Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Znane problemy po aktualizacji

• Zamknięty Temat jest zamknięty
512 odpowiedzi w tym temacie

#26 stuartconcept

stuartconcept
  • 3 postów

Napisano 23 października 2013 - 10:50

Mi nie działa przycisk zmiany głośności (F10-F12). Po naciśnięciu ikonka zmiany lub wyciszenia pojawia się, ale jest zablokowana… MBP late 2009 Ktoś może wie jak to odblokować?

#27 jawna

jawna
  • 82 postów

Napisano 23 października 2013 - 10:52

U mnie problem z Mapami - brak widoku zwykłej mapy - jest tylko satelitarna.

#28 pepan

pepan
  • 524 postów
  • SkądPoznań/Skarżysko-Kamienna

Napisano 23 października 2013 - 10:53

kolego, wloz sobie sluchawki do portu sluchawkowego, tez tak mialem, te porty potrafia sie zablokowac

#29 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 23 października 2013 - 10:58

U mnie także nie działa Word, oprócz tego mam problemy z Safari. Mianowicie przy ''przewijaniu'' w dół pojawia się samo białe tło i trzeba czekać klika sekund żeby zobaczyć resztę strony… oprócz tego zacina się i trzeba uruchomić ponownie (także problem występuje po przewijaniu w dół)… oczywiście to żaden problem z połączeniem internetowym a ewidentne błędy w programie….

#30 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 października 2013 - 10:59

Nie działa poczta w protokole imap na nazwa.pl Działa tylko i wyłącznie wysyłanie. Nie wiem co do cholery mogło się zmienić/popsuć.

#31 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 23 października 2013 - 11:02

Aaaa, to przepraszam najmocniej :) Myślałem że chcecie mi wkręcić wymuszenie wyłączenia komputera :D
Rzeczywiście działa :)

[EDIT]

Nie do końca działa - komp nie przechodzi do pełnego uśpienia - wiatraczki działają + zaczyna się mocno grzać :/

uśpienia nie sprawdzałem :-)

#32 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 23 października 2013 - 11:03

Obecnie robię duży projekt dla znajomych w Lightroom oraz Photoshop CS 6. Obawiam się czy nie będzie problemow z tymi programami po przeinstalowaniu systemu. Oczywiście z Adobe mogę wyjaśniać pewne tematy, ale każdy dzień przerwy to dla mnie strata czasu, na którą nie mogę sobie pozwolić. To Word 2011 w wersji angielskiej po zainstalowaniu Mavericks bedzie dzialal?

#33 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 23 października 2013 - 11:05

Zakończ projekt najpierw. Na pewno wkrótce wyjdą kolejne bugi i niekompatybilności.

#34 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 października 2013 - 11:06

Obecnie robię duży projekt dla znajomych w Lightroom oraz Photoshop CS 6. Obawiam się czy nie będzie problemow z tymi programami po przeinstalowaniu systemu. Oczywiście z Adobe mogę wyjaśniać pewne tematy, ale każdy dzień przerwy to dla mnie strata czasu, na którą nie mogę sobie pozwolić.

To nie rób aktualizacji ... zrób projekt i potem zainstaluj.

#35 prometeush

prometeush
  • 33 postów
  • SkądOranmore Irlandia

Napisano 23 października 2013 - 11:08

U mnie dalej pojawia się ten sam problem ... ktoś ma jakiś pomysł ?? na tym dysku przechowywane są kopie archiwizacyjne Time Machine [ATTACH=CONFIG]17756[/ATTACH]

#36 kumi20

kumi20
  • 20 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 23 października 2013 - 11:13

koledzy, jaki macie buid systemu ? OS X 10.9 (13A598)

OS X 10.9 (13A603)

#37 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 23 października 2013 - 11:23

OS X 10.9 (13A603)

Ja też.

BTW nie widzę problemów z kontami IMAP. (wp.pl, yahoo.com)

W zasadzie jedynym problemem było powyłączanie tu i ówdzie sprawdzania i poprawiania pisowni po aktualizacji.
MS Office nie używam - za to OpenOffice i owszem.

#38 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 października 2013 - 11:27

OS X 10.9 (13A603)

Ja również

#39 kumi20

kumi20
  • 20 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 23 października 2013 - 11:34

U mnie system działa bardzo fajnie. nie ma problemów z imap czy przeglądarką Safari. Jedyny minut to niedziałający word ;/ cała reszta bomba :D

#40 Jack182

Jack182
  • 72 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 23 października 2013 - 11:35

USB z OSX Maverics Próbuję zrobić instalacyjny USB wg opisu z wątku i po wpisaniu komendy wyskakuje mi: /Volumes/Untitled is not a valid volume mount point. Co jest nie tak, podpowiedzcie.

#41 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 314 postów

Napisano 23 października 2013 - 11:36

Twoja partycja na pewno nazywa się 'Untitled'? Jest zamontowana?

#42 Jack182

Jack182
  • 72 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 23 października 2013 - 11:48

Dzięki za sugestię:-) Nazywała się "bez nazwy", po zmianie na Untitled ruszyło:-)

#43 shtas

shtas
  • 5 postów

Napisano 23 października 2013 - 11:49

mi przy pelnym naladowaniu baterii, po instalacji Mavericksa pokazuje czas pracy na baterii 6:58h, wcześniej było to około 10h. MBA mid 2013. Mam nadzieję, żę się naprawi przy następnym ładowaniu. Jak u Was z baterią?

#44 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 23 października 2013 - 12:01

kurde, dlaczego nie moge pobrac ponownie z app store systemu, dlaczego mam inny build zainstalowany.. ?

#45 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 23 października 2013 - 12:02

Bo zainstalowałeś pirata.

#46 jezozwierz

jezozwierz
  • 19 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 października 2013 - 12:05

Dzwoniłem dzisiaj do Misroszitu, problem jest im znany, ale nie wiedzą co i jak, nie wiedzą kiedy będzie aktualizacja. Dostali GM i nie potrafili się dostosować, ja pier... Pan powiedział, że jest bezradny i nie potrafi mi pomóc. Sugeruje nie aktualizować systemu albo poczekać (nie wiadomo ile) na jakąś aktualizację. Dodaj jeszcze że nie jest to program przewidziany na nowsze wersje OS. I na koniec życzył mi przyjemnego dnia. Może jakiś pozew zbiorowy? Ale niech daję 18 euro na Pages? ;)

#47 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 października 2013 - 12:09

Dzwoniłem dzisiaj do Misroszitu, problem jest im znany, ale nie wiedzą co i jak, nie wiedzą kiedy będzie aktualizacja. Dostali GM i nie potrafili się dostosować, ja pier... Pan powiedział, że jest bezradny i nie potrafi mi pomóc. Sugeruje nie aktualizować systemu albo poczekać (nie wiadomo ile) na jakąś aktualizację. Dodaj jeszcze że nie jest to program przewidziany na nowsze wersje OS. I na koniec życzył mi przyjemnego dnia.

Może jakiś pozew zbiorowy? Ale niech daję 18 euro na Pages? ;)

Niezłe jaja, ale tego można było się spodziewać. Za takie podejście do sprawy mam ich totalnie w du.pie.

#48 Jack182

Jack182
  • 72 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 23 października 2013 - 12:13

Jakiś czas temu przesiadłem si na iWork i całkowicie zapomniałem o Microsofcie. Pages, Numbers i Keynote są bardzo intuicyjne i dużo lepiej się na nich pracuje.

#49 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 23 października 2013 - 12:15

Bo zainstalowałeś pirata.

no właśnie, że nie :x

#50 jezozwierz

jezozwierz
  • 19 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 października 2013 - 12:21

Jakiś czas temu przesiadłem si na iWork i całkowicie zapomniałem o Microsofcie.
Pages, Numbers i Keynote są bardzo intuicyjne i dużo lepiej się na nich pracuje.

Wiesz co, mnie to jest obojętne w czym będę pisał, czy w iWork, MS Office, OpenOffice... ale większość ludków ma Windę z ich Officem i niestety nie zawsze działa to kompatybilne. Otwierać plik się otwiera, ale style, spisy treści, przenoszenie wyrazów, poprzesuwane strony...... No nie działa to tak jak powinno, dlatego zmuszony byłem/jestem na Worda. Excell i PowerPoint mi wiszą.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych