Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Znane problemy po aktualizacji

• Zamknięty Temat jest zamknięty
512 odpowiedzi w tym temacie

#351 btonga

btonga
  • 188 postów

Napisano 30 października 2013 - 15:36

Lol. Nic Ci nie 'zniknęło' i nie jest to żaden 'problem'. Po prostu w Mavericks tło jest inne.

U mnie te kratki są :) :) :)

#352 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 30 października 2013 - 17:48

Masakra! Po upgradzie system uruchamia mi się 1,40 sek - macbook pro 8giga ramu, i7, mid 2012...

snow leopard potrafil to zrobic w niecale 25 sek....

To w końcu jak to jest?
To lepiej jak facet może dłużej, czy krócej?
;)

#353 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 30 października 2013 - 18:05

No to dodam swoje trzy grosze :P Przy zewnętrznym monitorze w safari jak wpisuję coś w polu wyszukiwania to wszelkie propozycje wyszukań nie rozwijają się automatycznie pod tym polem tylko w innej części ekranu.

#354 DonArturo

DonArturo
  • 711 postów
  • SkądEsquel, ARG

Napisano 30 października 2013 - 19:01

nie działa Rapid Weaver 5.3.1 (najnowsza wersja)

#355 gruchomarx

gruchomarx
  • 52 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 października 2013 - 22:31

Wróciłem do ML. Po Mavericks to pełnia szczęścia.Mogę wbrew większości tutaj zakomunikować - Mnie wszysto działa. PS. Appla użytkuję od Tigera, ale jeszcze takich problemów jak z najnowszym produktem OSX nie miałem.Beznadzieja

#356 hobits

hobits
  • 4 postów

Napisano 30 października 2013 - 22:43

Po aktualizacji do Mavericks'a nie mogę pobrać ani aktualizować programów z App Store. Wyświetla się następujący komunikat:
"We could not complete your update.
Nie udało się zweryfikować pliku wstępnego. Nie został on podpisany przez Apple."
Czy macie jakieś rozwiązanie?

Czysta instalacja rozwiązuje problem - miałem identyczne problemy :)

#357 robert_o

robert_o
  • 1 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 października 2013 - 22:44

czy nikt oprócz mnie nie ma problemu z ibooksem? crashuje się po każdej próbie uruchomienia.

#358 maxuel

maxuel
  • 29 postów

Napisano 30 października 2013 - 23:05

jest aktualizacja ccleaner CCleaner for Mac update - Announcements - Piriform Community Forums :)

#359 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 30 października 2013 - 23:15

nie działa Rapid Weaver 5.3.1 (najnowsza wersja)

Chyba nie bardzo bo mi normalnie działa.

#360 rutkowsky

rutkowsky
  • 37 postów

Napisano 31 października 2013 - 12:37

Mam problem z wyświetlaniem Safari i Preview (Mac Mini Mid 2011). Z nieznanej dla mnie przyczyny górna część okna aplikacji "chowa się" pod pasek menu a samo okno jest zawężone. Nic się z tym nie da zrobić, trzeba zamknąć aplikację. Dodatkowo po instalacji wywaliło mi Javę 7 update 45. Ktoś z Was spotkał się z takimi objawami?

#361 franz84

franz84
  • 238 postów

Napisano 31 października 2013 - 17:49

Największy u mnie problem że finder gryzie się z xtraFinderem tzn czasem działa jeden czasem drugi. Jak zostawiam nowego findera to potrafi pokazać na partycjach że nic nie ma a następnie się automatycznie zresetuje po czym najczęściej działa. Albo jakieś dziwne błędne grafiki w finderze takie skaszanione obrazy. Jest po prostu tak skopana sprawa z tym finderem że aż wierzyć mi się nie chcę że to przeszło jakiekolwiek testy. Kolejna sprawa to Chrome potrafią się pojawić jakieś dziwne kosteczki przy szybkim przewijaniu głównie na myapple. Wkurzyłbym się gdyby ten system był płatny!

#362 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 31 października 2013 - 17:54

Po aktualizacji do Mavericks przeglądarka Safari bardzo często się wiesza na stronie myapple.pl, w szczególności jak przeglądam forum, co jakiś czas zwiesza się i kółeczko się kręci. Pomaga tylko wyłączenie i włączenie safari. Też tak macie ? Mam jeszcze pytanko z innej beczki, od nie dawna użytkuje macbook air 2013, możecie mi powiedzieć czy da się przypisać przyciskowi Power "wyłączanie" maca ? Jak go wciskam to komputer tylko usypia.

#363 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 322 postów

Napisano 31 października 2013 - 17:56

Mam jeszcze pytanko z innej beczki, od nie dawna użytkuje macbook air 2013, możecie mi powiedzieć czy da się przypisać przyciskowi Power "wyłączanie" maca ? Jak go wciskam to komputer tylko usypia.

A może będziesz tak miły i NAJPIERW poszukasz odpowiedzi, zanim po raz kolejny spytasz o coś, co już było wielokrotnie?

#364 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 31 października 2013 - 17:57

Właśnie znalazłem odpowiedź na temat przycisku, trzeba dłużej przytrzymać. Więc tylko pozostaje mi problem z safari.

#365 btonga

btonga
  • 188 postów

Napisano 31 października 2013 - 19:31

Czy wie ktoś jak zrobić dock przeźroczysty w pozycji "po lewej" lub "po prawej" na ekranie? Te mleczne tło dobija mój wzrok ;) Candy Bar, Docker i inne programy nie dzialają . . .:( Pozdrawiam

#366 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 31 października 2013 - 20:28

czy nikt oprócz mnie nie ma problemu z ibooksem? crashuje się po każdej próbie uruchomienia.

iBooksa usunąłem natychmiast. Przywróciłem bibliotekę do iTunes bo dzięki Bogu się dało (trzeba jeszcze zatłuc i usunąć proces bookstore czyjakoś tak.
Straszny syf. Może za trzy wersje do czegoś się to będzie nadawało.

#367 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 00:20

A ktoś może zna sposób na przywrócenie poprzedniej funkcji power button? Wiem, że można poprzednie okno wywołać wciskając ctrl + power, albo ctrl + eject, jednak to mnie nie urządza. Ech, Apple jak zwykle musi wiedzieć lepiej. I inna sprawa: w oknie logowania mam domyślny język Polski, a nie Polski Pro, przez co za każdym razem jak włączam komputer muszę zmieniać ręcznie język nim wpiszę hasło. Czy ktoś wie jak na STAŁE można ustawić domyślny język klawiatury na Polski Pro? Czekam mnie zmiana hasła, czy ciągłe ręczne zmienianie języka?

#368 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 01 listopada 2013 - 00:29

I inna sprawa: w oknie logowania mam domyślny język Polski, a nie Polski Pro, przez co za każdym razem jak włączam komputer muszę zmieniać ręcznie język nim wpiszę hasło. Czy ktoś wie jak na STAŁE można ustawić domyślny język klawiatury na Polski Pro? Czekam mnie zmiana hasła, czy ciągłe ręczne zmienianie języka?

System preferences -> Keyboard -> Input Sources
i tutaj ustawiasz

#369 experience

experience
  • 7 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 08:41

Ja generalnie jestem bardzo zadowolony z upgrade, jest jednak jedna mała rzecz, która mnie drażni. Spotlight próbuje zindexowac MACa od momentu podniesienia systemu. Wciąż widzę komunikat Estimating Indexing time. Próbowałem wyłączyć i włączyć indexowanie i nic. Spotkał się ktoś z was z czymś podobnym ? Pozdrawiam Adam

#370 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 01 listopada 2013 - 09:09

"wysypuje" sie AcdSee...

#371 Porsche

Porsche
  • 63 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 09:15

Czytając ten temat dochodzę do wniosku, że system zawdzięcza dobre oceny w AppStore jedynie temu, że jest darmowy. Słusznie?

#372 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 01 listopada 2013 - 09:26

bo to raczej nakladka do LM niz nowy system.Oni tam nie maja testerow jak w Microsoft?

#373 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 01 listopada 2013 - 09:36

Czytając ten temat dochodzę do wniosku, że system zawdzięcza dobre oceny w AppStore jedynie temu, że jest darmowy. Słusznie?

To, że niektórzy developerzy obudzili się zbyt późno i dopiero teraz zaczynają dostosowywać swoje aplikacje nie jest winą systemu...

Mi osobiście tylko raz wykrzaczył się dropbox, bo miałem starszą wersję, a reszta działa.

#374 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 09:37

System preferences -> Keyboard -> Input Sources
i tutaj ustawiasz

To już wypróbowałem wcześniej, przy każdym kolejnym uruchomieniu systemu komputer uparcie wraca do języka "Polski" i znowu ręcznie muszę ustawiać "Polski Pro". Mavericks nie chce zapamiętać zmiany ustawienia.

#375 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 01 listopada 2013 - 09:55

a wywaliłeś polski z listy?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych