Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Xbox czy PS3?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
334 odpowiedzi w tym temacie

#301 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 30 marca 2008 - 07:52

jeden dzień mnie nie było i widzę, że sporo się działo... Niestety niektóre dzieci nie dorosły do tego żeby wypowiadać się w sposób sensowny na naszym forum i szkoda, że to akurat tak się przejawia. Krzyfar problem jest tylko jeden: nasz forumowy troll za tydzień rozpocznie swoją zabawę od nowa.

#302 BobbyManifesto

BobbyManifesto
  • 261 postów
  • SkądKożuchów

Napisano 12 kwietnia 2008 - 23:15

Nie no jak najbardziej PS3 procek 3.2.. cos tam MHz 7!!! procesorow z czego 6 uzywanych wifi i co jeszcze da sie znalezc na necie MOZLIWOSC INSTALACJI INNEGO SYSTEMU OPERACYJNEGO (Open Platform) plus te tytuly na PS3 PS3 Rock's!!!

#303 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 kwietnia 2008 - 23:41

7 procesorów, wi-fi, możliwość instalacji innego systemu, a dobrych gier jak nie było tak nie ma które nie pojawiły się na x360 :D

#304 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 13 kwietnia 2008 - 09:06

Nie ma dobrych gier które nie pojawiły się na XO? Hmmm.. a Uncharted: Drake's Fortune, Resistance: Fall of Man, Ninja Gaiden Sigma, Motostorm, Unreal Tournament 3, Heavenly Sword itd...

#305 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 13 kwietnia 2008 - 10:03

...Gran Turismo 5 Prologue...

#306 Wesoł

Wesoł
  • 988 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 kwietnia 2008 - 12:21

Ja wybrałem x360, a dlaczego? - bo nie jest dla mnie argumentem ile coś ma procesorów, co mnie to obchodzi, nie będę tego rozkręcał, a możliwości są tak naprawdę porównywalne - cena, x360 w nowej technologii kosztował mnie 769 złotych, tyle co średniej klasy karta graficzna do kompa - blue-ray to póki co nie jest argument, na dzień dzisiejszy więcej mi przyjdzie z odtwarzania filmów HD z dysku. Zanim to będzie rzeczywiście argument to wyjdzie kolejna generacja konsol. Mówię tu z polskiej perspektywy. - świetna, choć płatna usługa XBOX LIVE, z ceną nie ma w rzeczywistości co przesadzać wychodzi około 10 złotych miesięcznie, co przy cenie gier jest kwotą śmieszną - bogata kolekcja gier Tak naprawdę najważniejsze jest jednak to, że co się nie wybierze i tak człowiek będzie zadowolony, nie ma się co spinać, że to lepsze, tamto gorsze... To tylko konsole, elektronika, o którą nie warto toczyć bojów :D

#307 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 13 kwietnia 2008 - 13:05

hmmm ja kiedyś kupie ps3 alr tylko i wyłącznie do Finala , no ale z drugiej strony XO ma harrego pottera ;p Te 2 serie ubustwiam , ale co do technicznych aspektów . 7 procesorów ? kręci to was ? Tak jak Wesoł napisał , nie poto kupuje się konsole zeby sprawdzać parametry jak w pc heh , a po drugie porównajcie sobie . Jak ktoś ma do oprogramowania 3procesory (xo ) a 7 (ps3 ) to gdzie łatwiej ? W xo a co za tym idzie tansze wyprodukowaie , w tym samym czasie można lepiej dopracować etc. Więc nie wiem po co pchać się w 7 procesorów ( jeszcze nie pełnowartościowych czy co , w każdym bądz razie kastrowanych ) jak lepiej mieć 3 procki i maaaaaase gier;p

#308 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 13 kwietnia 2008 - 13:13

Tak naprawdę najważniejsze jest jednak to, że co się nie wybierze i tak człowiek będzie zadowolony, nie ma się co spinać, że to lepsze, tamto gorsze... To tylko konsole, elektronika, o którą nie warto toczyć bojów :D

to bardzo mądry głos w tej całej dyskusji, mało takich niestety jest na forum...
Bo co mi po tym że coś ma w środku niewiadomo jakie kosmiczne techonologie jak gier jest na to tyle co kot napłakał. Mimo że mam PS2 to dziś zmieniając konsolę wybrałbym właśnie w polskich realiach XBOX360 a nie PS3 z tego samego powodu z jakiego wybrałem 2 lata temu PS2 - BIBLIOTEKA GIER (i to naprawdę dobrych tytułów). Przykład: PS2 kupiłem dla Granturismo i WRC. A że po drodze spodobały mi sie takie gry na MGS czy Onimusha...

#309 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 13 kwietnia 2008 - 13:25

toki fakt , masz słuszność , ale jak powiesz mi jak uruchomic finala na xo to ci nerke oddam i kupie xo ;p

#310 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 13 kwietnia 2008 - 13:41

dlatego ja nigdy nie sprzedam PS2 bo tam są moje ulubione gry które mimo tego że nie wyglądają jak na nextgenach to są nadal dla mnie najlepszą rozrywką

#311 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 13 kwietnia 2008 - 13:45

dokładnie ;p Ja kupuje jak zdobęde troche kasy ps2 ( 450zł i już jest ) i przechodze wszystkie finale , jak skoncze to mam nadzieje , że stanieje ps3 albo final XIII wyjdzie na xo ;p ALbo na ps2 ;p haha

#312 LB1989

LB1989
  • 244 postów
  • SkądSzczecin/Stargard

Napisano 04 maja 2008 - 21:06

Hmm, mam ten sam dylemat: PS3 czy xBox360. Chyba zdecyduje się na xBoxa z racji tego że jest po prostu tańszy. Ale ja nie o tym. Chciałem zapytać jak się układa współpraca pomiędzy xBoxem a iPodem, tzn. czy konsola po podłączeniu iPoda ma możliwość odtwarzania muzyki zapisanej w iPodzie?

#313 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 05 maja 2008 - 00:45

Z iPoda nie, z przenośnego dysku, tak.

#314 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 31 maja 2008 - 13:24

Owszem, jest taka możliwość. Po podpięciu iPoda z XBL pobrane zostaną dodatkowe pliki i odtwarzacz będzie bez problemu zczytywany.

#315 brzoza

brzoza
  • 207 postów
  • Skądokolice Bydgoszczy

Napisano 31 maja 2008 - 18:23

Ja kupiłem PS3:) Powody: -dobra grafa -lepsze gry (moim zdaniem) -dormowa gra przez multiplyer Pozatym w Media Markcie kupiłem za 1300zł. Nówka. 2 padami i 2 grami.:D

#316 utf

utf
  • 105 postów

Napisano 01 czerwca 2008 - 12:59

W tym poscie przedstawiam wyłącznie moją opinię proszę bez wojen ;)

Ja mam xboxa 360 i PS3. Gdybym miał doradzać to mimo wszystko polecał bym Xboxa - i nie dlatego, że lubię microsoft bo nie lubię :)

Dlaczego?

- lepsza rozgrywka online
- wg mnie lepsza grafika (subiektywna opinia - możecie sie nie zgadzć)
- bardziej dopracowany soft (dashboard)
- lepsze gry (również moim zdaniem ale wymienię kilka:
* mass effect
* Forza motosport 2
* Halo 3

obecnie gram w GTA4 i kupiłem wersję na xobxa bo słyszałem, ze na ps3 są z nią jakieś problemy. Podobno działa też w trochę niższej rozdzielczości.

PS3 napewno technologicznie jest lepsze bo i ma wifi, i blue-ray (chodź podobno odczyt jest wolniejszy niż z dvd). Ma też lepszy CPU ale troche gorszą kartę graficzną (troche mało ramu). No i na Xboxa 360 gry piszę sie podobno dużo łatwiej ze wzgledu na DirectX.

Pady oba mam i moge stwierdzić, że ten od Xboxa jest zdecydowanie wygodniejszy. Jest to chyba najlepszy PAD jaki kiedy kolwiek używałem. Ten od ps3 nie ma wibracji (mają to poprawić) no i strasznie niewygodne ma trigery z tyłu. Jest też zdecydowanie za lekki i troche mały - ale dla niektórych może to być zaleta.

PS. Konsole chyba najlepiej kupować dla jakichś konkretnych gier - a nie tylko dla cpu czy karty graficznej bo co ona da jeżeli nie będzie gier które lubimy ?

Pozdrawiam ;-)

#317 brzoza

brzoza
  • 207 postów
  • Skądokolice Bydgoszczy

Napisano 01 czerwca 2008 - 17:09

obecnie gram w GTA4 i kupiłem wersję na xobxa bo słyszałem, ze na ps3 są z nią jakieś problemy.

Ten problem pojawia się*tylko na PS3 z dyskiem 80gb

#318 Macwolx

Macwolx
  • 209 postów

Napisano 03 czerwca 2008 - 22:09

3 questions: 1. @brzoza, gdzie za 1300 w MM można PS3 dostać? :D 2. Czy mogę PS3 po rozpakowaniu od razu podłączyć do TV na HDMI, czy musze mieć dokupiony kabelek? 3. Wiem już ze gry z PSX i PS2 działają na PS3, a czy piraty z tych poprzednich wersji też? Z góry dzieki ;)

#319 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 03 czerwca 2008 - 22:18

3 questions:

1. @brzoza, gdzie za 1300 w MM można PS3 dostać? :D
2. Czy mogę PS3 po rozpakowaniu od razu podłączyć do TV na HDMI, czy musze mieć dokupiony kabelek?
3. Wiem już ze gry z PSX i PS2 działają na PS3, a czy piraty z tych poprzednich wersji też?

Z góry dzieki ;)

1. Podczas przeceny 21% ;)
2. Dokupiony kabelek
3. Nie, nie działają

---- Dodano 03-06-2008 o godzinie 23:20 ----

ten od ps3 nie ma wibracji (mają to poprawić)

Już poprawili, Dual Shock 3 za niedługo powinien być dostępny w Europie

#320 kubatyszko

kubatyszko
  • 333 postów
  • SkądTokyo

Napisano 04 czerwca 2008 - 02:53

... i blue-ray (chodź podobno odczyt jest wolniejszy niż z dvd)

Plyta Bluray ma 50GB, gdyby odczyt mialby byc wolniejszy niz DVD to przeczytanie jej zajeloby pare godzin... Chyba ze przez "wolniejszy" rozumiesz numerek np. 2x przy Bluray porownujac go z 50x DVD - jezeli tak to te numery nie maja miedzy soba zadnego powiazania...

3. Wiem już ze gry z PSX i PS2 działają na PS3, a czy piraty z tych poprzednich wersji też?

3. Nie, nie działają

Dzialaly kiedys (do momentu pojawienia sie jegnego modelu 40GB zamiast 30 i 60), teraz sony odechcialo sie utrzymywac kompatybilnosc wstecz (ktora i tak zawsze mocno kulala).

A na marginesie, ja wybralbym PS3 i to tylko dlatego ze w jednym urzadzeniu mialbym konsole i poteznego potwora na ktorym moge uzywac linuxa...

#321 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 04 czerwca 2008 - 13:02

moj wspolokator jest w posiadaniu xboxa 360 starego xboxa ps ps2 ps3 psp i bo0g wie co jeszcze (maniak gier) ja tam gralem z nim tylko w kaczki na pegazusie ;) ale jego opinia jest taka ze jesli chodzi o gry to xbox360 bije wszystkie Domowe Lokalne platformy na glowe ... ej no jakny nie patrzec to przeto chodzi na ppc ;)

#322 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 04 czerwca 2008 - 13:05

3 questions:

1. @brzoza, gdzie za 1300 w MM można PS3 dostać? :D
2. Czy mogę PS3 po rozpakowaniu od razu podłączyć do TV na HDMI, czy musze mieć dokupiony kabelek?

Z góry dzieki ;)

Ad. 1 Podczas obiznki o 22% (niedawno byla i PS3 40GB z GTA IV byla za 1498zl jak dobrze pamietam).

Ad. 2 Musisz kupic kabelek HDMI

Ad. 3 Gry z PS2 i PSX dzialaja poprzez emulacje na wersji 60GB PAL (wersja 60GB NTSC obslugiwala je sprzetowo, ale juz nie jest dostepne i gry byly objete blokada regionalna). Wersja 40GB obsluguje jedynie gry na PS3 i PSX (poprzez emulacje)

@klakier Cell to tez PPC jak dobrze pamietam :) Poza tym ja osobiscie nie wiem w czym on tak bije te platformy :?: Bo cichszy, anie chlodniejszy to nie jest, padow superowskich nie ma (analog na miejscu krzyzaczka - nie dla mnie... poza tym ten ostatni jest po prostu tragiczny, tak samo jak L i R buttony - jakos ich wogole praktycznie nie wyczuwam i czesto o nie zachaczam uzywajac triggerow). A wiekszosc gier jakie sa na X'a to gry typowo pecetowe - nie ma w nich "ducha" gier konsolowych, a i wiekszosc z nich juz jest, albo zaraz bedzie przeportowana pod Winde. Nie uswiadcze tam gier takich jak GT, FF, Tekken, swietej pamieci seria Bloody Roar (choc ta ostatnia mozna juz w wersji 2 emulowac na kompie - ePSXe ;) ), MGS i innych...

#323 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 04 czerwca 2008 - 13:14

wiesz jak ja mialbym sobie konsole kupowac to kupil bym sobie WII bo siedziec przy grach cale dni nie mam ochoty a WII jest swietne na imprezy ;)

#324 Macwolx

Macwolx
  • 209 postów

Napisano 04 czerwca 2008 - 15:08

Ad. 1 Podczas obiznki o 22% (niedawno byla i PS3 40GB z GTA IV byla za 1498zl jak dobrze pamietam).

:shock: Przegapiłem taką okazje!

Chyba jednak zdecyduje sie na PS3 mimo tego co sie naczytałem przez 33 strony :)

W takim razie, gdzie polecacie zakup tej zabaweczki? :)

#325 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 04 czerwca 2008 - 16:17

Dzialaly kiedys (do momentu pojawienia sie jegnego modelu 40GB zamiast 30 i 60)

Nigdy nie istniał model 30GB, poza tym kolega pytał się czy działają piraty, więc odpowiadają, nie zadziałają

, teraz sony odechcialo sie utrzymywac kompatybilnosc wstecz (ktora i tak zawsze mocno kulala).

Zwyczajnie obniżyli cenę, kompatybilność nadal jest utrzymywana, może nie w 100% tytułów, jednak nadal coś takiego istnieje

A na marginesie, ja wybralbym PS3 i to tylko dlatego ze w jednym urzadzeniu mialbym konsole i poteznego potwora na ktorym moge uzywac linuxa...

I co Ci z tego "potwora", skoro większość aplikacji i tak nie będzie działała tak jak powinna? PS3 ma słabą kartę graficzną (jak na PC), dodatkowo nie nauczono się jej jeszcze sprawnie programować, ze względu na skomplikowaną architekturę.

---- Dodano 04-06-2008 o godzinie 17:19 ----

gdzie polecacie zakup tej zabaweczki? :)

Nie powiem nic odkrywczego... Allegro ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych