Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1251 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 08:25

Załączam zdjęcia mojego Air'a. Kupiony w ispocie. Natychmiastowa prośba o wymianę ze względu na light leak oczywiście odrzucona. Lewa strona ekranu (w pionie) cieplejsza, przeszkadza trochę. Nie wiem co z tym zrobić... Próbować wymiany w serwisie czy dać sobie spokój? Poza tą bielą i czernią ekran ma piękne kolory i jest ostry. Żałuję, że nie kupiłem w AOS.

Tzn. jak przebiegała transakcja - wybrałeś, zapłaciłeś i dopiero zobaczyłeś? To serdecznie gratuluje. By the way - ekran bardzo dobry - nie sugeruj się głupotami, których na tym forum pełno.

#1252 -iceman-

-iceman-
  • 13 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 08:58

Ja w dniu wczorajszym zakupiłem Air-a 16GB wifi. Zamówiony w niedzielę 8.12. na stronie euro, w poniedziałek był już do odbioru w sklepie. Na szczęście trafiłem na model bez wad, tj. podświetlenie równomierne, bez żółtej poświaty itd. Jestem po wrażeniem baterii, po odpakowaniu miał ponad 80% naładowania, po kilkugodzinnym użytkowaniu (instalacje programów, granie, muzyka, internet) zostało 50% :)

#1253 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 09:44

najwięcej wadliwych trzydziestek dwójek jest... ;d

#1254 EuroArt

EuroArt
  • 39 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 10:14

Jakby kogoś interesowały prędkości LTE na Air (w plusie na kartę) to jestem miło zaskoczony. Średni download mam 60Mbps ale bywa też ponad 80Mbps. Tethering z macbookiem też jest super szybki.

#1255 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 10:22

Ja w dniu wczorajszym zakupiłem Air-a 16GB wifi. Zamówiony w niedzielę 8.12. na stronie euro, w poniedziałek był już do odbioru w sklepie.

Na szczęście trafiłem na model bez wad, tj. podświetlenie równomierne, bez żółtej poświaty itd.

Jestem po wrażeniem baterii, po odpakowaniu miał ponad 80% naładowania, po kilkugodzinnym użytkowaniu (instalacje programów, granie, muzyka, internet) zostało 50% :)

Witaj możesz mi powiedzieć ile jest wolnego miejsca na czystym ios7, chodzi ile jest wolnego miejsca z tych 16 GB do użytku

#1256 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 10:33

By the way - ekran bardzo dobry - nie sugeruj się głupotami, których na tym forum pełno.

Oczywiście, że to głupoty, ekran phi, kto by się przejmował, że lewa strona ma inny odcień od prawej i jest ciemniejsza. Najważniejsze żeby jabłko nie było porysowane. Jak jabłko jest w stanie idealnym to reszta nieistotna. A tak poważnie jak masz czas przyjedź do mnie, położę Ci mojego Air'a i iPad'a 4 obok, popatrzysz i poopowiadasz mi jeszcze o tych głupotach.

Moja wymiana wyszła dzisiaj z Pragi, ciekawe co będzie tym razem :D

#1257 superlo

superlo
  • 140 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 10:56

mój też dziś zgłoszony do wymiany, zażółcony ekran z lewej strony :)

#1258 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 10:59

Oczywiście, że to głupoty, ekran phi, kto by się przejmował, że lewa strona ma inny odcień od prawej i jest ciemniejsza. Najważniejsze żeby jabłko nie było porysowane. Jak jabłko jest w stanie idealnym to reszta nieistotna. A tak poważnie jak masz czas przyjedź do mnie, położę Ci mojego Air'a i iPad'a 4 obok, popatrzysz i poopowiadasz mi jeszcze o tych głupotach.

RBB jak bym słyszał samego siebie ;) hehe. Nie jesteśmy już sami ;). Nie wiem czego mogę Ci życzyć przy wymianie, ale chyba akceptowalności. Ja zdecydowałem się na próbę, jednak jak wymiana okaże się gorsza od modelu, który mam chyba sobie odpuszczę... Bo znowu zwariuję jak z 3gen :)

#1259 -iceman-

-iceman-
  • 13 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 13:16

Witaj możesz mi powiedzieć ile jest wolnego miejsca na czystym ios7, chodzi ile jest wolnego miejsca z tych 16 GB do użytku

Jak wrócę z pracy dam znać ;)

#1260 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 14:22

Załączam zdjęcia mojego Air'a. Kupiony w ispocie. Natychmiastowa prośba o wymianę ze względu na light leak oczywiście odrzucona. Lewa strona ekranu (w pionie) cieplejsza, przeszkadza trochę. Nie wiem co z tym zrobić... Próbować wymiany w serwisie czy dać sobie spokój? Poza tą bielą i czernią ekran ma piękne kolory i jest ostry. Żałuję, że nie kupiłem w AOS.

A na 4. obrazku ekran nie powinien być cały na niebiesko?

#1261 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 14:34

Dlatego czytając ten wątek postanowiłem że zamówię ipad air przez AOS, fakt dłużej trzeba czekać ale już nie będę się martwił w razie wymiany, oczywiście mam nadzieje że mój egzemplarz będzie bez zarzutu. Z drugiej strony dziwię się że skala wadliwych ekranów jest aż tak duża, Apple powinno zauważyć problem i bez problemów wymieniać nie ważne z jakiego źródła był kupiony. Będzie to mój pierwszy ipad i mam nadzieje że się nie zawiode na firmie Apple.

#1262 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 17:33

....... A tak poważnie jak masz czas przyjedź do mnie, położę Ci mojego Air'a i iPad'a 4 obok, popatrzysz i poopowiadasz mi jeszcze o tych głupotach.

Dziękuję za zaproszenie. Nigdy nie napisałem, iż nie ma wadliwych iPadów. To jest wręcz nie możliwe aby nie było usterek przy milionowej produkcji. Sam wymieniłem ze względu na restarty, ale alarm odnośnie "znikającej" w oczach baterii był chyba przedwczesny. Aktualnie jest 69% po 8 godzinach. Dlaczego wcześniej (ale tylko raz) bateria szybko zaczęła się wyczerpywać cholera wie. Zwróć uwagę, co pisze wielu forumowiczów - "było dobrze dopóki nie przeczytałem na forum o zażółceniu i .... teraz widzę i zaczyna przeszkadzać". Wiesz pewnie co to sugestia. Wrzuciłem moje nieudolnie wykonane próbki mojego nowego ekranu, nie ma komentarza, ale ważne, że osobiście nic nie widzę i odczuwam pełen komfort, zwłaszcza jak "przesiadłem się" z iPada 2. Ekran piękny, a i waga ma też znaczenie po długim trzymaniu w ręku. Nie jestem skończonym fanem Appla, a jeżeli już to Microsoftu i brak "startu" nie dość, iż mi nie przeszkadza to nawet tak wolę. Air jest świetny i wszystkim życzę aby sami mogli się o tym przekonać, a nie przekonają się, jeżeli przed otrzymaniem myśleć będą o zwrocie. Pozdrawiam

#1263 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 19:29

Dotarł kolejny Ipad air. Zdjęcia poniżej. Ipad jest bdb stanie, niestety ekran ma jaśniejszą prawą stronę. Smart case znowu posiada dziurę :/ - odsyłka po raz drugi Foty ipada poniżej, jakaś rada? (ipad przeznaczony na prezent...) [ATTACH=CONFIG]18919[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18920[/ATTACH]

#1264 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 19:41

Dotarł kolejny Ipad air. Zdjęcia poniżej. Ipad jest bdb stanie, niestety ekran ma jaśniejszą prawą stronę.

Smart case znowu posiada dziurę :/ - odsyłka po raz drugi

Foty ipada poniżej, jakaś rada? (ipad przeznaczony na prezent...)
[ATTACH=CONFIG]18919[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18920[/ATTACH]

Ale jaja... Nie wiem co który jest akceptowalny... Mój który wymieniamy ma dużo mniejszy light leek, ale za to tak samo jest jaśniejszy z prawej strony.

#1265 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 20:05

W jakich warunkach jest zrobione te drugie zdjęcie? To czarny ekran w ciemnym miejscu? Powinno być niebieskie jednolicie, a tu jest 10 kolorów. Jak taki ekran ma być dobry.

#1266 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 20:45

W jakich warunkach jest zrobione te drugie zdjęcie? To czarny ekran w ciemnym miejscu? Powinno być niebieskie jednolicie, a tu jest 10 kolorów. Jak taki ekran ma być dobry.

Pisząc o bdb stanie ipada miałwm na myśli wygląd zewnętrzny.

Tak, drugie zdjęcie to czarny ekran w ciemnym miejscu, podświetlenie 100%.

#1267 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 21:35

Pisząc o bdb stanie ipada miałwm na myśli wygląd zewnętrzny.

Tak, drugie zdjęcie to czarny ekran w ciemnym miejscu, podświetlenie 100%.

Katastrofa... Aż się boję co na wymianę dostanę :(

#1268 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 21:37

O jej, to wygląda okropnie. Ja pamiętam w iPadzie 3, miałem na czarnym tle na dole małą plamę różową i jeden z moderatorów powiedział, że rzeczywiście jest wadliwy ekran. Wtedy niby iPady 3 miały problemy z ekranem, ale widząc co jest w iPadzie Air, to nie wiem, jak taki sprzęt mógł w ogóle wyjść.

#1269 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 21:45

Aż się boje mój air ma dojechać do 17 grudnia z AOS

#1270 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 21:55

Nie bójcie się, obydwa Airy kupowałem w AOS i żaden nie ma wad na tyle rażących żeby bawić się w zwroty :) A jestem całkiem na to wrażliwy i bubla bym nie zostawiał. No chyba że naprawdę ktoś nie przeżyje wad, których w codziennym użytkowaniu nawet nie widać i musi mieć nieskazitelny ekran żeby zaspokoić chorobliwe zachcianki i móc spokojnie spać, no to wtedy będzie wymieniał do usranej śmierci te iPady ;)

#1271 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 21:56

Muszę się zastanowić czy wymieniać czy się wstrzymać z wymianą na późniejszy okres.... Light leak podczas normalnego użytkowania czym się przejawia? Na szczęście nie ipad nie ma zasikanego ekranu, co jest od razu widoczne. Emeph: sprawdzałeś cxy masz light leak?

#1272 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 22:11

Nie mam w obydwóch light leaków, wszystko sprawdzałem ;) Tzn jakieś tam są przy krawędziach małe ale to normalne, nie mam natomiast żadnej plamy. Korzystając z okazji chciałbym zapytać czemu jak dorzucę jakiś utwór do listy i kliknę synchronizuj to na iPadzie od razu ten utwór się pojawia a jak dorzuciłem zdjęcie do folderu który ma synchronizację to tego zdjęcia nie ma na iPadzie? Przepraszam za OT.

#1273 -iceman-

-iceman-
  • 13 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 22:16

Z opóźnieniem ale zawsze, przy pamięci 16 GB na starcie wolnego miejsca jest 12,9 GB

#1274 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 22:27

To całkiem sporo waży ios7. Dzięki za informacje

#1275 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 22:39

Nie mam w obydwóch light leaków, wszystko sprawdzałem ;) Tzn jakieś tam są przy krawędziach małe ale to normalne, nie mam natomiast żadnej plamy.

Korzystając z okazji chciałbym zapytać czemu jak dorzucę jakiś utwór do listy i kliknę synchronizuj to na iPadzie od razu ten utwór się pojawia a jak dorzuciłem zdjęcie do folderu który ma synchronizację to tego zdjęcia nie ma na iPadzie? Przepraszam za OT.

To chyba muszę swój ipad zareklamować.... W moim przypadku light leak jest znaczny...

Mógłbyś podrzucić zdjecie dla zobrazowania?

Zdjęcia w kolejności: ipad 3 --> ipad air 1 --> ipad air 2

[ATTACH=CONFIG]18930[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18931[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18932[/ATTACH]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych