan baterii 99% więc wydaje mi się ok ... Pytanie mam czy jest taka aplikacja (free) która monitoruje zużycie prądu w iPhone i liczy czas nie % ale minutowa co ile pobrało prądu ?

#697 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 23 września 2014 - 08:31

Nabywca to raczej ten, który już kupił. Mogą go tylko sprzedać lub poczekać na poprawki iOSa.

Wybacz, ale jak ktoś wydaje ponad 3 tysiące i kupuje kota w worku, to sam sobie jest winien. Ja jak kupuję cokolwiek powyżej pewnej kwoty- najpierw czytam opinie, testy etc., bo szanuję swoje pieniądze. Jak ktoś nie szanuje- sam sobie jest winien i wcale mi takiej osoby nie szkoda.

#698 Vosh

Vosh
  • 41 postów

Napisano 23 września 2014 - 08:43

Tylko że… wychodzisz z błędnego założenia że musisz mieć iPhone'a. A wcale nie musisz.
Nie pasuje- nie kupujesz, idziesz do konkurencji. Jak ze wszystkim. Jak mnie się skład parówek nie podoba- nie kupuję, albo kupuję inne. Nie wylewam zaś żali na forum że powinny być w 100% pełnowartościowe.

Jeśli nie dostrzegłeś to dalej mam 5, jak w podpisie więc Twój argument jest raczej kiepski. Nigdzie też nie pisałem, że muszę cokolwiek mieć.
Jeżeli chodzi o "wylewanie żali" to już mnie całkiem rozbawiłeś. Uważasz, że "świeży towar" ma prawo być ułomny? Litości...

#699 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 23 września 2014 - 08:45

Wczoraj start bateria 100% jazda aż do 1% i ...

Moze spróbuj tak jak ja; wyładuj az sie sam wyłączy i pod ładowarkę. U mnie pomogło.

#700 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 23 września 2014 - 08:55

Jeśli nie dostrzegłeś to dalej mam 5, jak w podpisie więc Twój argument jest raczej kiepski. Nigdzie też nie pisałem, że muszę cokolwiek mieć.
Jeżeli chodzi o "wylewanie żali" to już mnie całkiem rozbawiłeś. Uważasz, że "świeży towar" ma prawo być ułomny? Litości...

Świeży towar ma prawo Ci nie pasować z jednego lub drugiego powodu (to ja pisałem, ty zaś uczepiłes się 100% pełnowartościowości, która nota bene jest pojęciem dość mocno subiektywnym, bo dla jednych iP6 + iOS8 spełnia te warunki, a dla drugich - nie za bardzo. Tak samo jak i parówki z Biedronki). Może podaj definicję "100% pełnowartościowości"- będzie łatwiej.
A każdy, kto oprócz 3 tysięcy w kieszeni ma też mózg i umie czytać- powinien sobie poświęcić trochę czasu i poczytać tu i ówdzie zanim te 3 tysiące wyda. Pasuje-kupuję. Nie pasuje- nie kupuję. Proste jak drut.
Sam pisałeś "A jaki wybór mają nabywcy nowych iPhonów? Obawiam się, że żaden."
Jak ktoś kupił, a potem psioczy- to co ja mogę o takiej osobie powiedzieć ? Polska to póki co wolny kraj. Poczytałem, nie pasuje, nie kupuję. Pasuje- wykładam kasę na stół i biorę towar wraz ze wszystkimi jego przypadłościami, których jestem świadomy i nie pitolę na forum "gorzkich żali na fujarce".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych