Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac OS X Leopard Up-to-Date Wysyłka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
260 odpowiedzi w tym temacie

#76 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 listopada 2007 - 21:45

ja przynajmniej wiem, że moje papierzyska zaginęły ;) A tak na poważnie - ile mogą mieć tych zamówień? Jakoś nie wierzę, że tak trudno nad tym wszystkim zapanować. Tym bardziej, że z wysyłką Polonizatora jakoś nigdy nie było większych problemów...

#77 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 29 listopada 2007 - 12:00

To jest najbardziej smieszne z tego wszystkiego,ze dostali kilka zgloszen wiecej niz w przypadku polonizatora i odrazu robi sie tam wielkie zamieszanie a SADysci nie wiedza co maja zrobic...i przepraszaja w maila z powstaly problem!!! Jest to zenujacy przyklad jak nie powinno sie postepowac...bo 21dni roboczych to przeciez caly miesiac i nie wierze,ze w tym czasie mozna sie bylo nie wyrobic!!!Ale jest pewna firma,ktora niczym NAS nie potrafi zaskoczyc... Ta firma to SAD i niepowazni ludzie w niej pracujacy!!! Czekam dalej...dzisiaj mija 24dzien ROBOCZY!!! :-(

#78 Jabko

Jabko
  • 231 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 listopada 2007 - 15:57

ja przynajmniej wiem, że moje papierzyska zaginęły ;)
A tak na poważnie - ile mogą mieć tych zamówień? Jakoś nie wierzę, że tak trudno nad tym wszystkim zapanować. Tym bardziej, że z wysyłką Polonizatora jakoś nigdy nie było większych problemów...

Z moich doświadczeń wynika, że firemka powoli zwija żagle z rynku w obliczu nadejścia Apple Poland. Dlatego robi pozory, że istnieje, a tak na prawdę wyprzedaje wszystko co może, żeby nie mieć utopionej zbyt dużej gotówki. Dodatkowo wiążą ją wcześniejsze zobowiązania i dlatego robi pozorne ruchy, żeby wyglądało na to, że coś się dzieje.
Tak mi się wydaje.

#79 Tommaszzo

Tommaszzo
  • 27 postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 18:32

mnie to to tylko denerwuje... ale co zrobić - trzeba poprostu czekać... (u mnie też > 21dni roboczych....)

pzdr

---- Dodano 03-12-2007 o godzinie 20:33 ----

Z moich doświadczeń wynika, że firemka powoli zwija żagle z rynku w obliczu nadejścia Apple Poland. Dlatego robi pozory, że istnieje, a tak na prawdę wyprzedaje wszystko co może, żeby nie mieć utopionej zbyt dużej gotówki. Dodatkowo wiążą ją wcześniejsze zobowiązania i dlatego robi pozorne ruchy, żeby wyglądało na to, że coś się dzieje.
Tak mi się wydaje.

ciekawa teoria

#80 tiggernick

tiggernick
  • 172 postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 23:57

Tak mi się wydaje.

Jeśli to się spełni ozłocimy cię mówco miodousty! O rany jak ja tęsknię do takiej sytuacji.
Może nie od razu , za rok , normalny serwis , czysta siedziba firmy i inne takie luksusy.
SAD to jest coś niesamowitego , dobitny przykład że każdy monopolista to gównojad.:grin:
A wracając do tematu - u mnie już 36 dni roboczych....:-x

#81 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 00:06

Jeśli to się spełni ozłocimy cię mówco miodousty! O rany jak ja tęsknię do takiej sytuacji.
Może nie od razu , za rok , normalny serwis , czysta siedziba firmy i inne takie luksusy.
SAD to jest coś niesamowitego , dobitny przykład że każdy monopolista to gównojad.:grin:

zaprawde powiadam Wam, że SAD jeszcze DŁUGO pociągnie :)

#82 esteper@mac.com

esteper@mac.com
  • 366 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 04 grudnia 2007 - 00:57

No u mnie już jeśli się*nie mylę*28 dni roboczych. Już pogodziłem się z myślą że swojego Leo za 39zł i urządzenia wielofunkcyjnego za 1zł nie zobaczę.
No ale co Pan zrobisz, nic Pan nie zrobisz.

#83 Vidocq

Vidocq
  • 191 postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 01:15

Hej; Pytam zupełnie z ciekawości;-) Po co podawany jest okres 21 dni roboczych?;-)Zazwyczaj jest tak, że po tym okresie coś przysługuje/następuje - nie wiem, jakaś rekompensata za niezmieszczenie się w czasie...Wiem, wiem - czego się spodziewałem. Jednak normalnie przedział czasowy podlega "jakimś" restrykcją i niesie za sobą "jakieś" konsekwencje dla firmy, która nie wywiąże się z umowy/terminu. Inaczej podawanie okresu nie ma sensu. Tak tylko pytam bo to chyba ciekawostka jest;-)

#84 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 04 grudnia 2007 - 06:58

zaprawde powiadam Wam, że SAD jeszcze DŁUGO pociągnie :)

Ciekawe skąd Apple PL weźmie ludzi znających specyfikę klienta i mających do tego ogromne wieloletnie doświadczenie.
Być może SAD zniknie ale będzie obecny duchem jeszcze dłuuuuuuugo. Jakoś sobie nie wyobrażam, aby struktury tworzyli od zera. To by wręcz było bez sensu. Stawiam flaszkę przeciw paczce "Mocnych", że SAD zostanie włączony w struktury Apple i zmieni się co najwyżej nazwa z SAD na Apple Sp. z o.o., czy inną taką.

Nikt tu nie będzie rewolucji przemysłowej tworzył, skoro struktury już są na miejscu i gotowe. Trzeba tylko nazwę zmienić i stosowne, nowe umowy spisać.

#85 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 grudnia 2007 - 09:40

Najpierw zgubili moje dokumenty. Wyjaśniłem sprawę, dosłałem faksem formularz i dowód wpłaty. Dzisiaj przyjechał kurier i zażądał 39zł za przesyłkę :( Oczywiście nie odebrałem. Ręce opadają...

#86 USMichal

USMichal
  • 1 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 grudnia 2007 - 11:15

DHL zada 39zł za odbior przesyłki z Leopardem Up-to-date Witam, właśnie przed chwilka we Wrocławiu DHL zapukał do drzwi i zarządał 39zł za odebranie paczki z SADu z płytka Leoparda Up-To-Date ! Dodam tylko, że 39zł przelałem na konto 29.10.2007, przesyłki nie odebrałem i próbuje się bezskutecznie dodzwonic do SADu, ale oczywiscie cisza w sluchawce... Pytanie, czy ktos juz z was dostal paczke i czy tez zadano za zaplacona juz raz kopie systemu dodatkowej kasy ? 39zł ???

#87 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 grudnia 2007 - 11:47

USMichal - ja również dzisiaj miałem kuriera i prośbę o zapłatę 39zł. Zapłaciłem wcześniej przelewem. Wysłałem faks do SAD-u i za kilka chwil wyślę polecony.

#88 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 11:53

USMichal : Przeczytaj dokładnie. Niedaleko Twojego postu leży inny użytkownika, który ma taką przygodę za sobą.

#89 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 04 grudnia 2007 - 12:19

Ja myślę, że mają wolne nagrywarki ; P Do mnie cały czas faktura nie może dojść za iMaca kupionego już... miesiąc temu, a ja nie mam jak odebrać jej z salonu. Wysłana ponoć 3ci raz... jaaaaasne. Aż tak bardzo sprawny inaczej to nawet ja nie jestem :B I powiem to otwarcie - Leopard z Torrenta daje radę! A oryginał na płycie może kiedyś dostanę.

#90 Tommaszzo

Tommaszzo
  • 27 postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 16:42

Lubie komputery apple... ale za każdym razem nie powiem co mnie trafia jak mam się skontaktować z nimi. To jest poprostu banda popaprańców! Dzwoni człowiek i dzwoni i nic z tego nie wynika... mam za słabe nerwy na nich... jak przyjdzie ta paczka i jeszcze będę musiał płacić 39 pln za odbiór... nie wiem czy dla świętego spokoju nie zapłace... pzdr...

#91 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 grudnia 2007 - 18:26

Tommaszzo - nie poddawaj się i nie płać. Może wreszcie do nich dotrze, że najważniejszy jest klient. Dzisiaj wysłałem trzy faksy, list polecony i jeszcze maila. Tak dla pewności, że dojdzie ;)

#92 grzybekm

grzybekm
  • 15 postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 19:52

Witam Dzisiaj dostałem przesyłkę dhl z płytką. Wniosek wraz z fakturą wysłałem 1 listopada. We wniosku wybrałem opcje płatności przy odbiorze. Uaktualnienie przebiegło bez problemu, jedynie na Leopardzie zaliczyłem już cztery zwiechy. (W końcu czcionka wygląda "normalnie") Pozdrowienia Michał

#93 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2007 - 20:32

Hello :) Dziś dostałem leo up-to-date. Tak więc jak ktoś wcześniej pisał sprawdziło się.

#94 esteper@mac.com

esteper@mac.com
  • 366 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 04 grudnia 2007 - 20:46

I do mnie dziś przybył kurier DHL jednak nie zastał mnie. Co jest dla mnie dziwne, wybrałem opcję Za pobraniem, czyli 39zł + przesyłka, natomiast do zapłacenia jest 39zł.

#95 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 grudnia 2007 - 14:12

Dzisiaj dowiedziałem się, że błąd został naprawiony. Kurier ma się ponownie zjawić i dostarczyć przesyłkę. O dziwo w miarę szybko udało mi się dodzwonić do Działu Marketingu...

#96 tiggernick

tiggernick
  • 172 postów

Napisano 05 grudnia 2007 - 16:53

U mnie kurier był przed chwilą , Leosia zostawił bez bicia. Jednak można , nawet jak się jest sadystą.:D

#97 kobi15

kobi15
  • 115 postów

Napisano 05 grudnia 2007 - 17:21

hurra tez do mnie dotarlo wczoraj ale juz stracilem nadzieje a tu patrzcie taka niespodzianka

#98 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 05 grudnia 2007 - 17:33

A u mnie dalej nic...i sam juz nie wiem co mam robic!!!Bo nigdy nie stwierdzono,ze zginely gdzies moje papiery lub cos podobnego...Dzis juz 5 grudnia-to wlasnie dzisiaj obiecano mi paczuszke od kuriera DHL... i jak myslicie...figa z makiem!!! Wyslalem juz serie e-maili...zobaczymy jak to dalej pojdzie!!!

#99 ErGo

ErGo
  • 119 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 grudnia 2007 - 14:00

Dostałem! Wczoraj (5 grudnia). Pogubiłem się w rachubie ale zdaje się, iż list z papierami wysłałem 12 listopada.

#100 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 07 grudnia 2007 - 18:23

Ja dalej walcze o swoja kopie i powiem szczerze,ze po dzisiejszym dniu jestem dobrej mysli (bylem juz raczej zrezygnowany...) Dzwonilem dzisiaj do firmy Apple Poland-nie mylic z Sadem-i przedstawilem w na czym polega moj problem!Pan z pomocy technicznej polaczyl mnie z bardzo mila Pania,ktore przekazalem wszystkie informacje,powiedzialem,ze czekam juz ponad 2tygodnie dluzej niz mialo to byc,ze SAD kompletnie sie nie wywiazuje z warunkow promocji,ze nie moge sie tam dodzwonic,a na moje maile nikt nie odpisuje (uczynila to jednorazowo Pani Olga Składkowska).Pani z pomocy technicznej Apple Polska zaoferowala swoja pomoc,powiedziala,ze sproboje skontaktowac sie z osoba odpowiedzialna za wysylke Leopard up-to-date.Udalo sie to jej,dodzwonila sie do SADU dowiedziala co i jak,a pozniej do mnie oddzwonila (tak jak obiecala) i przedstawila jak sprawa wyglada!!! Otoz SAD kazdego tygodnia wysyla podobno od 100 do 200 plytek z Leopardem i kazdy kto jest na ich liscie i wyslal swoje zgloszenie plytke otrzyma!!!Obowiazuje podobno kolejnosc na liscie...ja mam plytke dostac na 100% w przyszlym tygodniu... Moze jednak sie uda,czego rowniez wszystkim innym poszkodowanym zycze z calego serca!!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych