Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1576 konrad white

konrad white
  • 236 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 14:11

Mój dobry znajomy, który jest regionalnym kierownikiem u pewnego operatora, twierdzi że każdy ipad w ofercie jest sprawdzany na wypadek ewentualnych zwrotów od klienta. Ciekawe czy sprawdzają wyświetlacz pod tym kątem?;)

#1577 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 18:09

Siemano, pozwólcie, że wtrącę swoje 2 grosze. Pisałem jakiś czas temu, że mój jest w miarę ok. Po czasie(szczególnie wieczorkiem) faktycznie zauważyłem, że iPad ma problem z żółcią - mam jeszcze 4kę, więc mam porównanie. Drugi z tego zamówienia miał jeszcze większego, jajecznego kleksa ale olałem to bo był to prezent a właściciel i tak nie zauważył - nie widzę sensu go uświadamiać. Swój "osobisty" postanowiłem wymienić(48week), przysłali mi nowego(49week) w 3dni. Odpaliłem i faktycznie żółci nie zauważyłem ale było z nim coś dziwnego, przyłożyłem dla porównania "starego" Air'a i aż nie chciałem uwierzyć, ekran w nowszym egzemplarzu okazał się CAŁY żółty i NIE BYŁA to subtelna wada! O ile starego jeszcze bym stolerował i nawet byłbym w stanie olać tę wymianę to gdybym dostał z początku taki wybryk jak ten z 49tygodnia to bym z miejsca kogoś zabił. Oczywiście zrobiłem "delikatną" borutę na infolinii - zabierają "żółtka", zostaję ze "starym" i czekam na kolejnego. Póki mam możliwość to korzystam z wymiany, jak mi się z nudzi to z biedy zostanę z pierwszym egzemplarzem, nie ma tragedii jak patrzyłem na kilka innych Air'ów - może chociaż ruszy kogoś sumienie i zgłosi to w odpowiednie miejsce.

Masz po prostu ciepły odcień bieli, dopóki nie widziałeś to było ok. ;d Ja po dwóch godzinach oglądania na ipadzie filmu stwierdziłem, że biel zrobiła się bardziej zimna. Prawdopodobnie matryca świeża musi się rozkręcić.

#1578 bod

bod
  • 22 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 20:52

Dostałem dzisiaj nową sztukę z wymiany i... pytam Was czy takie coś jest dopuszczalne? [ATTACH=CONFIG]19504[/ATTACH] Przy oglądaniu filmu widzę jedno żółte jaśńiejsze miejsce, im bardziej zwiększe jasność ekranu tym bardziej rzuca się w oczy. Po drugie czy to jest book spine? [ATTACH=CONFIG]19505[/ATTACH] widać "cień" po lewej stronie na białych tłach po trzecie kurz zaobserwowałem za szybą, niestety zdjęcia tego nie umiem zrobić. Pierwszy model miał pół na pół z żółcią te natomiast wydał mi się cały przyżółcony, jako że cały to tak mi to nie przeszkadza ale zimna kalibracja to to nie jest. Tydzień produkcji tym razem to 51, postaram się o drugą wymianę, eh :(

#1579 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 03 stycznia 2014 - 21:37

Dostałem dzisiaj nową sztukę z wymiany i... pytam Was czy takie coś jest dopuszczalne?
[ATTACH=CONFIG]19504[/ATTACH]
Przy oglądaniu filmu widzę jedno żółte jaśńiejsze miejsce, im bardziej zwiększe jasność ekranu tym bardziej rzuca się w oczy. Po drugie czy to jest book spine?
[ATTACH=CONFIG]19505[/ATTACH]
widać "cień" po lewej stronie na białych tłach
po trzecie kurz zaobserwowałem za szybą, niestety zdjęcia tego nie umiem zrobić.
Pierwszy model miał pół na pół z żółcią te natomiast wydał mi się cały przyżółcony, jako że cały to tak mi to nie przeszkadza ale zimna kalibracja to to nie jest.
Tydzień produkcji tym razem to 51, postaram się o drugą wymianę, eh :(

Tak, to bookspine ale nie jest taki straszny (przynajmniej na zdjęciu). Ale pierwsza fota dość "drastyczna" ;) jak uważasz, jeśli Ci to wszystko przeszkadza (a z tego o piszesz to tak jest) to wymieniaj, nie ma co się męczyć za tyle kasy.

#1580 XGrzesX

XGrzesX
  • 10 postów

Napisano 04 stycznia 2014 - 08:17

A co to za prostokąt na pierwszej fotce ?

#1581 bod

bod
  • 22 postów

Napisano 04 stycznia 2014 - 11:02

to jest od filmu, ktory zapauzowalem tak zeby bylo ciemno

#1582 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 04 stycznia 2014 - 11:43

Myślałem, że to ghosting i kolejne 150 stron na ten temat :).

#1583 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 04 stycznia 2014 - 20:22

A co to za prostokąt na pierwszej fotce ?

Myślałem, że to ghosting i kolejne 150 stron na ten temat :).

Niee, to obszar E, dotąd nieodkryty i niezbadany :D
https://discussions....11.53.41 AM.png

#1584 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 00:17

Niee, to obszar E, dotąd nieodkryty i niezbadany :D
https://discussions....11.53.41 AM.png

Już odkryty, jeszcze nie opisany, czas na F, G....

#1585 Igito

Igito
  • 43 postów
  • SkądAleksandrów Łódzki

Napisano 05 stycznia 2014 - 04:32

Widzę, że tu jest jeszcze ciekawiej niż w temacie o 5S :mrgreen:

#1586 Ozmin

Ozmin
  • 18 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 stycznia 2014 - 09:30

To ja dorzucę kilka słów od siebie. Wczoraj w iSpocie kupiłem iPada Air. Szczęśliwy po powrocie do domu zauważyłem paprocha w środku. Wróciłem do sklepu, dostałem nowy egzemplarz. Wracam do domu, otwieram, patrze i nie wierze. Tym razem dwa paprochy. Wróciłem ponownie do sklepu i mówię, że znowu to samo. Oczywiście nie mogli mi uwierzyć ale jednak. Drugiego paprocha w sklepie nie mogliśmy się doszukać. Pomyślałem, że z tych emocji mam zwidy. Trzeci iPad jest zarezerwowany więc na chwilę obecną zostałem z drugim. Dzisiaj postanowiłem przyjrzeć się jeszcze raz. Znalazłem drugiego paprocha i... trzeciego, którego ledwo co widać ale jednak... Komentarz zostawię Wam...

#1587 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 14:53

To ja dorzucę kilka słów od siebie. Wczoraj w iSpocie kupiłem iPada Air. Szczęśliwy po powrocie do domu zauważyłem paprocha w środku. Wróciłem do sklepu, dostałem nowy egzemplarz. Wracam do domu, otwieram, patrze i nie wierze. Tym razem dwa paprochy. Wróciłem ponownie do sklepu i mówię, że znowu to samo. Oczywiście nie mogli mi uwierzyć ale jednak. Drugiego paprocha w sklepie nie mogliśmy się doszukać. Pomyślałem, że z tych emocji mam zwidy. Trzeci iPad jest zarezerwowany więc na chwilę obecną zostałem z drugim. Dzisiaj postanowiłem przyjrzeć się jeszcze raz. Znalazłem drugiego paprocha i... trzeciego, którego ledwo co widać ale jednak... Komentarz zostawię Wam...

Kiedyś wspominałem jak w Nowo Jorskim Apple Store 10 iPadów 3gen pod rząd miało paprochy po 10 odmówiono dalszego otwierania stwierdzając ze to cała partia , albo iPad nie jest dla mnie :)

#1588 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 17:42

Zamierzam wymienić swojego drugiego aira. Ciemniejsza i cieplejsza lewa strona ekranu. Źle się przez to czyta... Pani na infolinii kazała mi zrobić zdjęcia na których będzie widać różnicę.

#1589 astved

astved
  • 11 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 21:57

kupilem 128gb z 3g i wymienialem 5 razy z powodu dead pixeli, ale w zadnym z nich nie bylo zazolcenia ekranu czy nierownomiernie podswietlanego ekranu.

#1590 bod

bod
  • 22 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 22:04

Opa_pl to zrób te foty bo to laduje w ich dokumentacji, tez robiłem, teraz tez już mam bo chce wymienić druga sztukę, zastanawiam się jednak tez nad wymiana z 32 na 64gb, czy wtedy sie robi tylko dopłatę czy sie zwraca i kupuje na nowo? Astved który miałeś tydzień produkcji?

#1591 astved

astved
  • 11 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 23:36

[QUOTE=bod;2240893]Astved który miałeś tydzień produkcji?[/ wpisywalem ale wyskoczylo mi 77, chyba cos nieprawidlowo

#1592 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 23:37

kupilem 128gb z 3g i wymienialem 5 razy z powodu dead pixeli, ale w zadnym z nich nie bylo zazolcenia ekranu czy nierownomiernie podswietlanego ekranu.

Ciekawe już kolejna osoba twierdzi ze ma model z 3G i nie ma problemu z wyświetlaczem. A na zagranicznym forum przeczytałem ze ekrany są dobre i dopiero się uszkadzają po zamontowaniu w tej cienkiej obudowie. Obudowa iPada z modemem 3G ma trochę inną budowę więc może coś w tym jest hmm.

#1593 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 03:19

Musze przyznać ze zaczęła mnie irytować ta różnica odcieni/jasności między lewą a prawą stroną przy czytaniu, zawsze to widzę.. ale trzeba się pogodzić bo chyba faktycznie nie ma równomiernie podświetlonego iPada Air. Szkoda że trzeba się godzić na taki kompromis

#1594 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 stycznia 2014 - 11:02

Dlatego ja kupiłem Mini, odkąd mam go (poprzednio tylko 1,2,3,4) to nie wymieniłbym go na Air, a tyle problemów co z nim jest to w życiu nie pamiętam aby jakikolwik sprzęt Apple był tak niedopracowany. Nawet nie moźna iść spokojnie do iSpot i kupić sprzętu bo większa szansa, że kupimy z wadliwym ekran niż bez. Może nowe dostawy Air będą ok.

#1595 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 12:26

a walory użytkowe Molimo, za którym rozmiarem przemawiają?

#1596 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 stycznia 2014 - 13:18

90% spędzam na czytaniu więc Mini dużo wygodniej się użytkuje niż Air ale fakt, że jeśli chcę obejrzeć serial to mały ekranik wkurza mnie, nie mówiąc o proporcjach. W sumie moim zdaniem do domu najlepszy jest Air ale gdy tylko zabieramy tablet ze sobą w teren to Mini.

#1597 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 16:46

bo sie zastawaiem czy nie dokupic minaka, do zajechania w terenie ;)

http://zapodaj.net/6...1fbae7.jpg.html

moj Air obecny, w zasadzie pierwszy, fajerwerkow nie ma, ale widzialem gorsze sztuki ;)

#1598 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 17:22

bo sie zastawaiem czy nie dokupic miniaka :)

to moj calkiem niezly air, z tych co tu ogladam (nie mowie ze idealny oczywiscie)

Ja tez bo na forum mini z retiną na ekrany nie narzekają. No ale jak dla mnie to chyba ekran za mały jednak, plus kolory są bardziej wyprane. Muszę się wybrać do sklepu i pomacać

#1599 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 17:44

air ma jedna ogromna zaletę, bez szczypania ekranu da sie go używac, boje sie ze, mini to takipowiekszony iphon, bez zwiekszania ekranu sie nie obejdzie

#1600 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 23:21

Ja styczność z mini miałem tylko w Saturnie ale w kwestii wielkości ekranu zdecydowanie jestem za Air :) Jak już mam mieć tablet to niech ma to 10 cali, a odchudzenie iPada zdecydowanie ułatwiło użytkowanie go w terenie (muszę przyznać że w przypadku starych iPadów było to uciążliwe - głownie przez wagę) i jego wielkość nie sprawia mi problemów. Miniaka i tak bym nie nosił w kieszeni więc nawet nie rozważałem jego kupna ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych