Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac OS X Leopard Up-to-Date Wysyłka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
260 odpowiedzi w tym temacie

#101 kozzie

kozzie
  • 156 postów

Napisano 08 grudnia 2007 - 23:06

W tym wątku był poruszany temat pewnego rodzaju problemu z kupnem Maca na raty, więc opiszę też swój problem w tym miejscu. Kupiłem maca na raty, wpłaciłem połowe pieniędzy od razu i mialem dostać list od banku z warunkami spłaty kredytu, blankietami do wypełnienia etc. Nic takiego nie dostałem, a w przyszłym tygodniu mija miesiąc od daty zakupu. I nie wiem za bardzo co mam robić, w umowie jest podany numer konta, na który trzeba wpłacić pieniądze, jednak bank nie wysłał mi żadnych dodatkowych informacji (głównie zależy mi na tyh blankietach) Zastanawiam się co robić, czy macie jakieś sugestie?

#102 lukaszm

lukaszm
  • 72 postów
  • Skądwwa

Napisano 09 grudnia 2007 - 02:07

Mialem identyczna sytuacje z iPodem, wplacilem pierwsza rate na podany nr konta, druki wplat dotarly po niespelna 2 miesiacach...

#103 daboni

daboni
  • 287 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 07:55

Napwno zadzwonic do bnu, jeszcze lepiej wyslac poleconym zpytnie aby byl slad. Ban sie bedzie spoznial - to jest o.k., ale jezeli Ty sie spoznisz, to moga Ci naliczac odsetki. Taka moralnosc Kalego... :/ Ja chcialem poczatkowo w iSpocie n raty zakupic bialego, ale bank mi nie przyznal tego kredytu (oczywiscie nie wiem dlaczego, chlopcy w Krakowskim iSpocie nie byli w stanie powiedziec). Dopero w moim maciezystym banku dostalem od reki kredyt i dzieki temu moge sie cieszyc czarnym MacBookiem kupionym taniej gdzie indziej :))

#104 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 grudnia 2007 - 08:20

Na umowie podany jest numer telefonu infolinii. Myślę, że najlepiej zadzwonić i zapytać...

#105 whitehand

whitehand
  • 143 postów
  • SkądBerlin

Napisano 09 grudnia 2007 - 11:46

Cały serwis apple w Polsce to jakaś żenada , przecież od zawsze atutem tej firmy był niezawodny serwis. A tutaj już w pierwszym punkcie kontaktu- ispot obsługa nic nie wiedząca , arogancka potem jeszcze SADsp.ZOO i klapa całkowita.

#106 kozzie

kozzie
  • 156 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 12:16

no dokładnie, babka z infolini banku powiedziała, zeby wpłacić na numer konta podany na umowie kredytowej, a ini to potem doślą. Paranoja. A poza tym wracając do głownego tenatu wątku. Formularz Up-To-Date wysłałem 13 listopada i do dzisiaj nie dostałem Leoparda.

#107 macbet

macbet
  • 23 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 22:52

Może ktoś wie gdzie znajduje się do pobrania Formularz zamówienia Leo Up-To-Date? Wcześniej takie coś było, teraz nie mogę znaleźć.

#108 iSiskin

iSiskin
  • 152 postów
  • SkądWisła

Napisano 10 grudnia 2007 - 00:40

http://www.sad.com.p.../Mac_OS_UTD.pdf

Ja już czekam 33 dni na leoparda. Co mam robić? Zadzwonić tam?

#109 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 grudnia 2007 - 08:30

http://www.sad.com.p.../Mac_OS_UTD.pdf

Ja już czekam 33 dni na leoparda. Co mam robić? Zadzwonić tam?

Wyślij zapytanie na adres:
marketing@sad.com.pl

Przy odrobinie szczęścia doczekasz się na odpowiedź.
Ponoć jakiś czas temu zagubili dane klientów, więc może tak być, że będziesz musiał wysłać całość ponownie.
Ja czekam od 26.10. Wtedy dokonałem wpłaty i wysłałem dokumenty. Niestety, zgubili. W zeszłym tygodniu był kurier, ale zażądał zapłaty. Oczywiście nie odebrałem przesyłki, bo zapłaciłem z góry.
Może w tym tygodniu wreszcie otrzymam płytkę...

#110 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 10 grudnia 2007 - 09:03

no ok kaza placic podwojnie ale wyobrazcie sobie ze jesli ktos przelal kase i np. cos z dokumentami jest nie tak to 39zl nie oddadza zlodzieje jedni. dla niektorych to mimo wszystko troche grosza... niewiele ale zawsze.

#111 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 20:47

Czy to jest normalne, że majle wysłane na marketing@sad.com.pl są olewane? Może jest jakaś liczba majli które trzeba wysłać?

#112 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 10 grudnia 2007 - 21:41

Czy to jest normalne, że majle wysłane na marketing@sad.com.pl są olewane? Może jest jakaś liczba majli które trzeba wysłać?

Az strach sie bac,ale obawiam sie,ze moze to byc liczba nieskonczona!!!Proboj do skutku,az Ci sie uda!!!Kiedys to napewno poskutkuje,a jesli nie to dzwon do Apple Polska i popros ich aby polaczyli Cie z SADEM!!!

Powodzenia...

#113 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 22:54

Normalne to to nie jest, ale niestety zdarza się.

#114 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 grudnia 2007 - 09:41

Niestety, SAD nie odpisuje na maile ani nie odbiera telefonów :( Właśnie zgłosiłem sprawę na 00800-4411875. Przyjęli zgłoszenie, zarejestrowali w swoim systemie i obiecali wyjaśnić z Sadem. Żeby było ciekawiej - rozmawiałem z kobietką z Apple w Irlandii :)

#115 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 11 grudnia 2007 - 10:08

Niestety, SAD nie odpisuje na maile ani nie odbiera telefonów :(

Właśnie zgłosiłem sprawę na 00800-4411875.
Przyjęli zgłoszenie, zarejestrowali w swoim systemie i obiecali wyjaśnić z Sadem. Żeby było ciekawiej - rozmawiałem z kobietką z Apple w Irlandii :)

Ale mowila normalnie po Polsku?!?Ja rowniez dzwonilem na 00800-4411875 i powiem szczerze,ze jestem bardzo mile zaskoczony sposobem w jaki mnie potraktowano.Obiecali mi kontakt z SADEM i slowa dotrzymali jeszcze tego samego dnia,Pani osobiscie przedzwonila do mnie na telefon komorkowy i przedstawila jak sprawa wyglada.To sie nazywa profesjonalizm i pelna rzetelnosc!!!Oby tak dalej :-)

#116 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 grudnia 2007 - 10:43

Tak, mówiła po polsku. Ale i po angielsku nie byłoby problemu ;)

#117 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 11 grudnia 2007 - 11:05

Teraz tak patrze na ten numer i zaczynam sie obawiac,ze dzwonilismy za granice...a jesli tak,to nie chce widziec swojego rachunku... :-(

#118 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 grudnia 2007 - 11:23

Nie martw się. Z telefonów stacjonarnych połączenie jest bezpłatne :)

#119 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 11 grudnia 2007 - 12:03

Uff...ulzylo mi ;-)

#120 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 grudnia 2007 - 16:00

Przed chwilą miałem telefon z Irlandii - sprawa jest wyjaśniana. Pani jest w trakcie ustalania osoby odpowiedzialnej w Sadzie. Będzie jeszcze do mnie dzwonić :)

#121 iSiskin

iSiskin
  • 152 postów
  • SkądWisła

Napisano 11 grudnia 2007 - 19:18

wczoraj napisałem do nich maila i napisali mi, żebym wysłał dowód przelewu... ma mi przyjść lada dzień... Teraz czekam... zobaczymy co z tego wyniknie.

#122 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 grudnia 2007 - 19:38

wczoraj napisałem do nich maila i napisali mi, żebym wysłał dowód przelewu... ma mi przyjść lada dzień...
Teraz czekam... zobaczymy co z tego wyniknie.

Do nich czyli? Do Sadu?

Jeśli tak - nie chcę Cię martwić. Ja już wysyłałem na ich prośbę dokumenty trzykrotnie, a płytki i tak nie otrzymałem :( Muszą mieć straszny bałagan...

#123 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 11 grudnia 2007 - 19:47

Otoz SAD kazdego tygodnia wysyla podobno od 100 do 200 plytek z Leopardem

Czyli około 20-40 w ciągu roboczego dnia?

Zaadresowanie koperty i włożenie do niej płytki zajmuje... nie więcej jak 3 minuty - przy założeniu, że nie drukują nalepek z adresami albo gotowych kopert.
Wychodzi na to, że dziennie schodzi na to maksymalnie godzina, może dwie.

Profesjonalizm w każdym calu - serwis też działa 2 godziny dziennie?
W takim wypadku wszystko by się wyjaśniło... ;)

#124 iSiskin

iSiskin
  • 152 postów
  • SkądWisła

Napisano 11 grudnia 2007 - 20:20

Do nich czyli? Do Sadu?

Jeśli tak - nie chcę Cię martwić. Ja już wysyłałem na ich prośbę dokumenty trzykrotnie, a płytki i tak nie otrzymałem :( Muszą mieć straszny bałagan...

Tak, do Sadu...
Nie mów! To już będzie przesada! Chyba będą musieli wziąć odpowiedzialność za niedotrzymanie warunków umowy W końcu to nie jest byle jaka firma...czyżby?

#125 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 11 grudnia 2007 - 21:03

Czyli widzę, że mój iLife (na którego czekałem 8 tygodni) nie jet odosobnionym przypadkiem :)
Po wysłaniu przeze mnie trzech maili dopiero raczyli odpowiedzieć. Odpowiedz uzyskałem od Pani Olgi Sładkowskiej tu jest Jej mail olga.sladkowska@apple.pl
Życzę wam powodzenia i jak najszybszej dostawy aktualizacji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych