Moderacja po raz n-ty
Napisano 22 listopada 2007 - 00:35
Napisano 22 listopada 2007 - 00:42
Napisano 22 listopada 2007 - 00:44
Napisano 22 listopada 2007 - 00:48
Napisano 22 listopada 2007 - 06:17
wroce do tego co juz proponowalem - wroccie do watkow, ktore Was interesuja i sprawiaja radosc - to forum jest takze dla Was (...) Zostawcie te decyzje moderatorom - oni od tego tu sa-zeby ocenic jakie decyzje beda najlepsze dla przyszlosci i rozwoju forum. I to niestety jest teraz priorytetem - nie lamenty kilkunastu userow.Kto jest w stanie to zrozumiec - zapewne nikt z szanownych adwersarzy. Ale widocznie dlatego to ja zostalem modem.. Mam pilnowac,zeby forum rozwijalo sie i zbieralo coraz wiecej userow.
Jakbym czytał gościa z forum PDAclub, który tłumaczył*dlaczego pewien moderator - który zabanował kogoś dla ratowania swojego tyłka (padały dość grube oskarżenia wobec tego moda) - powinien nadal zostać*moderatorem, a ludzie którzy protestują przeciwko temu powinni "zająć się tym co robią najlepiej, czyli pisaniem postów" zamiast rozpatrywać tak błahą sprawę jak sk.... moderatora.
Tu widzę że idzie to w identycznym kierunku.
Napisano 22 listopada 2007 - 07:41
Teskt pokazal, ze ile zdan tyle opinii. Roztroic sie nie moge.Sonda Bladea tez ukazala jaki jest rozmiar problemu. Forum dzieki iPhone przyniosl rownowage budzetowa. Nareszcie nie trzeba do niego dokladac. Nikt z Was nie wylozy tych pieniedzy wiec wroce do tego co juz proponowalem - wroccie do watkow, ktore Was interesuja i sprawiaja radosc - to forum jest takze dla Was.Ale pozwolcie funkcjonowac reszcie bez ograniczania wolnosci. Niech pisza - kazdy walczyl o jak najwiekszosc wolnosc slowa na tym forum. Nie chce go nikomu odbierac. Jobs tez kiedys omijal procedury AT&T, konstruujac Blue Box. Zycie jest wzgledne i niestety okrotne,ale jak zapewne wiecie,nigdy nic nie jest biale albo czarne.
Zostawcie te decyzje moderatorom - oni od tego tu sa-zeby ocenic jakie decyzje beda najlepsze dla przyszlosci i rozwoju forum. I to niestety jest teraz priorytetem - nie lamenty kilkunastu userow.Kto jest w stanie to zrozumiec - zapewne nikt z szanownych adwersarzy. Ale widocznie dlatego to ja zostalem modem.. Mam pilnowac,zeby forum rozwijalo sie i zbieralo coraz wiecej userow.
I wlasnie.iPhone to doskonale rozpoczecie przygody z Apple. Czesto ludzie posiadajacy odblokowany iPhone, to osoby nie majace pojecia wczesniej o tej firmie.Jest szansa,ze pozniej zakupia inne produkty Apple, poznaja Makintosha. Czy warto podjac to ryzyko?Zwlaszcza jesli nie lamie prawa? Chyba tak.
Watkow o tym czy OK jest lamanie simlockow, bylo juz duzo.Mysle,ze juz wystarczy.
Na dzien dzisiejszy,nie znikna.
Przestań być może raz w życiu śmieszny.
Co do powodów dla których zostałeś modem to niestety u "adwersarzy" chodzą pewne pogłoski na ten temat, ale to sprawy o których wiedzą tylko nie wtajemniczeni w kręgi władzy forum ;>
Pozdrówki dla mishachka!

Napisano 22 listopada 2007 - 08:00
Tu widzę że idzie to w identycznym kierunku.
Kazdy ma prawo do swego WIDZImisie. Nie odbieram go takze Tobie.
---- Dodano 22-11-2007 o godzinie 08:02 ----
P
Co do powodów dla których zostałeś modem to niestety u "adwersarzy" chodzą pewne pogłoski na ten temat
To zostaw te powody dla siebie. Nie interesuje mnie to. Jak i zapewne przytalaczajaca wiekszosc na tym forum.Pozdrawiam.
Napisano 22 listopada 2007 - 08:05
Napisano 22 listopada 2007 - 08:16
Panowie widze, politykuja. Szkoda. Watki pomocowe zamieraja.
Może niech nowi ajfonowcy zatem zaczną wspomagać macuserów nie tylko dając forum "łoić kapuchę". W końcu od tego oni są, od tego są oni.
Napisano 22 listopada 2007 - 08:22
W końcu od tego oni są, od tego są oni.
Przepraszam. Zapomnialem, ze Panowie od politykowania sa jedynie od bicia piany.
Napisano 22 listopada 2007 - 08:22
Może niech nowi ajfonowcy zatem zaczną wspomagać macuserów nie tylko dając forum "łoić kapuchę". W końcu od tego oni są, od tego są oni.
Sądząc po cytacie to jesteś zwolennikiem teorii "...żeby niczego nie było"?
Coż oni ci przeszkadzają? Idąc tym tropem to powinniśmy gonić wszystkich ipodowców oraz użytkowników windowsowych Safari, iTunes i QT.
Wtedy byłbyś jak rozumiem szczęśliwy?
Napisano 22 listopada 2007 - 08:37

A Ciebie to to nie denerwuje, ze klikajac na nowe posty od gory do dolu sa watki z ajfonach i problamach z ich hakowaniem? Mnie sie juz po prostu wnetrznasci przewracaja na sam widok slowa iPhone. Nie sadzilem, ze cos od apple mzoe mi w taki sposob obrzydnac, i to dzieki temu forum. Bleeee!Coż oni ci przeszkadzają?
Nie chodzi o gonienie, ale o wydzielenie im jakies osobnej piaskownicy aby nie terroryzowali wszystich uzytkownikow MA swoimi problemami z lamaniem zabezpieczen iPhona oraz naprawianiem tego co w nich podczas realizacji swych niecnych celow.Idąc tym tropem to powinniśmy gonić wszystkich ipodowców oraz użytkowników windowsowych Safari, iTunes i QT.
Ja bede! :smile:Wtedy byłbyś jak rozumiem szczęśliwy?
Napisano 22 listopada 2007 - 08:39
- DoMiNiQuE lubi to
Napisano 22 listopada 2007 - 08:42
Dominique: juz mozna ignorowac niechciane dzialy.
Super! Wybacz, ale nie widzialem tego przed napisaniem posta - gdzies mi umknelo.
Dzieki Code, wybawco

Napisano 22 listopada 2007 - 08:43
Sądząc po cytacie to jesteś zwolennikiem teorii "...żeby niczego nie było"?
Coż oni ci przeszkadzają? Idąc tym tropem to powinniśmy gonić wszystkich ipodowców oraz użytkowników windowsowych Safari, iTunes i QT.
Wtedy byłbyś jak rozumiem szczęśliwy?
Pewnie!
To była wypowiedz odnośnie stwierdzenia, że pierdyliard nowych ajfonowców wpadających tu tylko po to żeby dowiedzieć się jak skrakować iphone'a wreszcie dała taki taki przypływ gotówki, że do forum nie trzeba dopłacać. Nie no świetne podejście. W takim razie WIELKIE SORRY, że do mnie (i do innych userów) dokładaliście przez tyle miesięcy.
A co oni mi przeszkadzają ? Chyba było to jednoznacznie określone w jednym z moich poprzednich postów, nie będę się powtarzał.
A co do Twojego sądzenia to nie masz racji, cytat cytatem, miało być z akcentem humorystycznym dla rozruszania forum z rana.
A ... najważniejsze ... niech wasz "skarbnik klasowy" dobrze przeliczy kiedy skończy się napływ dzieci ajfona i ile w tym czasie odejdzie osób zainteresowane komputerami apple na architekturze procesora innej niż ARM.
I nie nie będę sobie wyłączał działu iphone, gdyż jest to ciekawe urządzenie ale nie bardzo mnie interesuje jak krakować.
- Wallenrod lubi to
Napisano 22 listopada 2007 - 08:44
Super! Wybacz, ale nie widzialem tego przed napisaniem posta - gdzies mi umknelo.
Nie ma sprawy

Napisano 22 listopada 2007 - 09:31
I nie nie będę sobie wyłączał działu iphone, gdyż jest to ciekawe urządzenie ale nie bardzo mnie interesuje jak krakować.
No i OK. Moze uda sie wydzielic lamanie simlocka od reszty - pomyslimy o tym.
Co do Twego stwierdzenia,ze iphone to tylko chwilowa moda, i ludzie wpadaja raz w zyciu by odblokowac telefon, to nie martw sie- nie jestem na tyle glupi by nie zrocic na to uwagi. Na szczescie statystyki mowia co innego. Sa osoby ktore wpadaja tu tylko po to. Ale nie jest to na tyle razaca wiekszoc, by zamknac ten dzial. Na razie wraz z rejestracja nowych osob, przybywa postow. Wiec nie jest zle.
Napisano 22 listopada 2007 - 09:40
Szanuję cudze zdanie, nawet gdy się z nim nie zgadzam.
Ostatnio na forum zauważyłem bardzo nieprzyjemną tendencję, a mianowicie część userów działa w myśl zasady:
Walcz z ludźmi a nie z problemami
Proponuję odwrócenie szyku tego zdania i zastosowanie się do poniższej myśli:
Walcz z problemami a nie z ludźmi
Zgadzam się z przedmówcami co do wielu tematów poruszanych na forum. Wątki np o iPhone powstają szybciej niż można je przeczytać. To jest istna plaga. Mnie również bardzo przszkadzają.
Przykre jest również to, że tak jak było w dobrym obyczaju to, że ludziom na tym forum służono wzajemną pomocą i życzliwością, tak ostatnio widać na łamach forum coraz więcej "wojenek" i polaryzowania sceny forum na MY i ONI.
Zmiany są konieczne (ostatio takie zdanie czytałem dziesiątki razy, Wy pewnie też).
I w myśl zasady: Zmiany wywołują opór spora część userów wywołuje wrzawę.
Proponuję, aby Administracja forum podała faktyczną datę upublicznienia REGULAMINU ponieważ dobry regulamin rzuci światło na to jakim forum jest MyApple.pl i użytkownicy sami zdecydują czy chcą tu być czy nie.
Napisano 22 listopada 2007 - 09:58
Forum dzieki iPhone przyniosl rownowage budzetowa. Nareszcie nie trzeba do niego dokladac. Nikt z Was nie wylozy tych pieniedzy
Może się nie znam, ale przyznanie się do tolerowania piractwa tylko dlatego, że macie z tego kasę, brzmi trochę jak wyznanie sutenera. Co więcej, jeżeli ktoś z piractwa czyni sobie źródło dochodu, podlega wyższej karze.
Nie mówiąc nawet o tym, że ten tekst jest chamski, obraźliwy, żeby nie powiedzieć że jest napluciem w twarz wszystkim tym osobom z ikonką grupy PRO, które płaciły na rzecz forum bezinteresownie. Przypomnij mi, panie "moralność jest jak skarpetki, co rano wypadałoby je zmienić", jak został kupiony nowy engine tego forum? Skąd się wzięły na niego pieniądze? Nie przypadkiem dzięki dobrowolnej zrzucie użytkowników, którym nikt nie zaproponował w zamian żadnych kont pocztowych i innych bonusów? I ty masz teraz czelność mówić coś o wykładaniu pieniędzy??? Wybacz chłopie szczerość, ale jesteś żałosny.
Napisano 22 listopada 2007 - 10:09
Może się nie znam,
Tak, nie znasz sie.
---- Dodano 22-11-2007 o godzinie 10:15 ----
jak został kupiony nowy engine tego forum? Skąd się wzięły na niego pieniądze? Nie przypadkiem dzięki dobrowolnej zrzucie użytkowników, którym nikt nie zaproponował w zamian żadnych kont pocztowych i innych bonusów? I ty masz teraz czelność mówić coś o wykładaniu pieniędzy???.
Ci uzytkownicy otrzymali bonusy. Z ich pieniedzy zostalo zmodernizowane forum. Ale forum trzeba jeszcze utrzymac. Utrzymanie dzieki wlasnie uzytkownikom jest mozliwe, ale to nie znaczy ze dotacje pokrywaja w 100% koszty. Twoje slowa byly obrzydliwe i godza nie tylko w osoby, ktore to forum stworzyly ale takze w uzytkonikow. Wstyd.
Napisano 22 listopada 2007 - 10:20
Napisano 22 listopada 2007 - 10:21
Może się nie znam, ale przyznanie się do tolerowania piractwa tylko dlatego, że macie z tego kasę, brzmi trochę jak wyznanie sutenera. Co więcej, jeżeli ktoś z piractwa czyni sobie źródło dochodu, podlega wyższej karze.
Nie mówiąc nawet o tym, że ten tekst jest chamski, obraźliwy, żeby nie powiedzieć że jest napluciem w twarz wszystkim tym osobom z ikonką grupy PRO, które płaciły na rzecz forum bezinteresownie. Przypomnij mi, panie "moralność jest jak skarpetki, co rano wypadałoby je zmienić", jak został kupiony nowy engine tego forum? Skąd się wzięły na niego pieniądze? Nie przypadkiem dzięki dobrowolnej zrzucie użytkowników, którym nikt nie zaproponował w zamian żadnych kont pocztowych i innych bonusów? I ty masz teraz czelność mówić coś o wykładaniu pieniędzy??? Wybacz chłopie szczerość, ale jesteś żałosny.
Wallenrod, ja ciebie na prawdę chłopie nie rozumiem. Przyszedłeś tutaj, na nasze forum (nasze czyli wszystkich forumowiczów) nic od siebie nie dajesz, a żądasz zmian? Żeby Tobie było lepiej?
No wybacz. Żeby stawiać takie żądania?
Prywatnie ci powiem że nie chodzę tam gdzie mi się nie podoba. Nie chodzę do klubów gdzie nie odpowiada mi muzyka i towarzystwo. Nie jadam tam gdzie mi jedzenie nie smakuje itp.
Ty natomiast zachowujesz się tak jakbyś był do tego zmuszony.
Naprawdę zastanów się po co uczestniczysz w życiu forum. Po to żeby pomagać innym i samemu uzyskiwać pomoc czy tylko po to by bić pianę?
Jako Administrator powiem ci że pracujemy nad tym żeby forum było jak najlepsze dla jak największej ilości forumowiczów. Niestety nie da się tak żeby wszystkim pasowało.
Dopiero co silnik forum został uaktualniony, zakupione zostały nowe dodatki.
Wszystko sukcesywnie jest wprowadzane i z dnia na dzień pojawiają się nowe możliwości.
Ot choćby możliwość wyłączania działów z nowych postów.
Rozważane jest wiele rozwiązań, wszystkie propozycje są brane pod uwagę.
Z czasem wszystko się wyklaruje. Nie będzie wielkiej rewolucji tylko ewolucja.
Wspólnie możemy wypracować taki kształt forum jaki nam wszystkim odpowiada.
Napisano 22 listopada 2007 - 10:21
Tak, nie znasz sie.
No, Ty za to znasz się znakomicie. Najlepiej na tym jak lekceważąco traktować osoby które ośmieliły się mieć inne zdanie. Może pora żebyś zrozumiał że funkcja jaką pełnisz ma na celu służenie użytkownikom, powinieneś chyba być pomocnikiem a nie dozorcą. Jak tego nie rozumiesz to może daj sobie spokój z tą funkcją, dorośnij, zbierz trochę doświadczeń, przemyśl to i owo.
- Chilon lubi to
Napisano 22 listopada 2007 - 10:44
Może pora żebyś zrozumiał że funkcja jaką pełnisz ma na celu służenie użytkownikom, powinieneś chyba być pomocnikiem a nie dozorcą. Jak tego nie rozumiesz to może daj sobie spokój z tą funkcją, dorośnij, zbierz trochę doświadczeń, przemyśl to i owo.
Juz raz Ci powiedzialem,ze moze osobiste uwagi zostaw dla siebie, albo napisz mi prosze na priva. Czy to jest tak ciezko zrozumiec?
Napisano 22 listopada 2007 - 10:55
Juz raz Ci powiedzialem,ze moze osobiste uwagi zostaw dla siebie, albo napisz mi prosze na priva. Czy to jest tak ciezko zrozumiec?
Stary, tym co tu wypisujesz, zarówno formą jak i treścią obrażasz część użytkowników. To nie jest nic osobistego, to tylko zwrócenie Ci uwagi że jesteś po prostu niegrzeczny.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych