Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1301 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 01:31

Docelowo powinny mieć u góry i dołu, wgl to sprawdź jeszcze wagę bo coś mi sie wydaje, że jest inna od poprzedniego egzemplarza, który miałem...

#1302 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 01:37

Serio?? Ale mnie zaintrygowałeś, aż zważę jutro. A na dwustronne podświetlenie bym nie liczył skoro do tej pory nie wprowadzili, ewidntnie coś musi na to nie pozwalać. Zostawią to dolne bo jest najlepsze

#1303 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 06:25

Docelowo powinny mieć u góry i dołu, wgl to sprawdź jeszcze wagę bo coś mi sie wydaje, że jest inna od poprzedniego egzemplarza, który miałem...

Z tego co mi wiadomo to na jednostronnym podświetleniu została zbita waga. Ale moje pytanie brzmi czy to możliwe aby nagle produkowali inne ekrany? A jak jest z jasnoscia jeżeli jest od dołu bo krawędź ta jest znacznie krótsza?

#1304 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 09:51

Też gdzieś o tym czytałem, zdaje się na macrumors. Ktoś ważył 2 egzemplarze i była jakaś niewielka różnica.

#1305 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 15:23

Ciekawe kiedy wyjdzie aktualizacja ios dla ipada nowa ;d

#1306 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 12 grudnia 2013 - 15:32

Ciekawe kiedy wyjdzie aktualizacja ios dla ipada nowa ;d

W styczniu zapewne 7.1, wtedy jakoś beta się kończy.

#1307 MMAchu

MMAchu
  • 28 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 15:50

Tak to prawda, iPady z późniejszej produkcji (na pewno 48 tydzień bo potwierdzam to ja i Cassinipl) mają podświetlenie od dołu. Siłą rzeczy u góry ekran wygląda ciut gorzej ale lepsze to niż jak podświetlenie było z boku.

Moj rowniez 48 tydzien. Kolory ok, jak trzymam pionowo(home button na dole) lewa krawedz lekko ciemniejsza. Niezauwazalne jest to podczas normalnego uzytkowania, na czarnym tle prawa strona, jasniejsza z lekka poswiata ale rowniez ciezko zauwazalna.

#1308 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 17:12

Przyszedł mój 3 Air (drugi z AOS). Production week: 48 (December) . Brak żółci, najbardziej równomierne podświetlenie spośród tych 3, mimo, że prawa strona jest jaśniejsza. Przeciekanie światła spore ale odpuszczam, niestety nie mogło obyć się bez wtopy, book spine naturalnie przy lewej krawędzi ekranu w pionie. Trzeba pomyśleć co z tym fantem zrobić bo mam już dość czekania na kuriera i rozpakowywania kolejnych iPad'ów.

#1309 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 17:31

Przyszedł mój 3 Air (drugi z AOS). Production week: 48 (December) . Brak żółci, najbardziej równomierne podświetlenie spośród tych 3, mimo, że prawa strona jest jaśniejsza. Przeciekanie światła spore ale odpuszczam, niestety nie mogło obyć się bez wtopy, book spine naturalnie przy lewej krawędzi ekranu w pionie. Trzeba pomyśleć co z tym fantem zrobić bo mam już dość czekania na kuriera i rozpakowywania kolejnych iPad'ów.

Mam tak samo. Chyba trzeba przeboleć i wymienić w przyszlym roku...

#1310 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 12 grudnia 2013 - 18:32

Mam identyczną sytuację jak Ty, pytanie tylko jak duży jest ten bookspine, bo ja właśnie głównie z jego powodu wymieniam (podświetlenie też mam w miarę równomierne).

#1311 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 19:41

teoria spiskowa on
pewnie do osob, ktore juz wymienialy ipady z powodu ekranu, wysylaja te grudniowe, dla nowych pchaja te z gorszymi ekranami
teoria spiskowa off

czy bedzie ktos na tyle uprzejmy, zeby mi przypomniec jak sprawdzic po nr seryjnym date produkcji?

#1312 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 20:47

Apple powinno po cichu zamieść sprawę pod dywan, przepakować odesłane ipady i kierunek Rosja, Chiny Indie, Afrykańskie kraje, z niższymi cenami oczywiście pod przykrywką "wyrównywania szans". I wszyscy zadowoleni, tamci się cieszą, że mają my mamy te lepsze i koniec ;d

#1313 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 12 grudnia 2013 - 21:43

Apple powinno po cichu zamieść sprawę pod dywan, przepakować odesłane ipady i kierunek Rosja, Chiny Indie, Afrykańskie kraje, z niższymi cenami oczywiście pod przykrywką "wyrównywania szans". I wszyscy zadowoleni, tamci się cieszą, że mają my mamy te lepsze i koniec ;d

Rosja, Chiny, Indie itd. są traktowane przez Apple (i w ogóle świat) jako kraje wyżej od nas rozwinięte, Polska to szary koniec trzeciego świata wg nich.

#1314 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 22:47

czy bedzie ktos na tyle uprzejmy, zeby mi przypomniec jak sprawdzic po nr seryjnym date produkcji?

Klantenservice: Serienummers

#1315 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 06:25

RBB widzisz u siebie jakąś zmianę konstrukcyjną wyświetlacza mam na myśli te ledy od dołu?

#1316 flypek

flypek
  • 118 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 10:17

Ja zauważyłem na maks podświetleniu i czarnym tle przebijanie się diodek u dolnej krawędzi, oraz jaśniejszą plamkę w prawym górnym jednak nie wyglada to tak strasznie jak tu na screenach Waga iPada 479g Nice Name: iPad Air (WiFi - Cellular) Machine Model: iPad4,2 Family name: A1475 Group1: iPad Group2: Air Generation: CPU speed: 1.4GHz Screen size: 9.7 inch Screen resolution: 2048x1536 pixels Colour: Space Gray Production year: 2013 Production week: 47 (November) Model introduced: 2013 Capacity: 16GB Memory - flavour: xx Factory: DM (China - Foxconn) Wrzucam tak dla porównania.

#1317 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 11:02

RBB widzisz u siebie jakąś zmianę konstrukcyjną wyświetlacza mam na myśli te ledy od dołu?

Po dokładnym obejrzeniu przy maksymalnym podświetleniu wydaje się, że faktycznie dół jest najjaśniejszy ale czy są tam diody to nie mam zielonego pojęcia :D. Prawa strona jaśniejsza minimalnie od lewej przez to, że na lewej jest book spine. Ale ogólnie ekran jest naprawdę fajny i trzeba się już konkretnie wpatrywać żeby zobaczyć jakieś różnice. Na co dzień ideał, tylko ten BS. Żeby nie było zbyt kolorowo to mam dwa paprochy (ryski?) pod szybą, prawie niewidoczne i niewielkie ale są.

Ja zauważyłem na maks podświetleniu i czarnym tle przebijanie się diodek u dolnej krawędzi, oraz jaśniejszą plamkę w prawym górnym jednak nie wyglada to tak strasznie jak tu na screenach

U mnie przebija tak
[ATTACH=CONFIG]18971[/ATTACH]
W lewym dolnym rogu też przebija choć na zdjęciu wyszło to ledwo widoczne.
Wątpię by miało to jakiś związek z umiejscowieniem diód.

#1318 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 13 grudnia 2013 - 11:34

U mnie przebija tak
[ATTACH=CONFIG]18971[/ATTACH]
W lewym dolnym rogu też przebija choć na zdjęciu wyszło to ledwo widoczne.
Wątpię by miało to jakiś związek z umiejscowieniem diód.

To u mnie przebija identycznie, tylko że na dole i jest tam taka idealnie okrągła maleńka plamka, czyli by wychodziło, że tam są diody a jednak prawa strona jest jaśniejsza i bookspine z lewej.

#1319 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 14:19

Dzisiaj mam ochote kogoś zamordować. Poszedłem kupić internet w T-Mobile i przypadkiem porównałem ipada z wystawy z moim... [ATTACH=CONFIG]18980[/ATTACH] Ciekaw jestem co teraz pani z Apple bedzie miała do powiedzenia. Dodatkowo sprzedawca powiedział mi, że ten który jest na wystawie był wydany na rynek niemiecki i z tamtąd go otrzymali...

#1320 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 14:55

Dodatkowo sprzedawca powiedział mi, że ten który jest na wystawie był wydany na rynek niemiecki i z tamtąd go otrzymali...

Czysty przypadek, nie wierzę w spiski typu lepsze ekrany do Niemiec a do Polski chłam. Ślą chłam wszystkim krajom po równo :D
A to u Ciebie to po prostu inna barwa, ciepła a ten biały ma zimną . Mój Air też ma zimny, biały odcień a iPad 4 cieplejszy. Gorzej jeśli jest to tylko na części ekranu, u Ciebie jakby bardziej na górze (żółtawe) albo tak wyszło to zdjęcie. Jeśli cały ekran ma jeden odcień to nie jest to problemem.
Tak w ogóle to pewnie nie napiszę nic odkrywczego ale na ekranie o barwie zimnej nie ma problemu z żółcią, może być tylko delikatnie ciemniej, żółto robi się w ciemniejszych miejscach na ekranach o barwie ciepłej.

#1321 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 15:21

Dokladnie jak pisze RBB, tez sie na początku zdenerwowalem jak zobaczylem ze 2 airy ktore kupilem maja inne odcienie (zdjecia kilka stron wczesniej) i wydawalo mi sie ze ten cieply to zly, ale potem poczytalem i okazalo sie ze to tyczy rowniez iphone'ow, co egzeplarz to inna barwa kolorow wyswietlacza ;) jesli masz w miare rownomierne podswietlenie to wszystko ok. Rowniez nie wierze w teorie o wysylaniu do Polski wadliwych egzemplarzy, poczytajcie zagraniczne fora.

#1322 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 15:31

Wymieniać, czy nie?

#1323 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 15:58

Moim zdaniem nie ma sensu. Zastanawia mnie tylko ktora kalibracja jest domyślna a która wypadkiem przy pracy, bo może to te chłodniejsze właśnie są złe :D Da się jakoś to sprawdzić?

#1324 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 18:25

Wiesz, czego bym nie porównał z tym iPadem to ma barwę zimna... Z pewnością lepiej wyglada barwa zimna bynajmniej w przypadku czerni, która na moim iPadzie wyglada jak jakiś niebieski a na iPadzie w sklepie ta czerń rzeczywiście była czarna.

#1325 blackholesun

blackholesun
  • 6 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 19:28

Chciałbym zakupić Air 16GB, niestety trochę późno się z tym ogarnąłem - dopiero dziś wjechała kasa na konto... Do rzeczy. Myślalem, że pójdę do sklepu Apple i dostanę od ręki, ale się przeliczyłem :) W trzech ispotach w 3mieście brak. Czy macie jakieś propozycje, jak najlepiej zakupić ten sprzęt przed świętami? AOS pokazuje datę dostawy 20-27 grudnia. Jest niby dostępny w MM ale czy to dobry pomysł kupować ten sprzęt w takim miejscu? mam nadzieję, że ten temat nie był katowany do bólu na forum ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych