Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Moderacja po raz n-ty

• Zamknięty Temat jest zamknięty
237 odpowiedzi w tym temacie

#76 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 11:04

To moze zwrocisz mi uwage na priva? O to w tym chodzi. Dlaczego wszyscy maja czytac nasza wymiane zdan, ktora malo co wnosi i malo kogo interesuje? Za Twoja uwage dziekuje, przejrze swoje dotychczasowe posty i postaram sie znalezc te, w ktorych kogos obrazilem. Wszysktich, ktorzy czuja sie obrazeni moimi postami na forum, poprosze o wiadomosc na priva.

#77 kwieto

kwieto
  • 640 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 12:30

Panowie widze, politykuja. Szkoda. Watki pomocowe zamieraja.

I będą zamierać, bo ludzie którzy w nich pomagali po prostu zbierają swoje zabawki i idą do innych piaskownic.
A dbanie o to żeby te wątki nie zamierały (czytaj - ludzie chcieli pomagać) jest rolą administracji, to oni stwarzają platformę.
To administratorzy wybrali że owa platforma ma wspierać kraczenie iPhone'a, a teraz dziwicie się że inne wątki zamierają?

Trzeba było myśleć wcześniej...

---- Dodano 22-11-2007 o godzinie 12:32 ----

Sądząc po cytacie to jesteś zwolennikiem teorii "...żeby niczego nie było"?

Coż oni ci przeszkadzają? Idąc tym tropem to powinniśmy gonić wszystkich ipodowców oraz użytkowników windowsowych Safari, iTunes i QT.

Nie interesuje mnie pisanie na forach warezowych - i to by było na tyle.
Nie przeszkadza mi iPhone, ale ściśle określony segment dyskusji o nim (tych które podpadają pod łamanie punktu 4e regulaminu)

#78 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 12:41

Ci uzytkownicy otrzymali bonusy. Z ich pieniedzy zostalo zmodernizowane forum. Ale forum trzeba jeszcze utrzymac. Utrzymanie dzieki wlasnie uzytkownikom jest mozliwe, ale to nie znaczy ze dotacje pokrywaja w 100% koszty. Twoje slowa byly obrzydliwe i godza nie tylko w osoby, ktore to forum stworzyly ale takze w uzytkonikow. Wstyd.

Chyba ci się coś pomerdało. Wstydem jest to, że wykazujesz tragiczne niezrozumienie zasad funkcjonowania takich instytucji jak to forum. Ludzie wchodzą na to forum nie dlatego, że jest tu fajny engine z dużą ilością dodatków. Ludzie tu wchodzą tylko i wyłącznie ze względu na informacje zamieszczane przez innych użytkowników. Ludzi tu wchodzą dzięki osobmo, które pomagają innym dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem. I dzięki tym osobom ty możesz sobie nabijać kabzę i kupować nowe zabawki do forum. A jeżeli ci ludzie, którzy są magnesem przyciągającym innych tutaj zaczną odchodzić, nawet najbardziej wypasiony engine w niczym nie pomoże. I wtedy rzeczywiście zostanie wam tylko utrzymywanie się z warezowni.
Więc to nie moja wypowiedź jest obraźliwa dla użytkowników, ale twoje lekceważenie ich roli dla rozwoju forum.

---- Dodano 22-11-2007 o godzinie 13:43 ----

To moze zwrocisz mi uwage na priva? O to w tym chodzi. Dlaczego wszyscy maja czytac nasza wymiane zdan, ktora malo co wnosi i malo kogo interesuje? Za Twoja uwage dziekuje, przejrze swoje dotychczasowe posty i postaram sie znalezc te, w ktorych kogos obrazilem.

Wszysktich, ktorzy czuja sie obrazeni moimi postami na forum, poprosze o wiadomosc na priva.

To może dasz dobry przykład i sam zaczniesz zwracać innym uwagę na priva? Jesteś pierwszy do publicznego wytykania innym tego i owego, ale żądasz dla siebie specjalnego traktowania.

---- Dodano 22-11-2007 o godzinie 13:47 ----

Wallenrod. O co walczysz? Dołożyleś się (czymkolwiek), aby to forum mogło istnieć? Zrobiłeś/robisz cokolwiek aby było lepiej? Pomagasz komuś? Po co te chamskie przytyki?

Wallenrod, ja ciebie na prawdę chłopie nie rozumiem. Przyszedłeś tutaj, na nasze forum (nasze czyli wszystkich forumowiczów) nic od siebie nie dajesz, a żądasz zmian? Żeby Tobie było lepiej?

A co dla forum robią kolesie szukający cracka do iphonea? Co robią poza daniem kasy? To ile mam zapłacić, żeby móc otwarcie napisać, że nie podoba mi się uprawiane tutaj sutenerstwo komputerowe? Wystarczy pojedyncza stawka czy może podwójna? I czy zapłacenie spowoduje, że moje słowa staną się prawdziwsze? Kwitek przelewu bankowego spowoduje, że coś się w nich zmieni? To prawda że nie wpałciłem nic na forum. Ale było by mi teraz głupio, że utrzymuję warezownię.

#79 kwieto

kwieto
  • 640 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 12:55

Jeszcze jedno - bo widzę* że rozmywa się pewna granica i protesty przed pisaniem o krakowaniu iPhone podciąga się pod tłumaczenie że ktoś nie lubi całego działu iPhone.

Tu nie chodzi o to, że nie chcę/chcemy w ogóle czytać o iPhone - chodzi o to, że nie mamy ochoty czytać o jego krakowaniu.
Zwłaszcza że krakowanie tego produktu jest niezgodne z prawem, a co za tym idzie - regulaminem.

* - do TonegoMontany: polecam stronę http://sjp.pwn.pl/ - tam powinieneś przeczytać czym różni się definicja słowa "widzieć" od "widzimisię"

#80 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 13:00

jak został kupiony nowy engine tego forum? Skąd się wzięły na niego pieniądze? Nie przypadkiem dzięki dobrowolnej zrzucie użytkowników, którym nikt nie zaproponował w zamian żadnych kont pocztowych i innych bonusów?

Na to kłamstwo muszę odpowiedzieć:
Każda osoba, która wpłaciła pieniądze została później (grupy Donator i PRO powstały po zainstalowaniu nowego silnika) dodana do jednej z tych grup automatycznie dostając możliwość otrzymania konta Jabber/Email (wystarczy wysłać do mnie email aby takie konto otrzymać)
Reszty bonusów wymieniać nie muszę, wystarczy zapoznać się z wątkami na temat grup PRO i Donator.

#81 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 13:00

Jedno pytanie: Administratorzy postanowili, że można pisać na forum o usuwaniu simlocka z iPhone'a, dali wam możliwość ignorowania tego działu, jeśli nie chcecie tego czytać. Co wam to przeszkadza, możecie mi powiedzieć, bo na prawdę nie rozumiem? Poczekajcie trochę, za niedługo powinien pojawić się nowy regulamin w którym parę rzeczy będzie wyjaśnione. Cierpliwości trochę i wyluzujcie... wszyscy :) Ja bym mógł się rzucać, bo uważam że jako SM nie powinienem sobie pozwalać na ignorowanie żadnego działu, ale wy? C'mon.

#82 kwieto

kwieto
  • 640 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 13:06

Jedno pytanie: Administratorzy postanowili, że można pisać na forum o usuwaniu simlocka z iPhone'a, dali wam możliwość ignorowania tego działu, jeśli nie chcecie tego czytać. Co wam to przeszkadza, możecie mi powiedzieć, bo na prawdę nie rozumiem?

Patrz post nr 79: nie chcę ignorować całego działu iPhone, ale określony typ wątków które się w nim pojawiają - łamiących prawo.
Poza tym nie lubię regularnie pojawiać się w miejscach prowadzących działalność której nie popieram (tu: kraczenie różnych urządzeń/programów), bo czuję wtedy pewien nieprzyjemny dyskomfort.
Innymi słowy dla mnie decyzja o utrzymaniu wątków o kraczeniu różnych rzeczy oznacza tyle, że przestanę się tu pojawiać regularnie. Sam zacznę forum traktować jak "McDonalda" i tyle.

#83 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 13:12

Patrz post nr 79: nie chcę ignorować całego działu iPhone, ale określony typ wątków które się w nim pojawiają - łamiących prawo.

Sorry, pisałem swój post mniej więcej wtedy jak Ty napisałeś swój.

Jedyne co Ci mogę na to odpowiedzieć, to iż może za jakiś czas wyodrębnimy wątki o hackowaniu od reszty. Zresztą powiem Ci jedną rzecz na ten temat: poczekajmy wszyscy trochę, może za niedługo się okaże że Apple faktycznie będzie sprzedawać iPhone'y bez simlocków. iFon to nówka na rynku, bobasek bym powiedział. Przetrwajmy jakoś ten moment kiedy jest jeszcze w powijakach, bo uważam że za jakiś czas będzie z tym wszystkim lepiej.

#84 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 22 listopada 2007 - 13:20

Innymi słowy dla mnie decyzja o utrzymaniu wątków o kraczeniu różnych rzeczy oznacza tyle, że przestanę się tu pojawiać regularnie. Sam zacznę forum traktować jak "McDonalda" i tyle.

Naprawdę nie widze problemu. Możesz zaglądać na forum gdzie chcesz i kiedy chcesz.

Taki cytat mi się przypomniał, z kultowego filmu "Rejs""

"... nikt tu przecież nikogo pod pistoletem nie trzyma."

#85 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 13:26

Na tą chwilę powstały dwa nowe działy:
- iPhone - Modyfikacje
- iPod Touch - Modyfikacje
I póki nie podejmiemy decyzji co dalej to tylko w tych dwóch działach będą dopuszczone dyskusje na temat ingerencji w oryginalne oprogramowanie owych urządzeń.
Oczywiście zachęcam wszystkich do dodania tych działów do ignorowanych.

Jak rozumiem nie ma potrzeby tworzyć odrębnego działu dla starszych iPodów i osób, które instalują na nich Linuxa.

#86 robbie

robbie
  • 475 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 22 listopada 2007 - 13:31

[...]

A co dla forum robią kolesie szukający cracka do iphonea? Co robią poza daniem kasy? To ile mam zapłacić, żeby móc otwarcie napisać, że nie podoba mi się uprawiane tutaj sutenerstwo komputerowe? Wystarczy pojedyncza stawka czy może podwójna? I czy zapłacenie spowoduje, że moje słowa staną się prawdziwsze? Kwitek przelewu bankowego spowoduje, że coś się w nich zmieni? To prawda że nie wpałciłem nic na forum. Ale było by mi teraz głupio, że utrzymuję warezownię.

Wallenrod, fajnie gadasz, tyle że od rzeczy. Większość Twoich postów to "bicie piany" opierasz się na jednym zasadniczym założeniu o legalności/nielegalności tzw crackowania iPhone'a. Nikomu nie pomogleś takim nastawieniem i tą argumentacją. Widzę, że odpowiada Tobie sianie zamętu. Kolego mam w podpisie, że posiadam iPhone'a. Zadaj sobie troszkę trudu i donieś na mnie na policję/do prokuratury czy gdzie chcesz, że łamię prawo. Zamiast tego głosisz frazesy i obrażasz ludzi.
Co innego mieć własne zdanie a co innego być klakierem. Swoje zdanie wyrażasz w kilkunastu wątkach. Znam je i sobie cenię, tylko czemu służy Twoje nastawienie? Wymyślasz coraz to nowe i coraz bardziej śmieszne wyrażenia. Tylko po co?

W kwestii odpowiedzi na Twoje pytanie, co takiego robię ja dla tego forum, otóż informuję Cię iż:
- ganię ludzi, którzy łamią prawo, nie pomagam im w łamaniu prawa;
- pomagam innym użytkownikom w ich problemach ze sprzętem z systemem;
- dokładam się wraz z innymi userami, aby to forum mogło istnieć (rachunki muszą też płacić);

Nie wiesz co robię na tym forum? tTo proszę Cię sprawdź w jakich działach i w jakich wątkach zabieram głos. Dowiesz się czegoś ciekawego. Forum dzięki swojej funkcjoanlności (za którą Ktoś musiał zapłacić) umożliwia wszystkim obserwowanie wypowiedzi każdego usera.

#87 kwieto

kwieto
  • 640 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 13:34

"... nikt tu przecież nikogo pod pistoletem nie trzyma."

Zrozumiałem aluzję.

#88 robbie

robbie
  • 475 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 22 listopada 2007 - 13:34

Poza tym nie lubię regularnie pojawiać się w miejscach prowadzących działalność której nie popieram (tu: kraczenie różnych urządzeń/programów), bo czuję wtedy pewien nieprzyjemny dyskomfort.

kwieto na szczęście jest to wolny kraj. Zrobisz jak uznasz za stosowne. Widząc, że ktoś łamie prawo i nie zgłaszając tego w odpowiednim miejscu, sam je łamiesz. Więc zrób z tym coś, ok? Rozwiąż swój problem.

#89 kwieto

kwieto
  • 640 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 13:36

Jak rozumiem nie ma potrzeby tworzyć odrębnego działu dla starszych iPodów i osób, które instalują na nich Linuxa.

Ponieważ AFAIK w tym przypadku również łamana jest licencja (nie wiem czy również prawo), to zapewne jednak taki dział by się przydał.

Pytanie tylko czy takie rozwiązanie nie jest "zmiataniem pod dywan" problemu?

#90 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 22 listopada 2007 - 13:42

Każda osoba, która wpłaciła pieniądze została później (grupy Donator i PRO powstały po zainstalowaniu nowego silnika) dodana do jednej z tych grup automatycznie dostając możliwość otrzymania konta Jabber/Email (wystarczy wysłać do mnie email aby takie konto otrzymać)
Reszty bonusów wymieniać nie muszę, wystarczy zapoznać się z wątkami na temat grup PRO i Donator.

To nie było kłamstwo. Z tego co pamiętam to kiedy zrzucaliśmy się na nowy silnik forum nie było mowy o bonusach, wpłacaliśmy pieniądze bo, po prostu, ceniliśmy to forum i chcieliśmy żeby się rozwijało. Bonusy, jak sam napisałeś, przyszły później.

#91 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 13:45

Ponieważ AFAIK w tym przypadku również łamana jest licencja (nie wiem czy również prawo), to zapewne jednak taki dział by się przydał.

iPod - Modyfikacje

Pytanie tylko czy takie rozwiązanie nie jest "zmiataniem pod dywan" problemu?

Rozwiązania są 3.
1. Olać użytkowników iPod, iPod Touch, iPhone i zakazać im dyskutowania na tematy, które ich interesują.
2. Olać przeciwników dyskutowania na tematy modyfikacji oprogramowania.
3. Znaleźć złoty środek - utworzenie osobnych działów dla tych pierwszych i danie możliwości ignorowania owych działów tym drugim.

---- Dodano 22-11-2007 o godzinie 13:53 ----

To nie było kłamstwo. Z tego co pamiętam to kiedy zrzucaliśmy się na nowy silnik forum nie było mowy o bonusach, wpłacaliśmy pieniądze bo, po prostu, ceniliśmy to forum i chcieliśmy żeby się rozwijało. Bonusy, jak sam napisałeś, przyszły później.

Nie było mowy o bonusach, bo w czasie zbiórki nie wiedziałem co i kiedy będę mógł zaoferować więc wolałem nic nie obiecywać.
Po prostu gdy tylko pojawiła się możliwość (uprzywilejowane grupy, konta email) to od razu chciałem dodatkowo w ten sposób się odwdzięczyć tym, którzy pomogli.

#92 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 22 listopada 2007 - 13:58

Nie było mowy o bonusach, bo w czasie zbiórki nie wiedziałem co i kiedy będę mógł zaoferować więc wolałem nic nie obiecywać.
Po prostu gdy tylko pojawiła się możliwość (uprzywilejowane grupy, konta email) to od razu chciałem dodatkowo w ten sposób się odwdzięczyć tym, którzy pomogli.

Ależ ja to rozumiem i doceniam. Chodziło mi o to że w momencie zbiórki pieniędzy był to czysto charytatywny zryw użytkowników chcących żeby forum które lubią się rozwijało i to, zdaje się, na myśli miał Wallenrod.

#93 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 14:05

Ależ ja to rozumiem i doceniam. Chodziło mi o to że w momencie zbiórki pieniędzy był to czysto charytatywny zryw użytkowników chcących żeby forum które lubią się rozwijało i to, zdaje się, na myśli miał Wallenrod.

Nie wiem co miał na myśli Wallenrod.
Napisał że nikomu nic nie zaproponowano (nie okraślając czasu niebyłej propozycji)
Zawsze byłem wdzięcznym użytkownikom, którzy wspierają forum (nie tylko finansowo ale również merytorycznie)
Dlatego nie rozumiem co Wallenrod próbuje uzyskać swoją działalnością na forum.
  • robbie lubi to

#94 Pichmiel

Pichmiel
  • 119 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 14:12

iPod - Modyfikacje

Rozwiązania są 3.
1. Olać użytkowników iPod, iPod Touch, iPhone i zakazać im dyskutowania na tematy, które ich interesują.
2. Olać przeciwników dyskutowania na tematy modyfikacji oprogramowania.
3. Znaleźć złoty środek - utworzenie osobnych działów dla tych pierwszych i danie możliwości ignorowania owych działów tym drugim.

A może tak zmienić pkt 2 na: Nie dopuszczać tematów dotyczących modyfikacji oprogramowania?
Czytając całą dyskusję (nie tylko w tym wątku) wydaje mi się, że nikt nie domaga się "Olania" użytkowników iPodów, iPhone. W końcu nie tylko tematy dotyczące łamania zabezpieczeń są dla tej grupy użytkowników interesujące?
Sam będąc użytkownikiem iPod'a nie będę się czuł w jakikolwiek sposób gorszy, jeżeli na forum nie będzie można poruszać tematów łamania zabezpieczeń.
Przyznaję, w moim rozumieniu sprawa była i jest dość prosta - moderatorzy, czyli grupa zarządzająca forum, w porozumieniu z większością użytkowników powinni jasno i zdecydowanie określić jakie grupy tematów są na forum dopuszczalne, podając argumenty za. Jednym ze sposobów może być uruchomienie choćby ankiety z pytaniami typu "Czy jesteś za publikowaniem na forum tematów dotyczących łamania zabezpieczeń iPod'a/iPhone/OSX/WiFi?".
Oczywiście, nikt nikogo siłą na tym (i innych forach) nie trzyma. Jak pisałem w innym wątku, szkoda tylko że coś co było dobre, rozpływa się w morzu relatywizmu.

#95 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 14:21

A może tak zmienić pkt 2 na: Nie dopuszczać tematów dotyczących modyfikacji oprogramowania?

Olewając w ten sposób sporą grupę użytkowników tych urządzeń.

Czytając całą dyskusję (nie tylko w tym wątku) wydaje mi się, że nikt nie domaga się "Olania" użytkowników iPodów, iPhone. W końcu nie tylko tematy dotyczące łamania zabezpieczeń są dla tej grupy użytkowników interesujące?

Użytkownicy iPod/iPhone dzielą się na tych co chcą czegoś więcej i na tych którzy nie chcą.

Sam będąc użytkownikiem iPod'a nie będę się czuł w jakikolwiek sposób gorszy, jeżeli na forum nie będzie można poruszać tematów łamania zabezpieczeń.

Nie tylko łamania zabezpieczeń ale także dodawania nowych funkcji, programów, gier.

Przyznaję, w moim rozumieniu sprawa była i jest dość prosta - moderatorzy, czyli grupa zarządzająca forum, w porozumieniu z większością użytkowników powinni jasno i zdecydowanie określić jakie grupy tematów są na forum dopuszczalne, podając argumenty za. Jednym ze sposobów może być uruchomienie choćby ankiety z pytaniami typu "Czy jesteś za publikowaniem na forum tematów dotyczących łamania zabezpieczeń iPod'a/iPhone/OSX/WiFi?".

Nie wykluczone, że taka ankieta powstanie.

Oczywiście, nikt nikogo siłą na tym (i innych forach) nie trzyma. Jak pisałem w innym wątku, szkoda tylko że coś co było dobre, rozpływa się w morzu relatywizmu.

Przychodzi nam płacić cenę za popularność :(
Im więcej użytkowników tym więcej konfliktów.

#96 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 14:35

[URL="http://www.myapple.pl/showpost.php?p=141811&postcount=93"]Każda osoba, która wpłaciła pieniądze[/URL] została później (grupy Donator i PRO powstały po zainstalowaniu nowego silnika) dodana do jednej z tych grup automatycznie dostając możliwość otrzymania konta [URL="http://www.myapple.pl/showthread.php?t=17956"]Jabber/Email[/URL] (wystarczy wysłać do mnie email aby takie konto otrzymać)

A czy w chwili ogłaszania tej zrzuty i jej przeprowadzania takie deklaracje były złożone? Nie! To były pieniądze przekazane bez żadnych oczekiwań w zamian. Prawda? To że potem przyznano jakieś uprawnienia tylko ci się chwali, ale w momencie zbiórki pieniędzy o żandych bonusach nie było mowy, co przed chwilą potwierdziłem u osoby, która w owej zbiórce brała udział i od której znam całą historię.

#97 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 14:38

Całą historię można przejrzeć na forum w odpowiednim wątku
http://www.myapple.p...ead.php?t=13476

Powtórzę raz jeszcze, jestem wdzięczny za otrzymane wsparcie a pieniądze zostały wykorzystane na cel na który były przeznaczone.
Dodatkowo wyraziłem swoją wdzięczność dodając bonusy po jakimś czasie.

#98 Pichmiel

Pichmiel
  • 119 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 14:39

Olewając w ten sposób sporą grupę użytkowników tych urządzeń.

Pytanie tylko, czy właśnie taką grupę użytkowników chcemy mieć na forum.

Użytkownicy iPod/iPhone dzielą się na tych co chcą czegoś więcej i na tych którzy nie chcą.

Więc dajmy szansę tym którzy chcą więcej i zgodnie z zasadami, a pozostałych zniechęćmy.

Nie tylko łamania zabezpieczeń ale także dodawania nowych funkcji, programów, gier.

Przecież nic w mojej wypowiedzi nie wskazuje na chęć takiego ograniczenia? Jeśli jest to legalne/etyczne to czemu nie?

Nie wykluczone, że taka ankieta powstanie.

Super!

Przychodzi nam płacić cenę za popularność :(
Im więcej użytkowników tym więcej konfliktów.

Musimy odpowiedzieć więc na pytanie czy stawiamy na "jakość czy na ilość" użytkowników forum.

#99 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 14:43

kwieto na szczęście jest to wolny kraj. Zrobisz jak uznasz za stosowne. Widząc, że ktoś łamie prawo i nie zgłaszając tego w odpowiednim miejscu, sam je łamiesz. Więc zrób z tym coś, ok? Rozwiąż swój problem.

Genialna propozycja: eutanazja jako sposób na złamany paznokieć. A nie przyszło ci do głowy to że ludzie mimo wszystko cenią sobie to miejsce na tyle, żeby go nie rozpieprzać w drobny mak, skoro wystarczy tylko wprowadzenie drobnej zmiany? Wystarczy zacząć trzymać się regulaminu.

---- Dodano 22-11-2007 o godzinie 15:45 ----

Całą historię można przejrzeć na forum w odpowiednim wątku
[URL]http://www.myapple.pl/showthread.php?t=13476[/URL]

Powtórzę raz jeszcze, jestem wdzięczny za otrzymane wsparcie a pieniądze zostały wykorzystane na cel na który były przeznaczone.
Dodatkowo wyraziłem swoją wdzięczność dodając bonusy po jakimś czasie.

Ale nie tłuamacz się bo do ciebie nikt pretensji nie ma. Nie podoba mi się postawa tonymontany i wyrażone przez niego opinia, że liczą się tylko ci co płacą.

#100 robbie

robbie
  • 475 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 22 listopada 2007 - 14:48

Genialna propozycja: eutanazja jako sposób na złamany paznokieć. A nie przyszło ci do głowy to że ludzie mimo wszystko cenią sobie to miejsce na tyle, żeby go nie rozpieprzać w drobny mak, skoro wystarczy tylko wprowadzenie drobnej zmiany? Wystarczy zacząć trzymać się regulaminu.

---- Dodano 22-11-2007 o godzinie 15:45 ----

Ale nie tłuamacz się bo do ciebie nikt pretensji nie ma. Nie podoba mi się postawa tonymontany i wyrażone przez niego opinia, że liczą się tylko ci co płacą.

Nieładnie, nieładnie. Wyrywasz fragmenty z kontekstu i na tym budujesz swoją retorykę.
Czytałem posty tonymontany i niestety nie zrozumiałeś jego wypowiedzi. Smutne, ale prawdziwe.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych