Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1526 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 11:03

Rozumiem błędy konstrukcyjne, ale nie co 2 sztuka !

Jeśli jest tak jak piszesz i są to błędy konstrukcyjne to raczej każda sztuka, a nie co druga, powinna być wadliwa. I śmiem twierdzić nie po raz pierwszy, że tak właśnie jest. Każdy Air ma problem z równomiernym podświetleniem (diody tylko z jednej strony) i moim zdaniem aby kupić akceptowalny ekran należy szukać iPad'a tylko i wyłącznie z zimną kalibracją. Otrzymamy wtedy ekran bez żółci z niewielkimi różnicami w jasności poszczególnych części, czasem inny defekt w postaci book spine i inne. Ekran o kalibracji ciepłej uraczy nas jakąś częścią (lewa strona, górny lub dolny róg bardziej) w kolorze żółtym, pozostała część będzie biała, różowa, niebieska lub co tam sobie wymarzymy.
Podsumowując, moim zdaniem, z którym nikt nie musi się zgadzać choć warto je wziąć pod uwagę, ciepła kalibracja w poprzednich generacjach - w porządku, w Air to ZŁO!! :D

Swoją drogą to nadal pojawiają się bardzo "fajne" ekrany więc w Apple raczej na pewno nikt sobie tym głowy nie zaprząta.
[ATTACH=CONFIG]19364[/ATTACH]

#1527 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 11:09

ile powinna bateria w ipadzie trzymać? Kładłem sie spac mialem 69 a wstaje i mam 59. Było tylko wifi przez noc wlaczone.

#1528 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 11:19

Ja mam wi-fi only i w ciągu nocy z procentów nie ubywa z reguły nic, w czwórce to samo. Podobnie miałem we wszystkich wcześniejszych iPadach, czasem jedynie mogło się wydarzyć, że spadł max. 1 %. Przyznaję, że jakichś specjalnych obserwacji nie prowadziłem ale raczej nie spadło nigdy więcej niż ten 1 %. Co do tego ile powinna trzymać bateria, zależy od jasności podświetlenia i charakteru używania. Od kilku do kilkunastu godzin.

#1529 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 14:38

Swoją drogą to nadal pojawiają się bardzo "fajne" ekrany więc w Apple raczej na pewno nikt sobie tym głowy nie zaprząta.

dobitne foto

#1530 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 21:35

Jeśli jest tak jak piszesz i są to błędy konstrukcyjne to raczej każda sztuka, a nie co druga, powinna być wadliwa. I śmiem twierdzić nie po raz pierwszy, że tak właśnie jest. Każdy Air ma problem z równomiernym podświetleniem (diody tylko z jednej strony) i moim zdaniem aby kupić akceptowalny ekran należy szukać iPad'a tylko i wyłącznie z zimną kalibracją. Otrzymamy wtedy ekran bez żółci z niewielkimi różnicami w jasności poszczególnych części, czasem inny defekt w postaci book spine i inne. Ekran o kalibracji ciepłej uraczy nas jakąś częścią (lewa strona, górny lub dolny róg bardziej) w kolorze żółtym, pozostała część będzie biała, różowa, niebieska lub co tam sobie wymarzymy.
Podsumowując, moim zdaniem, z którym nikt nie musi się zgadzać choć warto je wziąć pod uwagę, ciepła kalibracja w poprzednich generacjach - w porządku, w Air to ZŁO!! :D

Mam tak samo w swoim air'ze. Na infolinii dowiedziałem się, że muszę podesłać zdjęcie ukazujące wadę ekranu. Niestety na zdjęciach słabo widać... Jakaś porada?

#1531 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 21:42

Mam tak samo w swoim air'ze. Na infolinii dowiedziałem się, że muszę podesłać zdjęcie ukazujące wadę ekranu. Niestety na zdjęciach słabo widać... Jakaś porada?

Światło dzienne, ale w okolicach 16 (półmrok) i podziel klawiaturę na pół zobaczysz efekt taki, że już więcej tego iPada nie będziesz chciał :)

#1532 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 22:11

Może w jakimś programie do obróbki fotografii podkręć saturacje. Pobaw się suwakami a wszystkie wady wyjdą na jaw.

#1533 bod

bod
  • 22 postów

Napisano 28 grudnia 2013 - 17:17

Witam wszystkich, to mój pierwszy wpis i pierwsza przygoda z iPadem, którego wczoraj dostałem. Niestety górna cześć lekko zazolcona i chyba będę odsyłać. Dziwnym jest to, ze tygodnie mijają a jakiejś poprawy nie ma, nie ma tez oficjalnego stanowiska Apple w tej sprawie... Mój ma tydzień produkcji 50, grudzień kod DMQL (czy to samsung?). Teraz nie wiadomo czy będzie szło ku lepszemu czy nic się nie zmieni chyba, ze warunki zakupów w Apple store bo się 'wkurza'. Masakra.

#1534 krookos

krookos
  • 23 postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 09:37

panowie wiem ze już takie tematy były ale może się coś wyjaśniło. Czy na ipad air można jakoś odebrać sms bez jb?

#1535 flypek

flypek
  • 118 postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 11:29

up. Nie, jedynie imessage

#1536 brigade

brigade
  • 59 postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 21:41

Kuźwa. Panowie, to jakieś jaja - sprzęt za 3k i każdy ma lewą stronę ciemniejszą/żółtszą? Nie po to kupuję sprzęt premium, żeby widzieć jak czytam na Feedly tło w różnych barwach :/

Dodatkowo zastanawia mnie fakt, dlaczego żadni szacowni recenzenci tego nie wychwytują (a przynajmniej większość) - np. zobaczcie minusy - nic o ekranie:/
Podsumowanie :: PCLab.pl
Apple iPad Air - test, cena, opinie

Proszę o wypowiedź Osoby mocno siedzące w temacie.

PS. sprzęt już raz wymieniałem.

#1537 konrad white

konrad white
  • 236 postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 23:27

Na razie wstrzymuję się z zakupem. W obecnej sytuacji, to najrozsądniejszym rozwiązaniem wydaje się kupno (jeśli w ogóle) bezpośrednio w AOS z opcją przedłużonej gwarancji. Teraz kupię MBA, a iPada wtedy, kiedy poprawią błędy techniczne.

#1538 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 29 grudnia 2013 - 23:38

Czytam ten temat i mocno przecieram oczy ze zdumienia. iPad Air 32 GB + Cellular. Zadnego bookspine, zadnego zazolcenia, zadnych roznic w podswietleniu. Ekran jest "zimny". Tak pol zartem, pol serio mozna zapytac, czy patrzac na te wszystkie wiadomosci tutaj, to czy iPad moich rodzicow jest wadliwy, ze wszystko z nim dobrze? ;) Patrzylem, przegladalem, pod kazdym katem, w kazdym mozliwym oswietleniu.

#1539 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 08:55

Czytam ten temat i mocno przecieram oczy ze zdumienia. iPad Air 32 GB + Cellular. Zadnego bookspine, zadnego zazolcenia, zadnych roznic w podswietleniu. Ekran jest "zimny".

Tak pol zartem, pol serio mozna zapytac, czy patrzac na te wszystkie wiadomosci tutaj, to czy iPad moich rodzicow jest wadliwy, ze wszystko z nim dobrze? ;)

Patrzylem, przegladalem, pod kazdym katem, w kazdym mozliwym oswietleniu.

Podziel klawiaturę na pół i zrób zdjęcie. Jak na lewej stronie masz tak samo białe klawisze jak na prawej masz u mnie browarka i tytuł pierwszego idealnego iPada Air na MyApple :)

#1540 bod

bod
  • 22 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 09:55

Widze, ze AOS prosi o zdjecie juz przy pierwszej probie wymiany, przeciez zdjecie swiecacego ekranu nie odda w pełni tego co widać w rzeczywistości. Nie ufa się klientowi ktory chce wymienic sprzet na dobry? czy wie ktoś czy przy opcji zwrot pieniedzy tez potrzebne jest jakies uzasadnienie?

#1541 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 30 grudnia 2013 - 09:55

Sprawdziłem u mnie nawet po podzieleniu klawiatury wszystko ok :) tyle ze mój jest z usa (32gb)
Mam dla was taka inna ciekawostkę, mianowicie mam ipada 3 i air, i zauważyłem ze safari w air przeładowuje strony częściej niż ipad3, jak otworze więcej niż 5 zakładek to każda kolejna jest ładowana przy przechodzeniu pomiędzy nimi, w 3 spokojnie otwierał chyba z 10, bynajmniej nie było to tak zauważalne (wkurzające) jak tutaj, czasami nawet 4 zakładka jest już przeładowywana.
Zrobiłem szybki test, zamknięte wszystkie aplikacje, ipad wyłączony i włączony.
zobaczcie air ma ok 100 mb mniej wolnego ramu po restarcie niz 3, dodam ze na obu ten sam IOS, czyżby te 64 bity jednak zabierały więcej ramu ?
Ipad3
Dołączona grafika

AIR
Dołączona grafika

#1542 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 10:25

Widze, ze AOS prosi o zdjecie juz przy pierwszej probie wymiany, przeciez zdjecie swiecacego ekranu nie odda w pełni tego co widać w rzeczywistości. Nie ufa się klientowi ktory chce wymienic sprzet na dobry? czy wie ktoś czy przy opcji zwrot pieniedzy tez potrzebne jest jakies uzasadnienie?

1. Wykonaj zdjęcie, a nawet kilka zdjęć,
2. Poproś o wykonie opisu wad ekspertów z tego forum,
3. Wyślij zdjęcia z opisem ekspertów do AOS

#1543 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 30 grudnia 2013 - 12:52

Sprawdziłem u mnie nawet po podzieleniu klawiatury wszystko ok :) tyle ze mój jest z usa (32gb)
Mam dla was taka inna ciekawostkę, mianowicie mam ipada 3 i air, i zauważyłem ze safari w air przeładowuje strony częściej niż ipad3, jak otworze więcej niż 5 zakładek to każda kolejna jest ładowana przy przechodzeniu pomiędzy nimi, w 3 spokojnie otwierał chyba z 10, bynajmniej nie było to tak zauważalne (wkurzające) jak tutaj, czasami nawet 4 zakładka jest już przeładowywana.
Zrobiłem szybki test, zamknięte wszystkie aplikacje, ipad wyłączony i włączony.
zobaczcie air ma ok 100 mb mniej wolnego ramu po restarcie niz 3, dodam ze na obu ten sam IOS, czyżby te 64 bity jednak zabierały więcej ramu ?

Oczywiście, że 64 bit zabiera więcej pamięci i to znacznie.

#1544 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 14:26

To że masz z USA nic nie znaczy... I błagam Cię zrób zdjęcie tej podzielonej klawiatury na jakiejś białej stronie internetowej i daj się nacieszyć widokiem pierwszego idealnego iPada, gdyż takiego jeszcze nie widziałem. Dzięki temu przedlużysz moje nadzieję, że jest szansa przy kolejnej wymianie.

#1545 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 21:27

Dzisiaj dostałem nowego ipada (pierwsza wymiana) znowu ciemna lewa krawędź która akurat mi nie przeszkadza, ale tym razem ekran żółty plus kurz pod szybą i jakieś plamki jak by tam mucha nasrała tylko że na biało. Po prostu super

- - - Połączono posty - - -

[ATTACH=CONFIG]19442[/ATTACH] a tu sweet focia

#1546 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 21:37

Dzisiaj dostałem nowego ipada (pierwsza wymiana) znowu ciemna lewa krawędź która akurat mi nie przeszkadza, ale tym razem ekran żółty plus kurz pod szybą i jakieś plamki jak by tam mucha nasrała tylko że na biało. Po prostu super

- - - Połączono posty - - -

[ATTACH=CONFIG]19442[/ATTACH] a tu sweet focia

No pięknie, co raz lepiej ;) Muszę przyznać, że dostałeś cały pakiet, szkoda, że tak mało żółtego, wtedy mógłbyś się czuć mega wyróżniony. Kolega z idealem zdjęcia nie przysłał, więc moje nadzieje powoli upadają ;). Sorki za tę ironie, też mam już dosyć wymian...

#1547 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 21:58

No pięknie, co raz lepiej ;) Muszę przyznać, że dostałeś cały pakiet, szkoda, że tak mało żółtego, wtedy mógłbyś się czuć mega wyróżniony.

Zgadza się, prócz wymienionych wad i book spine jest nawet ciemna pręga oznaczona jako D.
https://discussions....11.53.41 AM.png

REWELACJA!!:D

#1548 highend

highend
  • 200 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 22:20

ale ja też mam idealny egzemplarz. Może dlatego, że biały i 128GB + 3G/LTE ? Dostałem go i jest absolutnie bez zarzutu. Kupiony w polskim Apple Online Store. Jakby co mogę dać zdjęcia tylko napiszcie co i gdzie mam sprawdzać. Na białym tle jest jak dla mnie jednolity i zimny (nie zażółcony). żadnego kurzu, ani pixeli wypalonych czy rozjaśnionych nie zauważyłem. Ktoś wcześniej też pisał, że kupił wersję 128GB i też ma OK.

#1549 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 22:40

Zgadza się, prócz wymienionych wad i book spine jest nawet ciemna pręga oznaczona jako D.
https://discussions....11.53.41 AM.png

REWELACJA!!:D

Hehe w poprzednim miałem tylko linie A, B i C no i dwa święcące piksele ale za to biel była taka piękna. A jeszcze fotka paprochów pod szybą, kurzu już mi się nie chciało fotografować. Chyba te dwie fotki babce z AOS do wymiany tabletu wystarczą.[ATTACH=CONFIG]19454[/ATTACH]

#1550 konrad white

konrad white
  • 236 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 23:06

Krótko: Apple strzelił sobie niezłego samobója. Skoro taka marka nie potrafi dobrze przeprowadzić poprodukcyjnej kontroli, to strach myśleć co będzie z innymi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych