Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Znane problemy po aktualizacji

• This topic is locked This topic is locked
512 replies to this topic

#76 b.bobrowski

b.bobrowski
  • 44 posts
  • SkądGliwice, PL

Posted 23 October 2013 - 14:45

Zrestartuj kompa z włożoną płytką i przytrzymaj klawisz D (chyba), powinno zabootować z cd. Na tej kofiguracji kompa 10.9 może nie odpalić

#77 tomcio16

tomcio16
  • 93 posts
  • SkądZłoczew PL

Posted 23 October 2013 - 15:00

Zrestartuj kompa z włożoną płytką i przytrzymaj klawisz D (chyba), powinno zabootować z cd. Na tej kofiguracji kompa 10.9 może nie odpalić

Czemu miałby nie odpalić to jest konfiguracja z 2010 r a oficjalnie wspiera macbooka od 2009 (plastik) więc będzie śmigać

#78 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 posts
  • SkądSiedlce

Posted 23 October 2013 - 15:01

I nastepne pytanie czy pobrany osx 10.9 można zrobić na windowsie by przerobić go na pendriva?

#79 b.bobrowski

b.bobrowski
  • 44 posts
  • SkądGliwice, PL

Posted 23 October 2013 - 15:28

Nie, dysk musi być w formacie Mac OS Extended, okienka tego nie obsługują

#80 rotate

rotate
  • 12 posts
  • SkądToruń, Londyn

Posted 23 October 2013 - 16:48

Rozjechał się też skaner w Epsonach. Nie działa na Epsonach Photo i Epsonach Office.

#81 pukko

pukko
  • 229 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 23 October 2013 - 17:27

U mnie zegar w dashboardzie oszalał, a sygnał wifi cały czas pokazuje (wykrzyknik), że nie ma netu, a jest i wszystko hula. ============================================== OK, w preferencjach sieci ustawiłem lokalizację na "automatycznie" i jest ok

#82 equinoxe

equinoxe
  • 4721 posts
Posted 23 October 2013 - 17:50

Nie działa Double Command, przy ponownej instalacji pojawia się informacja “DoubleCommand-1.6.9.pkg” can’t be opened because it is from an unidentified developer." Nie potrafię się odnaleźć w wirtualnej rzeczywistości bez tego programu :(

#83 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 23 October 2013 - 17:54

Y. A masz unknown sources dopuszczone? ;-)

#84 equinoxe

equinoxe
  • 4721 posts
Posted 23 October 2013 - 18:00

Od dawna tam nie zaglądałam i rzeczywiście masz rację. Da się odpalić plik instalacyjny. Niestety zatrzymałam się na tym:

The system extension "DoubleCommand.kext" is not compatible with this version of OS X and can’t be used. Please contact the developer for updated software.

#85 Sergionex

Sergionex
  • 147 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 October 2013 - 18:11

Wyłączenie SSL pomogło! Natomiast Safari na które nie narzekałem muli, połowa strony potrafi być szara, na My Apple jest najgorzej :-P

#86 encoredj

encoredj
  • 11 posts

Posted 23 October 2013 - 18:23

Witam, Mam Maca od 2 lat… Pracowalem do tej pory na systemie 10.6.8, no ale dzis niestety postanowilem go zupgradowac do najnowszego Mavericka… Mam cholernie irytujący problem. Po zainstalowaniu nowego OSX moj komputer chodzi gorzej niz 20 letni Windows XP… Wszystko się wiesza, nie wiem co się dzieje… Problem z pamięcią RAM, odpalam komputer (odpala sie tez z 5x wolniej niz poprzednio) i niby pokazuje mi, ze mam prawie 3GB ramu wolne. Odpalam np przeglądarke lub cokolwiek i automatycznie mi zjeżdza do 20/30MB ramu i nawet po zamknięciu przeglądarki pamięć RAM nie zostaje zwrócona i muszę używać Memory Clean! I tutaj pojawia się następny problem, mimo tego, ze nie mam odpalonego ŻADNEGO programu, to pamięci tej zwraca mi tylko z 600 MB, po czym ponownie spada do granicy 20/30 jak niczego nie odpale… Czy jest ktoś w stanie wyjaśnić mi dlaczego tak się dzieje? I co mam zrobic zeby to naprawić? Komputer chodzi gorzej od czołgu -_-

#87 equinoxe

equinoxe
  • 4721 posts
Posted 23 October 2013 - 18:25

Reset PRAM nie pomaga?

#88 encoredj

encoredj
  • 11 posts

Posted 23 October 2013 - 18:31

Chodzi Ci o czyszczenie pamięci ram memory cleanem?

#89 Sergionex

Sergionex
  • 147 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 October 2013 - 18:32

Czy ktoś wie jak dodać aktualizacje ze stron (np TVN24) by się pojawiały w centrum powiadomień przy wyłączonym Safari tak jak to reklamują?

#90 equinoxe

equinoxe
  • 4721 posts
Posted 23 October 2013 - 18:35

Chodzi Ci o czyszczenie pamięci ram memory cleanem?

Raczej o wciśnięcie Command (⌘), Option, P oraz R zaraz po restarcie systemu (przed pojawieniem się szarego ekranu).

#91 encoredj

encoredj
  • 11 posts

Posted 23 October 2013 - 18:40

Tak juz poczytalem o tym jak napisales, pomoglo ! Kocham Cię :D

#92 equinoxe

equinoxe
  • 4721 posts
Posted 23 October 2013 - 18:46

Ulala, XBMC też nie działa :(

#93 Sad3k

Sad3k
  • 41 posts

Posted 23 October 2013 - 18:56

Witam, Czy działa Wam appka Mapy ? Gdy włączę program to niestety nie chce się wczytać teren mapy:confused:

#94 Sergionex

Sergionex
  • 147 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 October 2013 - 19:02

Działają u mnie normalnie, - fajne te mapki w kalendarzu są. Póki co najgorzej z Safari

#95 jezozwierz

jezozwierz
  • 19 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 October 2013 - 19:06

Może komuś pomogę. 1. Mapy działają 2. Gładzik w Safari działa bez problemu 3. O Wordzie pisałem - kicha 4. Z innych programów, poza apple'owych jakie używam: Adobe CS 6 (praktycznie wszystko sprawdziłem, a w szczególności: Audition, Photoshop, Illustrator, InDesigne. Spotify FileZilla calibre Skype Evernote Adium SugarSync Ableton Live 9 (9.0.2) Monosnap Fotor uTorrent XLD - odpukać, jak na razie wszystko działa jak należy :) MBP 13'3, końcówka 2012

#96 gruchomarx

gruchomarx
  • 52 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 October 2013 - 19:14

Kilka tygodni temu kupiłem oryginalnego Office Pl do pracy. Instaluję nowy system a tu takie sztuczki .Nie mogę pracować. Zniknęły mi wszystkie ikony z pulpitu. Komp nie chce się uruchomić ponownie (no chyba że przytrzymam power!) Totalny chłam. Jestem zawiedziony nowym systemem (jego kompatybilnością w szczególności) . Wydawało się że Apple będzie trzymał poziom. Niestety nie! Nie pomogą czary kolegów zachwycających się applem, jako takim. Ja na applach pracuję już kilkanaście lat, ale takiego chłamu nie doświadczałem (a propos podobnie jest z OS 7 na IPhona) Jestem zdegustowany!!!!Jak mogę powrócić do M Liona?

#97 Kris Pero

Kris Pero
  • 2 posts
  • SkądDabrowa Gornicza, Poland

Posted 23 October 2013 - 19:15

Nie wie ktoś czy VMware Fusion 4.1.4 odpali się na Mavericku?

#98 Snowy

Snowy
  • 17 posts
  • SkądZabrze

Posted 23 October 2013 - 19:23

Po instalacji, obraz zaczął "skakać", brak płynności podczas przewijania. Dodam, że problem występuje i w Safari, i w np. Launchpadzie. Problemy z grafiką? Jakieś rady? Resetowałam SMC i PRAM, nie pomogło. MacBook Pro Mid 2012

#99 SolusLupus

SolusLupus
  • 12 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 23 October 2013 - 19:23

Na jednym z kompów zainstalowałem Maverics na drugim nie. Nie wiem czy to ma związek ale od dziś dzieją mi się dziwne rzeczy z aplikacjami iWork w iCloud. Pisałem o tym w innym wątku:
[url]http://myapple.pl/icloud/284145-nie-moge-otworzyc-plikow-w-icloud-iwork.html[/url]

#100 dominzak

dominzak
  • 474 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 23 October 2013 - 19:56

Ja mam jeszcze ciekawszy problem, mianowicie w Firefoxie zupełnie nie działa mi scrollowanie stron za pomocą MagicMouse. Przeglądarka wogóle nie reaguje na gesty przesuwania, zaś cała reszta (w tym także Safari) działa bez bólu. Z tego powodu byłem zmuszony na przesiadkę na Safari, czego zdecydowanie nie żałuję (nie spodziewałem się, że jest tak dobre :cool:) Tak jak pisał kolega kilka stron wcześniej - nie działa CCleaner. Wypluwa komunikat o nieobsługiwanej wersji systemu i kicha. VLC także wariuje (najnowsza wersja) - podczas zamykania programu (CMD+Q lub PPM, Zamknij) program uruchamia tryb pełnoekranowy (wywala pulpit na lewo i wjeżdża czarne tło) po czym po chwili wszystko wraca, zaś Dock ma włączone autoukrywanie - jedynym rozwiązaniem jest wejście w preferencje i ponowna zmiana tejże opcji. No i po aktualizacji z ML wywaliło mi komunikat o niekompatybilnym programie - avast!, jednak widzę że sam AV działa, zaś wywaliło mi tylko jego plik ControlPane. Dwuklik na nim, zainstalowało od nowa i wszystko śmiga. :) Nie mam żadnych problemów z działaniem samego systemu - wszystko pracuje wręcz wzorowo. Nie mam problemu z szarpaniem animacji, strony w Safari jeżdżą bardzo płynnie. Temperatury w normie, zauważyłem także niewielki przyrost liczby FPSów w LoLu. Czyli ogólnie na +

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users