iPad Air
Napisano 22 grudnia 2013 - 02:50
Napisano 22 grudnia 2013 - 02:57

Napisano 22 grudnia 2013 - 11:53

Napisano 22 grudnia 2013 - 12:36
Ja oddaję tego dzisiejszego żółtka, dzwoniłem do nich przed chwilą i dziewczyna po konsultacji z przełożonym stwierdziła, że bez problemu mogę go oddać i zostawić tego poprzedniego bez zmiany numeru zwrotu. Jak już go odeślę to jeszcze jest czas do 7 stycznia na zastanowienie się co z tym fantem zrobić. Na dzień dzisiejszy jednak wolę zatrzymać tego z żyroskopem przestawionym o 3 stopnie, z kurzem pod szybą i lekkim book spine ale za to z piękną, zimną bielą. Takie czasy nastały, prawie jak wybór między PO i PIS lub dżumą i cholerą
O co dokładnie chodzi z tym żółtkiem ? Cały ekran jest żółty zamiast białego czy jakaś jego sześć ? To żółte jest jak prostopadle patrzysz na ekran czy pod jakimś kątem?
- - - Połączono posty - - -
Ja dzisiaj testuję mojego z wymiany. Bookspine'a brak, bielutki i co ciekawe ma lepsze barwy niż poprzedni ... Jak porównywałem oba obok siebie poprzedni ma lekko wyblakłe kolory, bez położenia ich obok siebie oczywiście się tego nie wyłapie. Aha, żeby nie było lewa strona oczywiście ciemniejsza ale Aira bez tej przypadłości imo się nie znajdzie. Przycisk uśpienia też mniej lata. To tyle na razie, jutro (dzisiaj
)mogę fotki wrzucić porównawcze.
I nie dałeś fotek....

Hmmm piszesz ze bookspina nie masz a pózniej ze lewa strona oczywiście ciemniejsza

Pod katem tez masz biały-biały ? U mnie w jednym jest zielonkawo-żółty a w drugim fioletawo czerwony.:mad:
Napisano 22 grudnia 2013 - 13:25
Napisano 22 grudnia 2013 - 13:56
Napisano 22 grudnia 2013 - 15:40
Wybieram zimną bo KAŻDY Air ma lewą stronę ciemniejszą (czasem lewy, górny lub lewy, dolny róg bardziej). Przy ciepłym ekranie to ciemniejsze miejsce jest żółte, przy zimnym ... ciemniejszeRBB jedno pytanie - czemu jako lepszą kalibrację temperatury barw wybrałeś tą zimną? Dla mnie ta zimna jest za zimna, biel idzie w niebiesko-szary (a w ciepłym jest bardziej naturalna i jaśniejsza), czerń w różowy.. może porównując jeden iPad przy drugim ta zimna sprawia lepsze wrażenie bo ta ciepła wydaje się przy niej być jakby brudniejsza, ale w praktyce cieplejsze barwy okazują się być przyjemniejsze dla oczu
moja opinia wyklarowała się po kilku tygodniach obcowania z dwoma iPadami

Nie były a są cały czas, 49 tydzień, lewa strona przy krawędzi i lewy, górny róg zasikany. Na 4 iPad'y Air 3 były żółte, doliczając jeszcze sztukę mojej rodzinki wychodzą 4 żółtki na 5 sztuk. Niezły wynik. Żeby było śmieszniej to ta sztuka bez żółci ma źle skalibrowany żyroskop, lekki book spine i ledwo widoczny ale jednak kurz pod szybą.Na początku były siki
Martwych pikseli osobiście jeszcze nie miałem, żółty ekran, kurz, book spine, obtartą ramkę i żyroskop przestawiony o 3 stopnie owszem. Po co te drwiny, masz jakiś interes w tym by udowadniać, że chłam nie jest chłamem?później book spine, następnie kurz i na koniec (czy aby "na koniec") dead pixele. Bidulki;).
Napisano 22 grudnia 2013 - 17:31
Migal a miales w ktoryms cieplejsza temperature barw? W ktorym byly te wyblaklem kolory?
Wyblakłe kolory były w starym z 46. tygodnia. Cieplejsza barwa to naprawdę sprawa bardzo zależna od tego do czego porównujemy. Mam dwa monitory Samsunga, jeden barwy zimnej, wręcz niebieskiej i w porównaniu do niego iPad ma cieplejszy odcień. Drugi natomiast w porównaniu do iPada jest ciepły a iPad zimniejszy

https://www.dropbox....1222_174011.jpg
Jakbym wrzucił fotę na tle tego drugiego monitora to byście powiedzieli, że mój iPad jest zasikany jak ...

Hmmm piszesz ze bookspina nie masz a pózniej ze lewa strona oczywiście ciemniejsza
przecież to właśnie book spine
Pod katem tez masz biały-biały ? U mnie w jednym jest zielonkawo-żółty a w drugim fioletawo czerwony.:mad:
Nie nie, bookspine to taki centymetrowy (na szereokość) cień wzdłuż całej lewej krawędzi, natomiast ogólnie ciemniejsza strona lewa występuje w każdym iPadzie Air moim zdaniem. Poza tym pod kątem wali różnymi kolorami zawsze, patrz na wprost.
Napisano 22 grudnia 2013 - 19:03
Żadnego interesu nie mam, nie reprezentuje firmy Apple, a szkoda.Martwych pikseli osobiście jeszcze nie miałem, żółty ekran, kurz, book spine, obtartą ramkę i żyroskop przestawiony o 3 stopnie owszem. Po co te drwiny, masz jakiś interes w tym by udowadniać, że chłam nie jest chłamem?
Jak coś jest chłamem to nie kupuję, to takie proste.
Wg mnie iPad Air jest świetny, choć to sprzęt popularny a nie specjalistyczny. A te wady to głownie wydumane.
Zdrowych i wesołych świąt.
Napisano 22 grudnia 2013 - 19:27
Wyblakłe kolory były w starym z 46. tygodnia. Cieplejsza barwa to naprawdę sprawa bardzo zależna od tego do czego porównujemy. Mam dwa monitory Samsunga, jeden barwy zimnej, wręcz niebieskiej i w porównaniu do niego iPad ma cieplejszy odcień. Drugi natomiast w porównaniu do iPada jest ciepły a iPad zimniejszy
zaraz wrzucę fotę porównawczą tego cieplejszego Samsunga, bo tylko do niego mam teraz dostęp.
[URL="https://www.dropbox.com/s/lf6cli99ca4uw58/20131222_174011.jpg"]https://www.dropbox.com/s/lf6cli99ca4uw58/20131222_174011.jpg[/URL]
Jakbym wrzucił fotę na tle tego drugiego monitora to byście powiedzieli, że mój iPad jest zasikany jak ...wrzucę po Nowym Roku btw.
Nie nie, bookspine to taki centymetrowy (na szereokość) cień wzdłuż całej lewej krawędzi, natomiast ogólnie ciemniejsza strona lewa występuje w każdym iPadzie Air moim zdaniem. Poza tym pod kątem wali różnymi kolorami zawsze, patrz na wprost.
No jasne ze zależy do czego się porównuje, ja porównuje do tego co jest w rzeczywistości ,a w monitorach i tv nie ma z tym problemu bo zawsze to jak wyświetla nam biel można zmienic w ustawieniach, z tego co ktoś tam pisał na iPadzie też się niby da ale z jakiegoś programu po jb. Tu jest bardziej problem ze ten odcień bieli nie jestjednakowy na całym ekranie,wiec nawet programem do tego celu nic się nie zdziała.
Co do bookspine ok,myslalem ze ogólnie ciemniejsza lewa strona to mówisz o krawędzi właśnie, u mnie w tych 2 egzemplazach które posiadam, bo jednego jeszcze nie zwróciłem nie widzę by cała lewa cześć była ciemniejsza tylko właśnie krawędź wiec obaliło by to twoje stwierdzenie ze każdy ma ciemniejsza lewa stronę, a krawędz właśnie to już bardziej, 2 które oglądałem w sklepie i 2 sztuki które mam są ciemniejsze na lewej krawędzi właśnie....
Napisano 22 grudnia 2013 - 19:33
No jasne ze zależy do czego się porównuje, ja porównuje do tego co jest w rzeczywistości ,a w monitorach i tv nie ma z tym problemu bo zawsze to jak wyświetla nam biel można zmienic w ustawieniach, z tego co ktoś tam pisał na iPadzie też się niby da ale z jakiegoś programu po jb. Tu jest bardziej problem ze ten odcień bieli nie jestjednakowy na całym ekranie,wiec nawet programem do tego celu nic się nie zdziała.
Co do bookspine ok,myslalem ze ogólnie ciemniejsza lewa strona to mówisz o krawędzi właśnie, u mnie w tych 2 egzemplazach które posiadam, bo jednego jeszcze nie zwróciłem nie widzę by cała lewa cześć była ciemniejsza tylko właśnie krawędź wiec obaliło by to twoje stwierdzenie ze każdy ma ciemniejsza lewa stronę, a krawędz właśnie to już bardziej, 2 które oglądałem w sklepie i 2 sztuki które mam są ciemniejsze na lewej krawędzi właśnie....
Tak, pytanie tylko czy to jest ewidentnie znacznie ciemniejszy pasek szeroki na ok. 1 cm przy samej krawędzi czy po prostu ekran od prawej do lewej na całej szerokości powoli jest coraz ciemniejszy.
Napisano 22 grudnia 2013 - 19:34
Co jest wydumane? Już kiedyś Ci proponowałem byś podjechał jak masz czas. Do 27 grudnia mam 2 sztuki Air'a, jeden, ten który najprawdopodobniej u mnie zostanie, ma lekki book spine, kurz pod szybą i żyroskop przestawiony o około 3 stopnie, nic z tych wad nie jest wydumane, to FAKT. Drugi natomiast ma lekko w dwóch miejscach przytartą ramkę, żółtą lewą krawędź, żółć w lewym górnym rogu i luźno latający przycisk regulacji głośności/rotacji ekranu. Więc proszę Cię bardzo, przestań opowiadać banialuki, że coś sobie wydumałem. Zapraszam do naocznego przekonania się.A te wady to głownie wydumane.
Napisano 22 grudnia 2013 - 22:25
Napisano 23 grudnia 2013 - 11:46
Napisano 23 grudnia 2013 - 11:56
Napisano 23 grudnia 2013 - 12:10
Napisano 23 grudnia 2013 - 12:17
Napisano 23 grudnia 2013 - 12:20
Kupiłem w AOS, 14 dni minęło ale okres na zwroty i tak jest wydłużony do 7 stycznia. Coś wspomniała że może nie wymienią a oddadzą do serwisu. Czyli ten przedłużony okres na zwrot to trochę fikcja.
No to zrób zdjęcie skoro cię o to proszą i tyle. Powinni wymienić, a jak nie to zażądaj zwrotu i tyle.
Napisano 23 grudnia 2013 - 12:58
Widocznie byłeś za mało stanowczy. Ja do niczego nie namawiam ale jak konsultantka prosiła o zdjęcie kurzu pod szybą poprosiłem ją by Apple wysłało mi jakiś porządny aparat by to uchwycić bo iPhone 4 czy iPad nie da rady w trybie makro. Poza tym masz prawo nie mieć żadnego aparatu w domu, twierdzisz, że sprzęt ma wadę, zgłaszasz i niech go sobie w Eindhoven oglądają do bólu. Jak się uprzesz to nie ma bata, wymienią bez zdjęć, materiałów video, zeznań świadków i zaświadczeń z Policji.Kupiłem w AOS, 14 dni minęło ale okres na zwroty i tak jest wydłużony do 7 stycznia. Coś wspomniała że może nie wymienią a oddadzą do serwisu. Czyli ten przedłużony okres na zwrot to trochę fikcja.
Napisano 23 grudnia 2013 - 13:21
Napisano 23 grudnia 2013 - 13:38
Tak ipady zakupione między 1 listopada a świętami można zwrócić do 7 stycznia. Tak jest napisane na stronie Apple i w historii zamówień mam opcję zwrot lub wymiana z terminem 7 styczeńSkoro minęło 14 dni, które daje Apple i 10 dni ustawowe, to nie musisz dostać nowe urządzenie, czy też zwrot kosztów. Co do wydłużonego czasu na zwrot do 7 stycznia, nic mi o tym nie wiadomo, ale po ustawowym terminie mogą wymienić na nowy, ale nie muszą.
otrzymałem dziś iPad Air biały 128GB + 3G/LTE. Jak dla mnie jest ideał. Nie ma zażółceń..... bookspine chyba też nie ma. Co mam i jak jeszcze sprawdzić? Jak dla mnie bez wad. Obok leży iPad2, bo czwórkę już sprzedałem. Strasznie się bałem Aira czytając to forum, ale widzę, że nie miałem czego :-)
a który tydzień produkcji??
Napisano 23 grudnia 2013 - 13:41
Napisano 23 grudnia 2013 - 17:25

Napisano 23 grudnia 2013 - 17:37
bateryjka 12 i pół godziny na jednym ładowaniu, całkiem całkiem
pewnie wynik około 15h do uzyskania, gdyby tak nie grac w gry
To mało grasz hehe,
Napisano 23 grudnia 2013 - 18:16

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych