iPad Air
Napisano 12 grudnia 2013 - 01:31
Napisano 12 grudnia 2013 - 01:37
Napisano 12 grudnia 2013 - 06:25
Docelowo powinny mieć u góry i dołu, wgl to sprawdź jeszcze wagę bo coś mi sie wydaje, że jest inna od poprzedniego egzemplarza, który miałem...
Z tego co mi wiadomo to na jednostronnym podświetleniu została zbita waga. Ale moje pytanie brzmi czy to możliwe aby nagle produkowali inne ekrany? A jak jest z jasnoscia jeżeli jest od dołu bo krawędź ta jest znacznie krótsza?
Napisano 12 grudnia 2013 - 09:51
Też gdzieś o tym czytałem, zdaje się na macrumors. Ktoś ważył 2 egzemplarze i była jakaś niewielka różnica.Docelowo powinny mieć u góry i dołu, wgl to sprawdź jeszcze wagę bo coś mi sie wydaje, że jest inna od poprzedniego egzemplarza, który miałem...
Napisano 12 grudnia 2013 - 15:23
Napisano 12 grudnia 2013 - 15:32
Ciekawe kiedy wyjdzie aktualizacja ios dla ipada nowa ;d
W styczniu zapewne 7.1, wtedy jakoś beta się kończy.
Napisano 12 grudnia 2013 - 15:50
Moj rowniez 48 tydzien. Kolory ok, jak trzymam pionowo(home button na dole) lewa krawedz lekko ciemniejsza. Niezauwazalne jest to podczas normalnego uzytkowania, na czarnym tle prawa strona, jasniejsza z lekka poswiata ale rowniez ciezko zauwazalna.Tak to prawda, iPady z późniejszej produkcji (na pewno 48 tydzień bo potwierdzam to ja i Cassinipl) mają podświetlenie od dołu. Siłą rzeczy u góry ekran wygląda ciut gorzej ale lepsze to niż jak podświetlenie było z boku.
Napisano 12 grudnia 2013 - 17:12
Napisano 12 grudnia 2013 - 17:31
Przyszedł mój 3 Air (drugi z AOS). Production week: 48 (December) . Brak żółci, najbardziej równomierne podświetlenie spośród tych 3, mimo, że prawa strona jest jaśniejsza. Przeciekanie światła spore ale odpuszczam, niestety nie mogło obyć się bez wtopy, book spine naturalnie przy lewej krawędzi ekranu w pionie. Trzeba pomyśleć co z tym fantem zrobić bo mam już dość czekania na kuriera i rozpakowywania kolejnych iPad'ów.
Mam tak samo. Chyba trzeba przeboleć i wymienić w przyszlym roku...
Napisano 12 grudnia 2013 - 18:32
Przyszedł mój 3 Air (drugi z AOS). Production week: 48 (December) . Brak żółci, najbardziej równomierne podświetlenie spośród tych 3, mimo, że prawa strona jest jaśniejsza. Przeciekanie światła spore ale odpuszczam, niestety nie mogło obyć się bez wtopy, book spine naturalnie przy lewej krawędzi ekranu w pionie. Trzeba pomyśleć co z tym fantem zrobić bo mam już dość czekania na kuriera i rozpakowywania kolejnych iPad'ów.
Mam identyczną sytuację jak Ty, pytanie tylko jak duży jest ten bookspine, bo ja właśnie głównie z jego powodu wymieniam (podświetlenie też mam w miarę równomierne).
Napisano 12 grudnia 2013 - 19:41
pewnie do osob, ktore juz wymienialy ipady z powodu ekranu, wysylaja te grudniowe, dla nowych pchaja te z gorszymi ekranami
teoria spiskowa off
czy bedzie ktos na tyle uprzejmy, zeby mi przypomniec jak sprawdzic po nr seryjnym date produkcji?
Napisano 12 grudnia 2013 - 20:47
Napisano 12 grudnia 2013 - 21:43
Apple powinno po cichu zamieść sprawę pod dywan, przepakować odesłane ipady i kierunek Rosja, Chiny Indie, Afrykańskie kraje, z niższymi cenami oczywiście pod przykrywką "wyrównywania szans". I wszyscy zadowoleni, tamci się cieszą, że mają my mamy te lepsze i koniec ;d
Rosja, Chiny, Indie itd. są traktowane przez Apple (i w ogóle świat) jako kraje wyżej od nas rozwinięte, Polska to szary koniec trzeciego świata wg nich.
Napisano 12 grudnia 2013 - 22:47
Klantenservice: Serienummersczy bedzie ktos na tyle uprzejmy, zeby mi przypomniec jak sprawdzic po nr seryjnym date produkcji?
Napisano 13 grudnia 2013 - 06:25
RBB widzisz u siebie jakąś zmianę konstrukcyjną wyświetlacza mam na myśli te ledy od dołu?
Napisano 13 grudnia 2013 - 10:17
Napisano 13 grudnia 2013 - 11:02
Po dokładnym obejrzeniu przy maksymalnym podświetleniu wydaje się, że faktycznie dół jest najjaśniejszy ale czy są tam diody to nie mam zielonego pojęciaRBB widzisz u siebie jakąś zmianę konstrukcyjną wyświetlacza mam na myśli te ledy od dołu?

U mnie przebija takJa zauważyłem na maks podświetleniu i czarnym tle przebijanie się diodek u dolnej krawędzi, oraz jaśniejszą plamkę w prawym górnym jednak nie wyglada to tak strasznie jak tu na screenach
[ATTACH=CONFIG]18971[/ATTACH]
W lewym dolnym rogu też przebija choć na zdjęciu wyszło to ledwo widoczne.
Wątpię by miało to jakiś związek z umiejscowieniem diód.
Napisano 13 grudnia 2013 - 11:34
U mnie przebija tak
[ATTACH=CONFIG]18971[/ATTACH]
W lewym dolnym rogu też przebija choć na zdjęciu wyszło to ledwo widoczne.
Wątpię by miało to jakiś związek z umiejscowieniem diód.
To u mnie przebija identycznie, tylko że na dole i jest tam taka idealnie okrągła maleńka plamka, czyli by wychodziło, że tam są diody a jednak prawa strona jest jaśniejsza i bookspine z lewej.
Napisano 13 grudnia 2013 - 14:19
Napisano 13 grudnia 2013 - 14:55
Czysty przypadek, nie wierzę w spiski typu lepsze ekrany do Niemiec a do Polski chłam. Ślą chłam wszystkim krajom po równoDodatkowo sprzedawca powiedział mi, że ten który jest na wystawie był wydany na rynek niemiecki i z tamtąd go otrzymali...

A to u Ciebie to po prostu inna barwa, ciepła a ten biały ma zimną . Mój Air też ma zimny, biały odcień a iPad 4 cieplejszy. Gorzej jeśli jest to tylko na części ekranu, u Ciebie jakby bardziej na górze (żółtawe) albo tak wyszło to zdjęcie. Jeśli cały ekran ma jeden odcień to nie jest to problemem.
Tak w ogóle to pewnie nie napiszę nic odkrywczego ale na ekranie o barwie zimnej nie ma problemu z żółcią, może być tylko delikatnie ciemniej, żółto robi się w ciemniejszych miejscach na ekranach o barwie ciepłej.
Napisano 13 grudnia 2013 - 15:21

Napisano 13 grudnia 2013 - 15:31
Napisano 13 grudnia 2013 - 15:58

Napisano 13 grudnia 2013 - 18:25
Napisano 13 grudnia 2013 - 19:28

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych