Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mac OS X Leopard Up-to-Date Wysyłka

• Please log in to reply
260 replies to this topic

#151 RobertZ

RobertZ
  • 745 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 December 2007 - 14:04

No toś człowieku urodzony w różowym czepku :)

oby tak z każdą rzeczą w życiu było... :)

---- Dodano 14-12-2007 o godzinie 14:07 ----

gdyby nie interwencja Apple Polska to moze plytki nie mialbym jeszcze do dzisiaj!!! :-( Smutne to,ze jednym sie udaje i sa zadowoleni a inny jak chocby PrzemekF musza sie co chwile upominac o swoje!!!
Nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc Ci milej instalacji i bawienia sie nowym systemem :-)
Pozdrawiam

dzięki, może to właśnie interwencje w apple Polska zmusiły sad do szybszego działania i dzięki temu dostałem płytę nieco wcześniej niż w normalnych warunkach...

#152 seniu

seniu
  • 62 posts

Posted 14 December 2007 - 23:19

wkońcu jest:) wysłałęm 22 listopada i dziś już jest. Chyba zadziałały te wasze maile i telefony do apple :)

#153 kozzie

kozzie
  • 156 posts

Posted 14 December 2007 - 23:25

Ja tez dzisiaj dostalem, zainstalowalem juz i takie ciemne mi sie wydaje. Grafike mial lepsza tiger :D

#154 Jabko

Jabko
  • 231 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 December 2007 - 14:15

W końcu i ja doczekałem się na swojego zwierzaka :)
Ale powiem tak: wysłałem aplikację 6 listopada, później wykonałem ok. 1000 tel. do znanej i podejrzanej już firemki, po drodze zaliczyłem prawie wszystkie wyżej tutaj wymienione perypetie i w końcu go mam! Nawet go pogłaskałem czule ;) a on cicho coś pod nosem mruknął i smacznie się oblizał ciekawie patrzac na mnie :D
A tak do rzeczy, to 13 grudnia (nomen-omen) nerwy mi puściły i zadzwoniłem do Apple do Irlandii. Oni przyjęli moją sprawę i tego samego dnia firemka wysłała mi DHL-em zwierzaka. Pewnie przypadek?
Jak macie już dość tej zabawy w oczekiwanie to dzwońcie do Irlandii za free na 00800...dalej nie pamiętam, ale numer jest podany na www.apple.com.pl/support.
PS.
Jako ciekawostkę dla Was powiem, że dowiedziałem się przed chwilą iż owa firemka dla Quarka wisi tylko 2 mln. ... (gdyby ktoś był ciekawy..., to nie przeżywajcie, że to tak dużo, bo chodzi o USD :D ).

#155 jhartman

jhartman
  • 668 posts

Posted 15 December 2007 - 20:15

Mam! Doszedł dzisiaj (dokumenty wysłałem 20.11). Pozdrawiam

#156 tROZ

tROZ
  • 22 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 December 2007 - 22:43

a ja mam takie pytanie gdzie mogę pobrać formularz zgłoszeniowy żeby dostać leo??kiedyś był na stronie appla ale niemogę teraz oszukać:/

#157 present_day

present_day
  • 975 posts

Posted 15 December 2007 - 22:49

Było w tym wątku. Nie czytałeś? Na przyszłość radzę poszukać ;) A informacje o formularzu znajdziesz tu.

#158 tROZ

tROZ
  • 22 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 December 2007 - 22:52

Szczerze przyznaję się bez bicia,że całego wątku nie przeczytałem:)dzięki

#159 ksawery

ksawery
  • 6 posts
  • SkądBrasov

Posted 17 December 2007 - 10:34

Ja prawie otrzymałem. Wysłali DHL-em. Dostałem awizo z numerem tel. do kuriera - komórka non stop wyłączona. Wszystkie uzgodnienia co do pory dostarczenia przesyłki zostały kompletnie olane Na drugim awizo było że już nie będą przywozić i mam sobie w ciągu siedmiu dni odebrać. Pojechałem po 6 dniach - a typ mi mówi że 2 dni wcześniej odesłali, bo to nie drugie tylko czwarte awizo a te 2 pierwsze musiały zginąć. Masakra. Wtedy zaczęły się dwa tygodnie prób dodzwonienia się do nich i wysyłania mejli na marketing@sad.com.pl. W końcu jakaś kobita powiedziała mi iż należy się telefonicznie wbijać na marketing 121/138. Zadzwoniłem, opisałem sprawę, powiedzieli ze znowu wyślą - czekam. A nadzieja matką głupich.

#160 wasil16

wasil16
  • 541 posts
  • SkądMielno

Posted 17 December 2007 - 11:21

Po pierwsze powinienes powazniej zareagowac w firmie kurierskiej ;-) No ale niestety tak to jest w naszym kraju!A teraz z Sadem mozesz miec nie male perypetie :-( Pamietaj-jakby cos to dzwon do Apple Polska=>powinni pomoc ;-) Powodzenia!

#161 ksawery

ksawery
  • 6 posts
  • SkądBrasov

Posted 17 December 2007 - 11:57

Reagowałem (nie pisze bo offtopic), ale jak oni widzą że przesyłka z SADu to olewają bo wiedzą że jest na kogo zwalić :)

#162 Vidocq

Vidocq
  • 191 posts

Posted 17 December 2007 - 12:18

Mój czas jeszcze nie nadszedł. Nie mogę interweniować bo termin 21 jeszcze nie minął, a nawet sporo zostało, ale...Wysłałem priorytetem poleconym, czekałem na potwierdzenie odbioru i...nic:-) Więc po lekturze forum napisałem zwykłego maila, czy papiery dotarły i czy wszystko z nimi ok, czy niczego nie brakuje itd. Przyznam, że też z ciekawości czy dostane odpowiedź. Oczywiście odpowiedzi nie było. Wysłałem jeszcze raz:-) I...nic. Dziś dostałem maila:-) Pewnie z szablonu:-) "postarmay sie jak najszybciej skontaktowac z Panem i wyjasnic sprawe." Zupełnie od innej Pani niż Wy dostajecie. Dziwne to. Chciałbym dostać płytkę przed Świętami. Wiadomo - czasu więcej. Łudzę się, że tak będzie;-) Pozdrowionka

#163 ksawery

ksawery
  • 6 posts
  • SkądBrasov

Posted 17 December 2007 - 13:07

"Wysłałem priorytetem poleconym..." hmmmm, pani na poczcie mówiła że zwykły priorytet nie powinien zginąć (no bo nic nie powinno ginąć) a nie będzie problemu z dostarczeniem "bo nie było komu pokwitować".

#164 Vidocq

Vidocq
  • 191 posts

Posted 17 December 2007 - 13:22

"Wysłałem priorytetem poleconym..."

hmmmm, pani na poczcie mówiła że zwykły priorytet nie powinien zginąć (no bo nic nie powinno ginąć) a nie będzie problemu z dostarczeniem "bo nie było komu pokwitować".

Wole mieć dowód wysłania:-)W ogóle to pani na poczcie mówiła innej pani(początek grudnia), żeby list z życzeniami wysłać priorytetem bo przed świętami nie dojdzie Zawsze należy pamiętać, że poczta to taki zabytek PRLu.

#165 Mundek

Mundek
  • 37 posts
  • SkądChełm

Posted 17 December 2007 - 21:24

Wysłałem priorytetem poleconym 6 grudnia wszystkie papiery. Nie spodziewałem się że tak szybko dojdzie. Dzisiaj dostałem pięknie zapakowaną paczkę. Nie bedę się rozpisywał bo się back up skończył i idę instalować.

#166 drakkar

drakkar
  • 3 posts

Posted 17 December 2007 - 23:21

Ja podobnie jak Mundek. Wysłałem papierki 3 grudnia listem poleconym. Opłatę uiściłem przelewem i dołączyłem potwierdzenie przelewu. Dzisiaj otrzymałem paczuszkę DHL'em z moją kopią Leoparda. Tak więc pewnie robią świąteczne prezenty. Oczywiście system już śmiga na moim mini.

#167 Gość_formozaQbus_*

Gość_formozaQbus_*

Posted 18 December 2007 - 00:55

Przyslali, wypakowalem, zamontowalem, trybi. czasOczekiwania = 30 dni

#168 iSiskin

iSiskin
  • 152 posts
  • SkądWisła

Posted 18 December 2007 - 17:42

heh... czyli dochodzę do wniosku, że im później się wyśle tym szybciej się dostanie.. ja mojego z 8listopada jeszcze nie dosałem ;/ Dzisiaj Aleksandra M. napisała mi, że postara się sprawę załatwić ;) Czyli do siego roku :P

#169 Rogi_

Rogi_
  • 327 posts

Posted 18 December 2007 - 17:49

Do mnie też już dziś doszedł Leoś. Papiery wysłane 28 listopada, tak więc uwinęli się w miarę szybko. Zaraz zaczynam zabawę. :P

#170 przemekf

przemekf
  • 1308 posts
  • SkądŁódź

Posted 18 December 2007 - 21:29

A do mnie jeszcze nie dotarła płytka. Przesyłka od 4 grudnia leży w DHLu. Ktoś z Sadu miał wyjaśnić sprawę (zapłaciłem z góry, a przysłali za pobraniem). Do dnia dzisiejszego nikomu nie chciało się zadzwonić do firmy kurierskiej z interwencją. W systemie komputerowym DHLu brak jakiejkolwiek wzmianki o zmianie formy płatności. Ręce opadają :(

#171 ksawery

ksawery
  • 6 posts
  • SkądBrasov

Posted 19 December 2007 - 13:56

Tak, DHL... Do spółki z SADem. Mojego leosia odesłali zanim zdążyłem odebrać (siedzibę maja na odludziu), a do domu przywieźć nie raczyli, pomimo prób telefonicznego umawiania terminu dostarczenia, itd.
Co potrafią kurierzy można zobaczyć tu (czy oni wożą też maki?): [url]http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=13861&p=1[/url]
i tu:
[url]http://worldof.walth.hostdmk.net/index.php?/archives/162-Obsuga-klienta-wedug-DHL.html[/url]

Teraz za przeciwników mam jakieś niekompetentne babki w SADzie, które od trzech dni nie potrafią mi wytłumaczyć co się dzieje z moją przesyłką, czy wróciła, czy odesłali z powrotem, mówią że oddzwonią, mając nadzieję że nic nie będą musiały w tej sprawie robić. Już trzeci dzień. A jak już pisałem nadzieja matką głupich.
Póki co zainstalowałem linuxa na zrobionej boot-campem partycji, openbsd w virtual-boksie, a jak tak dalej pójdzie ZFS będę miał pod pingwinem też szybciej niż w osx.
pzdrawiam :)

#172 RaG3

RaG3
  • 33 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 December 2007 - 16:01

Ja wysłałem listem zwykłym 29 listopada więc dopiero 15 dni roboczych mija :-) A tak poważnie to zadzwoniłem do SADu na numer 022 6516155 żeby się spytać czy doszły papiery bo jeżeli nie to muszę wysłać jeszcze raz najpóźniej do 29 grudnia bo wtedy mija program up-to-date. Dodzwonić się udało już za 2 razem (ku mojemu zdziwieniu :) ), ale pani powiedziała, że musi mnie przełączyć do marketingu bo oni się tym zajmują. W słuchawce zabrzmiała jakaś muzyczka i tak leciała przez pół godziny aż mi ręka zdrętwiała od trzymania słuchawki przy uchu :( Stwierdziłem, że nie ma sensu dalej dzwonić i wysłałem maila, ciekawe czy odpowiedzą...

#173 wasil16

wasil16
  • 541 posts
  • SkądMielno

Posted 19 December 2007 - 19:38

Po 2 dniach moze odpowiedza ;-) No chyba,ze polityka firmy SAD sie zmienila i poszla do przodu ;-)

#174 RaG3

RaG3
  • 33 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 December 2007 - 21:09

Odpowiedzieli po kilku godzinach, coś się zmienia na lepsze w SADzie :) Ale niestety dokumenty nie doszły i mam wysłać faxem :/

#175 wasil16

wasil16
  • 541 posts
  • SkądMielno

Posted 19 December 2007 - 21:24

Hahaha... dziwne ze dokumenty nie doszly... :-/ mogli odrazu powiedziec o mozliwosci wysylki faxem i moze byloby troszke mniej klopotow... a tak sie wszystko przedluza w nieskonczonosc!!! :-(

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users