Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Znane problemy po aktualizacji

• This topic is locked This topic is locked
512 replies to this topic

#176 pepan

pepan
  • 524 posts
  • SkądPoznań/Skarżysko-Kamienna

Posted 24 October 2013 - 11:32

również potwierdzam, że działa... swoją drogą jest to niewyobrażalne, żeby tak ms potrakował polaków. Dla kolegi, który znalazł rozwiązanie należy się duży PLUS i chyba skrzynka wódeczki jakiejś dobrej :)

#177 cin0

cin0
  • 31 posts

Posted 24 October 2013 - 11:45

Nie ma mozliwosci synchronizacji poprzez WiFi z iTunes, wiec Mavericks odpada. Czy moge poprostu przywrocic kopie z Time Machine poprzez restart i command + R ??

#178 anarti

anarti
  • 150 posts
  • SkądAberdeen, UK

Posted 24 October 2013 - 12:06

ja mam po upgrade jeszcze taki problem ze proces kernel_task notorycznie, nawet w idlu zuzywa mi 6%CPU. Spotkal sie ktos z czyms takim?

#179 Balin0

Balin0
  • 1448 posts
  • SkądKraków

Posted 24 October 2013 - 12:09

U mnie aktualizacja z Liona przebiegła bez problemu, a system jak na razie działa sprawnie. Jedyne problemy jakie zauważyłem to: 1. wspominany już bug z widgetem zegarka [ATTACH=CONFIG]17790[/ATTACH] 2. pojawiająca się co jakiś czas (na ułamek sekundy) piłeczka plażowa w Safari

#180 aslovik

aslovik
  • 14 posts

Posted 24 October 2013 - 12:32

Czy ktoś może wie - jak zmusić Mail, żeby zapisywał załączniki od razu w katalogu "Pobrane rzeczy" - bez wyświetlania okna wyboru ścieżki? Dotychczas klikało się raz na "Zachowaj" i już. A teraz notorycznie wyskakuje okno z wyborem katalogu :/

#181 Maku

Maku
  • 322 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 October 2013 - 12:34

By word działał: Finder => Ulubione => Programy => Microsoft Office 2011 => Word => prawy klik => Pokaż zawartość pakietu => Contents => Resources => zmienić nazwę katalogu pl.lproj => na: en.lproj => ...

#182 Sergionex

Sergionex
  • 147 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 October 2013 - 12:56

Czy ktoś może wie - jak zmusić Mail, żeby zapisywał załączniki od razu w katalogu "Pobrane rzeczy" - bez wyświetlania okna wyboru ścieżki?
Dotychczas klikało się raz na "Zachowaj" i już. A teraz notorycznie wyskakuje okno z wyborem katalogu :/

Fakt - teraz jest 1 guzik, za to 2x więcej kliknięć... Bez sensu.

#183 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 24 October 2013 - 13:17

Nie jestem w stanie zmusić poczty do działania z serwerem nazwa.pl przez IMAP … na 2gim komputerze z MountainLion poczta śmiga.

OS X 10.9 (13A603)

EDIT: Wyłączyłem szyfrowanie SSL, port zmienił sie na 143 i zaczęło pobierać pocztę.. Panowie z pomocy technicznej nazwa.pl twierdzą że słyszeli o problemie, ale zapewniają że po stronie serwera wszystko działa jak należy. Podobno pomagało ręczne dodanie konta na nowo, ale robiłem to 10 razy i wciąż był błąd.

EDIT 2: Problem występował zarówno po zrobieniu update z OS X ML na OS X M jak i po czystej instalce.

#184 questo

questo
  • 1 posts

Posted 24 October 2013 - 13:36

szkoda tylko, że nie działa ten patent przy Outlooku.... :(

#185 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1639 posts
  • SkądPlewiska

Posted 24 October 2013 - 13:38

Po zainstalowaniu Mavericka mam dwa problemy, w tym jeden poważny. NOTES pozostaje cały czas w trybie offline i nie syncuje się z iClouds. Co więcej co chwilę wyrzuca, że jest problem z Iclouds i mam sprawdzić ustawienia, przy czym cała reszta np: Reminder, Cal itd działają i się syncują bez problemu. Drugi problem, za każdym razem jak wyjdę ze Sleepa Mail pyta mnie o password do konta iCloud. Pozostałe konta nie pytają o password i działają bez problemu. Pomysły??

#186 lofi

lofi
  • 41 posts

Posted 24 October 2013 - 14:16

dzięki za fix worda! kocham to forum :)

#187 denverjery

denverjery
  • 16 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 24 October 2013 - 14:19

Dzięki!!!!! Word działa po zmianie nazwy z pl.lproj na en.lproj

#188 Przeeemeek

Przeeemeek
  • 79 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 October 2013 - 14:22

a zauważyliście taką kwestię mam dużo ikon na biurku są rozdzielone na obie strony środek pusty po kliknięciu wyrównaj ikony z lewej krawędzi biurka przenoszone są do środka ekranu i jest przerwa w której ikony się nie trzymają można je ręcznie tam poukładać zaś po kliknięciu wyrównaj wyrzuca je znów w wolne miejsca w innej części ekranu taki margines się tworzy z lewej strony

#189 bepe

bepe
  • 15 posts

Posted 24 October 2013 - 15:19

Zauważyłem dwie rzeczy, które się sypią: 1. Zrywa mi co kilka, kilkanaście minut połączenie z myszką Magic Mouse. 2. Nie otwiera filmów .avi w Quick Time Player. Do tej pory otwierał od razu, teraz mieli, mieli, mieli i pisze, że konwertuje. W VLC otwiera od strzału. A plus kolei dużo lepsze i szybsze zwalnianie RAM - tak wynika przynajmniej z iStat.

#190 shaqui

shaqui
  • 586 posts
  • SkądGdynia

Posted 24 October 2013 - 15:35

Weź przeciągnij gg prosto do dostępności w ochronie i prywatność i będzie się włączać bez komunikatu. ;

#191 Przeeemeek

Przeeemeek
  • 79 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 October 2013 - 16:14

ja mam jeszcze coś takiego:
https://www.dropbox.... o 17.10.34.png

i pytanie jeszcze o dropbox
jak wam działa
bo ja we właściwościach pod prawym kliknięciem nie mam jego funkcjonalności [np. kopiowanie łącza]

#192 Sim1

Sim1
  • 329 posts

Posted 24 October 2013 - 16:55

Airport Utility w wersji 5.6 przestało działać.

#193 darekmil

darekmil
  • 757 posts
  • SkądWarszawa PL

Posted 24 October 2013 - 17:09

Nie można odpalić ustawień Apple Qmaster z poziomu System Preferences. Wysuwanie tacki z płytą podczas startu systemu - zarówno z napędu DVD i jak i BD. Apple Compressor 3.5 - ogólny spadek wydajności (w stosunku do 10.6.8) jak i błędy przy konwersji wybranych formatów wideo.

#194 olin

olin
  • 4 posts

Posted 24 October 2013 - 18:00

Witam Zauważyłem, że dziwnie zachowuje się Growl. HardwareGrowler działa w miarę poprawnie ale jednie pokazuje podłączone urządzenia ale nie przez Growl-a lecz przez systemowe powiadomienia. Mam nadzieję, że Growl zostanie dostosowany do 10.9 bo jakoś się przyzwyczaiłem do ładnych powiadomień.

#195 patrryk22

patrryk22
  • 18 posts

Posted 24 October 2013 - 18:04

pojawia się pytanie: czy moze jednak lepiej poczekać z instalacją nowego rozwiązania:)?

#196 troy

troy
  • 91 posts

Posted 24 October 2013 - 18:31

By word działał:
Finder => Ulubione => Programy => Microsoft Office 2011 => Word => prawy klik => Pokaż zawartość pakietu => Contents => Resources => zmienić nazwę katalogu pl.lproj => na: en.lproj => ...

suuuper! działa! dzieki ! Ale... w katalogu Resources mam juz folder o nazwie en.lproj. Zmienilem go dodajac _ przed zebym mogł ten prawidłowy zmienić. I stąd pytanie - czy folder który był wcześniej o nazwie en.lproj jest waznym folderem? Nie wywali mi błędu któregoś dnia? Z góry dzieki za odpowiedz.

#197 Sad3k

Sad3k
  • 41 posts

Posted 24 October 2013 - 19:19

Hej, Mam 2 rzeczy, które mnie martwią: 1) Nie mogę ponownie pobrać systemu z app store. Po klknięciu download, program cały czas myśli i nic się nie dzieje. Dostałem informację, że należy pobrać inny program, wpisać hasło, a następnie spróbować mavericka...jednak nic to nie dało; 2) Druga rzecz dotyczy tego, że nie działa mi program Mapy, a mianowicie po jego włączeniu nie chce się w ogóle wczytać teren mapy. Widzę samą kratkę. Ma może ktoś jakiś pomysł ? Pozdrawiam

#198 Lulu8

Lulu8
  • 1 posts

Posted 24 October 2013 - 19:25

Mnie Word teraz też działa :) !!

#199 Mury

Mury
  • 1 posts

Posted 24 October 2013 - 19:37

Mam pytanko do posiadaczy Office 2011. Po zainstalowaniu mavericsa i zainstalowaniu SP do Office 2011 totalnie rozjechała mi się synchronizacja. Po pierwsze kalendarze Outlooka nie widzą się z macowymi a po drugie w iTunes po podłączeniu iPhona nie mam karty Informacje gdzie konfiguruje się sposób synchronizacji. Grzebię po forach i nic. Będę wdzięczny za wskazówki (iClouda wolałbym uniknąć).

#200 coldcat

coldcat
  • 24 posts

Posted 24 October 2013 - 20:12

Po instalacji, obraz zaczął "skakać", brak płynności podczas przewijania. Dodam, że problem występuje i w Safari, i w np. Launchpadzie.
Problemy z grafiką? Jakieś rady?
Resetowałam SMC i PRAM, nie pomogło.

MacBook Pro Mid 2012

Mam to samo :/ MacBook Air 13" połowa 2012.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users