Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Xbox czy PS3?

• Please log in to reply
334 replies to this topic

#251 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 28 December 2007 - 19:16

Irytujące, popatrz na PS2. Ta konsola jest na rynku 7 lat a wciąż wychodzą na nią nowe gry. Microsoft się pośpieszył, chciał być szybszy niż Sony, wypuścił awaryjną konsolę, za to zyskał wielu Developerów, którzy nauczyli się pisać gry pod nowy system oraz zagarnął wielu zwolenników i graczy czekających na premierę PS3. Mam nadzieję, że PS3 porządnie skopie dziecko diabła :D

---- Dodano 28-12-2007 o godzinie 21:17 ----
Warto zwrócić jeszcze uwagę na to jak MS potraktował posiadaczy pierwszego X'a po wyjściu nowego modelu. Zupełna olewka :/

#252 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 December 2007 - 19:27

Nie wiem czemu ale mam dzikie wrazenie, ze wszyscy Ci ktorzy mowia o PS3 jednak uzywaja za czesto slow 'powinna' 'moze' itp... Ciezko ocenic czy PS3 sie rozkreci, moze tak a moze nie. Roznica cenowa na konsoli, malo gier i sporo przeciwnikow to to z czym musza teraz walczyc. Mam nadzieje, ze sie uda i za rok czasu ps3 bedzie tak niesamowita jak niektorzy tu opisuja. Wtedy z checia kupie :)

#253 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 28 December 2007 - 19:32

Różnica cenowa? Za 1500zł masz zaawansowaną technicznie konsolę oraz odtwarzacz blue-ray. Za Xboxa płacisz 1000zł i musisz dokupić odtwarzacz hd-dvd oraz dysk twardy. PS3 wychodzi taniej :)

#254 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 December 2007 - 19:34

Powtarzam, ze kupuje konsole a nie wszystko w jednym... BluRay naprawde mi nie potrzebny do szczescia ;) Za 1300 mam z dyskiem i pezprzewodowym padem. W X dzialaja przynajmniej wsteczne gry ktorych w tanszej wersji PS3 z tego co wiem nie uswiadczysz - choc moge sie mylisc.

#255 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 28 December 2007 - 19:40

PS3 się nie zepsuje i jej następca wyjdzie dopiero za ok. 5 lat. MS wypuści swojego następcę wcześniej. Do 5 lat blu-ray będzie tak popularnym formatem zapisu filmów jak teraz DVD, więc to raczej się przyda :) Do tego gry mieszczą się na 1 płytce, deweloperzy już mają problemy z upchnięciem gier na zwykłe DVD.

#256 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 December 2007 - 19:49

Matdys, to o psuciu to sa spekulacje. Nikt mi nie da gwarancji czy cos sie zepsuje czy nie... Nie kupuje konsoli z zamsyslem az 5 letnim! Nie widze powodu doplacac 1k zl (mowie o drozszej wersji PS3) do Blueray ktorego nie uzyje nie dlatego, ze nie chce ale nie oplaca mi sie. Nie pozycze plyty znajomym ani nie pojde z nia na impreze i nie puszcze wiec sam rozumiesz... Oczywiscie, przyjmujac ze nigdy nie pozyczam plyt to BlueRay mi nie przeszkadza ale znow... nie daje adekwatnych korzysci. Mam gry na X i wszystkie jak na razie na jednej plycie. Jak zaczne miec z tym problemy to sie z Toba napewno zgodze ale jak narazie, heh... Nie kupuje konsoli na rok 2012 tylko na to aby teraz bawic sie. I niestety... Nie przekonasz mnie, ze chocby PS3 parzylo kawe to na dzien dzisiejszy jest lepszy jako konsola. Mozliwe (podkreslam, ze mozliwe) ze soniak rozwinie sie i przebije X0 ale nie lubie spekulacji... To tak jakbym kupil samochod na wodor podejzewajac, ze za 5 lat pojawi sie masa stacji z wodorem jednak w tym momencie nie odjezdzalbym dalej niz 100km od domu bo tam mam butle. To jest dla mnie lekki absurd... Zeby nie bylo. Lubie soniaka. Motostorm jest genialne. Do tego FF i jestem w niebie ale... to za malo gier :(

#257 skurch

skurch
  • 374 posts
  • SkądJaworzno

Posted 28 December 2007 - 20:29

A kto powiedział ze ps3 rozwinie się dopiero za 5 lat?;/ Już teraz widać wyraźne postępy jeśli chodzi o ilość i jakość wydawanych gier na tę konsole. A to że soniak się rozwinie to nie są spekulacje. PS to jest przecież bardzo mocna marka która ciężko jest zniszczyć(pomimo usilnych prób sony :P) Wiele firm wydawniczych nie stać na wydawanie gier tylko na jedną platformę więc z tego tylko powodu ps3 będzie dostawać wszystkie multiplatformowe gry+oczywiscie exclusivy. Zresztą widać to po ilości zapowiedzi.. napiszesz ze cie nie interesuje przyszłość, to juz twoja sprawa.. ja jak coś kupuje to wole wiedziec co mnie czeka w przyszłosci i nie ograniczać sie tylko do tego co zostało juz wydane. Chce wiedziec co mi szykuja wydawcy. BluRay to nie tylko filmy, np developerzy GTA IV juz narzekają że w przypadku wersji na X360 maja problemy z upchaniem wszystkich danaych na DVD9, w przypadku ps3 ten problem odpada. Wielo płytowe gry na x360? Np.: Blue dragon

#258 mienta

mienta
  • 40 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 December 2007 - 21:07

z GTA IV to lepiej nie wyskakiwać. Chłopcy narobili sobie tyłów u SONY sprzedając się M$ i teraz próbują jednak odbudować twarz u japończyków. Nie ma sensu kompletnie cytować wydawców czy marketingowców bo to PRowa sieczka. Liczy się jedno. Dobry fan i tyle. Jedni lubią GT inni Halo a trzeci Mario Bros. Dobrze, że są konsole które każdemu dostarczą czegoś fajnego. My konsumenci tylko na tym zyskujemy. Dzięki xsowi niektórzy mieli zajebiste 1,5 roku poznając co to jest HD itp. A dzięki Sony miejmy nadzieję będziemy mieli zajebiste najbliższe 1,5 roku a może i nawet dłużej. Trzeba się cieszyć a nie kłócić :P

#259 Julek

Julek
  • 86 posts
  • SkądEuropejski brzeg Wisły

Posted 28 December 2007 - 22:06

Moim zdaniem to Halo 3 jest 'przehypowana' ale każdy ma swoje zdanie.
Co do COD 4 to słyszałem że pod wgzlędem oprawy obie wersje są sobie równe.
MotoStorm - nie zgodzę sie, świetna ścigałka ;)
Oblivion - nie grałem, ale podając za Neo+ :ładniejsza, lepsza widoczność, mniej chrupie ;), bardziej dopieszczona, wyeliminowano wiele bugów, szybsze ładowani, zintegrowany dodatki Knights of the NIne i Shivering Isles, itd itp.

Zresztą każdy wybiera konsole której gry bardziej mu pasują. Mi bardziej pasują te na Ps3(nie moge sie doczekac GT, FF, MGS, DMC i wielu innych :) )
Ja nie mowie ze X360 jest zły bo sam zamierzam go kupic za kilka lat ;) Ale jesli w tym momencie miałbym wybrać tylko jedna konsole to była by to Ps3 :)
ps ile ty znasz wersji ps3 ?? :P

Halo jest przehajpowane - Tzn. Druga i trzecia część. Pełna zgoda. Ale są istnym fenomenem.

Co do COD 4 to obie wersje się w oprawie różnią na korzyść Ixa. W wersji na PS3 nie da się takoż konfortowo grać online (problemy z wyszukiwaniem meczy).

Oblivion dopieszczony - Zgoda ale wydany gorzej. Ponadto, jak się konwertuje gre z platformy na platformę po 8 miesiącach od jej premiery - Trzeba by być oślinką.

Konsola wybiera się dla gier, nie dla filmów. Na PS3 (póki co) nie ma gry która by mnie skłoniła do wyożenia 1.5 tys. na stół.

20 GB Black
40 GB Black PAL
60 GB Black (Jedyny sensowny wybór)
80 GB
Oraz oczywiście osławiona wersja silver...

Nadto brak kabelka HDMI a nader wszystko Headseta - SKANDAL

#260 skurch

skurch
  • 374 posts
  • SkądJaworzno

Posted 28 December 2007 - 22:23

20 i 60 gigowe wersje były kiedyś teraz są tylko 40 i 80 więc daleko do 1000 wersji..a x360? core, arcade, premium, elite i uj wie jeszcze ile wymyśla..

#261 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 28 December 2007 - 23:02

skurch oraz scurvy_shadow : Teraz produkują tylko wersję 40Gb. 80Gb była w USA ale się nie przyjęła więc ją wycofują.

#262 Julek

Julek
  • 86 posts

Posted 29 December 2007 - 15:04

Skurch: Ok, ale np. 60 tka jest 100 x lepsza od pozostałych. NB: Gdzie obiecywana przez SONY emulacja?! Nie ma jej. Zostałem z ręką w nocniku bo pare miesięcy temu sprzedalem PS2 zostawiając sobie biblioteczke gier. Mam kupować teraz nową PSke?

#263 skurch

skurch
  • 374 posts
  • SkądJaworzno

Posted 29 December 2007 - 16:01

Ja tam swojej ps2 nie sprzedam.. a róznice w cenie między ps3 z emulacja a ps3 bez emulacji moze zainwestowac w ps2 ;) Odnośnie emulacji to ja juz wczesniej sie wypowiedziałem.. jak dla mnie zbedny dodatek i ciesze sie ze ja wywalili z ps3, przynajmniej teraz konsola jest tańsza i dzieki temu lepiej sie sprzedaje.

#264 mienta

mienta
  • 40 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 December 2007 - 17:12

Ja tam bym teraz ubolewała nad emulacją. Jasne, że można sobie zostawić PS2 ale szczerze mówiąc już teraz cierpię ze względu na zbędną ilość kabli podłączonych do tv no i na pady walające się po całym salonie. Poza tym Sony BARDZO mocno mówiło o tym jak świetna będzie ta emulacja. Trochę nakłamali i teraz dobrze by było ich z tego rozliczyć. Tak dla zasady. Mnie tam niemile zaskoczyło wywalanie się Black na PS3 ... mam jedynie nadzieję, że Persona 3 będzie chodziła ... jakoś ...

#265 toki

toki
  • 1211 posts
  • SkądPL

Posted 29 December 2007 - 18:43

Poza tym Sony BARDZO mocno mówiło o tym jak świetna będzie ta emulacja. Trochę nakłamali i teraz dobrze by było ich z tego rozliczyć.

nakłamali tak jak to robi apple, MS i cała kupa innych potentatów rynku. Wolno im bo klient i tak kupi...

#266 mienta

mienta
  • 40 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 December 2007 - 19:02

no a przydałoby się im trochę pokory od czasu do czasu.

#267 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 29 December 2007 - 23:24

Nie nakłamali, ta funkcja była dostępna w konsoli ale ludzie nie chcieli jej kupować zw. na cenę.

#268 mienta

mienta
  • 40 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 December 2007 - 00:26

Nie no to taka trochę ściema, najpierw wypuszczamy produkt pełnowartośiowy, a później zaczynamy odbcinać co się da bo jest za drogi. Od razu mogli o tym pomyśleć, a nie budzić się z ręką w nocniku. Jak się okaże, że większość kupi wersję bez emulacji bo tańsza to już przestaną takową wspierać? No super by wtedy już było :/ Normalnie jak Stiwi z cenami iPhona tyle, że od sony to nie ma co liczyć na zwrot kasy.

#269 Julek

Julek
  • 86 posts

Posted 30 December 2007 - 00:52

Matdys: Była, ale nawet gdy była działała fatalnie. Gry emulowane wyglądały gorzej od pierwowzorów! Na tak "silnej" maszynie! Oni nie tylko obiecywali "cudowną" emulacje, a nawet szydzili z "częściowej" emulacji oferowanej przez boxa. Niestety.

#270 skurch

skurch
  • 374 posts
  • SkądJaworzno

Posted 30 December 2007 - 10:32

A wy ciągle o tej emulacji.. najmniej istotnym aspekcjie next-gen'ów.. przecież głowna bitwa raczej rozgrywa sie na polu nowych gier..moze o nowych grach podyskutujemy, bedzie ciekawiej. Moze niech kazdy poda ulubiony tytuł na wybrana przez siebie konsole i napisze dlaczego mu sie tak bardzo podoba.

#271 mienta

mienta
  • 40 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 December 2007 - 11:13

Ejjj emulacja wcale nie jest taka nieważna! Mimo, że na rynek wszedł PS3 i Xbox360 to i tak na PS2 ukazywały się rewelacyjne tytuły w które warto zagrać choćby w Okami czy Persona 3, że nie wspomnę o kultowym God of War. Ta konsola nadal jest wspierana i na prawdę szkoda by było, żeby masa ludzi musiała czekać na GoW3 żeby pograć w przygody Kratosa. Albo żeby nie można było zagrać w Halo, czy Halo2. Rozumiem potrzebe polepszania grafiki itp. ale i tak w dużej mierze liczy się grywalność (patrz nds i psp). Jeśli chodzi o tytuły na nextgeny to zdecydowanym liderem dla mnie jest Rainbow Six. Trudna gra, ale multi wymiata.

#272 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 30 December 2007 - 13:06

assassins creed - Zwyczajnie lubię tego typu gry :)

#273 skurch

skurch
  • 374 posts
  • SkądJaworzno

Posted 30 December 2007 - 13:53

Uncharted - gra się tak dobrze jak w Crash'a i Jaka + dorosła, realistyczna otoczka :) I love this game ;)

#274 Julek

Julek
  • 86 posts

Posted 30 December 2007 - 20:06

Mass Effect - Jako fan obu Kotorów z miejsca się w nim zakochałm. Fabuła, fabuła, fabuła achhhhhhh piękna gra.

#275 balacha

balacha
  • 1 posts

Posted 23 January 2008 - 11:48

Szukam kogoś kto Xbox 360 i wymieni się grami!! Grudziądz

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users