Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#701 adixx

adixx
  • 52 postów
  • SkądDziki Zachód

Napisano 23 września 2014 - 08:57

Moze spróbuj tak jak ja; wyładuj az sie sam wyłączy i pod ładowarkę. U mnie pomogło.

Ok .... zobaczę czy u mnie to pomoże wypowiem się po zjechaniu baterii do wyłączenia i naładowania go na full i później zobaczę jak będzie ..

#702 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 23 września 2014 - 09:06

Chyba jedyny jestem zadowolony z aktualizacji... Tyle że ja robiłem update z b5 na gm przez iTunes :)

#703 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 23 września 2014 - 09:09

A każdy, kto oprócz 3 tysięcy w kieszeni ma też mózg i umie czytać- powinien sobie poświęcić trochę czasu i poczytać tu i ówdzie zanim te 3 tysiące wyda. Pasuje-kupuję. Nie pasuje- nie kupuję. Proste jak drut.

Kurczę no nie mogę się cały czas z Tobą zgodzić. Idea technologicznych udogodnień jest taka, że im nowszy produkt tym lepszy (takie jest założenie). Napisałeś, że jak ktoś chce wydać 3000 zł to poświęca czas na czytanie recenzji, testów, grup dyskusyjnych itp. Obawiam się, że tak nie jest. Dla wielu osób te 3000 zł na telefon to nie są duże pieniądze i po prostu idą i kupują z nadzieją, że nowsze znaczy lepsze. Myślisz, że jak ktoś kupuje Mercedesa za 500 000 zł to siedzi na forach internetowych? Tacy ludzie nie siedzą na forach bo takich forów nie ma gdzie się dyskutuje o samochodach za cenę >500 000 zł. Oni po prostu idą do salonu i kupują nowy model np. "S" klasy. Zresztą tacy ludzie pewnie nie mają czasu na szukanie w Goolge "Czy nowy Mercedes jest lepszy od poprzedniego". Jeżeli Apple wydaje nowy system lub sprzęt i jest on już na starcie gorszy od poprzedniego to znaczy jedno - ma w tyłku Klienta i tyle.

#704 zimon10

zimon10
  • 15 postów

Napisano 23 września 2014 - 09:18

Cześć, przewertowalem kilka pierwszych stron, i 10 ostatnich, lecz nie wpadła mi zmiana o iPadzie 2. Jeśli przegapiłem to przepraszam. Wiem ktoś jak zachowuje się Ipad 2 po wgraniu nowego iOS?. Jeśli stabilnie, nie zamula itp, to czy nadal bedą mi sie synchronizowały np zdjęcia i cała reszta z iOS 7 na iPhonie 4?. Często cyknę jakieś zdjęcie telefonem żeby mieć je pózniej do oglądania na iPadzie.

#705 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 23 września 2014 - 09:23

Jeżeli Apple wydaje nowy system lub sprzęt i jest on już na starcie gorszy od poprzedniego to znaczy jedno - ma w tyłku Klienta i tyle.

A iOS8 jest niby lepszy od poprzedniego, czyli 7.1.2 ? Hmmm….

#706 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 23 września 2014 - 09:25

Cześć, przewertowalem kilka pierwszych stron, i 10 ostatnich, lecz nie wpadła mi zmiana o iPadzie 2.
Jeśli przegapiłem to przepraszam. Wiem ktoś jak zachowuje się Ipad 2 po wgraniu nowego iOS?.
Jeśli stabilnie, nie zamula itp, to czy nadal bedą mi sie synchronizowały np zdjęcia i cała reszta z iOS 7 na iPhonie 4?. Często cyknę jakieś zdjęcie telefonem żeby mieć je pózniej do oglądania na iPadzie.

Uwierz mi, poczekaj na 8.0.1

#707 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 23 września 2014 - 09:28

Wybaczcie, że wyleję tu prywatnego żala, ale spartolonej kilka update’ów temu linii czasowej w wyśietlaniu albumów poszczególnych wykonawców nadal nie unormalnili. Ciągle albumy są od najnowszego do najstarszego (à la Spotify), więc żeby posłuchać sobie artysty chronologicznie, trzeba w iTunes stworzyć specjalnie w tym celu playlistę. Co ciekawsze, w samym macierzystym iTunes właśnie, po ustawieniu w opcjach widoku sortowania wg „Album” i „Rok”, mam takie wyświetlenie, jakiego bym sobie życzył, czyli „po kolei”, że tak to nazwę. Gdzie tu spójność, gdzie logika? Jak zwykle, to chyba oni wiedzą lepiej, czego ja chcę od ich produktów.

#708 Kiluu

Kiluu
  • 9 postów

Napisano 23 września 2014 - 10:07

Wiadomo kiedy jakaś aktualizacja iosa ? Jak na razie chodzi gorzej niż ios 7.0. Coraz gorsze te iosy jak mówiłem.

#709 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2014 - 10:11

Wybaczcie, że wyleję tu prywatnego żala, ale spartolonej kilka update’ów temu linii czasowej w wyśietlaniu albumów poszczególnych wykonawców nadal nie unormalnili. Ciągle albumy są od najnowszego do najstarszego (à la Spotify), więc żeby posłuchać sobie artysty chronologicznie, trzeba w iTunes stworzyć specjalnie w tym celu playlistę. Co ciekawsze, w samym macierzystym iTunes właśnie, po ustawieniu w opcjach widoku sortowania wg „Album” i „Rok”, mam takie wyświetlenie, jakiego bym sobie życzył, czyli „po kolei”, że tak to nazwę. Gdzie tu spójność, gdzie logika?
Jak zwykle, to chyba oni wiedzą lepiej, czego ja chcę od ich produktów.

Teraz oni nie wiedzą czego sami by chcieli, a co dopiero czego Ty chcesz :P

#710 zorak

zorak
  • 299 postów
  • SkądToruń

Napisano 23 września 2014 - 10:12

Ja jestem zadowolony. Bateria dłużej trzyma, wszystko chodzi płynnie, zero jakichkolwiek zwiech, stabilnie.

#711 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 23 września 2014 - 10:15

Czasami mam wrażenie, że te wszystkie beta testy nowych iOS ostatnio to pic na wodę, bo tak naprawdę podczas beta testów powinni załatać błędy zgłaszane przez testerów, a nic a nic ostatnio nie robią. Jestem przyzwyczajony do Apple, cenie ich ekosystem, połączenie iPhone + Macbook to świetne połączenie, ale coraz częściej myślę o zmianie telefonu na inny, bo coraz częściej Apple daje du** z aktualizacjami. Robią na odwal się.. nie tędy droga.

#712 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 września 2014 - 10:31

Ile miejsca jest dla użytkownika na iP 5S i 6 po zainstalowaniu iOS 8? (Wersje 16gb)

#713 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 23 września 2014 - 10:43

@madhunt3r - czyli w takim razie masz problem. Aktualizacje WP to dramat. Nie tylko trzeba czekać aż łaskawie się pojawi, to mają takie błędy, że szok. O aktualizacji OTA to nawet nie wspomnę. Żeby zaktualizować Lumię, to trzeba siedzieć na forum i robić zgodnie z poradnikiem. O aktualizacji Androida nawet nie napiszę...

#714 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 23 września 2014 - 10:50

O WP nie mówię. Zastanawiałem się ostatnio tylko i wyłącznie nad czystym androidem, czyli Nexusem 5, ale aparat słaby... A Android L bardzo mi sie podoba jak tak oglądałem te filmiki na YT. Jest duży postęp i działa dużo płynniej niż poprzednie wersje, a nawet wydaje mi się że płynniej od iOS 8, ale na podstawie filmu nie ocenie.

#715 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 września 2014 - 10:57

Dlaczego jak czytam, to większość ma jakieś problemy z iO8, a ja ich nie zaobserwowałem? Może robię coś nie tak, bo iPhone 5s działa na iOS8 rewelacyjnie i szybciej niż na iOS7. Dziwna sprawa.

#716 genesis9999

genesis9999
  • 50 postów

Napisano 23 września 2014 - 10:59

Co wy macie z tymi problemami? U mnie nic się nie zmieniło. Chyba, że ktoś ocenia, że mu jakaś aplikacja firm trzecich chodzi gorzej, ale najcześciej wynika to z braku jej aktualizacji do nowego systemu.

#717 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 23 września 2014 - 11:02

Dlaczego jak czytam, to większość ma jakieś problemy z iO8, a ja ich nie zaobserwowałem? Może robię coś nie tak, bo iPhone 5s działa na iOS8 rewelacyjnie i szybciej niż na iOS7.
Dziwna sprawa.

Na iPhonach nie jest źle, choć jest trochę błędów. Na iPadach są bardziej zauważalnie, bo dotyczą normalnego, zwyczajowego używania n.p. zamykania programów gestem. A to się kaszani. Przynajmniej na mojej trójce.

#718 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 września 2014 - 11:04

OK to teraz rozumiem :) iPada nie mam, sprzedałem dawno temu.

#719 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 23 września 2014 - 11:06

U mnie- iPad Air - w zasadzie wszystko ok, no moze poza safari, ktora czasem sie wywala, ładuje w kółko stronę czy wręcz ( raz sie tak stało ) pokazało sie jabłko i potem wszystko wróciło do normy. Z tym, ze to moze być tez problem z kodem niektórych stron.

#720 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2014 - 11:12

Czy Wam też aplikacja YouTube wyświetla klawiaturę poziomo, gdy po obejrzeniu filmu w poziomie, przekręci się telefon do pionu ?

#721 cds

cds
  • 37 postów

Napisano 23 września 2014 - 11:35

Mam pytanie może ktoś z Was będzie wiedział : jak dostaje powiadomienie z mailem lub wchodzę do appki mail to jak przesunę maila w lewo lub prawo pokazują się opcje na kolorowo . Czy jest możliwość aby tam dodać opcję ; usunięcie tego maila? Szukałem w ustawieniach ale nie widzę tam takiej możliwości . Jest tylko możliwość wyłączenia tych opcji .

#722 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 23 września 2014 - 11:37

O WP nie mówię. Zastanawiałem się ostatnio tylko i wyłącznie nad czystym androidem, czyli Nexusem 5, ale aparat słaby... A Android L bardzo mi sie podoba jak tak oglądałem te filmiki na YT. Jest duży postęp i działa dużo płynniej niż poprzednie wersje, a nawet wydaje mi się że płynniej od iOS 8, ale na podstawie filmu nie ocenie.

Przerabiałem to- rożne romy itd itp i na koniec zawsze wracam do iphone. Kiedyś spróbowałem JB ale słabo to oceniam - poza kwestiami bezpieczeństwa miałem wrażenie "syndromu win" tj po jakimś czasie system zamulał i trzeba było stawiać od nowa.
IMHO android nie jest taki zły ale mam wrażenie, ze ekran smartfonów z tym systemem, niezależnie od wersji romu, nie reaguje tak płynnie na dotyk jak iphone - wystarczy ze wezmę do ręki oba sprzęty i wówczas widac różnice.

#723 Malisha91

Malisha91
  • 11 postów

Napisano 23 września 2014 - 11:39

U mnie na iPad Air z cell wszystko ładnie poza jednym mankamentem, zauważyłem, ze z opcji znikła zakładka udostępniania internetu innym urządzeniom i nie wiem czy to błąd rylko u mnie czy inni użytkownicy maja taki sam problem.

#724 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 23 września 2014 - 11:41

IMHO android nie jest taki zły ale mam wrażenie, ze ekran smartfonów z tym systemem, niezależnie od wersji romu, nie reaguje tak płynnie na dotyk jak iphone - wystarczy ze wezmę do ręki oba sprzęty i wówczas widac różnice.

A ja wezmę do ręki telefon za 550 złotych - Motorola Moto G (czysty Android) i nie dość że ekran nie ustępuje jakością temu od iPhone'a (ma 1280x720 i gęstość 329ppi) to system nawet na takim niby marnym telefonie działa obłędnie szybko. Dotyk - też. Serio.

#725 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 23 września 2014 - 11:41

Mam pytanie może ktoś z Was będzie wiedział : jak dostaje powiadomienie z mailem lub wchodzę do appki mail to jak przesunę maila w lewo lub prawo pokazują się opcje na kolorowo . Czy jest możliwość aby tam dodać opcję ; usunięcie tego maila? Szukałem w ustawieniach ale nie widzę tam takiej możliwości . Jest tylko możliwość wyłączenia tych opcji .

coś dziwnego - po przesunięciu w lewo masz trzy domyślne opcje- wiecej, nieprzeczytane i do kosza, a w prawo sygnalizator. Możesz w usatwieniach zmieniać kolejność tych opcji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych