Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Xbox czy PS3?

• Please log in to reply
334 replies to this topic

#276 marcinj1975

marcinj1975
  • 92 posts

Posted 25 January 2008 - 16:17

Witam, nie wiem czy pasuje do tego tematu ale... ... wszystkim polecam aplikacje Medialink, płatna ale warto, z poziomu PS3 można przesłuchać bibliotekę iTunes, przeglądać fotki iPhoto a także inne wskazane foldery. pozdrawiam

#277 wizja

wizja
  • 132 posts
  • SkądKraków, Katowice

Posted 22 March 2008 - 10:22

Ps3 - Rozwija się OINUX na tę platformę! I to najlepiej w najlepszej wersji! Może się okazać też świetnym kompem! A jak na konsolę! Niesamowite parametry! Wyjdą dobre tytuły!

#278 michau

michau
  • 436 posts

Posted 22 March 2008 - 11:04

Ps3 - Rozwija się OINUX na tę platformę! I to najlepiej w najlepszej wersji! Może się okazać też świetnym kompem! A jak na konsolę! Niesamowite parametry! Wyjdą dobre tytuły!

O! Kurde! Uwielbiam! OINUXA! Świetna wiadomość! Tytuły na pewno wreszcie wyjdą! Najlepiej od razu kupić dwie! Może się też okazać że się w coś da pograć! No i te parametry!

#279 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 23 March 2008 - 11:21

No! RAKIETOWYM kompem!
Ahh.. 256mb RAM... ah ta moooc..

#280 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 23 March 2008 - 12:31

Ostatnio grałem na Xboxie w Army of two. Świetna, szczególnie w trybie multiplayer.

#281 Max915

Max915
  • 121 posts

Posted 23 March 2008 - 20:49

wracając do tematu to ja wybrałbym PS3. Największe plusy PStrójki - dużo większa popularność w Polsce (najbardziej jest to widoczne patrząc w dowolnym sklepie na regał z grami. Gier na PS3 jest 3 razy tyle) - darmowy online - blue ray nośnik który wygrał wojnę z HD DVD. Jeszcze takie pytanko może ktoś się orientuje: Jak będzie z grą na PS3 przez internet jeśli mam w domu router?? Wiem że PS3 ma WiFi ale czy będzie wszystko w porządeczku??

#282 wicius

wicius
  • 852 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 March 2008 - 19:26

Jeszcze takie pytanko może ktoś się orientuje: Jak będzie z grą na PS3 przez internet jeśli mam w domu router?? Wiem że PS3 ma WiFi ale czy będzie wszystko w porządeczku??

u mnie tak jest. Internet z kablówki (4 mb/s) i AirPort Express Base Station jako router, PS3 podłączone przez WiFi. Gram w Call of Duty 4. I działa jak miód. Żadnych problemów.

#283 rzep

rzep
  • 574 posts

Posted 26 March 2008 - 02:43

Posted Image

#284 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 26 March 2008 - 07:40

Posted Image

buahah :D

#285 toki

toki
  • 1211 posts
  • SkądPL

Posted 26 March 2008 - 09:06

DOBRE!!! Wicko masz tylko internetowych przyjaciół?;)

#286 soltysms

soltysms
  • 93 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 March 2008 - 16:05

Hmmm...po takich joke`ach dochodze do wniosku, ze u nas jeszcze nie predko przyjmnie sie schemat: PC = praca Konsola = gry :) A na poważnie wracając do sedna topicu.. Ja mam x360..kupowałem jakoś na samym początku wyjścia ps3. Jestem w 100% zadowolony..ale nie dlatego, że lepsza itp.. Szczerze powiedziawszy nie wydaje mi się, żeby X360 albo PS3 były od siebie miażdżąco lepsze.. Ot - PS3..ladnie wygląda ma Blue Ray, nie jest od Gates`a i jest potomkiem kultowej konsoli.. x360 - zdecydowanie lepszy od poprzednika..pokazał, że smiało może konkurować z SONY.. a wybór..to wypadkowa, tego w co chcemy grać, do czego używać konsoli oprócz grania itp.. takie jest moje zdanie.. pzdr

#287 rzep

rzep
  • 574 posts

Posted 26 March 2008 - 20:47

Hmmm...po takich joke`ach dochodze do wniosku, ze u nas jeszcze nie predko przyjmnie sie schemat:

PC = praca
Konsola = gry

:)

Czemu mialby sie przyjmowac? PC moze sluzyc do obydwu rzeczy. Owszem, wymaga to wiecej nakladow finansowych i wiedzy, dlatego wiekszosc casual gamerow wybierze konsole. Jednak w zamian za to PC oferuje najlepsza mozliwa grafike i gry wszelkich rodzajow - od zabijaczy czasu (polecam Peggle Deluxe, wciaga jak cholera) poprzez wyscigi, fpsy, rtsy, strategie turowe konczac na dzisiejszych gigantach czyli mmorpg.

#288 soltysms

soltysms
  • 93 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 March 2008 - 09:00

Czemu mialby sie przyjmowac? PC moze sluzyc do obydwu rzeczy. Owszem, wymaga to wiecej nakladow finansowych i wiedzy, dlatego wiekszosc casual gamerow wybierze konsole. Jednak w zamian za to PC oferuje najlepsza mozliwa grafike i gry wszelkich rodzajow - od zabijaczy czasu (polecam Peggle Deluxe, wciaga jak cholera) poprzez wyscigi, fpsy, rtsy, strategie turowe konczac na dzisiejszych gigantach czyli mmorpg.

Hmm..jeśli rozmawiamy o funkcjonalności PC..to wiadomo, że przebija konsole...ale nie ma w tym nic dziwnego bo wiadomo do czego stworzono ów konsole..
To nie jest sprawa casual gamerów...jestem informatykiem i siłą rzeczy coś niecoś wiem o komputerach..poza PC mam też konsole...czy to znaczy, że jestem casual gamerem?\
Mówisz najlepszą grafikę..i nakłady finansowe...to ja Ci powiem ok..jeśli stać Cię na to, żeby co pół/rok wymieniać np karte graficzną, żeby być up to date to proszę bardzo..ja wolę wymienić konsole raz na 3, 4 lata...bo mam pewność, że cokolwiek bym nie odpalił..zawsze będzie chodzić płynnie i na ten czas będzie miało możliwie najlepszą grafikę...
Niestety...ale nawet najlepsza karta graficzna kupiona do PC..nie podrasuje silnika graficznego i sprawi, że będzie wyglądać on lepiej niż został napisany..a konsole na dzień dzisiejszy to zapewniają..
Czemu miałby przyjmować się trend, o którym pisałem wcześniej..ano dlatego, że coraz więcej gier jest planowanych wyłącznie na PS3 czy X360 pomijając przy tym PC..vide GTA IV, czy wypuszczając wersje PC późno po premierze konsolowej, np Assassin`s Creed..

Teraz mam trochę lat i czasu mniej na granie..jednak całe nastoletnie życie, jeśli grałem w gry to tylko na PC, bo uważałem, że nie ma nic od tego lepszego...
w zeszłym roku przełamałem się i kupiłem konsole...i nie da się tego porównać...gra na wielkim ekranie, w super jakości, do tego świetna rozrywka dla kilku osób..jak dla mnie czasy gry na PC się skończyły i uważam, że mimo wszystko ogólnoświatowy trend, też będzie szedł w tym kierunku..

pzdr

#289 rzep

rzep
  • 574 posts

Posted 27 March 2008 - 12:56

Nie napisalem, ze na konsolach graja TYLKO casual gamerzy. Jesli kogos nie stac na w miare czesta wymiane sprzetu lub nie chce sie w to bawic, to konsola moze byc rowniez dla niego. Co do silnika graficznego - jest od podrasowywany dla wersji PCtowych, wiec oferowana grafika jest o wiele lepsza. Przykladem moze byc chociazby Morrowind (na XBOXie wygladal jak na PCtowym niskim medium) czy nawet Assasins Creed - wersja PCtowa ustawiona na odpowiednio wysokich detalach miazdzyla to co widac na ekranach konsoli. Dodatkowo PC oferuja to, na czym gry konsolowe zawsze oszczedzaja, a co jawi sie jako przyszlosc gier - fizyka. Konsole maja w porownaniu do PC dosc niska moc przerobowa wiec nie radza sobie z setkami latajacych czasteczek, bo musza sie skupiac na grafice (przykladem moze byc chociazby Gears of War). Zas co do konczacej sie ery PC - czy ja wiem.. Crysis, Warhammer Online, World in Conflict, Sins of a Solar Empire, C&C 3, Starcraft 2, Age of Conan, World of Warcraft, LOTRO, World in Conflict, Orange Box + Portal i wiele innych - a to tylko PC exclusive. Do tego mozna dodac takie tytulu jak wlasnie Assasins Creed czy COD 4 ktore dostepne sa na roznych platformach, ale wlasnie na PC oferuja najlepsza grafike. Nie przecze, ze konsole przezywaja rozkwit - glownie dzieki temu, ze gry komputerowe wyszly z podziemia i nie sa juz tylko rozrywka dla zaszytych w piwnicach swoich mam nerdow, ale dla normalnych ludzi, ktorych srednia wiekowa ciagle rosnie - co wiaze sie z zyciem zawodowym czyli mniejsza iloscia czasu na grzebanie w kompie. Dlatego ladne pudelko do ktorego wsadza sie plytke i gra z w miare fajna grafika bez potrzeby instalacji, updateu sterownikow itp jest w cenie. Ale mowienie o koncu ery PC to imo pomylka - nadal oferuja one najwieksze mozliwosci jesli chodzi o design i wyglad gry, a tworcy systemow operacyjnych i hardwareu beda dazyc do tego, by upgrade sprzetu byl jeszcez latwiejszy od strony systemowej jak i praktycznej - czyli wymiana karty wymagajaca tyle samo umiejetnosci technicznych co wlozenie plytki do konsoli (widzialem kiedys w miare ciekawy artykul gdzie wlasnie pokazywali koncept gdzie wszystkie bebechy pcta byly ulozone tak by byl do nich latwy dostep prosto po otwarciu obudowy, a wymiana polegala tylko na wcisnieciu przycisku/przesunieciu dzwigienki, wyjeciu starej czesci, wlozeniu nowej i zamknieciu obudowy).

#290 soltysms

soltysms
  • 93 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 March 2008 - 13:24

Hmm..żeby nie było ja nie mam nic do grania na PC :) sam jak napisałem uskuteczniałem to przez wiele wiele lat..Wyraziłem tylko swoje zdanie odnośnie czerpania przyjemności z grania na PC a na konsoli :) Może i masz racje z tą grafiką na PC, ale to niestety sprowadza się do tego o czym mówiłem. Mimo wszysto ciągłego inwestowania w PC. Mi w zupełności wystarcza grafika jaką oferuje konsola..może jestem minimalistą :) Co do tytułów, które wymieniłeś, to w większości to strategie, RPG itp. Tu jest duży plus dla PC..bo takich gier na konsole nie ma a szkoda...może kiedyś będą.. Co do tego przemijania PC, o który się spieramy :) koncerny produkujące gry i konsole mimo wszystko wg mnie chyba idą w kierunku faworyzującym konsole..wyprzeć PC będzie jednak ciężko z uwagi na tradycję - w końcu to na PC powstawały gry kiedy o konsolach jeszcze nikt nie myślał - i na bądź co bądź większość ilość PC-owców na świecie.. pozdr

#291 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 27 March 2008 - 19:07

DOBRE!!! Wicko masz tylko internetowych przyjaciół?;)

Śmieszne, do prawdy :)
Schemat ten doprowadził mnie do Wii akurat.
Chciałem nawet brać, gdy zorientowałem sie, że na Xboksie graliśmy raczej tylko ze znajomimi - gdy ich nie było robił za Home Media Center. Ale opanowałem się i ostatecznie nie wziąłem.

Co do PC vs konsola - o wiele lepiej grało mi się na padach przed telewizorem, mimo to zostalem zmuszony do wybrania PC... i nie zawiodłem się, a pady można zawsze podłączyć :)

#292 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 27 March 2008 - 20:45

Zmuszony do PC? Współczuję... :lol:

#293 Kvczor

Kvczor
  • 1468 posts

Posted 27 March 2008 - 22:16

Ja bym wybrał PS3. Głównie dlatego, że jest następczynią PS2. Do Xboxa nie jestem przekonany. Blu-Ray się bardzo przyda (chociaż ceny filmów powalają). No i jeszcze Dualshock 3 i Wi-fi... Tak ps3 jest dla mnie. Tylko z jednego powodu jestem zły- dodatki do GTA IV x360 EXLUSIVE ;/ Microsoft wyłożył kasę...

#294 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 27 March 2008 - 22:26

Schemat ten doprowadził mnie do Wii akurat.

jasne, a do czego innego byś był w stanie się przyznać ;)

#295 soltysms

soltysms
  • 93 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 March 2008 - 09:05

Haha :P Dobre :) :)
Mnie doprowadzil do PC..ale ja nie chce :)

#296 toki

toki
  • 1211 posts
  • SkądPL

Posted 28 March 2008 - 10:22

cieszę się że mnie uprzedziłeś i nie musiałem tego dodawać ;)
a zmuszony do PC bo mu tata pilot do telewizora zabrał

#297 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 29 March 2008 - 14:20

Wy na prawdę uważacie, że takie teksty kogokolwiek ruszają? :) Ile razy ja mam wam powtarzać, że jesteście żałosnymi idiotami? :)
Tak toki, sfochuj się teraz, jak ja śmiałem wielce Pana obrazić..
Znowu zagrozisz mi sądem? :lol:

Zostałem zmuszony do przesiadki na PC z innych względów. Tzn.. XO wciąż mam, ale po prostu go nie używam.

#298 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 29 March 2008 - 14:28

Określeniem ,,idiota" obdarzyłbym kogoś innego.

#299 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 29 March 2008 - 14:33

jesteście żałosnymi idiotami? :)

brakuje że argumentów że musisz innych obrażać? nie umiesz zachować się na poziomie?

#300 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 29 March 2008 - 14:35

Wy na prawdę uważacie, że takie teksty kogokolwiek ruszają? :) Ile razy ja mam wam powtarzać, że jesteście żałosnymi idiotami? :)
Tak toki, sfochuj się teraz, jak ja śmiałem wielce Pana obrazić..
Znowu zagrozisz mi sądem? :lol:

Zostałem zmuszony do przesiadki na PC z innych względów. Tzn.. XO wciąż mam, ale po prostu go nie używam.

Wicko, tym razem stanowczo przesadziłeś nazywając innych forumowiczów idiotami.
Przyda ci się tydzień odpoczynku od forum.

---- Dodano 29-03-2008 o godzinie 14:40 ----
A teraz proszę o zakończenie personalnych wycieczek. Kończymy OT i wracamy do tematu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users