Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#651 n3ro11

n3ro11
  • 97 postów

Napisano 22 września 2014 - 17:54

Patrząc na "sukcesy" mojego iPhona 5s w dziedzinie wytrzymałości baterii, powoli zaczynam powątpiewać w Apple. Myślałem nad przesiadką na 6, jednakże wciąż malutka bateria, 1 Gb ramu i podatność na wygięcia chyba przekonają mnie do flagowca Szajsunga. [ATTACH=CONFIG]23349[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23350[/ATTACH]

#652 Cath.S

Cath.S
  • 51 postów

Napisano 22 września 2014 - 17:56

Ja osobiscie wogole nie rozumiem tego ruchu Apple. Jaki byl cel tego upgradu? iOS8 nie oferuje nam NIC nowego. Bedzie byc moze, jak devy napisza nowe appki, ale to potrwa. Poki co nawet domyslne appki Apple typu zdrowie z tego co slysze nie dzialaja. A bledow i problemow masa. Po co wiec to cale zamieszanie? Nie mogli wydac tego systemu za miesiac razme z Yosemite (ktory nota bene bedzie potrzebny do pelnego korzystania z niektorych funkcji i iDrive)? I kiedy juz devy beda mieli pierwsze appki korzystajace z nowych dobrodziejstw? Apple IMHO popelnia blad za bledem ostatnimi czasy...

#653 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 22 września 2014 - 18:37

Patrząc na "sukcesy" mojego iPhona 5s w dziedzinie wytrzymałości baterii, powoli zaczynam powątpiewać w Apple. Myślałem nad przesiadką na 6, jednakże wciąż malutka bateria, 1 Gb ramu i podatność na wygięcia chyba przekonają mnie do flagowca Szajsunga.

[ATTACH=CONFIG]23349[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23350[/ATTACH]

Podatność na wygięcia :) Jakoś u mnie tego nie zauważyłem, a ile razy mi już upadł
Przesiądź się na samsunga to dopiero ci się wygnie

#654 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 22 września 2014 - 18:42

Podatność na wygięcia :) Jakoś u mnie się nie u mnie tego nie zauważyłem, a ile razy mi już upadł
Przesiądź się na samsunga to dopiero ci się wygnie

IPhone 6 już ci tyle razy upadł ? Gratuluję. A tak poza tym to podatność na wygięcia raczej nie ma związku z rzucaniem o podłogę, a n.p. noszeniem w tylnej kieszeni.

#655 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 22 września 2014 - 18:44

Czy ja napisałęm ipek 6 ja mam ipka 5 Noszę go bez problemu w tylnej kieszeni

#656 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 22 września 2014 - 18:55

Czy ja napisałęm ipek 6 ja mam ipka 5
Noszę go bez problemu w tylnej kieszeni

Odnosisz się do posta kolegi, który pisał o wyginaniu się szóstki. Sypiesz argumentem że twoja (jak się okazuje) piątka się nie wygina, bo ci parę razy wypadła. Jaki to ma sens ?

#657 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 22 września 2014 - 19:09

Sposob zeby był polski w swiftkey napiszcie czy działa Jak wgrać polski słownik do SwiftKey na iOS 8 – instrukcja | OneTech

#658 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 22 września 2014 - 19:32

Patrząc na "sukcesy" mojego iPhona 5s w dziedzinie wytrzymałości baterii, powoli zaczynam powątpiewać w Apple. Myślałem nad przesiadką na 6, jednakże wciąż malutka bateria, 1 Gb ramu i podatność na wygięcia chyba przekonają mnie do flagowca Szajsunga.

[ATTACH=CONFIG]23349[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23350[/ATTACH]

Poza Apple tylko Samsung istnieje na rynku? ?

#659 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 22 września 2014 - 19:37

Odnosisz się do posta kolegi, który pisał o wyginaniu się szóstki. Sypiesz argumentem że twoja (jak się okazuje) piątka się nie wygina, bo ci parę razy wypadła. Jaki to ma sens ?

Masz racje nie ma to sensu, za szybko przeczytałem posta.

#660 Sad3k

Sad3k
  • 41 postów

Napisano 22 września 2014 - 19:48

Witam, Czy w ios8 nie ma już okładek list, które użytkownik sam stworzył ? W ios7 jak i poprzednich wersjach pierwsze 4 utwory z listy tworzyły okładkę...w ios8 nie ma nic innego jak informacją ile jest utworów w danej liście i jak jest ich łączny czas trwania...

#661 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 22 września 2014 - 19:56

Dobra jak coś to działa SwiftKey u mnie ;P

#662 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 22 września 2014 - 19:59

Sposob zeby był polski w swiftkey napiszcie czy działa Jak wgrać polski słownik do SwiftKey na iOS 8 – instrukcja | OneTech

Działa zupełnie dobrze, tego mi brakowało od czasu kiedy miałem mezalians miesięczny z HTC One :D
Słownik jak by ktoś wrzucał do Evernote, to spokojnie, na kilka razy podzielić sobie proszę kopiowanie, bo w całości Evernote łapie zwiechę, no a potem jak się podepnie słownik, też trzeba cierpliwości, żeby się wczytał w SwiftKeyu. Polecam, dobra metoda.

#663 n3ro11

n3ro11
  • 97 postów

Napisano 22 września 2014 - 20:01

Poza Apple tylko Samsung istnieje na rynku? ?

Oczywiście, że nie. Jednak po rozważeniu kilku różnych smartfonów, Samsung wydał mi się najrozsądniejszy (jedynie ten touchwiz...). Przede wszystkim zależy mi na aparacie, baterii i wytrzymałości. Myślałem nad Nexusem 5 (za słaby aparat i bateria), Oneplus One (za duży i znów aparat), Xiaomi Mi4 (paskudny pod względem designu).

#664 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 22 września 2014 - 20:13

Działa zupełnie dobrze, tego mi brakowało od czasu kiedy miałem mezalians miesięczny z HTC One :D
Słownik jak by ktoś wrzucał do Evernote, to spokojnie, na kilka razy podzielić sobie proszę kopiowanie, bo w całości Evernote łapie zwiechę, no a potem jak się podepnie słownik, też trzeba cierpliwości, żeby się wczytał w SwiftKeyu. Polecam, dobra metoda.

Za pierwszym razem też mi zlagowalo ale za drugie na raz wszystko się skopiowalo także obejdzie się bez dzielenia :)

#665 skarekrow

skarekrow
  • 33 postów

Napisano 22 września 2014 - 20:16

Koledzy powiedzcie mi czy ja jestem głupi, czy ten ios8 jest głupi. Nie ma już rolki z aparatu tylko "Ostatnio dodane" gdzie mam aktualnie 49 zdjęć a w zakładce Zdjęcia - ponad 600. Jakoś to moge przeboleć ze teraz zdjęcia są gdzie indziej - ale np. korzystając z WhatsAppa chce komuś posłać starsze zdjęcie, a do wyboru mam jedynie katalog Ostatnio dodane i dupa, nie moge wyslac starszego zdjecia bo go nie widzi. :???:

#666 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 22 września 2014 - 20:20

Ostatnio dodane, to są pobrane zdjęcia ze strumienia zdjęć, czyli z ostatnich 30 dni, tak jak ta usługa działa, ostatnie 30 dni. Odnośnie aplikacji WhatsApp, trzeba pewnie poczekać na aktualizację do iOS8, aby wszystko w porządku wyświetlało.

#667 skarekrow

skarekrow
  • 33 postów

Napisano 22 września 2014 - 20:27

Facebook Messenger mial aktualizacje do iOS 8 i też tego nie ogarnia. O co chodzi z tym strumieniem? opcje "Mój strumień zdjęć" mam wyłączona od zawsze. A i przy okazji jak już tu jestem to zapytam: czy wszystkie zdjęcia jakie mam na telefonie są automatycznie zapisywane na iCloud czy jesli nie mam właczonej opcji "Moj strumien zdjęć" to one znikną gdy zrobie restore?

#668 iEnzo

iEnzo
  • 182 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 września 2014 - 20:34

Ktoś mi może wytłumaczyć jak ma działać wysyłanie SMSów z iPada (poprzez iPhone)? Ta funkcja już działa czy czekamy na Yosemite?

#669 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 22 września 2014 - 20:39

Przestałem ogarniać te zdjęcia, wyłączyłem w jasną cholerę i podpiąłem pod Dropboxa. Jestem wreszcie zadowolony. Geeez :( Instrukcja obsługi telefonu iPhone 6 i iOS8 wydana przez Apple w PDF ma ponad 400 stron... Więcej chyba pisać nie trzeba.

#670 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 22 września 2014 - 21:11

Od dropboxa lepszy onedrive.

#671 Nevetny

Nevetny
  • 30 postów

Napisano 22 września 2014 - 21:23

Cześć! Mam do Was pytanie odnośnie wielkości paska 'Inne' w Waszych telefonach po instalacji iOS 8. U mnie zajmuje on aż 1,43GB. Nie są to raczej dane wchodzące w skład systemu operacyjnego, bo po zliczeniu całego paska, wychodzi około 12,73GB - czyli tyle ile zawartość dostępna przy samym telefonie bez aplikacji. [ATTACH=CONFIG]23356[/ATTACH]

#672 Freso

Freso
  • 83 postów

Napisano 22 września 2014 - 21:30

Problem z brakiem statystyk poszerza się, kolejny temat..
https://discussions..../thread/6544526

#673 wojtekrk

wojtekrk
  • 95 postów

Napisano 22 września 2014 - 21:32

Bawiłem się chwilę iphonem 4s 64GB kumpla z 8.0 i muszę przyznać, że to jest dramat jak na razie - co chwilę coś przycinało. Wstrzymuję się do odwołania.

#674 Tofik90

Tofik90
  • 68 postów

Napisano 22 września 2014 - 22:37

w Iphonie 5 system nie działa tak świetnia jak poprzednia, wracam do 7 PS. Wróciłem do 7 i zniknęły wszystkie moje aplikacje. Czy można to jakoś naprawić ?

#675 kris2k

kris2k
  • 321 postów

Napisano 22 września 2014 - 22:56

Pobierz ponownie lub przywróć z kopii.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych