Moderacja po raz n-ty
Napisano 09 listopada 2007 - 22:38
- banan i grzegor lubią to
Napisano 12 listopada 2007 - 01:32
Cyt. nr 1.: ,,... Skoro coś jest nie tak, to może wypadałoby to zmienić?...,,
Odp.: TAK, zmiany sa konieczne i na chwile obecna sa prowadzone prace nad tymi zmianami.
Cyt. nr 2.: ,,... Na razie jednak nie ma zmian, jest za to zamykanie wątków i dyskusja z użytkownikami, która bynajmniej nie prowadzi do rozwiązania problemu, a do udowodnienia, że "moja racja jest mojsza niż twoja"...,,
Odp.: Szybko to mozna napisac np. posta - akurat pospiech przy tworzeniu zmian np. w Regulaminie nie jest wskazany, gdyz nic dobrego z tego nie wychodzi (nie potrzebny nam ,,bubel,, niczego nie rozwiazujacy). Zamykanie watkow (dyskusji) jest wlasnie tym spowodowane, aby praca nad rozwiazaniem problemu mogla byc realizowana w spokoju. Dyskusja bedzie wskazana po przedstawieniu ,,gotowego produktu,, bedacego wynikiem tych prac.
Cyt. nr 3.: ,,... Nie twierdzę, że użytkownicy są zawsze bez winy. Przy czym wydaje mi się, że skoro pojawiają się problemy, to trzeba je rozwiązywać, a nie maskować i udawać, że nigdy ich nie było. Zamknięcie tematu i samoban użytkowników BYNAJMNIEJ NIE ROZWIĄZUJE PROBLEMU...,,
Odp.: I chwala Ci za odwage w stwierzeniu, ze sa ludzie omylni - wiekszosci Userow slowa samokrytycyzmu nie przechodza przez gardlo .... a interpretowania Regulaminu na swoja korzysc jest rzecza powszechna tak samo jak interpretowanie go na niekorzysc innego Usera.
Cyt. nr 4.: ,,... Jeżeli z racji braku znajomości historii forum, jak i braku znajomości poszczególnych członków forumowej społeczności, oraz innych przyczyn dających się usprawiedliwić krótkim pobytem na forum, gdybym tylko nie zabierał głosu w takich sprawach jak ta, popełniłem faux pas, uprzejmie proszę o wytknięcie mi go, celem poprawienia się w przyszłości, oraz o wybaczenie mi, tak błędu, jak i bezczelności...,,
Odp.: Takie uwagi, spostrzezenia i propozycje sa ZAWSZE mile widziane przez Administracje i Moderacje Forum.
Napisano 12 listopada 2007 - 12:15
Dyskusja bedzie wskazana po przedstawieniu ,,gotowego produktu,, bedacego wynikiem tych prac.
Pytanie tylko czy my jako zwykli userzy będziemy mieli dostęp do ujrzenia tego "gotowego produktu"... Nie jest moim zamiarem wywoływanie kolejnej wojny i przegadywanki, ale z tego co pamiętam, to do tego regulaminu dla moderatorów, który jest w trakcie tworzenia, zwykli userzy nie będą mieli dostępu... No chyba, że się mylę i w tej kwestii już padło inne postanowienie, w takim razie nie ma w ogóle tematu, a wątek jest już chyba nieaktualny...

Napisano 12 listopada 2007 - 15:23

Napisano 12 listopada 2007 - 15:33
Napisano 12 listopada 2007 - 15:38
Zmiany ida i to spore, wlacznie z rozprawieniem sie z co poniektorymi moderatorami. Jest to jednak ogrom pracy i z przyczyn technicznych nie moge udzielic niestety konkretniejszych informacji.
Miło słyszeć... Cóż, pozostaje nam, userom, czekać na efekty i życzyć powodzenia we wprowadzaniu nowych zasad...
---- Dodano 12-11-2007 o godzinie 15:45 ----
Mam również nadzieję, że jak już coś będzie wiadomo w tej sprawie, zostanie to ujawnione wszystkim użytkownikom...
Napisano 12 listopada 2007 - 16:15
Zmiany ida i to spore, wlacznie z rozprawieniem sie z co poniektorymi moderatorami. Jest to jednak ogrom pracy i z przyczyn technicznych nie moge udzielic niestety konkretniejszych informacji.
Nie ma potrzeby. Już widać kierunek w tym, kto dostał awanse. Od razu wiadomo jaki styl moderowania jest mile widziany.
Napisano 12 listopada 2007 - 16:27
Nie ma potrzeby. Już widać kierunek w tym, kto dostał awanse. Od razu wiadomo jaki styl moderowania jest mile widziany.
Spokojnie, nie patrzmy po awansach... Poczekajmy, co będzie jak pojawią się te usprawnienia, potem będziemy dyskutować...
Napisano 12 listopada 2007 - 16:47
ale już teraz można by zapytać użytkowników czy widzą kogoś jeszcze kto powinien się znaleźć wśród administratorów bo mają do niego większe zaufanie i mógłby dbać o normalność. I to by był dopiero ciekawy tematSpokojnie, nie patrzmy po awansach... Poczekajmy, co będzie jak pojawią się te usprawnienia, potem będziemy dyskutować...

Napisano 12 listopada 2007 - 16:51
Napisano 12 listopada 2007 - 16:55
Napisano 12 listopada 2007 - 18:12
Napisano 12 listopada 2007 - 23:11
ale już teraz można by zapytać użytkowników czy widzą kogoś jeszcze kto powinien się znaleźć wśród administratorów bo mają do niego większe zaufanie i mógłby dbać o normalność. I to by był dopiero ciekawy temat
To czy ktoś zostaje M/SM/A zależy od jego wkładu w życie forum, wiedzy, chęci niesienia pomocy innym.Można by się zapytać, ale myślę, że to już leży w gestii admina, czy zeche zorganizować taki konkurs na moderatora/admina...
Wszelkie awanse/degradacje są podejmowane w sposób demokratyczny przez tych, którzy już są w tym gronie.
Oczywiście wszelkie propozycje zostaną rozpatrzone.
Także każdy z Was może wysłać do mnie lub innego Administratora PW z informacją, że dany użytkownik zwrócił na Was swoją uwagę i być może byłby dobrym M/SM/A.
Wtedy Administrator w pierwszej kolejności rozmawia z kandydatem, czy ten w ogóle jest zainteresowany a następnie rozpoczyna się dyskusja wraz z głosowaniem w TDM.
Napisano 16 listopada 2007 - 08:24
Zmiany ida i to spore, wlacznie z rozprawieniem sie z co poniektorymi moderatorami.
Niedawno widziałem sondę oceniającą Supermoderatorów. Wyniki będą brane pod uwagę?
Jakie kryteria będą brane przy ocenie pracy i postawy moderatoró?
Napisano 16 listopada 2007 - 11:18
Napisano 16 listopada 2007 - 12:42
Nie sposób wszystkiego wymienić.Niedawno widziałem sondę oceniającą Supermoderatorów. Wyniki będą brane pod uwagę?
Jakie kryteria będą brane przy ocenie pracy i postawy moderatoró?
Ale na pewno frekwencja (część moderatorów po prostu zniknęła), stopień zaangażowania w sprawy forum, itd.
A czyja to jest wina?to jeszcze zobacz ile ludzi brało udział w tej sondzie...
Moja?
Moderatorów?
Napisano 16 listopada 2007 - 15:38
Napisano 17 listopada 2007 - 12:10
Napisano 19 listopada 2007 - 10:00
To czym wytłumaczyć Twój poprzedni post który wygląda jakbyś miał pretensje do użytkowników za niedość chętny udział w ankeicie?Sonda była ustawiona na 3 dni i została zamknięta automatycznie.
Dodatkowo była zrobiona w celu konkursowo-rozrywkowym a nie informacyjnym więc jej wyniki nie będą szczególnie brane pod uwagę (nie wszyscy SM chociażby wzięli w niej udział).
Napisano 19 listopada 2007 - 13:24
Napisano 19 listopada 2007 - 14:06
Zmiany ida i to spore, wlacznie z rozprawieniem sie z co poniektorymi moderatorami.
Czas najwyzszy. Optymistyczne wiesci - bo jesli jakas organizacja nie ma mechanizmu samonaprawczego to czeka ja marny los

Napisano 21 listopada 2007 - 00:50
Napisano 21 listopada 2007 - 01:22
Napisano 21 listopada 2007 - 02:18
Napisano 21 listopada 2007 - 08:55
Od dluzeszego czasu obserwuje, ze MA zmienia sie w forum ajfona, hakfona, os x na pc, hakowania sieci i niewiadomo czego jeszcze. Jak klikam na nowe posty to od gory do dolu mam posty dotyczace hakowania ajfona (napisane zazwyczaj przez osoby "jednego posta"), ktory zdecydowanie mi obrzydl przez to forum i nie moge na niego patrzec.Widocznie tylu jest użytkowników którym zależy, reszta jak się dowie jak zhakować soft do iphona leje na forum i jego zasady.
P.S.
Witamy spowrotem nowego, zresocjalizowanego Panka :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych