Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac OS X Leopard Up-to-Date Wysyłka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
260 odpowiedzi w tym temacie

#51 Gość_formozaQbus_*

Gość_formozaQbus_*

Napisano 21 listopada 2007 - 23:48

Witam, szczerze mowiac nie bardzo wiem gdzie zamiescic moje wywody, wiec prosze admin-a o przeniesienie we wlasciwe miejsce:) Coz, "wspanialy SAD", kupilem okolo 2 tygodni temu MacBook-a Pro, i sprawa wygladala swietnie do czasu gdy nie otrzymalem listu od Firmy ktora udzielila mi "rat" na zakup sprzetu. Wspaniale, otrzymalem decyzje o przyznaniu kredytu, wplacilem 3k wplaty wlasnej, oczywiscie mam to na fakturze oraz umowie ktora podpisalem. Co sie okazuje otrzymalem umowe kredytowa(listownie), w ktore jest mowa o wplacie wlasnej 1k i o ratach wiekszych o ponad 100 PLN. Wiec jest super, musze wszystko teraz wyjasniac nawet nie wiem gdzie bo jakis idiota(Ispot zlote tarasy) zle wypelnil wniosek. Czyzby wniosek ktory podpisalem byl "fake" a Bank ktory udzielil mi kredytu powiazany z SAD otrzymal inny dokument. Brawo, Drodzy Forumowicze:) szczerze mowiac dzis wieczorem szlag mnie trafil i rzygam tym wszystkim. Moze ktos z Was mial podobna sytuacje, moze jakies solucje?:) Pozdrawiam i NIGDY WIECEJ SAD!!!

#52 Maruder

Maruder
  • 39 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 00:42

Apropos SAD-u... Przyszedł mi do głowy szatański pomysł. Tak się zastanawiam i myślę sobie, że Apple w końcu odpali u nas oddział bo i Leosia zrobili po polsku no i mówi się o tym od jakiegoś czasu. I teraz tak... Jest ewentualność, że to właśnie znienawidzony przez nas SAD stanie się Apple Poland czego sobie i Wam nie życzę...

Jakiś czas temu kolesiowi w IRL chyba, zepsuł się Maczek i serwis nie chciał go osbłużyć odpowiednio więc koleś rozdmuchał temat mówiąc, że pójdzie na piechotę i zaniesie im tego Maka.

Do rzeczy... Myślę, że rozniosłoby się sporym echem gdyby wykupić jeden albo kilka (dosłownie) billboardów w okolicach 1 Infinite Loop w Cupertino z jakąś chwytliwą grafiką (np. smutne jabłko) i adresem do przygotowanej wcześniej strony www.sad-apple.pl opisującej sposób obsługi klienta :) Oczywiście to nie Steve podejmuje decyzje co do przedstawicielstw ale gdyby tak rozdmuchać akcję to może jakiś odzew by był :) Albo z ich strony albo ze strony SAD-u :)

#53 doombek

doombek
  • 257 postów
  • SkądW-Wa

Napisano 22 listopada 2007 - 01:11

Coz za diabelski pomysl! formozaQbus-tez mialem 3tys wplaty wlasnej, i bezporblemu ladnie mi przyszly papiery dobrze wypelnione:P

#54 Gość_formozaQbus_*

Gość_formozaQbus_*

Napisano 22 listopada 2007 - 01:29

Doombek, coz moge powiedziec mi niestety nie. Zreszta widzialem jakich loodkow zatrudnia sie tam, mnie obslugiwala kobietka, ktora najwyrazniej sie "uczyla", i tak to wyglada, czyli nie wyglada. Jutro(tzn. dzis) bede wyjasnial sprawe, jesli cos pojdzie nie tak... zrobie im taki opierd*piiip*... Wez tu kup w tym afrykanskim kraju cokolwiek. Az skreca na mysl ze firma w ktorej pracuje ma znizki w apple ale w stanach, arghhh.

#55 matkamateria

matkamateria
  • 39 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 01:46

wiem, co czujesz :) sam czekam na pierwszego maca... tyle, że u mnie wyglądało to tak: 2 dni na przerób gotówki (przelew itd) 3 dni na "złożenie" zamówienia (dodatkowe elementy do komputera) i 5 dni roboczych na przesyłkę. dzis wysłali, od siedziby maca dzieli mnie jakies pol godziny i nie mogę uwierzyc, że dostarczą go dopiero we wtorek. ...przynajmniej nie musiałem wysyłać maili, dopytywać się - 3 standardowe listy dot. postępu w zamówieniu i stały dostęp do aktualnych wiadomosci na ten temat na koncie. dodam tylko, że mieszkam w Niemczech, a imaca bez dodatków (typu poszerzona pamięć, albo modem itd) robią w jeden dzień... pozdrawiam i życzę wytrwałosci.

#56 Jabko

Jabko
  • 231 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 listopada 2007 - 09:40

No mój drogi... za głupote i niewiedzę się płaci. Wystarczyło (nawet telefonicznie na 0801) zadzwonić do Cortlandu i kupić "od ręki" wymażonego maca. Raty 0%!!!!! Sam z tego skorzystałem i żeby nie bawić się w papierki i zaświadczenia zapłaciłem przy odbiorze 10% wartości i teraz mam 10 rat po 290 zł. Jak napisali, tak było. Bank jest O.K. i nic nie ściemnia. Mimo to jest jeden dyrektorek w tej firmie, którego bez wahania kopnąłbym w d... Ale jeśli chodzi o zakup to warto z tego skorzystać. Ja jestem ze Szczecina a kupowałem to u nich w Poznaniu. I nie było żadnych problemów!!! Nawet tydzień temu przysłali mi dokumenty z aplikacją na Leosia Up-to-Date. Pozdrawiam

#57 blackdog

blackdog
  • 205 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 22 listopada 2007 - 09:57

No proszę, czyli można normalnie handlować produktami apple a nie czynić tego jak SAD gdzie praktycznie wszystko dostępne jest powyżej 21 dni poza przestarzałymi modelami. Ja MBP kupiłem za pośrednictwem sieci Komputronik i otrzymałem go po 4 dniach, podczas gdy na stronach SAD ten model był "na zamówienie" z terminem realizacji powyżej 21 dni. Jestem tylko na siebie solidnie zły, za to, że leoparda kupiłem w SAD i czekam na niego już prawie miesiąc, o up-to-date iLife 08 nie wspomniawszy bo na to czekam już ponad miesiąc.

#58 kolouker

kolouker
  • 122 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 listopada 2007 - 21:02

Wiec jest super, musze wszystko teraz wyjasniac nawet nie wiem gdzie bo jakis idiota(Ispot zlote tarasy) zle wypelnil wniosek. Czyzby wniosek ktory podpisalem byl "fake" a Bank ktory udzielil mi kredytu powiazany z SAD otrzymal inny dokument. !

Skoro podpisałeś wniosek, na którym były poprawne dane, to dlaczego sugerujesz, że pracownik iSpota go źle wypełnił? Ważność takiego wniosku jest poświadczona jego i twoim podpisem. Może to wina banku? Każdy sklep, który prowadzi sprzedaż ratalną, po podpisaniu wniosku przez klienta przekazuje swoją kopię do banku i więcej się tym nie interesuje.
Najlepiej jednak napisać jaki to SAD jest zły i zwyzywać ludzi od idiotów.

#59 Gość_formozaQbus_*

Gość_formozaQbus_*

Napisano 23 listopada 2007 - 10:21

Wniosek wypisywal ispot, z powodu "klopotow", wypisywany byl kilkakrotnie, prez system, telefonicznie, odrecznie(?) Owszem wniosek zostal przekazany do banku... Szczerze mowiac mnie to nie interesuje kto i co zle zrobil. To poprostu ma byc wyjasnione. Sprawe zalatwilem, przynajmniej tak mnie zapewniano. Bank twierdzil ze to nie jego wina i to samo ispot, wiec niech sobie to wyjasnia. kolouker, 7200 pnl piechota nie chodzi, a gdy dowiadujesz sie ze 2k cudem wyparowalo to raczej mozna sie wkurzyc. Pozdrawiam. Co do tematu kuponowego na leoparda, wysle lada dzien, nie spieszy mi sie:)

#60 kolouker

kolouker
  • 122 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 listopada 2007 - 11:03

Wniosek, który jest wiążący dla ciebie, to ten który podpisałeś Ty i pracownik iSpota. Ponieważ to system bankowy generuje takie wnioski do wydruku, nie ma miejsca na pomyłkę po stronie sklepu. W tej kwestii uderzał bym jednak do banku. Jestem pewien, że pracownicy iSpota pomogą Ci w kontakcie z Bankiem i potwierdzą wysokość dokonanej przez Ciebie wpłaty. Zakładam przy tym, że nie odnosisz się do nich per idiota, jak to napisałeś kilka postów wyżej.

#61 Gość_formozaQbus_*

Gość_formozaQbus_*

Napisano 23 listopada 2007 - 16:39

Dzieki za informacje. Owszem wiem ze wniosek ktory podpisywalem jest dla mnie wiazacy jak rowniez faktura ktora otrzymalem. Jak zauwazyles, napisalem ze sprawe zalatwilem, i czekam na blankieciki z banku. Jesli Ci to pomoze, nie, nie odnosze sie do nich per idiota(choc juz raz blisko bylo):) Poza tym widze ze Cie to zabolalo(moze pracujesz w ispocie), a mnie pomylka o "marne" 2k. Co do banku i ispota niech sami rozstrzygaja sprawy, ktore moga byc krzywdzace dla klienta:)

---- Dodano 23-11-2007 o godzinie 16:52 ----
Widzisz niektorzy, powtarzam niektorzy, czasem zasluguja na kilka dobitnych slow,
jezeli bardzo uprzejmie kogos prosze o oddzwonienie do mnie w powaznej sprawie a ta osoba najzwyczajniej mnie olewa, coz... na tym koncze.
Btw. widze ze czasem dyskusje zaczynaja nabierac dziwnego toku, szczerze mowiac nie lubie sie klocic:) Dzieki za info, napisalem co mi sie nie podoba, ok. "Job done":)
Jesli zabolala moja wypowiedz kogokolwiek z obecnyh i nieobecnych, przepraszam:)

#62 kozzie

kozzie
  • 156 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 09:28

A ja wysłałem do SADu formularz i kopie dokumentów potrzebnych do otrzymania Leoparda 13 listopada. Wysłałem je listem poleconym i z potwierdzeniem odbioru. Do tej pory nie dostałem wiadomości, ze list otrzymali. Czy to jest normalne :D
  • 51m0n lubi to

#63 wilczunio

wilczunio
  • 27 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 10:07

Ja już otrzymałam leoparda( tego za 39zł czy jakoś tak). Ale radze wam się nie cieszyć jak przyjdzie: ja mam poważny problem: FINDER nie chce mi się uruchomić. To dość przykre, bo co prawda większość programów działa to nie wszystkie. I nie mogę także wyjąć płyty instalacyjnej. Czy ktoś może mi pomóc????? Proszę.

#64 DanielF

DanielF
  • 5 760 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 24 listopada 2007 - 10:12

Postaw system na czysto!!! wiele programów dodatków z tigera gryzie się z leo! chcesz komfortu postaw go na czystym dysku/lub z opcją archiwizacji starego systemu

#65 kozzie

kozzie
  • 156 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 10:30

Wlczunio --> To niedobrze, ciekawe dlaczego tak sie dzieje...

#66 wilczunio

wilczunio
  • 27 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 10:37

Jak to się robi

---- Dodano 24-11-2007 o godzinie 12:48 ----

Postaw system na czysto!!! wiele programów dodatków z tigera gryzie się z leo!
chcesz komfortu postaw go na czystym dysku/lub z opcją archiwizacji starego systemu

Jak to się robi??????

#67 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 12:10

Jak to się robi

---- Dodano 24-11-2007 o godzinie 12:48 ----

Jak to się robi??????

wilczunio : Musisz dokładnie czytać komunikaty podczas instalacji systemu. Tam są opcje instalacji Leoparda. Ale skończmy ten offtopic i wróćmy do tematu..

#68 RaG3

RaG3
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2007 - 23:42

A ten formularz wysyłaliście listem zwykłym czy poleconym?

#69 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 28 listopada 2007 - 00:19

A ten formularz wysyłaliście listem zwykłym czy poleconym?

Lepiej listem poleconym!!!Wieksza szansa,ze dojdzie!!! ;-)

#70 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 listopada 2007 - 10:23

Niestety, jeszcze nie otrzymałem płytki. Napisałem dwa maile do Sadu, wysłałem zeskanowane papierki i cisza...

#71 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 28 listopada 2007 - 12:09

Niestety, jeszcze nie otrzymałem płytki. Napisałem dwa maile do Sadu, wysłałem zeskanowane papierki i cisza...

Niestety u mnie taka sama sytuacja.Pisze do SADU,dzwonie i zero odzewu a od zlozenia wniosku minelo juz ponad 21dni ROBOCZYCH!!!Nie moge tego pojac,jak przez tak dlugi czas mozna nie zalatwic takie sprawy!!! :-( jestem zawiedziony na maxa... ;-(

#72 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 listopada 2007 - 12:42

Właśnie doczekałem się na odpowiedź. Nie ma mnie w ich bazie, więc dokumenty zaginęły. Pomimo tego, że wysłałem zeskanowane dokumenty w mailu poprosili o ich wysłanie faksem. Kolejną partię mają wysyłać w poniedziałek-wtorek...

#73 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 28 listopada 2007 - 16:26

Otrzymalem rowniez taka informacje,a scislej mowiac to otrzymalem nawet dwie informacje,Jedna z firmy SAD i tutaj plytki maja byc wysylane kurierem poniedzialek lub wtorek 3-4grudnia.Druga wiadomosc otrzymalem od servicu Apple po angielsku w ktorym Pan mnie informowal,ze w przeciagu 1-3dni dostane maila z szczegolami wysylki... A wiec dalej czekam i czekam i czekam... :-(

#74 jaqbf4

jaqbf4
  • 51 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2007 - 20:19

Ja dodzwonilem sie do SADu w czwartek i jakaś miła Pani powiedziala, że tydzień temu moja "sprawa" poszła do jakichś pań z dystrybucji. Ciekawa logistyka. Kurirem przesyłka w warszawie trwa już ponad tydzień. A jeszcze jedno, mówiła coś, że im się baza wywaliła i wprowadzają wszystko od nowa ;-)

#75 ErGo

ErGo
  • 119 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 listopada 2007 - 21:37

Lepiej by chyba było gdyby te zgłoszenia po Leoparda wysyłać prosto do Irlandii. Wygląda na to że SMUTEK jest tylko od gubienia danych i odwlekania każdej sprawy. :-/ Już drżę o swoją kopię...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych