Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Znane problemy po aktualizacji

• Zamknięty Temat jest zamknięty
512 odpowiedzi w tym temacie

#301 jug

jug
  • 4 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 października 2013 - 18:35

dla tych, którzy mają rozjechane wskazówki w zegarze: - wywalić plik: "widget-com.apple.widget.worldclock.plist" (mozna przez AppCleaner) - wywalić zegar z dashboard'a - restart - dodać zegar do dashboard'a

#302 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 28 października 2013 - 18:36

też macie w Terminalu "pc3" zamiast pełnej nazwy komputera?

Może nie pc3, ale miałem starą nazwę komputera - wystarczyło zmienić nazwę w System Preferences -> Sharing -> Computer Name i zrestartować

#303 Tomkin

Tomkin
  • 12 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 października 2013 - 19:16

Po upgrade softu do Mavericka zauważyłem problem z wyświetlaniem facebooka- przeglądarka Safari. Czasem łąduje stronę www, a czasem w ogóle jej nie czyta. Jak już załaduje raz na pięć prób to np nie wyświetla wielu zdjęć lub innych materiałów. W przypadku innych stron wszystko działa OK. Problem wystąpił po aktualizacji i na dodatek na iMac jak i na MBA. Może brakuje jakiś wtyczek ?

#304 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 28 października 2013 - 20:50

z zauważonych dzisiaj to niestety nie da się zrobić już docka 2D, strasznie nie podoba mi się teraźniejszy :/

#305 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 28 października 2013 - 21:11

Spadek czasu pracy na baterii z 14 h (safari i wifi) na 9,5....

#306 MichaelR

MichaelR
  • 117 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 października 2013 - 21:26

Używam MPlayerX do odtwarzania filmów. Po podłączeniu MacBooka do tv za pomocą HDMI i otworzeniu filmu w opcji fullscreen zostaje szary pasek u góry w miejscu belki z menu. MPlayerX jest w najnowszej wersji. Taki Bug :) ale prawdopodobnie to wina odtwarzacza a nie OS. Niemniej jednak zamieszczam tą informację skoro już mowa o różnego rodzaju uniedogodnieniach :-)

#307 costek

costek
  • 20 postów

Napisano 28 października 2013 - 22:58

Brak wyświetlania odliczania poziomu baterii na pasku, mam do wyboru tylko procenty lub nic, czy to normalne w tej wersji?

#308 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 28 października 2013 - 23:35

Brak wyświetlania odliczania poziomu baterii na pasku, mam do wyboru tylko procenty lub nic, czy to normalne w tej wersji?

Chyba tak :D

#309 krzemo

krzemo
  • 127 postów

Napisano 29 października 2013 - 07:21

Chyba tak :D

chyba jednak na pewno nie :), u mnie działa wszystko jak się należy :)

#310 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 października 2013 - 08:00

Niestety to nie jest normalne :(

#311 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 października 2013 - 09:23

a wróć/dalej w Finderze za pomocą gestu trzema palcami? nie ma już tego?

#312 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 29 października 2013 - 09:42

Ktoś wie, jak sobie poradzić z problemem wytrzymałości na baterii?

#313 pepan

pepan
  • 524 postów
  • SkądPoznań/Skarżysko-Kamienna

Napisano 29 października 2013 - 10:15

najnowszy virutalbox mimo, że przystosowany do mavericka, nie działa zbyt dobrze, jest problem z uruchomieniem maszyn wirtualnych po restarcie maka... kiepskość :(

#314 klaus

klaus
  • 422 postów
  • SkądM-G miasto anioła

Napisano 29 października 2013 - 11:03

zaktualizujcie java. ręcznie z java.com do wersji 1.7

#315 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 29 października 2013 - 11:34

Są problemy z działaniem XtraFindera, opcja wyświetlania folderów nad plikami nie działa. Jeśli ktoś używa KIS na maca, to również może zapomnieć o tej aplikacji, nie ma wersji kompatybilnej z M.

#316 Przeeemeek

Przeeemeek
  • 79 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 października 2013 - 11:44

właśnie padł mi Mail - włącza się ale po wybraniu dowolnej wiadomości nie wyświetla jej a po chwili go wyrzuca oraz by było ciekawiej padł podgląd systemowy spacją podgląd działa zaś sama aplikacja już nie :)

#317 greggi

greggi
  • 224 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 29 października 2013 - 12:32

Nie wiem, czy ktoś już pisał. Rozwiązanie problemu z Word'em (tymczasowe), jest takie: wejść do folderu Word'a i zmienić kartotekę "Plproj" na "ENproj" i wszystko działa.

#318 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 29 października 2013 - 13:21

Nie wiem, czy ktoś już pisał. Rozwiązanie problemu z Word'em (tymczasowe), jest takie: wejść do folderu Word'a i zmienić kartotekę "Plproj" na "ENproj" i wszystko działa.

Nie śmieć, na drugi dzień po premierze Maverick-a było wiadomo jak to obejść...poszukaj sobie na forum...jest o tym nawet osobny temat ... leniu :)

#319 krystof

krystof
  • 6 postów

Napisano 29 października 2013 - 14:47

Pluginy Qucklooka nie działają... nie ma podglądu na pozimie okna plików flv, avi... mimo zaistalowanego Periana. Potwierdzają to też różne fora zagraniczne. Nowy Keynote wiesza się ze 2, 3 razy dziennie... są problemy z kopiowaniem plansz pomiędzy prezentacjami. Dzieją się wtedy jakieś dziwne przeformatowania slajdów. Ostatnio nie mogłem wyeksportować prezentacji do ppt. Cały czas Kenote się wywalał... to był dramat. Po aktualizacji na 2 Airbookach w ciągu tygodnia 2 razy nastąpiło całkowite zamarcie systemu - czarny ekran.

#320 termos

termos
  • 14 postów
  • SkądRybnik

Napisano 29 października 2013 - 17:13

a pomoże mi ktoś rozwiązać problem nie odpalającego się App Store oraz Terminala?

ale jak zrobić teraz czystą instalację jak nie mogę się dostać do App Store by pobrać instalator?
chyba będzie grany downgrade do 10.8

U mnie podobnie. Choć na początku wszystko działało, dopiero w drugi czy trzeci dzień się sypnęło.
Żeby było ciekawiej to robiłem czystą instalację po formacie.
Na szczęście trzymam instalkę na penie ale póki co sie wstrzymam, może ktoś coś wymyśli:)

#321 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 29 października 2013 - 18:06

update firefoxa do 25 cos namieszal, pluginy sie wysypują shockwave flash, zżeraja straszne zasoby procesorow, tak ze po jakims czasie caly system mega zwalnia az do momentu ze nie da sie nic zrobic wszystko laguje, mysz laguje i freeze.. restart jedynie pomaga .

edit
przeinstalowalem firefox bo system stawał jeszcze 3 razy - wrócilem do wersji 24 - na razie wszysto ok .

#322 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 29 października 2013 - 18:26

To może wina Firefoxa?

#323 zzachm

zzachm
  • 347 postów
  • SkądW-w

Napisano 29 października 2013 - 19:41

Po zaznaczeniu w wyszukaniach spotlight pliku z CMD ukazuje się nazwa.rozszerzenie ale już ALT+CMD nie daje jak w 10.8 ścieżki\nazwy.rozszerzenia EDIT: Hmm, działa jednak ale nie na plikach Pages u mnie

#324 Rafal.Rutkowski

Rafal.Rutkowski
  • 2 postów

Napisano 29 października 2013 - 19:50

witam, czy ktoś z was uporał si może ze skanerami? Epson mi odpisał tak: Prosimy nie zmieniać tego nagłówka, ponieważ nie będziemy w stanie śledzić historii sprawy. Szanowny Panie, Dziękujemy za skontaktowanie się z Centrum Obsługi Klienta firmy EPSON Epson nie ma sterowników do nowego systemu OS X , mogą być dostępne za ok 3 mies, prosimy spróbować program zawarty w systemie OS X -> "Image Capture" Serdecznie Pozdrawiamy Adam Wyszomirski Epson Customer Inter@ction Centre a Hp nie odpisało wcale:(

#325 filip1902

filip1902
  • 66 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 października 2013 - 20:01

Zainstaluj najnowszą wersje 2.4.4

Nie pomaga, mam 2.4.4 i dalej jest ten sam problem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych